EUD reformen Voksensporet. Vad ved hvorfor Vad ved hvordan måske ikke.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Advertisements

Praktikcentre – en nyskabelse i erhvervsuddannelsesloven
Præsentation til forældremøder
Hvordan gør man, hvis det skal gøres rigtigt
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Agenda Reformen kort fortalt Hvad er det vigtigste nye? Nytter det?
Censorformandskabets møde 25. oktober 2012
Meritordninger på TURs område Er fastsat i uddannelsesbekendtgørelsen for indgangen transport og logistik. • 2.3. Elever, der har haft kørekort B i mindst.
Regeringens oplæg til erhvervsuddannelsesform Louise Pihl Dansk Byggeri.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
EUD og vejledningsreform
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
UU-Vestegnen Vognporten Albertslund Tlf
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
EUD-reform 3-i-1 Uge 26, vvs 25. juni 2014.
Anbefaling til afklaring af arbejdet i LUU Forretningsorden og organisering af udvalgsarbejdet. Forventninger til samarbejde mellem udvalget og skole samt.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Velkommen til forældremøde
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Uddannelsespulje Uddannelsesløft Ændrede G - dagsregler
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Erhvervsuddannelser.
Oversigt over mulighederne efter 9. klasse
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
EUD reform Læremidler Praktikmål Svendeprøver Elevtal.
Reform af erhvervsuddannelserne - de største nyheder og udfordringer for FOA LUPA-møde marts
Uddannelse – dit barns fremtid
Digital vidensdeling på DE´s årsmøde 2014
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Vejledning i 9. klasse Kollektiv vejledning i klassen
EUD-reform og unge i HTK. Erhvervsuddannelsernes store udfordringer 1.Færre unge søger ind på erhvervsuddannelserne, og søgningen direkte fra 9. og 10.
Praktikvejledertræf d. 28/9, 2015 Ny uddannelsesordning (PAU) Påbegyndelse: Januar 2016.
Hvad betyder erhvervsuddannelsesreformen for voksne?
Praktikvejledertræf Realkompetencevurdering og individuelle uddannelsesplaner SOSU og PAU Efteråret 2015.
Lars Kunov Direktør Danske Erhvervsskoler Udfordringerne for erhvervsskolerne.
Pressechef Dorte Skovgaard Wihre Danske Erhvervsskoler Den politiske opmærksomhed på erhvervsskolerne EUC Nordvest 11. maj 2016.
Formål m.v. § 1. Formålet med erhvervsgrunduddannelsen er, at den unge opnår personlige, sociale og faglige kvalifikationer, som dels giver umiddelbar.
Bliv faglært i industrien – der er brug for dig Som voksen kan du blive faglært på kortere tid, end du tror. Se dine muligheder, og test hvor langt du.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
Beskæftigelsesreformen - uddannelse til arbejdsløse v/Uddannelsespolitisk konsulent Claus Eskesen.
Uddannelsespolitik og Beskæftigelsespolitik Direktør Lars Kunov Danske Erhvervsskoler.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser Mål 1: Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse Resultatmål.
Hvad betyder erhvervsuddannelsesreformen for voksne? Vicedirektør Mette Tram Pedersen.
EUD-reformen generelt Reformens betydning for ernæringsassistentuddannelsen Nyt fra FUE Ny FUE-hjemmeside EUC Syd - Praktikværtdag 8/9/
Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord.
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
Nye Grundforløb GF 2 rettet mod Social- og sundhedshjælper uddannelsen GF2 rettet mod Social- og sundhedsassistent uddannelsen Fra januar 2017 er Social-
Hvordan fungerer erhvervsuddannelsesreformen? Følgeforskningsprojekt - design og resultater 1. november 2016.
Fra ufaglært til faglært
Efterskolernes Vejlederkonference
Grundfaget teknologi i EUD
Program Trepartsaftalen Nyt om EUV
Erhvervsuddannelse for voksne - EUV
Fra GF 1 til GF 2 til hovedforløb og EUX
Praktikvejledertræf PAU den 28/9 2015
Temadag Iværksættelse af talentudvikling
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Dagens indhold Reformens overordnede mål
Præsentationens transcript:

EUD reformen Voksensporet

Vad ved hvorfor Vad ved hvordan måske ikke

EUD’s ændrede rolle Erhvervsuddannelserne for dem, der kan og vil Øget fokus på kerneydelsen: undervisning Ungdomsuddannelse – ikke forberedelse til én Øget fokus på faglige niveauer, talentspor mv. Forskellige tilbud: de helt unge, de unge og de voksne

4 klare mål 1.Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse. 2.Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse 3.Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 4.Tilliden til og trivslen på erhvervsskolerne skal styrkes

Overgangskrav Viden Færdigheder Kompetencer Grundfag Certifikatkrav

Hovedforløb Flere fag skal beskrives med et obligatorisk niveau og et valgfrit højere niveau. Det faglige udvalg har ansvaret for at udvikle talentspor og skolerne skal gennemføre talentspor på alle relevante uddannelser. Mindst 25 % af undervisningen skal foregå på højere niveauer end de obligatoriske

Formål Planlægning og udførelse de af samfundet til fagområdet almindeligt stillede opgaver i den forventede kvalitet og i henhold til love, regler og traditioner. Deltagelse i planlægning og udførelse af specialopgaver på fagområdet, herunder innovativt og problemløsende arbejde. Informationssøgning, valg af og vejledning om materialer, konstruktions- og montagemetoder, samt faglig dokumentation, kvalitetssikring og kvalitetskontrol. Planlægning, tilrettelæggelse og udførelse af arbejdsopgaver i samarbejde med de øvrige faggrupper på arbejdspladsen. Planlægning og udførelse af opgaverne i respekt for miljøet. Branchens karriereveje og videreuddannelser samt etablering af selvstændig virksomhed.

11 fælles kompetencemål nivellere flader, afsætte koter og vandrette og lodrette linier samt vælge måleinstrumenter, indrette en byggeplads under hensyn til arbejdsmiljø, sikkerhed, adgangsveje, affaldssortering, vinterforanstaltninger og velfærdsordninger, indgå i det forebyggende sikkerhedsarbejde, herunder organisering på byggepladsen eller i virksomheden, foretage kvalitetsstyring og dokumentation ved modtagekontrol, proceskontrol og slutkontrol, herunder identificere de almindeligste byggefejl på specialets område,

Fælles fag Teknologi E 2 uger Byggeri og samfund 1 uge Byggeri og arbejdsmiljø 1 uge Byggeri og energiforståelse1 uge Nivellering og afsætning1 uge Byggepladsindretning½ uge

Fælles praktikmål Indretning af bygge/-arbejdsplads Arbejdsplanlægning Kvalitetssikring Tegningsanvendelse Materialeberegning Arbejdsmiljø og sikkerhed Affaldshåndtering

Hovedforløb – EUV > 25 år EUV 1: > 2 års relevant erhvervserfaring: Standardiseret uddannelsesforløb uden grundforløb og praktik og 10 % kortere skoledel, der som hovedregel skal være sammenhængende. EUV 2: < 2 års relevant erhvervserfaring eller anden uddannelse: Kan modtage GF 2. del, 10 % kortere skoledel og kortere praktikperiode, maks. 2 år. EUV 3: Ingen relevant erhvervserfaring: Som EUD, dog kun GF 2. del Regler om godskrivning og afkortning fastsættes af de faglige udvalg

Standardmerit

Overgang GF – HF EUV 1 ”Nej. Det er et resultat af relevansvurderingen, at erhvervserfaringen træder i stedet for overgangskravene, herunder grundfagskravene (og kravene til praktikuddannelsen). Hvis en voksen opfylder kriterierne for 2 års relevant erhvervserfaring betyder det, at den voksne er fritaget for grundforløbets 2. del og praktikuddannelsen, inklusive grundfagskrav” ”Erhvervserfaringen er ikke relevant, hvis den ikke svarer til overgangskravene …..”

Overgang GF – HF EUV 1 ”Det betyder, at den voksne skal have et karaktergennemsnit på mindst 02 i henholdsvis dansk og matematik ved 9. eller 10. klassesprøver eller have dokumenteret et tilsvarende resultat ved en tilsvarende prøve”.

Overgang GF – HF EUV 2 Det faglige udvalg kan vælge at undtage voksne elever fra overgangskrav.

Hovedforløb -10 % Valgfag 2 uger Byggeri og samfund 1 uge Byggepladsindretning ½ uge I alt 3,5 uge

Undervisningen i EUV I udgangspunktet skal skoleundervisningen tilrettelægges som sammenhængende forløb for euv uden praktikuddannelse (euv-1). Skolen fastsætter i samarbejde med eleven og en eventuel arbejdsgiver en personlig uddannelsesplan, jf. § 56, stk. 5, bekendtgørelse om erhvervsuddannelser. Det er udgangspunktet, at unge og voksne undervises på separate hold. Men skolerne skal dog have mulighed for at samlæse, så der kan oprettes bæredygtige hold.

Økonomi Hvis eleven er i beskæftigelse, vil arbejdspladsen udbetale elevløn, og virksomheden vil modtage euv-refusion på op til 110 pct. af højeste dagpengesats. Såfremt eleven ikke vurderes at have behov for praktik, er eleven SU-berettiget under euv-forløbet. Det vil ligesom i dag være muligt at tage en erhvervsuddannelse gennem den aktive beskæftigelsesindsats med dagpenge eller kontanthjælp som forsørgelse, aftales med kommunen.

Ikrafttræden