Ejerledelse – Nu og for fremtiden – Ejerledelseskonference 2015 – 25. februar 2015 Center for Ejerledede Virksomheder Forskning, uddannelse og dialog Peter.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sprogpakkens 6-dages kursus
Advertisements

VE-anlæg Solceller (Case og opgave).
Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Humanistundersøgelsen 2007 miniSeminar 6. maj 2008 Flemming Meier, CBS Learning Lab
EJERSKIFTE Statistik om ejerskifter i Danmark baseret på resultater fra spørgeskemaundersøgelse Okt./nov for Erhvervs- og Byggestyrelsen og INSEAD.
EN SAMTALE OM VOLD I NÆRE RELATIONER
Hvad er internationalisering
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
Fra ufaglært til faglært på kort tid!
Hvorfor er det offentlige marked interessant?
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Løntermometer° Vedligehold dit lønsystem. Løntermometeret Mange virksomheder oplever, at et ellers godt lønsystem efter nogle år ikke længere har den.
Fra ufaglært til faglært på kort tid!. IKV – GVU • Individuel kompetence vurdering = IKV • Grundlæggede voksenuddannelse = GVU • 25 år, mindst 2 års.
Borgernes barrierer for brug af IT
Kan Netværkstedet drives som socialøkonomisk virksomhed?
Anette Schjødt Thorsen
Kim Lyng Madsen Lau Kingo Marcussen
SYGEPLEJESYMPOSIUM 2013: Recovery - fra vision til virkelighed, Region Hovedstadens Psykiatri, 17. januar 2013 Annette Rolsting, Bedre Psykiatri ”Sproget.
Hvordan kan vi hjælpe jer videre Juni 2013 v/ vindmøllerådgiver Kristian Sejersbøl.
Ressourceoptimering og vurdering af kemi i produkter – To værktøjer Maria Strandesen FORCE Technology ReThink Business/Region Midtjylland 29. nov 2012.
EU Socialfondsprojektet
Det Digitale Byggeri Projektkoordinator Nicolai Hellmann
Budgetgrundlag i planteavlen
Præsentation Michael Ahring Petersen Projektchef/Manager Projects Tel  Business Kolding Akseltorv 8, 6000 Kolding.
Bolig selskabernes Landsforening– Almene lejeboliger - Maj/Juni Almene lejeboliger - Danmarkspanelet - Maj/Juni 2010.
Programindsats og effektmålinger i den regionale erhvervsudvikling Debatoplæg v/Martin Eggert Hansen Teknologisk Institut.
?.
Energieffektivisering i byggeriet”. Program Introduktion til Energieffektivisering af byggeriet Delprojekt_01Systematisk energieffektivisering af tekniske.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Hvordan du bliver lykkelig. 1. Have et mål 2.Smil altid.
Virksomheder - definition
- En rigtig god idé! Bevægelse i hverdagen på Høje Gladsaxe skole
BackIIBasic En undervisningscase i entrepreneurship
Foreløbige resultater fra AMO-projektet
Nyborg kommune Brugerundersøgelse på Skoleområdet 2014 DANEHOFSKOLEN
Stiliseret cost-benefit som ”evalueringsmetode” Rasmus Højbjerg Jacobsen CEBR Copenhagen Business School.
Talent i ledelsesperspektiv Oplæg under temaet: ”Bedre resultater på elevniveau” – med fokus på ledelsesrolle, -motiv og kompetence v/ John Vinsbøl Udviklings-
Den vanskelige samtale
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
CBS Bibliotek …flere fremtider, én strategi René Steffensen Statsgruppens temadag 20. november 2006.
Frank Paulsen.
Digital post Generel information og tiden frem mod d. 1. nov Bibliotekernes landsmøde den 4. oktober.
Udvikling i GODS Transporten Sammenfatningsrapport maj 2010.
Hvor mange traktorer er nødvendige? - en tommelfingerregel !
1 Senior Erhverv Søhøjlandet Nye tider, nye muligheder…! PP er sendt pr.mail.
Strategisk investering & finansiering Introduktion til investeringsteori Kapitel 1.
Flere vækstiværksættere i Danmark Oplæg på rådgiverkonference den 20. november 2008 V/ Lars Nørby Johansen Formand for Danmarks Vækstråd.
© due & partners Template 2: Telefonmodel for permission Introduktion til samtalen Salgsargumentationen samt ”call for action” Afslutning på samtalen.
AGWAPLAN Integration af miljø- og landbrugsmål Eksempel på en bottom up tilgang til løsning af udfordringerne i Vandrammedirektivet Irene Asta Wiborg,
1 CSR er mere end virksomhedernes sociale engagement - CSR i Danmark / Steen Vallentin Inst. f. Ledelse, Politik og Filosofi CBS Center for Corporate Social.
Erhvervsøkonomi / Managerial Economics
På vej mod er du med ? Strategi, ledelse og netværk - hvis du fortsat vil være i business Ved chefkonsulent i driftsøkonomi Bjarke Poulsen.
10.mar. 15 Udvikling i løn, priser og konkurrenceevne Dansk Industri.
Formål At give inspiration til at få tænkt fjernundervisning (e-læring) ind i forsvarets uddannelser og kompeten- ceudvikling af medarbejderne.
”Lineær Programmering - Skyggepriser”
Matchmaking konference 2010 Egenkapitalinvestering Ja og Nej 4/ Lars Krull.
Væk fra motivation Hvorfor går der altid kludder i det?
Kursus i analyse af projekter med ren energi Oversigt over præsentationsmodulet © Minister for naturlige ressourcer Canada 2001 – Foto : Nordex Gmbh.
Djøfernes internationale kompetencer. Hovedresultater Profil: De djøfere, der har en international karriere, har en ung profil, godt halvdelen er offentligt.
Familieiværksætterne Et sammenhængende forløb om fødsels og forældre- forberedelse for førstegangsforældre Information, vejledning og dialog om de udfordringer.
Early Warning… Giver gratis, uvildig og fortrolig hjælp til: Nødvendige ændringer, så konkurs undgås, og virksomheden kommer ind i et nyt vækstforløb Eller.
Hvad skaber den økonomiske udvikling?.. De økonomiske drivkræfter Det er den private sektor, der står for hovedparten af produktionen i Danmark. Ejerne.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Hvordan forenes sundhedsfagligt arbejde med kvalitetsudvikling? Inspirationen til temaet for Kvalitetsdag 2016 #kvalitetsdag_2016.
Betaler en professionel bestyrelse sig ?. Professionel bestyrelse og ejerskifte… Mindre pres på virksomhedens daglige ledelse En rigtig pris Mindre bøvl.
Kapital til forandring …20+ års erfaring med ejerledede virksomheder som minoritetsinvestor Svendborg – 8/
Hvordan kan vi styrke den danske innovationskultur?
Kompetencer og Kapacitet i Erhvervslivet 2017
SUF - gevinstrealisering
Præsentationens transcript:

Ejerledelse – Nu og for fremtiden – Ejerledelseskonference 2015 – 25. februar 2015 Center for Ejerledede Virksomheder Forskning, uddannelse og dialog Peter Møllgaard Dekan for forskning Professor Copenhagen Business School

2 Industriens Fond har bevilget DKK 22,8 millioner til projektet ”Vækst gennem ejerskifte i danske ejerledede virksomheder” – eller kortere ”Ejerledelse i Danmark” Projektet gennemføres af CBS CEV i samarbejde med INSEAD, PwC og BDO har tre dele: VIDEN, VÆRKTØJER og DIALOG Vækst gennem ejerskifte

3 Hypotesen bag projektet: Det er muligt at forbedre virksomhedernes konkurrenceevne ved at forberede ejerskiftet i danske ejerledede virksomheder bedre end det sker i dag. Hvorfor kommer nogle ejerledere for sent i gang med at planlægge ejerskiftet? 1.Det tager lang tid 2.De har travlt 3.Det er besværligt 4.De har urealistiske vurderinger af sig selv eller værdien af deres virksomhed … en af rapporterne fra CBS CEV skal afdække, hvad ejerlederne selv tænker om ejerskiftet – og hvor godt de er forberedt på det. Ejerledelse i Danmark

4 Vi er ret sikre på, at en del ejere er kommet for sent i gang med at overveje ejerskifte: Inden 2025 forventer vi, at ca ejere vil ønske eller være nødt til at overdrage virksomheden til andre ejere som følge af alder, helbred, ønske om ”pensionering”, … virksomheder, hvor ejerlederen er over 65 år, og som alle antages at ville skifte , hvor ejerlederen er mellem 55 og 65 år – og hvor halvdelen antages at ville skifte Ejerledelse i Danmark

5 Der vil altså være et stort udbud af mindre og mellemstore virksomheder Hvem skal købe disse virksomheder? Hvad er ejernes exit-strategier? Ejerledelse i Danmark

6 Forstå størrelsen og arten af de udfordringer og muligheder, som de danske ejerledere og deres virksomheder står over for 6 rapporter: 1.”Ejerledelse: Baggrund og Udbredelse” 2.Økonomiske konsekvenser af ejerskifte 3.Hvad tænker ejerlederne om ejerskifte? 4.Hvad karakteriserer det succesfulde ejerskifte? 5.Identificering af de største udfordringer ved ejerskifte 6.Skattemæssige udfordringer ved ejerskifte Ejerledelse i Danmark: Viden

7 Ejerledelse i Danmark: Værktøj 1.Udvikling af et strategiværktøj til brug ifm ejerskifte Identifikation af forhindringer for ejerskifte: Familiemæssige (fx psykologi) Institutionelle (fx skat) Markedsmæssige (fx konkurrence) 2.Udvikling af interaktivt benchmarking værktøj Tillader virksomheder at sammenligne sig anonymt med andre m.h.t. hvor godt de er forberedt til ejerskifte

8 Skal sikre den praktiske anvendelse af VIDEN og VÆRKTØJ i danske ejerledede virksomheder Gennemføres i samarbejde med PwC og BDO 1.Udvikling og implementering af et rådgivnings- og dialog-tilbud til den enkelte virksomhed 2.CBS Executive undervisningstilbud til ejerledere og andre 3.Levering af kurser til regionale grupper af ejerledede virksomheder 4.”Traditionelle” formidlingsaktiviteter Ejerledelse i Danmark: Dialog

9 Ejerledelse i Danmark Bedre ejerskifte Større produktivitet Større konkurrenceevne Vækst og velfærd

10 Plads til bedre forberedelse af ejerskifte i de mange danske virksomheder, som er ejerledede: Tal med din familie! Tal med din revisor og din bank! Planlæg ejerskiftet i rigtig god tid –især hvis du ønsker, at dit barn skal tage over. Vækst gennem ejerskifte i danske ejerledede virksomheder

Ejerledelse – Nu og for fremtiden – Ejerledelseskonference 2015 – 25. februar 2015 Center for Ejerledede Virksomheder Forskning, uddannelse og dialog Peter Møllgaard Copenhagen Business School TAK FOR JERES OPMÆRKSOMHED!