Sankt Jørgen og dragen. Legenden om Sankt Jørgen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Husk at lukke døren efter dig!
Advertisements

Livets Ord November 2008.
"Ting er ikke altid det, de synes at være."
Livets Ord August 2009 "Han havde elsket sine egne, som var i verden, og han elskede dem indtil det sidste” (Joh 13, 1).
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
Livets Ord April 2012.
Allerslev Kirke.
Opstandelsesfest.
Skelgårdskirken, den 12. marts 2012
Livets Ord Livets Ord December 2011 December 2011.
Debatoplæg Opstandelsen, de sidste tider og tusindårsriget.
Menneskets fald og genoprejsning
Tag en gave til børnene Et pinse-opgavehæfte fra Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.
At skabe den livsnære samtale David Viftrup. Kristne venner Relation til præst Kristne aktiviteterBibelenÆgtefælle BørnForældre Resarch by John Finney,
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Guds fulde rustning den skal på Inden i krig at vi må gå
Irak.
Et barn er født i Betlehem
Jesu genkomst og de sidste tider
Overvældet af Jesu opstandelse!
At leve i Guds ubetingede kærlighed!
”Religion er opium til folket”
Tillykke med dagen... og nu en lille gætte leg...
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
K.E. Løgstrup
V5 Han sagde også til dem: »Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: Kære ven, lån mig tre brød, v6 for en ven af mig er kommet.
At vente på Guds time.
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Vokse gennem venskab!.
Introduktion til Kongen og hans Rige
I begyndelsen skabte Gud himmelen og jorden
Venligst dele disse information med din pastor eller din menighed, din familie for dine bønner i udbredelse for Døves og Tunghørendes sjæle rundt i hele.
Giv generøsiteten videre til næste generation. Generøse Gener ”I skal ligne Gud, som hans kære børn og vandre i kærlighed, ligesom Kristus elskede os.
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
Bespisningen af de fem tusind Da apostlene vendte tilbage, fortalte de Jesus om alt det, de havde gjort. Han tog dem så med og trak sig tilbage til en.
Salme 69:2-3 Frels mig, Gud, for vandet når mig til halsen, jeg er sunket i bundløst dynd og kan ikke få fodfæste. Jeg er kommet ud på det dybe vand, strømmen.
Skabt i Guds billede Tema: Gud Skaber Titel: Skabt i Guds billede
Du kom til vor runde jord, barn, på bare fødder, midt i engles julekor, med Himlens frakkeskøder. Du var dreng i Nazareth, stod i tømrerlære,
»En mand havde to sønner
I FORM Gudstjeneste i Frikirken Aabenraa. 1. Kor. 12,14-24: Et legeme består heller ikke kun af én del, men af mange. Siger foden: »Jeg er ikke hånd,
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Kaldet til at være kanal for kærligheden!. Menigheden i Korinth ville hellere synge solo end synge i kor! Korinth lektien svarer to spørgsmål: 1. Hvad.
Kristen mystik – den spirituelle gudsopfattelse..
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Vi tror på Jesu genkomst kap.7.
Quiz om ”Bibelen for børn” del 2
Kampen mod ondskabens åndemagter, kap.10 (7-12). Daniel 10:1-5 I perserkongen Kyros’ tredje regeringsår blev et ord åbenbaret for Daniel, som havde fået.
Rammefortællingen – Jobs Bog Bibeltekster Livsfilosofi Etik
Historien om Jesus’ fødsel
Lyset i mørket. …………… . Tema: Skabelsen
En dag da Leo var på til skole, så han to drenge som lige havde malede med graffiti. Det synes Leo er sejt, De to drenge gå forbi Leo og går mod skolen.
Skabt som mand og kvinde
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
Johannes’ åbenbaring.
Opstandelse, bortrykkelse og dom. Teksten 1 Thess 4,13-18 (1084) så sandt som vi tror, at Jesus døde og opstod Gud vil føre de hensovede sammen med ham.
Et rige, hvor mennesker indbydes til håb og fremtid Esajas Bibelcamping Fårevejle 2015.
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Gud er ”Alfa og Omega, begyndelsen og enden.” Åb 21,6 Han har altid været og vil altid være: ”Jeg lever i evighedernes.
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
PÅSKE-SALME-SANG.
Kristen identitet i arbejdslivet
Pilgrimsvandring.
At forholde sig til sin muslimske næste i en terror tid
XXX – Du kom til vor runde jord 1, S1
Lille Messias En stjerne på himlen 2. Maria skal føde
Tros-lounge KIRKE FOR KONFIRMANDER.
Du kom til vor runde jord
Præsentationens transcript:

Sankt Jørgen og dragen

Legenden om Sankt Jørgen

Sankt Jørgen og dragen Brainstormning: Hvad kan I huske om legenden?

Kalkmalerier

Den romanske stil

Den gotiske stil

Sankt Jørgen som kalkmaleri

Kampen mellem det gode og det onde Urdybet –Sl. 74,14: Du knuste Livjatans hoveder og gav dem som føde til havets fisk.

Kampen mellem det gode og det onde Ondskab –Og der blev krig i himlen. Mikael og hans engle gik i krig med dragen, og dragen og dens engle tog kampen op, men kunne ikke stå sig, og de havde ikke længere deres plads i himlen. Den blev styrtet, den store drage, den gamle drage, som hedder Djævelen og Satan, og som forfører hele verden… Johannes’ Åbenbaring kap. 12,7-9a.

Kampen mellem det gode og det onde

Synet på kvinden

Utugt