ER-diagrammer Hvad er det? Og hvad bruges det til?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
HNX Årgang 2011/2012.  Optagelseskrav  Personlige krav  Hvor?  Forløb  Indhold  Muligheder.
Advertisements

Overordnet målsætning:
Manga.
”Intet” af Janne Teller
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Faglig læsning Dagsorden
Forsiden 1.Denne knap bruges når du vil taste dagens resultater ind. 2.Denne knap skal kun bruges hvis du allerede har gemt data og du finder ud af at.
Real Kompetence Vurdering
Arkitektur - data.
At bygge bro mellem teori, erfaring og læring
Grammatik hvorfor og hvordan?
Formularer (Access, del 3)
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Database-begreber (databaser, del 2)
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Beskrivelsesværktøjer
Vidensprofilering og mind-mapping
Dansk 1. klasse.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
TS-diagrammer (databaser, del 5)
Engelbert H – og den sidste chance
Felter og nøgle-felter (databaser, del 6)
Hvordan laver man et filter
Koordinatsystemet Y-aksen 2. aksen X-aksen 1. aksen.
DANSK RIDE FORBUNDwww.rideforbund.dk21. august 2014 Introduktion til Course Tool af Rasmus Christian Kaae.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
ER-diagrammer (databaser, del 4)
Informationsteknologi B-A, HHX, 2005,
Mundtlig prøve i engelsk og tysk.
Målestoksforhold.
Læs med blyant Sæt streg under de vigtigste
Introduktion til Access (Access, del 1)
Opslagsfelter (Access, del 6). RHS – Informationsteknologi 2 Udgangspunkt Vi er ofte i den situation, at valg af en type for et felt ikke begrænser vores.
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
Beskrivelses- og analyse-teknikker understøttet af Oracle Designer
Objektivitet findes ikke...mennesker gør. De næste 35 minutter... Baggrund Erfaringer….historier fra det virkelige liv Anbefalinger til jer.
Hvordan kan man læse dette regnestykke? -7 – 3
Bogstaver og tekst i design
Bachelorprojekter i fysik og nanoscience
Case-opgave på HG2 uge 41,  I skal lave en slags avis til nettet – ikke nødvendigvis en avis som BT eller Politiken … det kan godt være en slags.
Powerpoint Jeopardy Data flow diagrammer Entity relationship diagrammer State diagrammerSammenhænge mellem systemmodeller
Data Dictionary (databaser, del 7)
Context- og flow-diagrammer (databaser, del 3)
Det første ark i regnearket:
Hvordan kan man læse dette regnestykke? -7 – 3
Spørgsmål: Kan man få Excel til at lave en fremskrivning af et sæt af data? Altså at lave en prognose på baggrund af de pågældende data… Eksempel: Jeg.
Rapporter (Access, del 5). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller, og.
Bogkassen Michael Tillgaard 2/3 skoleleder 1/3 lærer
Ordklasser.
KONTERINGS SPILLET Tietgenskolen, Jan Christiansen.
Opslagsfelter (Access, del 6). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi er ofte i den situation, at valg af en type for et felt ikke begrænser.
Introduktion til Access (Access, del 1). RHS – Informationsteknologi – Fra design til udvikling Vi ved nu, hvordan vi finder et design for en database,
Use Case Modellering. En form for requirements engeneering – dvs. fastlæggelse af systemkrav.
ER-modellering1 Analyse af data og sammenhæng mellem data.
Kære børnehaveklasseleder / lærer Her har du nogle billeder og en oplæsningstekst om Søren Kierkegaard. Bemærk at du kan finde den tekst, der passer til.
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
ITNET2 Præsentation 22: Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 5 Pensum Pensum uddrages fra lektionsplanen ALT der er angivet med betegnelsen ”Pensum”
Database.
E/R-diagrammering 7. Semester.
Målestoksforhold.
Formularer (Access, del 3). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller Vi.
Normal former i en database Jan Christiansen Nyborg Gymnasium.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Præsentationens transcript:

ER-diagrammer Hvad er det? Og hvad bruges det til?

Entiteter og Relationer Entiteter og Relationer er de ting, som indgår i et ER-diagram, deraf navnet… Entiteter = Er ting eller begreb. Vi ønsker at registrere data om entiteter. Relationer = Forbindelser… Vi ønsker at lave en relationer mellem entiteter. Relationer er ikke ting…

Hvorfor lave E/R-diagrammer? Diagrammet brugs til at planlægge en database INDEN den indtastes i ACCESS! E/R-diagrammet giver altså et overblik hvad der skal skrives/ indtastes FØR man går gang Man tegner på et stykke papir..!

E/R - historier Fint nok, men hvorfor kan vi ikke bare skrive det ned…? I stedt for at lave en databasetegning. Læs dette Her på skolen går der mange elever fordelt i klasser, hver elev går i én klasse. Hver klasse har mange timer i forskellige fag, og disse fag afholdes i mange forskellige lokaler. På skolen arbejder flere lærere, som underviser i flere klasser (bla bla bla bla….)

Hvordan jeg læser med database øjne…? Teksten fra før… Her på skolen går der mange elever fordelt i klasser, hver elev går i én klasse. Hver klasse har mange timer i forskellige fag, og disse fag afholdes i mange forskellige lokaler. På skolen arbejder flere lærere, som underviser i flere klasser Navneord og Udsagnsord Entiteter og relationer

E & R for en skole Lærer Klasse Fag Skole Elev Time Lokale Går i Går Arbejder Går i Skole Underviser i Elev Time Afholdes i Lokale Går

Eksempler på Symboler for Entiteter (forbindelse) og Relationer (enhed) Elev Kunne være en Relation Går i Kunne være en

Relationer er mellem entiteter Med disse ”brikker” kan vi prøve at få lavet nogle relationer mellem entiteter: En 1 - m relation Går i Elev Klasse Har en person Person CPR En 1 -1 relation

Så altså Relations Det kaldes også for relationenstype: 1-til-1 relation 1-til-mange relation Mange-til-mange relation, arbejder vi ikke med i denne omgang

Typer af relationer uddybet 1-til-1, 1:1 Én genstand af den ene af entiteterne, kan kun relateres til én genstand af den anden entitet. f.eks. En vare har ET Varernummer En Person har ET CPR-nummer 1-til-mange, 1:m Én genstand af den ene af entiteterne, kan relateres til flere genstande af den anden entitet, men ikke omvendt! f.eks. Flere elever Går i en Klasse En by har flere Beboere

Vores skole E/R-diagram som det tegnes på papir Klasse Elev Går i m 1 Underviser Lærer