Anne Tjønneland Kim Overvad

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
Advertisements

Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Indvandrere og efterkommere i grundskolen Niels Egelund, professor, dr
The intelligent farrowing pen
VIS HJÆLPELINJER SOM ER EN HJÆLP VED PLACERING AF LOGO: 1.Højreklik på den aktuelle side og vælg ’gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’Vis’ tegnehjælpelinjer.
VIS HJÆLPELINJER SOM ER EN HJÆLP VED PLACERING AF LOGO: 1.Højreklik på den aktuelle side og vælg ’gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’Vis’ tegnehjælpelinjer.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Legal aid in Denmark.
Teknik og Miljø - Planlægning og Byggeri Aarhus Kommune •Flemming Meyer •Master of Law, Special Consultant •Municipality of Aarhus •Department of employment.
VIS HJÆLPELINJER SOM ER EN HJÆLP VED PLACERING AF LOGO: 1.Højreklik på den aktuelle side og vælg ’gitter og hjælpelinjer’ 2. Sæt kryds ved ’Vis’ tegnehjælpelinjer.
Forebyggelse Dosis-Respons
Brødtekst her Brødtekst starter uden bullets, hvis du vil have bullets brug ”Forøge / Formindske indryk” for at få de forskellige niveauer frem Overskrift.
v/ Professor Lars Ehlers, Aalborg Universitet
Hvem er vi? •Vi er organiseret i KBH Amts behandlingscenter for stofbrugere. •Vi er 3 år gamle. •Hjulpet i gang af fokus på Ecstasy. •Hjulpet i gang af.
7. Comparing Two Groups Goal: Use CI and/or significance test to compare - means (quantitative variable) - proportions (categorical variable) Group 1 Group.
Körper-koordinationstest für Kinder (KTK)
Christian Torp-Pedersen
Bolig selskabernes Landsforening– Almene lejeboliger - Maj/Juni Almene lejeboliger - Danmarkspanelet - Maj/Juni 2010.
Sortering af affald Dato: 17. december Agenda Sortering af affald Dato: 17. december 2010 TNS Gallup A/S Kontaktperson Celia Paltved-Kaznelson Danmarks.
Lone Møller Sørensen Director, SBi, Aalborg University ECTP- Denmark A national platform for Denmark
Titel og undertitel skal stå med store bogstaver (Versaler) og skal holdes indenfor de to vandrette grå linjer. Der kan frit vælges farver fra farvepaletterne.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Projektledelse IT-projektledelse (ITP) Projektledelse og Produktion af Digitalt Indhold (DPI) Projektledelse IT-projektledelse (ITP) Projektledelse og.
Forside Titel Navn, sted eller begivenhed, dato. CHALLENGES FOR THE BANKING SECTOR - IN THE AFTERMATH OF THE CRISIS Louise C. Mogensen Deputy Chief Executive.
OBSERVERENDE UNDERSØGELSER
Kost og sygdom - Et velfærds-problem.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
1 Analyse af geografiske valgresultater Søren Risbjerg Thomsen Institut for Statskundskab Aarhus Universitet.
Håndtering af endometriomer hos kvinder uden aktuelt graviditetsønske.
Genomics and colon cancer Electronic data exchange Inge Bernstein The Danish HNPCC-register, Hvidovre Hospital, Denmark.
Problemer med at bruge tympanometri? Slagelse og Middelfart okt.-nov
Centre of Research in Childhood Health Syddansk Universitet1 Is sports participation protective of back pain in childhood? An interim analysis from a prospective.

Database Normalization without Mathmatics
Hypertension in general practice Risk factors for uncontrolled hypertension Maja Skov Paulsen Biostatistic I and Biostatistics II 2009 autumn 19.nov, 2009.
Projektledelse IT-projektledelse (ITP) Projektledelse IT-projektledelse (ITP) Lektion september 2004 Peter Olaf Looms.
DCS/DTS fællesmøde januar 2010 Denne præsentation har været fremlagt ved DCS / DTS Fællesmøde 2010 og Poul Erik Mortensen har alle rettighederne til gengivelse.
HUSKESPIL – den lille tabel
Titel: Arial, fed, skriftstr. 20, mørkegrå. Tekst: Arial, normal, fed eller kursiv, skriftstr. 10, 12 og 14 til print – 16 og 18 til projektor – mørkegrå.
Relativ vigtighed for elektroniske ressourcer,24,22,20,18,16,14,12,10 Indeks FARM nem at bruge Info om anvendelse af elektroniske.
Personnummeret – brug i epidemiologisk forskning Elsebeth Lynge Københavns Universitet København 12 November 2009.
 2 3  3 =  83  43  53  63  73  93  10 4.
Grønne regnskaber Søren Kolind Hvid Landscentret | Planteavl.
Kan man løbe fra det Metaboliske Syndrom?
Anton Pottegård, cand.pharm. ph.d. Afdeling for klinisk farmakologi Institut for Sundhedstjenesteforskning Syddansk Universitet DATAMEGA FEDE DANSKE og.
Overskrift 40/42 pkt, Maks 2 linjer Underoverskrift, 14/16 pkt For at vise hjælpelinjer: 1.Højreklik på slidet og vælg “Gitter og hjælpelinjer” 2.Kryds.
Referrals from general practice in Denmark - a one-day registration Anders Munck 1, Kjeld Møller Pedersen 2, Jens Damsgaard 3, Lars Poulsen 1, Peter Vedsted.
CEESA Coherent Energy and Environmental System Analysis Senior Research Specialist Poul Erik Morthorst Risø National Laboratory The Technical University.
Overskrift her Tilføj presentations titel i Sidehoved / sidefod. Vis > Sidehoved / sidefod Tekst her 1 9. marts 2011 Chairman Vagn Sørensen Presentation.
Linking international students and Danish businesses.
Region Midtjyllands tilbud 2013
This Power Point presentation belongs to the Danish Renal Registry, which owns the copyright. It can be freely used for non-commercial study and educational.
Agenda 1.Informationer 1.Excel i fb.m. projekt 2 2.Reserver tid til projekt 2 3.Øvelse: a / b = c 2.Opsamling fra sidst 3.Estimation (konfidensintervaller)
LÆR FOR LIVET NORDIC FOSTER CARE ASSOCIATION Rødovre 6. september 2014.
Velfærdsløftet er lige om hjørnet København den 23. oktober 2013
Køn og præstationer. Her dannes et hanligt fosterhormon.
Tekstslide i punktform Rubrik, helst 1 linje Brug ”Forøg/Formindsk indryk” for at få de forskellige niveauer frem Danish Standards  Signe Annette Boegh.
Kostberegning.
Matematik B 1.
Claus Brabrand, ITU, Denmark Mar 10, 2009EFFECTIVE JAVA Effective Java Presentation Workshop Claus Brabrand [ ] ( “FÅP”: First-year Project.
Khaldoon A Al-Roomi et al, International Journal of Epidemiology, 1994
1 Tråde 2 Plan Trådbegrebet Synkronisering Koordinering Eksempel: et flertrådet spil.
Grunde til at jeg elsker dig
Apopleksi/Slagtilfælde – en katastrofe som kan undgås
Kvælstofbalancer på kvægbrug Konsulent Søren Kolind Hvid Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl Planteproduktion 2004 Dansk Landbrugsrådgivning.
Association of maternal coffeine consumtion with decrements in fetal growth Gennemgang ved Dominic, Irene og Védís.
WHI –main results HRNominal 95% CIZ-score for trend CHD1,291,02-1,63-1,19 Stroke1,411,07-1,85-0,51 VTE2,111,58-2,82 -2,45 * Breast cancer1,261,00-1,59.
For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet for dato og ”Enhedens.
Europæiske udfordringer for planteproduktionen
Physics 4: Atomic Structure
Præsentationens transcript:

Kost, kræft og helbred En undersøgelsen til belysning af sammenhængen mellem kost og kræft Anne Tjønneland Kim Overvad Institut for Epidemiologisk Institut for Epidemiologi og Kræftforskning Socialmedicin Kræftens Bekæmpelse Aarhus Universitet Kost, kræft og helbred

Diet, Cancer and Health Organisation Principal investigators Anne Tjønneland Institute of Cancer Epidemiology Danish Cancer Society Kim Overvad Department of Epidemiology and Social Medicine Aarhus University Funding Danish Cancer Society EU NCU Steering Committee Jørn Olsen (Chairman) Britmarie Sandström Per Kragh Andersen Peter Ebbesen Torben Kruse Hans Sjöström Kost, kræft og helbred

Beskrivelse af databasen Demografi Kost Baggrund, livsstil Antropometri/biologiske målinger Biologisk materiale Kost, kræft og helbred

Deltagere En stikprøve af befolkningen 57.054 personer 27.179 mænd 29.875 kvinder Født i Danmark 7% af aldersgruppen 50-64 år Bosiddende i Københavns kommune Frederiksberg kommune Københavns amt Århus amt Ikke tidligere haft en kræftsygdom Kost, kræft og helbred

Kostoplysninger Kostspørgeskema Semikvantitativt fødevare-frekvensspørgeskema Normalkost gennem det sidste år 196 spørgsmål Måltider Fødevarer Kosttilskud Fedtstoffer brugt ved madlavning Tilberedningsmetoder Kost, kræft og helbred

Kost, kræft og helbred

Spørgeskema om risikofaktorer Baggrund og livsstil Spørgeskema om risikofaktorer Rygevaner  Familieoplysninger - tidligere og nuværende  Uddannelse Alkoholvaner  Arbejde - tidligere og nuværende  Kvindeoplysninger Hudtype - menstruationsforhold Fysisk aktivitet - graviditeter Sygdomme - svangerskabsforebyggelse - tidligere og nuværende - hormonbehandling Medicinindtagelse  Mandeoplysninger Afføringsvaner - sterilisationsspørgsmål Vægt - antal børn - tidligere og nuværende Kost, kræft og helbred

Diet, Cancer and Health Questionnaire check * Optically readable * Missing marking. double marking * Limits * Logical checks Diet, Cancer and Health

Antropometri og biologiske målinger  Ståhøjde  Siddehøjde  Vægt  Taljemål  Hoftemål  Bioimpedans  Blodtryk  Totalkolesterol  Urin  blod  protein  sukker Kost, kræft og helbred

Biologisk materiale  Blodprøve 30 ml  filterpapir  serum 4 x 1 ml  plasma 6 x 1 ml  buffy coat 2 x 1 ml  erytrocytter 2 x 1 ml  Urinprøve 4 x 1 ml  Fedtbiopsi  Tånegleklip Kost, kræft og helbred

Diet, Cancer and Health Tube Box Rack Liquid nitrogen container Kost, kræft og helbred

Section of the biological bank Kost, kræft og helbred

Monitoring of the nitrogen containers Kost, kræft og helbred

Spare nitrogen container in case of break down Kost, kræft og helbred

Liquid nitrogen container Kost, kræft og helbred

Kost, kræft og helbred Registerkoblinger hvert år * Det Centrale Personregister (CPR) * Cancerregisteret * Dødsårsagsregisteret * Landspatientregisteret Spørgeskemadata med 3-5 års interval * Ændringer for eksponering * Information om nye eksponeringer * Oplysninger om sygdomsudfald Kost, kræft og helbred

Antal kræfttilfælde blandt deltagerne (primo 2003) Mænd Kvinder Total 1713 2052 3765 Colon/rectum 241 208 Breast 5 836 Lung 234 209 Prostate 325 - Kost, kræft og helbred

EPIC collaborating centres UK: OXFORD CAMBRIDGE NETHERLANDS: UTRECHT RIVM GERMANY: POTSDAM HEIDELBERG FRANCE: PARIS ITALY: TURIN MILAN FLORENCE NAPLES RAGUSA SPAIN OVIEDO SAN SEBASTIAN PAMPLONA MURCIA GRANADA GREECE ATHENS SWEDEN: UMEA MALMO DENMARK: AARHUS COPENHAGEN NORWAY: TROMSO EPIC collaborating centres I.A.R.C. LYON PARIS FLORENCE MILAN RAGUSA TURIN NAPLES

Subject Recruitment in the EPIC Study

Expected Cancer Cases in the EPIC Study after 5 and 10 Years’ Follow-up

EPIC data on diet Two dietary measurements: Dietary questionnaire on usual diet from all 470.000 subjects Very detailed, 150 to 300 foods per questionnaire To relate diet to cancer risk One day “actual” diet from a 7% sample of subjects (32.000) Computerized, 3000 foods and 700 recipes per country To calibrate dietary measurements between countries

EPIC Database on ORACLE system Estimated final size of the database = 150 giga bytes. 90 screens have been developed to facilitate the transfer, standardization, control and export of the data 500.000 subjects * 2000 common variables  1 Billion values to be stored

Diet and cancer hypothesis 1: FOODS Increased risk Meat (red?) Processed meat Salted food Sweets and sugar Reduced risk Vegetables Fruits Whole grain cereals Oily fish

Diet and cancer hypothesis 2 :NUTRIENTS Reduced Risk Poly Unsaturated Fats. Fibre Vitamins and minerals Various non-nutrient components Increased Risk Total fat Saturated fat (Animal) protein Sugars Cooking products

Diet/Nutrition and cancer hypothesis 3 : ENERGY BALANCE Increased risk Overweight Abdominal obesity Sedentary life Reduced risk Normal weight Low waist/hip ratio Physical activity

Diet/Nutrition and cancer hypothesis 4 : Endogenous hormones Androgens, Estrogens, Insulin, Growth Factors (IGFs) and their binding proteins

Hypotheses 5 : GENETIC FACTORS Focused on genetic polymorphisms, e.g. genes involved in hormones metabolism, DNA repair, carcinogens metabolisms, prostaglandins synthesis… Interactions between genes, lifestyle and environment Rare mutations in cancer associated genes (e.g. BRCA1, BRCA2, HNPCC)

EPIC Biorepository

EPIC BIOREPOSITORY: TUBES AND GOBLETS USED TO HOLD PLASTIC STROWS

EPIC BIOREPOSITORY AT IARC-WHO

EPIC BUILDING, LYON, IARC-WHO

Total fruit consumption (grams/day) in EPIC adjusted for age, season and day of the week : MEN 500 450 u 400 350 300 grams/day 250 200 150 100 50 Murcia Ragusa Trin Umea Florence Granada Varese Oviedo Greece Malmo Pamplona Potsdam Aarhus Heidelberg Bilthoven San Sebastian Copenhagen UK - Health conscious UK: General population centres

Variations of biomarkers of diet between EPIC cohorts

Variations of biomarkers of diet between EPIC cohorts Lycopene, men 45-64 years 100 90 80 70 60 microg/dl 50 40 30 20 10 Murcia Umeå Florence Greece Granada Cambridge Heidelberg Potsdam Denmark Malmö Varese/Turin Oxford (*Veg) Ragusa/Naples The Netherlands Northern Spain

Dietary patterns associated with participating countries Country 150% or greater than mean overall intake Italy Vegetables, fruits, cereal products, vegetable oils, sauces Greece Vegetable, legumes, vegetable oils Spain Vegetables, fruits, legumes, vegetable oils, milk, eggs, fresh meat, fish France Sugars, butter, dairy products Bingham & Riboli, 2004 Kost, kræft og helbred

Dietary patterns associated with participating countries Country 150% or greater than mean overall intake Germany Butter, processed meat, coffee, juices The Netherlands Potatoes, margarines, dairy products, processed meat, tea, coffee United Kingdom Potatoes, cakes, sugar, margarine, butter, tea, soft drinks Denmark Sugars, margarines, tea, coffee, soft drinks, alcohol Sweden, Norway Potatoes, cakes, sugars, margarine, dairy products, coffee, soft drinks Bingham & Riboli, 2004 Kost, kræft og helbred

Lifestyle factors and risk of breast cancer in postmenopausal women 326 prevalent cancers 55 missing information (alcohol) 4,844 premenopausal 24,650 postmenopausal 872 excluded due to missing information on co-factors 23,778 Follow up – 31 December 2000 - 425 cases of postmenopausal breast cancer Kost, kræft og helbred

Delprojekter i brystkræftstudiet Kohortestudier Indtag af alkohol Indtag af frugt og grøntsager Indtag af kulhydrater/GI/GL Indtag af fisk Fysisk aktivitet Kropssammensætning Brug af hormoner i forbindelse med overgangsalderen Kost, kræft og helbred

Delprojekter i brystkræftstudiet Nestede case-control studier Enterolactone i plasma Oxiadation af lipider og proteiner i plasma Estrogenmetabolitter (16a-OHE1 + 2-OHE) i urin DNA-reparationsprodukter i urin IGF1+2 samt IGFBP2+3 i serum Estradiol, SHBG, estron og FSH i serum Kost, kræft og helbred

Delprojekter i brystkræftstudiet Nestede case-control studier, fortsat Antioxidant enzymer i røde blodlegemer Genetiske polymorfier vedr. metaboliske enzymer Genetiske polymorfier vedr. reparations enzymer Organochloriner i fedtvæv Kost, kræft og helbred

Risikofaktorer for brystkræft (internt justerede) IRR (95% CI) En ekstra fødsel 0.87 (0.77-1.00) Alder ved første fødsel (5 års stigning) 1.02 (0.89-1.16) Tidligere benign brystsygdom 1.65 (1.30-2.09) Skolegang  7 år 1 8-10 år 1.00 (0.80-1.26)  11 år 1.35 (1.02-1.79) HRT Tidligere 1.10 (0.80-1.51) Nuværende 1.97 (1.50-2.58) Varighed af HRT (5 års stigning) 1.07 (0.97-1.19) BMI (5 kg/m2 stigning) 1.07 (0.96-1.20) Kost, kræft og helbred

Frugt og grøntsager De kræftforebyggende effekter af frugt og grøntsager har været tilskrevet en række vitaminer, mineraler og andre fytokemikalier Antioxidative effekter har været i fokus Kost, kræft og helbred

Epidemiologisk baggrund En lang række case-kontrol studier Primære fund: beskyttende effekt 11 kohorte studier Ingen association til brystkræft Kost, kræft og helbred

Olsen, J. Nutr. 2004 Kost, kræft og helbred

Olsen, J. Nutr. 2004 Kost, kræft og helbred

Olsen, J. Nutr. 2004 Kost, kræft og helbred

Konklusion Ingen sammenhæng mellem indtag af frugt og grøntsager og risiko for brystkræft - I overensstemmelse med alle tidligere kohortestudier Måske forskellige effekter for ER+ og ER- brystkræft? Kost, kræft og helbred

Enterolactone Enterolactone er det primære fytoøstrogen i den danske kost Enterolactone tilskrives antioxidative effekter og har været relateret til reducerende effekter vedr. tumor progression og metastaseren Forskningen er dog yderst begrænset og stammer fra in vitro og dyreeksperimentelle studier Kost, kræft og helbred

Enterolactone Enterolactone stammer fra plantelignaner der indgår som en del af fiberkomponenten i planters cellevægge Lignanerne fermenteres i tyktarmen og optages som enterolactone Kost, kræft og helbred

Kilder til enterolactone Fuldkornsprodukter   Grøntsager  Kaffe  Rygning   Fedt   BMI  Johnsen & Hausner 2003 Kost, kræft og helbred

Epidemiologisk baggrund

Olsen, CEBP. 2004 Kost, kræft og helbred

Enterolactone og brystkræft, kvartiler Olsen, CEBP 2004 Kost, kræft og helbred

Hvorfor reference i 2. Kvartil? Enterolactoneniveauet afhænger af fermentering i tyktarmen Antibiotikabehandling ødelægger tarmfloraen De kvinder der er i laveste kvartil er måske en blanding af kvinder med ”sande” lave enterolactoneniveauer og kvinder med akut lave niveauer pga. nylig antibiotikabehandling Kost, kræft og helbred

Konklusion Der er lavere incidens af brystkræft blandt kvinder med høje niveauer er enterolactone i plasma Den beskyttende effekt ses primært i forhold til ER- brystkræft Skyldes den øgede risiko for brystkræft ved langvarigt forbrug af antibiotika en nedsat produktion af enterolactone? Kost, kræft og helbred

Hvorfor ER- brystkræft? Hypoteser Den beskyttende effekt af enterolactone er primær antioxidativ. Effekten på ER+ bliver ”overskygget” af østrogene risikofaktorer (fra enterolactone eller andet)? ER- brystkræft er et senere stadie af ER+ brystkræft. Enterolactone ”bremser” progressionen fra ER+ til ER- brystkræft? Kost, kræft og helbred

Hvor ofte drikker De den angivne mængde? Alkoholoplysninger Kostspørgeskema Hvor ofte drikker De den angivne mængde? - Lys øl (flaske) - Almindelig øl (flaske) - Stærk øl (flaske) - Vin (rød, hvid,rosé) (glas) - Hedvin (ex. portvin) (genstand) - Spiritus (ex. snaps) (genstand) Angives i kategorier fra aldrig til 8 gange/dag Kost, kræft og helbred

Alkoholoplysninger Livsstilsskema Hvor ofte drikker De almindeligvis alkohol (øl, vin, hedvin eller spiritus)? - Aldrig - Mindre end 1 gang om måneden - 1-3 gange om måneden - 1 gang om ugen - 2-4 gange om ugen - 5-6 gange om ugen - Hver dag Kost, kræft og helbred

Characteristics of 23,778 women in the Danish Diet, Cancer and Health cohort, 1993-2000 No. of cases = 426 (%) No. of cohort = 23,778 (%) Alcohol groups Abstainers 1 10 (2.3) 560 (2.4) Occasional drinkers 2 437 (1.8) Drinkers (grams per day) 0 to 6 122 (28.6) 7,875 (33.1) >6 to <12 89 (20.9) 5,812 (24.4) 12 to 24 93 (21.8) 4,903 (20.6) >24 to <60 3,794 (16.1) 60 9 (2.1) 357 (1.7) Kost, kræft og helbred

Median (5-95 percentiles) Median (5-95 percentiles) Characteristics of 23,778 women in the Danish Diet, Cancer and Health cohort, 1993-2000 Median (5-95 percentiles) Median (5-95 percentiles) Age (years) 57 (51-64) Age at first birth (years) 23 (18-32) 23 (18-31) BMI + 24.8 (19.7-33.6) 24.9 (19.9-33.8) Alcohol (grams per day) * 11.5 (1.3-43.8) 9.7 (0.8-42.1) Alcohol from different types of beverages Wine 5.5 (1.3-43.8) 5.4 (0.4-30.7) Beer 1.1 (0-12.7) 1.0 (0-12.2) Spirits 0.3 (0-7.8) * Abstainers and occasional drinkers not included + Weight (kg)/height (m2) Kost, kræft og helbred

Rate ratio for increases of 10 g alcohol per day by type of alcohol among 23,778 women in the Danish Diet, Cancer and Health cohort, 1993-2000 Type of alcohol Adjusted* Rate ratio (95% CI) Mutually adjusted** P for similar effect Total alcohol 1.10 (1.04-1.16) - Wine 1.14 (1.06-1.22) 1.13 (1.06-1.22) Beer 1.01 (0.87-1.17) 0.98 (0.50-1.14) 0.21 Spirits 1.15 (0.92-1.43) 1.09 (0.87-1.36) * Rate ratio were adjusted for parous/nulliparous and number of births (continuous), age at first birth (in years), benign breast tumour removed (yes/no), years at school categorized, (7, 8-10, >10), use of HRT (never, past, current), duration of HRT (in years), and BMI (continuous) ** The beverage specific estimates were in addition adjusted for each other (wine, beer, spirits) Tjønneland, CCC 2003 Kost, kræft og helbred

Intake (g/day) (5-95% percentile) Rate ratio* (RR) in each category of drinking pattern among 23,778 women in the Danish Diet, Cancer and Health cohort, 1993-2000 Drinking occasions n Intake (g/day) (5-95% percentile) RR (95% CI) Every day 3,188 (12-70) 1.02 (0.72-1.44) 5-6 times/week 2,471 (10-47) 0.96 (0.68-1.35) 2-4 times/week 7,443 (5-32) 1 Once/week 3,467 (2-15) 0.99 (0.73-1.35) Less than once/week 6,212 (0.35-8) 0.87 (0.65-1.15) * Adjusted for total alcohol intake as well as for parous/nulliparous and number of births (continuous), age at first birth (in years), benign breast tumour removed (yes/no), years at school categorized, (7, 8-10, >10), use of HRT (never, past, current), duration of HRT (in years), and BMI (continuous) * Adjusted for total alcohol intake as week as well as Tjønneland, CCC 2003 Kost, kræft og helbred

Rate ratio of breast cancer by frequency of alcohol consumption Tjønneland, CCC 2003 Kost, kræft og helbred

Rate ratio (RR) of breast cancer according to an increase of 10 grams of alcohol intake for different exposure periods among postmenopausal women in the “Diet, Cancer and Health” cohort, 1993-2000 Exposure period RR 1 (95% CI) RR 2 (95% CI) Twenties 0.97 (0.79-1.20) 0.97 (0.78-1.20) Thirties 0.94 (0.79-1.11) 0.94 (0.79-1.12) Forties 1.01 (0.88-1.16) 1.01 (0.88-1.16) Fifties – baseline 1.11 (1.00-1.24) 1.04 (0.91-1.19) Cumulative intake 3 1.03 (0.99-1.07) 4 0.99 (0.94-1.04) Adjusted for parity, age at first birth, benign breast tumour, years of school education, HRT use, duration of HRT use, BMI, total alcohol intake in other exposure periods 2. Further adjusted for current alcohol intake 3. Cumulative intake, calculated from year 20 to baseline, excluding periods without drinking alcohol 4. Rate ratio of breast cancer according to an increase of 1 drink/day/year  1 drink-year of alcohol intake. Adjusted for the same variables as in 1) except adjustment for other exposure periods Tjønneland, J. Nutr. 2004 Kost, kræft og helbred

Age at drinking start RR (95% CI) Rate ratio of breast cancer per 10 g/day of alcohol intake according to age at drinking start among 21,901 postmenopausal women in the “Diet, Cancer and Health” cohort, 1993-2000 Age at drinking start RR (95% CI) <16 0.84 (0.55-1.28) 17-18 1.00 19-20 0.99 (0.75-1.32) 21-25 1.06 (0.79-1.42) 26-30 1.38 (0.96-1.99) >30 1.01 (0.72-1.43) Adjusted for parous/nulliparous, no. of births, age at first birth, benign breast tumour removed, school education, use of HRT, duration of HRT and BMI Tjønneland, J. Nutr. 2004 Kost, kræft og helbred

- app. at the same time of 1st birth 56/3,136 1.10 (0.81-1.49) Rate ratio of breast cancer per 10 g/day of alcohol intake according to drinking start among 21,901 postmenopausal women in the “Diet, Cancer and Health” cohort, 1993-2000 Started drinking: Cases/ cohort RR (5-95% CI) - before 1st birth 203/11,409 1.00 - app. at the same time of 1st birth 56/3,136 1.10 (0.81-1.49) - after the 1st birth 135/7,356 1.11 (0.84-1.46) Rate ratios were adjusted for parous/nullliparous, no. of births, age at first birth, benign breast tumour removed, years at school, use of HRT, duration of HRT, and BMI; current alcohol intake and mutually adjusted Tjønneland, J. Nutr. 2004 Kost, kræft og helbred

Incidence Rate Ratio 1 of breast cancer per each additional 10 g/d of average daily alcohol intake according to categories for cumulative average intake of total folate among 388 cases and 388 controls, nested in the Danish “Diet, Cancer and Health” cohort Median Total folate intake 5-95% percentiles Unit 300 301-350 <351-400 400 P for interaction Alcohol intake 11.0 (0.8-43.8) 10 g 1.21 (1.01-1.45) 1.12 (0.84-1.48) 1.02 (0.83-1.25) 1.03 (0.86-1.22) 0.48 1 Adjusted for vitamin C (food-frequency questionnaire and supplements), school education (low, median, high), body mass index (linear), parous/nulliparous and number of births (linear), age at birth of first child (linear), history of benign breast tumour surgery (yes/no). Tjønneland,subm 2004 Kost, kræft og helbred

Incidence Rare Ratio of breast cancer by total folate and alcohol intake among 388 cases and 388 controls, nested in the Danish “Diet, Cancer and Health” cohort. The reference group for all comparisons was women who consumed 300 mcg/d or less total folate and 15 g/d or less alcohol. The Incidence Rate Ratio was adjusted for vitamin C, school education (low, median, high), body mass index (linear), parous/nulliparous and number of births (linear), age at first child (linear), history of benign breast tumor surgery (yes/no). Kost, kræft og helbred

Konklusion Alkoholindtagelse øger risikoen for brystkræft med 10% for hver gang indtagelsen øges med 10 g/dag Drikkemønsteret har ikke betydning for risikoen Tidlig drikkestart øger ikke risikoen for brystkræft blandt postmenopausale kvinder Kost, kræft og helbred