Diabetesforeningen Bud på ”excellent diabetesbehandling” i fremtiden

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
VI HJÆLPER UDSATTE BØRN OG UNGE
Advertisements

Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Forskningsstrategi på centerniveau
Oplæg ved Claus Graversen, chefsygeplejerske 3. April 2013
Diabetes – en sygdom i vækst
Kan Netværkstedet drives som socialøkonomisk virksomhed?
Fastholdelse i kraft af aktive ældre!
Fordele, muligheder og udfordringer ved direktivets implementering i forhold til Universitetshospitalet i Aalborg. Morten Noreng Lægefaglig Direktør.
De vigtigste udfordringer i kampen mod diabetes i Danmark Allan Flyvbjerg Formand for Diabetesforeningen Diabetestinget 08 1.
Faldforebyggelsesprojekt
Jens Krieger Røyen 11. oktober 2012 Den digitale vision for Danmark - en fælles udfordring.
Prognoser for diabetesepidemien
Aktuelle fokusområder og udfordringer for det danske redningsberedskab 6. september 2012 Foreningen af Kommunale Beredskabschefer.
Infrastruktur om gasstationer - Partnerskab mellem Fredericia kommune, Tide busser og Bionaturgas Danmark.
Center for Frivilligt Socialt Arbejde Samarbejde og partnerskaber Oplæg til Kalundborg Kommune.
Ekspertdage 2014 Velkommen. PROGRAM ›Tirsdag den 3. juni Kl View over program for Ekspertdage 2014 Ved Trine Sick Kl Milepæle på kronikerområdet.
Præsentation Fagchef for Læring
Stor betydning for patienter, - at der foretages randomiserede kontrollerede undersøgelser!
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Hvad er telemedicin og hvordan fungerer det.
Afdelingsleder Morten Freil
En faglig og effektiv misbrugsbehandling
Målet med den sundhedsfremmende og forebyggende indsats
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Indsæt – Billede – Fra fil… her En fælles national satsning - den generiske model og forløbsprogrammerne Adm. direktør Else Smith 28. september 2011.
Milepæle på kronikerområdet de seneste 10 år Anne Frølich, overlæge, Forskningslederfor kroniske sygdomme, Bispebjerg hospital, Ekstern lektor, PhD, Københavns.
Hvordan kan social ansvarlighed være en gevinst for virksomheder – og for socialt udsatte Hvilke muligheder ser KFUM’s Sociale Arbejde i samarbejdet med.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Specialeplanlægning – status og udfordringer Forårsmøde i Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering 6. maj 2009 Adm. direktør Jesper Fisker, Sundhedsstyrelsen.
Konference Indsats, udvikling og samarbejde på det sociale område.
1 Resultater og perspektiver – Samordningsudvalg Syd
Astma-Allergi Forbundet, Danmarks Lungeforening, Dansk Epilepsiforening, Dansk Fibromyalgi-Forening, Dansk Parkinsonforening, Diabetesforeningen, Gigtforeningen,
Kadiovaskulær profylakse hos diabetikere i Frederiksborg Amt Analyse og intervention i forhold til lægepraksis’ ordinationsprofiler - Et udviklingsprojekt.
Fundraising og biblioteker – europæiske perspektiver Hvorfor indgå i EU-projekter? Tine Vind, Kulturstyrelsen Kontorchef for Biblioteker November 2014.
af den ældre medicinske patient
Mangel på sammenhæng i sundhedsvæsenet En udfordring, der rammer ældre medicinske patienter Præsentation af Lars Engberg, formand for Danske Patienter.
6. maj Henning Nilausen, vicekommunaldirektør, Gribskov Kommune Kommunernes rolle og udfordringer i forhold til sygehus- og specialeplanlægning.
De første erfaringer – og udfordringer?. De første erfaringer – og udfordringer?
DSKB’s Generalforsamling Vision og strategi 24. Maj 2011.
DEN UNGE SOCIALT DYSFUNKTIONELLE PATIENT. LÆGEDAGE 2014
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
UNIK 16. maj 2011 Shared care-platform for kronisk syge Chefkonsulent Tove Lehrmann, Region Syddanmark.
KL´s visioner for kroniske patienter
Telemedicinsk vurdering af sår Nationale målsætninger og sundhedsfaglige effektmål i Region Midtjylland Center for Telemedicin, Region Midtjylland.
MEDICINALINDUSTRIEN SOM PARTNER I SUNDHEDSVÆSENET PIA HAUGAARD · VP EXTERNAL AFFAIRS ASTRAZENECA A/S ·
Integreret psykiatri og rehabilitering - en fælles platform Workshop: Det organisatoriske perspektiv Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Demensområdet i Københavns Kommune.
Stine Skøtt Thomsen - Sex og Samfund - NGO-træf 18. marts 2006 WHRAP Partnerskab for Fortalervirksomhed om Kvinders Sundhed og Rettigheder i Sydasien Et.
Sådan gør vi dansk kronikerbehandling til internationalt forbillede Sådan gør vi dansk kronikerbehandling til internationalt forbillede #KroniskFremtid.
1 Mission BUC varetager hospitalsbaseret tværfaglig udredning og behandling af børn og unge fra 0-18 (21) år med psykisk sygdom og udviklingsforstyrrelse.
Sundhedsdataprogrammet Præsentation DRG-konferencen 2015 Ved Malene Højsted Kristensen, sekretariatschef Sundhedsdataprogrammet Sundheds- og Ældreministeriet.
1 Temamøde om Social Ulighed i Sundhed Erfaringer med at sætte social ulighed i sundhed (SUS) på dagsordenen i Københavns Kommune Disposition: - Begreber.
Mental sundhed et anliggende for folkesundheden? Sigurd Lauridsen Ph.d. Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet Projektleder DEA.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
Oplæg til Immun Defekt Foreningens Landsmøde 17. April 2010 Samarbejdet, foreningsarbejdet og meningen med det hele… v. Lene Jensen, direktør.
Kommunernes udfordringer - lægernes opgaver De sundhedsfaglige opgaver på det kommunale område FAKL 2. maj 2013 Mads Koch Hansen.
Patientuddannelse – en medicinsk teknologivurdering Karen Nielsen Breidahl Peter Kragh Jespersen Heidi Houlberg Salomonsen Institut for Økonomi, Politik.
Forebyggelse og uddannelsesforløb for kroniske patienter Allan Flyvbjerg Formand for Diabetesforeningen og Professor ved Aarhus Universitetshospital Møde.
Velkommen til Regionsmøde Region Syddanmark 19. september 2015 Severin Kursuscenter.
Baggrund De bedste resultater for danske kræftpatienter
Temamøde om social ulighed i sundhed
E-læring på patientens præmisser
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
E-læring på patientens præmisser
Ungeenheden Frederikshavn Kommune – helhed og samspil
Diabetes 1 Conducted by YouGov on behalf of Diabetesforeningen Fieldwork Dates:
Tværgående samarbejde –
Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS
Præsentationens transcript:

Diabetesforeningen Bud på ”excellent diabetesbehandling” i fremtiden Henrik Nedergaard Administrerende direktør HN oplæg til Overlægedagen 1. maj 2014 i Sygehus Lillebælt Tema: Overlægen som leder i Sygehus Lillebælt   Om oplægget: 10-15 minutter. Stikord: Hvad betyder det at patienten kommer først, hvordan gør man det som læge (overlæge), hvad har det med ledelse at gøre? Man må gerne fremhæve forventningerne til overlægen, men de fleste patienter vil nok have forventninger til lægen generelt. Fokus er at overlægen udover at være fagspecialist også er leder og rollemodel med stor indflydelse i rigtig mange sammenhæng lige fra patientbehandlingen, tværfagligt samarbejde i og udenfor egen afdeling, uddannelsesopgaver til ansvar for overholdelse af budgetter. Først og fremmest vil jeg sige tak for indbydelsen – og dermed muligheden for at sætte fokus på patienterne, som jo netop er dem vi i Diabetesforeningen kæmper for skal blive hørt. Lad mig derfor indlede med en konkret patientoplevelse – en patientoplevelse som påpeger nogle af de væsentligste problematikker i forhold til håndtering af diabetespatienter i sundhedsvæsnet (næste slide)

Diabetes i Danmark Hvad skal der fokuseres på i fremtidens diabetesbehandling 320.545 har diabetes (2012) 750.000 skønnes at have forstadier til diabetes 200.000 har diabets – uden at vide det 600.000 vil have diabetes i 2025 Type 2-diabetes rammer socialt skævt Diabetesforeningens fokusområder Diabetesforeningen ønsker at øge den politiske indflydelse ved at fremstå som en faglig, saglig og troværdig aktør, der taler medlemmernes sag. Formålet med det politiske arbejde er at opnå politisk indflydelse nationalt, regionalt, kommunalt og internationalt - med særlig vægt på det nationale og regionale niveau for at få diabetessagen på dagsordenen. Med afsæt i diabetesfaglig evidens vil Diabetesforeningen påvirke beslutningstagerne, både den politiske og sundhedsfaglige/administrative ledelse. Diabetesforeningen mener, at der især er tre fokusområder, som er vigtige for at sikre et godt liv med diabetes: Lighed i sundhed Sekundær forebyggelse Empowerment af patienten

Sekundær forebyggelse Empowerment af patienten Fokusområder Hvad skal der fokuseres på i fremtidens diabetesbehandling Lighed i sundhed Sekundær forebyggelse Empowerment af patienten Diabetesforeningens fokusområder Diabetesforeningen ønsker at øge den politiske indflydelse ved at fremstå som en faglig, saglig og troværdig aktør, der taler medlemmernes sag. Formålet med det politiske arbejde er at opnå politisk indflydelse nationalt, regionalt, kommunalt og internationalt - med særlig vægt på det nationale og regionale niveau for at få diabetessagen på dagsordenen. Med afsæt i diabetesfaglig evidens vil Diabetesforeningen påvirke beslutningstagerne, både den politiske og sundhedsfaglige/administrative ledelse. Diabetesforeningen mener, at der især er tre fokusområder, som er vigtige for at sikre et godt liv med diabetes: Lighed i sundhed Sekundær forebyggelse Empowerment af patienten

Mærkesager Hvad skal der fokuseres på i fremtidens diabetesbehandling Alle med diabetes skal have adgang til psykologbehandling Alle med diabetes skal have lige adgang til rette hjælpemidler Unge med diabetes skal tilbydes en mere målrettet indsats - så overgangen fra barn til voksen bliver optimal Danskere i risikogrupper skal testes for diabetes Alle med diabetes skal tilbydes relevant patientuddannelse Diabetespatienters rettigheder skal anerkendes Diabetesforeningens fokusområder Diabetesforeningen ønsker at øge den politiske indflydelse ved at fremstå som en faglig, saglig og troværdig aktør, der taler medlemmernes sag. Formålet med det politiske arbejde er at opnå politisk indflydelse nationalt, regionalt, kommunalt og internationalt - med særlig vægt på det nationale og regionale niveau for at få diabetessagen på dagsordenen. Med afsæt i diabetesfaglig evidens vil Diabetesforeningen påvirke beslutningstagerne, både den politiske og sundhedsfaglige/administrative ledelse. Diabetesforeningen mener, at der især er tre fokusområder, som er vigtige for at sikre et godt liv med diabetes: Lighed i sundhed Sekundær forebyggelse Empowerment af patienten

Løsninger Hvad skal der fokuseres på i fremtidens diabetesbehandling Politisk og sundhedsfaglig/administrativ Ledelse Et sammenhængende patientforløb Patienten i centrum (skræddersyet behandlingsforløb) Diabetesforeningens fokusområder Diabetesforeningen ønsker at øge den politiske indflydelse ved at fremstå som en faglig, saglig og troværdig aktør, der taler medlemmernes sag. Formålet med det politiske arbejde er at opnå politisk indflydelse nationalt, regionalt, kommunalt og internationalt - med særlig vægt på det nationale og regionale niveau for at få diabetessagen på dagsordenen. Med afsæt i diabetesfaglig evidens vil Diabetesforeningen påvirke beslutningstagerne, både den politiske og sundhedsfaglige/administrative ledelse. Diabetesforeningen mener, at der især er tre fokusområder, som er vigtige for at sikre et godt liv med diabetes: Lighed i sundhed Sekundær forebyggelse Empowerment af patienten

En del af løsningen Myndigheder Virksomheder Civilsamfund

Arbejdsparadigme Viden om diabetes Politik Kommunikation

Vidensdeling International Diabetes Knowledge Centre (IDKC) Internetbaseret ”One Point of Entry” Formål: Biblioteksfunktion – hurtig relevant viden Platform for udveksling af good practice Facilitator for hurtig implementering af forskningsresultater Metode: Brugerdreven innovation

Strategiske partnerskaber med IDKC Diabetes-foreningen DD2 og Diabetes-akademiet Universiteter Sundhed.dk Inst. of Applied Economics and Health Research Danske Patienter Industri Steno Center for Diabetes IDF, EASD, FEND Kommunalt Regionalt Nationalt Internationalt … og mange flere

Revideret national handleplan Revideret national handleplan? Hvad skal der fokuseres på i fremtidens diabetesbehandling Diabetesforeningens fokusområder Diabetesforeningen ønsker at øge den politiske indflydelse ved at fremstå som en faglig, saglig og troværdig aktør, der taler medlemmernes sag. Formålet med det politiske arbejde er at opnå politisk indflydelse nationalt, regionalt, kommunalt og internationalt - med særlig vægt på det nationale og regionale niveau for at få diabetessagen på dagsordenen. Med afsæt i diabetesfaglig evidens vil Diabetesforeningen påvirke beslutningstagerne, både den politiske og sundhedsfaglige/administrative ledelse. Diabetesforeningen mener, at der især er tre fokusområder, som er vigtige for at sikre et godt liv med diabetes: Lighed i sundhed Sekundær forebyggelse Empowerment af patienten National diabetes handleplan 2003 National diabetes handleplan 2015?

Opsummering Diabetes skal tages alvorligt Tidlig opsporing er vigtig Bedre forebyggelse og behandling kræver bedre ledelse Vidensdeling (IDKC) Revideret national handleplan