Hvad er en bygningskonstuktør

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
15 OKTOBER 2012 RETHINK BUSINESS 1 Projekt "Rethink business" handler om at styrke din virksomheds forretning. Det kan være i forhold til indkøb af materialer,
Advertisements

Erfaringer, udfordringer og forretningsmuligheder
Udviklingstendenser i dansk byggeri – kan vi inspireres fra udlandet?
Nybyggeri og arbejdsmiljø
De to officielle miljømærker
Verdens vigtigste profession * Navn * Læreruddannelsen * Linjefag * Årgang.
Forpligtende samarbejde om kvalitet og fællesskab
Bygningskonstruktør Projektering Byggeledelse Overblik Samarbejde
Projekt: Estimering af marked Skøjtehal i Roskilde.
Bygningskonstruktør uddannelsen VIA UC Horsens
GELLERUP INNOVATION PROJECT
Odense Bys Museer internationalt
Infrastruktur og bosætning
Talent 2.
Pædagog som profession
Urban Farming fra Babylons hængende haver til moderne farm scrabers
Aarhus School of Business. Trends i Europa 2010 – 2020 i universitetsverdenen Europa 2020 strategien (EU Commissionen 2010) Mål: Europa skal være verdensleder.
Forgasning af affald og biomasse
Innovationsdidaktik Model for bæredygtigt læringsmiljø
Det Nye Universitetshospital i Århus Arbejdsvision for byggeriet af DNU Det Nye Universitetshospital: sammenhængende, bæredygtigt og effektivt byggeri.
Brugstedet.dk Eksempelsamling ”Geodata skaber værdi” Nils Bo Wille-Jørgensen Grontmij.
Vejen til en beslutning Tilbygning eller ny skole? Er det muligt at gøre gamle bygninger bæredygtige? Lokalisering i by eller på landet?
Agenda Lærerprofession Professionsidealet Lovgivning
Lærer Mig og min uddannelse Lærerprofessionen Sundhedsfremmende
Kapitel 15 VÆKST OG/ELLER BÆREDYGTIG UDVIKLING ? – målkonflikt i den økonomiske politik?
Undervisningsmaterialer fra Det Økologiske Råd. Miljøorganisation, som arbejder på at udvikle nye og bæredygtige veje til et bedre miljø og klima Mange.
EUD reformen Voksensporet. Vad ved hvorfor Vad ved hvordan måske ikke.
CAMPUS SOM DEL AF BYENS UDVIKLING BYUDVIKLING PÅ TVÆRS.
DGNB Denmark konference Ålborg den 21. august 2012 Mette Qvist Sekretariatschef, Green Building Council Denmark.
Nyt Sygehusbyggeri – få overblikket Erfaringer og ønsker fra det private erhvervsliv 16. juni 2011.
Camp IB sept sept VELKOMMEN TIL CAMP IB37.
løser virksomhedsproblemer
* Højeffektivt isoleringsmateriale til en attraktiv pris * Isoleringsevne blandt markedets bedste * Varmt om vinteren / koldt om sommeren * Fugtregulerende,
Perspektivkort Bruges til at udvikle en ide! Idégenerer ud fra fremtidsscenariet eller perspektivet. Vurder hvorledes perspektivet kunne forbedre, tilføje.
PROCES OG TIDSPLAN Godkendelse af forslag i Byrådet den 22. april Offentlig debat i maj og juni måned Udstilling i Utzon Centeret Endelig godkendelse.
Jord-ERFA-Midt Den 11. december 2014
Temadag for klubberne i Roskilde 2012 Af Direktør Jesper Reming Tangbæk, Børn og Kultur Børn og Kultur.
HALPROJEKTET OG LOKALPLANEN  Generalforsamling 2005: Haludvalg nedsættes.  Lokale medier kontaktes, interesse for hal formuleres overfor kommunen. 
Forslag til Kommuneplan 2009 VELKOMMEN. Forslag til Kommuneplan 2009 Planens principper På skuldrene af Planstrategi 2007 Bæredygtig byudvikling Inde-fra.
Symposium, Ministeriet for Børn og Undervisning, 5. november 2012
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Byggeri og Teknik Landbrugets 3D-stalddesign Konsulent Benjamin B. Andersen og landskonsulent Niels H. Lundgaard.
Bæredygtige indkøb i Region Midtjylland v. Bjarne Schmidt Nielsen (formand for det midlertidige udvalg om indkøbspolitikken)
GLAS OG DAGSLYS - hos den private boligejer GLASDAGEN 2015.
TRENDSPOTTING YOUNES, JOACHIM OG LUKAS. Begrebet trendspotting Trendspotting er en opdagelse af de nyeste tendenser på det givne marked.
Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren Ole Laursen Danmarks Naturfredningsforening Uddannelse er afgørende for at fremme en bæredygtig udvikling.
HCI - Lyd som output Lyd som logo Produktlyd - ”lyden af kvalitet” Som støtte til blinde/svagtseende Lyd som ekstra modalitet/dimension i interaktive miljøer.
Københavns Kommunes Bæredygtighedsværktøj
Velkommen til sportens verden på Horsens Museum. I 1912 blev dette hold fra Horsens Idrætsklub Jyllandsmestre i fodbold. Samme år tabte det danske fodboldlandshold.
11. og 18. november 2014 Jesper Boesen No Barriers Advice.
AT Problemformulering, problemstillinger og innovation.
Vinge Bæredygtig jordhåndtering juni Bæredygtig jordhåndtering.
Får vi Bæredygtige hospitaler? Lars Kaalund/Orbicon Bæredygtighedskoordinator Nyt Hospital Herlev.
ENERGIRENOVERING – VEJEN TIL BÆREDYGTIGHED OG VÆRDISKABELSE I BYGGERIET VEDVARENDE ENERGIMESSE 2.JUNI 2016 I BJERRINGBRO IDRÆTSPARK SENIORFORSKER OLE MICHAEL.
Danmark i en global verden Dansk Industri 28.okt. 15 Danmark i en global verden Seniorchefkonsulent Allan Sørensen.
Den klassiske vurdering af arkitektur De fem F'er Form, funktion, fantasi, forståelse og forbindelse. Alle gode værktøjer, når man skal vurdere den arkitektoniske.
Innovation i biologi og AT Trine Iversen Gl. Hellerup Gymnasium.
Talentet og udviklingsmiljøet Hellebjerg 26/ Claus Hansen.
Seminar NVF-udvalg juni 2006 på Færøerne Best practice Indeholder normer – bindende regler i mindre omfang Udmøntning af politikkernes ønsker.
Hans Kjær Direktør for Teknik & Miljø
Visioner for og krav til nye boliger
GLAS OG DAGSLYS - hos den private boligejer
Workshop Dansk Byggeris arbejdsmiljøkonference 16/3 2017
Affaldshåndtering og –sortering på byggepladsen
Velkommen til HTX Fremtidens tekniske gymnasium
BYGNINGSKONTRUKTØR THE MAN ON THE MOON
Lidt om Compliance House…
Bygningskonstruktør uddannelsen VIA UC Horsens
Innovation = nytænkende forbedring af noget i verden
Byplanlægning Bæredygtige byer.
Studietur til Holland 18. – 24. maj 2019.
Præsentationens transcript:

Hvad er en bygningskonstuktør En bygningskonstruktør er bindeledet mellem arkitekten, ingeniøren og håndværkerne. Bygningskonstruktørens stærke sider er tværfagligheden, overblikket og det grundige kendskab til alle byggeprocessens faser. Bygningskonstruktørens primære funktioner er at løse de konstruktionsmæssige detaljer, planlægge et byggeprojekt – både indenfor udførelse, logivning og økonomi – samt at rådgive bygherren inden for hvilke løsninger der er brugbare til lige præcis hans byggeri. Hvad er en bygningskonstuktør

Hvorfor er der brug for en Bygningskonstruktør? Byggelovgivningen er efterhånden blevet så kompleks, at den kan være svært at overskue som bygherre. Samtidig uddannes hverken arkitekten eller ingeniøren som eksperter inden for den almene byggelovgivning eller løsning af bygningskonstruktioner. Her kommer bygningskonstruktøren ind i billedet. Hvorfor er der brug for en Bygningskonstruktør?

Bygningskonstruktørens kernekompetancer Bygningskonstruktioner Planlægning Total økonomi Overblik Bygningskonstruktørens vigtigste kernekompetanceter er løsning af bygningskonstruktioner, planlægning af bygge og renovationsopgaver, overblik over de total økonomiske konsekvenser samt at få alle parter til at arbejde sammen og nå det endelige mål.

De fleste bygningskonstruktører arbejder enten som leder på en byggeplads (entrepenør) eller på en tegnestue. Men de er også beskæftiget mange andre steder bl.a. inden for forsikring, det offentlige, ejendomsadministration og salg.

En usynlig profession Bygningskonstruktør profesionen er generelt ikke særlig kendt, da arbejdet ligger sig meget tæt op af både arkitektens og ingeniørens arbejde. Ikke desto mindre er det en uddannelse på samme niveau som ingeniørens, ligesom den er ligeså uundværlig i et byggeprojekt som ingeniøren og arkitekten.

Bæredygtighed i byggeriet Miljøvenlige materialer Kvalitet og holdbarhed Energibesparende løsninger Genanvendelighed Rentabelt Et bæredygtigt byggeri er opbygget således at materialer og løsninger er til mindst mulig belastning for miljøet og næromgivelserne, ligesom det skal være økonomisk rentabelt for bygherren og samfundet.

Som bygningskonstruktør skal vi have fokus på, at de materialer vi vælger, belaster miljøet mindst muligt, samtidig med at det lever op til de stillede krav til funktion, udseende og økonomi. Det vil altid være nødvendigt at lave et kompromis som alle parter kan acceptere. Hvad kan vi gøre?

Eksempel på et bæredygtigt valg – OL byen i London 2012 OL byen er bygget i et område med forladt industri og dårlige boliger. 90 procent af materialerne fra det gamle byggeri på stedet er blevet genbrugt i det nye byggeri.

Hvorfor vælge bæredygtighed? Hvorfor ikke? Hensyn til miljøet Hensynet til kommende generationer Højere pris Længere bygge tid Der er mange årsager til at vælge bæredygtigt. Dette er bl.a. hensynet til naturen og kommende generationer – men også for at fordele goderne bedre på kloden. Bagsiden af medaljen er er så en højere pris på byggeriet samt længere bygge tid.

Hvad er sundhedsfremme i byggeriet? Sundhedsfremme i forbindelse med byggeriet er at vælge løsninger og materialer som hjælper den enkelte til at få et bedre liv. Dette kan både være indretningsmæssigt og tilføjelse af forskellig teknologi i bygningen.

Muligheder for sundhedsfremme i byggeriet Mekanisk ventilation Lys indfald Rumelighed Hjælpemidler Eksempler på sundhedsfremme i byggeriet kan bl.a. været mekaniske ventilation som sørger for frisk luft med den rigtige luftfugtighed, således at risikoen for astma og flere andre sygdomme minimeres. Det hjælper desuden af bygningerne opføres med en god rumlighed og godt lysindfald, da dette skaber velvære for brugerne.

Omgivelser og placering I nybyggeri tænker man ofte over omgivelser og placering, da bl.a. grønne område giver bedre velvære og mulighed for motion.

Sundhedsfremme for bygningsarbejdere Der skal også tænkes sundhedsfremmende løsninger ind for de udførende håndværkere. Dette er både sikkerhedsmæssigt og komfort mæssigt. Byggeriet bliver desuden udført bedre når håndværkerne har det godt.

Innovation Effektivisering Industrialisering Sammensætning Ny Skabende Når man siger innovation i byggeriet handler det tit om at effektiviserer byggeriet. Ud over det kan det, kan det handle om, at vi bygger i modulbyggeri og på den måde får industrialiseret nogle faser. Sammensætning kan i sit ords betydning betyde at sætte to typer byggeri sammen til en bygning. Ny skabende kan være en ny måde at bygge bygninger på eller måden det bliver udtrykt på eller måden det bliver brugt på.

Hvad kan vi gøre? Videre udvikle på de forskellige arbejdsprocesser Som konstruktør kan vi i samarbejde med arkitekten og ingeniøren videre udvikle på de forskellige arbejdsprocesser, eller løsninger som vi plejer at lave. Altså udvikle/optimere på samlinger, skakte, konstuktioner. Som gør arbejdsprocesser hurtigere og bedre.

Hvorfor være innovativ ? Det er på grund af økonomi, efterspørgsel på nye og smartere og billigere måder at bygge på. For at få Opmærksomhed, for at være bæredygtig, på en effektiv måde.

Shanghai pavillon, Verdens udstillingen, Kina Det innovative ved pavillonen i Shanghai er at det er ny måde at vise Danmark frem på verdensudstillingen. Ved at folk kan komme og cykle på danske bycykler, og folk kan komme og så hvad et af Danmark national klenodier er i virkeligheder og man kan komme ud og bade i vandet fra de danske havne. Altså se hvad Danmark er, ved selv at få en bid af Danmark. Det er innovation.

VM- bjerget Ørrestaden, Amager Et godt eksempel på innovation er det prisbelønnede VM Bjerget i Ørrestaden. Bygningen blev bygget som et p-hus til nabobebyggelsen men endte som et stort, lyst og åbent p-hus med penthouse lejligheder på toppen.

Rabaler Skatepark, Roskilde Det er en lokal afledning af regnvand. Når der er skybrud skal skate ramperne bruges som et bassin for at kloak systemet kan klare vandmængderne.

High mile park, New York Dette er en gammel jernbane som er lavet om til en lang park, nartursti som byen borger kan bruge.