Naturerhverv.dk Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne Danmark og EU investerer.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Erfaringer fra FarmTest om pløjefri etablering af vinterraps
Advertisements

Chefkonsulent Leif Knudsen Videncentret for Landbrug Naturerhverv.dk
Få styr på behovet for næringsstoffer
Investeringsstrategi under svingende prisforhold
Poul Henning Petersen og Marian Damsgaard Thorsted
Midtvejsevaluering af Landdistriktsprogrammet
Nyt fra gødningsforsøgene 2013
Efterafgrøder og miljøet
FarmTest: Udbringning af flydende gødning
Effekt af nye virkemidler
Tendenser og konsekvenser af kommuneplan 2013 Et overblik med fokus på hovedtendenser Konsulent Anna Dorte Nørgaard Naturerhverv.dk Ministeriet for Fødevarer,
Det jordløse landbrug i industri- kvarteret
Tilpasning af produktionen på kort sigt
Økologisk biogas Landskonsulent Erik Fog VFL, Økologi
Chefkonsulent Leif Knudsen, Videncentret for Landbrug
Kend dine maskinomkostninger
Anders Fogh Mette Sandholm
A A R H U S U N I V E R S I T E T Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet.
Potentialet i optimering af markvandingsanlæg
V./ Landskonsulent Morten Haastrup Nye forsøgsresultater fra ind- og udland Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter.
Nyt fra ukrudtsforsøgene 2013
Historien bag EU Vi har om EUs historie. Så vi vil gerne fortælle og vise jer noget om Maastricht-traktaten. Vi fortæller også om hvem og hvilke lande.
Næringsstofforsyningen i vinterraps Annette V. Vestergaard: Få mest muligt ud af gyllen Naturerhverv.dk Ministeriet for Fødevarer, Landbrug.
Status for strobilurinresistens Lise Nistrup Jørgensen Karin Thygesen Danmarks JordbrugsForskning Flakkebjerg Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.
Ukrudtsbekæmpelse Jens Erik Jensen
Jordbearbejdningssystemets betydning for ukrudtsbekæmpelsen
Effekt af tidlig såning af vintersæd på kvælstofudvaskningen
Baggrunden for en ny international aftale EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Klimaforandringerne.
Naturerhverv.dk Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne Danmark og EU investerer.
Hvordan tilpasser landmænd sig bedst til kravene om efterafgrøder?
Hvad betyder rækkeafstanden ved såning af græs til slæt og afgræsning?
Strategi mod bladsvampe og majshalvmøl i majs
Sådan sikres forsyningen med næringsstoffer til majs
Radrensning – en del af strategien mod ukrudt i majs
Hvor dybt skal der harves?
Resultater fra forsøg med sygdomme og skadedyr 2014
Indtryk fra studietur til Holland og Tyskland Natura 2000 i andre EU-lande Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter.
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Lov om dyrkning m.v. af genmodificerede afgrøder Hvordan og hvorfor?
Regler for gødskning i Danmark og vore nabolande
Optimer dyrkningen af hybridrug
Sådan reduceres udledningen af drivhusgasser fra landbruget
Kan landbruget reducere udledningen af drivhusgasser?
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning Kløvergræs-grøngødning som omdrejningspunkt Jørgen E. Olesen, Margrethe Askegaard.
Værktøjer til registrering i markbruget
Nyt fra sortsforsøg i korn og dyrkning af rajgræs
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning Kartoflers rodsystem: 1. Dybde og udbredelse 2. Betydning af jordtype Rødders.
Jordbearbejdning og trafik Effekt på jordstruktur og jordens funktion
Poul Henning Petersen, landskonsulent, VFL Sikker strategi for planteværn i majs Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter.
Anders Fogh og Mette Sandholm
Miljøchef Hans Roust Thysen Regulering af arealerne Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter og Ministeriet for Fødevarer,
Resultater fra ukrudtsbekæmpelse i 2014
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning Miljø- og energimæssige gevinster ved afbrænding af fiberfraktionen eller den.
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning Dampmaskinens comeback til Ukrudtsbekæmpelse Planteproduktíon 2004 Projektforsker.
Afdeling for Jordbrugsproduktion og Miljø, Foulum
Konsekvenser af de forhøjede afgifter Poul Henning Petersen Ghita Cordsen Nielsen Jens Erik Jensen Det Europæiske Fællesskab ved Den Europæiske Fond for.
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning GMO-sameksistens, næringsstofudnyttelse og beslutningsstøttesystemer Søren A.
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning Kvælstofoptagelse ved gødningsplacering - i afgrøde og ukrudt - fra handels-
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Danmarks JordbrugsForskning Resultater med efterafgrøder i økologiske forsøg Margrethe Askegaard, Henning.
Status på udtagning af vævsprøver Anders Fogh Naturerhverv.dk Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den Europæriske Landbrugsfond for Udvikling.
Nyt om bælgsæd Inger Bertelsen Souschef VFL, Økologi Det Europæiske Fællesskab ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter og Ministeriet for.
Bekæmpelse af rodukrudt – forsøg og erfaringer
Imputation Kevin Byskov og Line Hjortø Naturerhverv.dk Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den Europæriske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne.
Naturerhverv.dk Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne Danmark og EU investerer.
Kan gødskningsstrategierne forbedres uden forringelse af produktionsøkonomien? Chefkonsulent Leif Knudsen Det Europæiske Fællesskab ved Den Europæiske.
MVJ - Mål og forventninger
Specialiserede driftsformer og jordens indhold af organisk stof
Marian Damsgaard Thorsted Poul Henning Petersen
Bestemmelse af afvandingstilstand ud fra temperaturmålinger
Coloradobillen – biologi og betydning
Hvordan påvirker jordbearbejdning jordens frugtbarhed og
Præsentationens transcript:

Naturerhverv.dk Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne Danmark og EU investerer i landdistrikterne. Se ”European Agricultural Fund for Rural Development” (EAFRD) Brug TOPPS- værktøjskassen, og undgå skadelig afstrømning Marian Damsgaard Thorsted Poul Henning Petersen

Overfladeafstrømning mindskes eller undgås ●Hvis jorden har en god evne til at infiltrere vandet ●Hvis vandet bremses/forsinkes i hastighed ned ad hældninger ●Hvis det undgås at vandet samler sig, og løber i riller

Værktøjskasse med tiltag udarbejdet i vinteren 2013 Udføres: Ja/Nej Hvornår? Pløjefri dyrkning Ja2014 Efterafgrøder Ja2014 Dobbeltsåning/bevoksede græsstriber på udvalgte steder Nej Groft såbed (undgå slemning) Ja Græsbuffer i hjørne af marken Nej Placering af halmballer Nej Faskiner/træhegn Ja2014 Konstruerede vådområder i skovområder Nej Evt. nye tiltag? Ændret trafik, Mere organisk materiale 2015?

●Der kan gøres noget ●Enkle tiltag har effekt ●Fokus på problemet fremmer løsninger ●Ofte kræves der flere parter til en løsning ●De gode erfaringer skal formidles ud ●Flere gevinster ved at bremse afstrømning Overfladeafstrømning