Introduktion til Banedesign / Visio

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Videregående pc-vejledning Modul 13: Brug af tekstbehandling 60+Bornholm.
Advertisements

En lille vejledning til ændring af skærmens udseende.
Sådan laver Du et POWER POINT program.
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Lav design med ord, billeder og meget andet...
Mini-PC-kørekort – Modul 6
Statistik på Geocaching.com
Fortæl med PowerPoint XP
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Videregående pc-vejledning
Rigtige mænd tager ikke backup - de græder!
Game Maker 7. Sådan ser Game Maker ud når det startes op.
Forsiden 1.Denne knap bruges når du vil taste dagens resultater ind. 2.Denne knap skal kun bruges hvis du allerede har gemt data og du finder ud af at.
Klik på Aktivér redigering på meddelelseslinjen.
Videregående pc-vejledning Modul 04: Windows-elementer 60+Bornholm.
Præsentationen kan frit benyttes – med angivelse af forfatter.
Log direkte fra GSAK Der er en kæmpe fordel at logge direkte fra GSAK, for det første er det let, da men ikke skal åbne alle cachesiderne for at kunne.
PC1 Lad os komme i gang…..
Har du aldrig brugt Excel, bør du starte her.
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
Udlægning af en ny cache
Hvordan kommunikerer jeg med min PC
Videregående pc-vejledning Modul 02: Harddisken 1 60+Bornholm.
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Sidetyper Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
REGISTRERINGSDATABASEN
Skift mellem flere åbne vinduer
Introduktion til CSS I gang med min første HTML & CSS hjemmeside.
Instruktion i Animation Shop
Kontrolpanelet Lær lidt om mulighederne i kontrolpanelet Tryk for start.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Excel-filerne er levende værktøjer…
Alle børn skal have mindst et fornavn og et efternavn … det skal computerens ”børn” også !! Computerens ”børn” kaldes alle for filer uanset hvilke programmer.
Introduktion til indholdsfortegnelser j Tryk derefter på F5, eller klik på Slideshow > Fra begyndelsen for at starte kurset. Klik på Aktivér redigering.
DANSK RIDE FORBUNDwww.rideforbund.dk21. august 2014 Introduktion til Course Tool af Rasmus Christian Kaae.
 Det jeg har gjort er, at jeg har lavet en tast der starter det hele (mellemrum), derefter har jeg sat nogle lyde ind, og fået dem til at gentage sig.
FORTROLIGT. Må kun distribueres til partnere med aftale om hemmeligholdelse. Microsoft giver ingen garantier, hverken udtrykkeligt eller stiltiende. ©
Lav en lydfortælling på computeren Find programmet Her kommer en kort i, hvordan du åbner Lydlab, og hvordan du arbejder med de mest elementære dele.
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
Reduktion AM 2009.
Blog kommentar Åben arkivet ved at trykke på den lille sorte trekant der peger ind på et årstal (næste billede)
Videregående pc-vejledning
Vejledning i testfunktionen på Absalon Testfunktionen er et værktøj som kan bruges til eksamen, status af de studerendes standspunkt eller som de studerende.
Du finder registreringsskemaet på: dev2. siteloom
Calc.
I gang med FrontPage 2003 Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Videregående pc-vejledning Modul 10: Sådan gør du 60+Bornholm.
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Planlægge et Lync-møde Du kan planlægge et Lync-møde ved at bruge Outlook tilføjelsesprogrammet.
Videregående pc-vejledning Modul 03: Harddisken 2 60+Bornholm.
Introduktion til Lync Windows Store-appen
Gem et dokument Følg numrene osv..
Lion CMS Introduktion Sådan bruger du systemet. Trin 1 Tryk på login knappen Skriv dit brugernavn Skriv dit password Tryk på OK (Login) knappen Du er.
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
Brevudskrivning Du vil gerne skrive et brev, i dette tilfælde til en kreditor. I din venstre menubjælke finder du derfor Kreditor og trykker på den. Derved.
IT for let øvede Modul 5: ”Tekstbehandling ”. Formål KULTUR & FRITIDSHUSET – SKOLEGADE 54 – TLF: Kunne skrive en tekst med store og små bogstaver.
Formularer (Access, del 3). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller Vi.
Regionalt d.13.juni Biblioteket flytter mennesker er et projekt som kombinere følgende ting: motion, at være social og teknologi. Det gøres i dette tilfælde.
projekt eller lignende
Oprettelse Af Dreamviewer Site.
Mini-PC-kørekort – Modul 6
Præsentationens transcript:

Introduktion til Banedesign / Visio af Preben Nielsen

Formål med introduktionen: At give nye brugere en grundlæggende indlærring i brugen af Banedesign og Visio 2013

Meget kort fortalt om Visio og Banedesign: Hvad er Visio? Visio er et meget avanceret tegneprogram hvor vi kun bruger en meget lille del af hvad programmet kan Hvad er Banedesign. Banedesign er et lille tilføjelsesprogram som arbejder i Visio 2003 , 2007, 2010 eller 2013. Et databaseprogram. Hvad bruger vi af Visio og Banedesign? Det vi skal se på her er: Tegnefunktion, Skabeloner og stencils (figurer) , hjælpefunktioner og gemmefunktioner.

Installation af Visio Isæt CD-rom i pc. Hvis ikke installation starter automatisk så kør filen: setup.exe Når installationen er færdig skal i huske og aktivere programmet med jeres licensnøgle(den står på det medfølgende papir som i fik med CD-rommen. Hvis ikke i aktiverer kan i ikke få banedesign til og virke.

Efter Installation af Visio Åbn Visio Gå i Filer, videre i indstillinger

Gå i indstillinger

Gå i center for sikkerhed, derefter indstillinger for sikkerhed

Skift til ”aktiver alle makroer

Banedesign. Jeg går ud fra at I har hentet en stencils. (Figurer) Denne stencils skal i gemme i C:/dokumenter/mine figurer. Når dette er sket kan vi begynde og bruge Visio

Vi skal nu prøve og arbejde med Banedesign og Visio Vi åbner Visio

Åben tom tegning

Gå i design og sideopsætning (den lille firkant med pil)

Vælg størelse, A4, vælg retning, stående eller liggende Vælg sidestørelse, stående eller liggende Gå derefter i målestoksforhold

Det er meget vigtigt i udfylder dette rigtigt så målestoksforhold bliver rigtig og dermed banelængden rigtig Marker brugerdefineret Skriv 1m = 300 m (hvis indendørs, udendørs op til 1 m = 500 m

Vi er nu klar til at prøve og arbejde med Visio

Tryk på filer Flere figurer Og vælger så Banedesign_drf_v1_3

Vi ser også at der i den øverste Nu ser vi at vores figurer er kommet med frem og vi ser at menubjælken i toppen er udvidet med TILFØJELSESPROGRAMMER Her ser vi stencilen Vi ser også at der i den øverste Menu linie er kommet en funktion mere (Banedesign) Hvad den skal bruges til kommer senere

Først fører i musen hen over dette lille Grønne ikon og dobbelt klikker med Højre musetast Vi højreklikker med musen på banedesign Der kommer så en lille menubjælke hvor vi klikker på rediger stencils

Så trykker I på ”rediger stencil Dobbeltklikker på banedesigner

I ser nu der er kommet en lille rød stjerne Så går I ned til figuren ”Banebygger” og Dobbelt .klikker på den med venstre musetast Og klikker derefter på tekst I dobbeltklikker på Banedesign (navn

Du får nu dette billede op Hvid Du trykker på ikonet for tekst I kan nu rette teksten til det i ønsker skal stå der

Så trykker Du på det lille sorte kryds i højre hjørne og den lille tekst box kommer frem. Her siger Du ja til at opdatere. Herefter lukker vinduet. Klik på krydset i hjørnet Der kommer nu en dialogbox hvor i siger ja til og gemme

I trykker nu på den lille røde stjerne med højre musetaste og der kommer en undermenu op igen. Her trykker i på gem. I trykker igen på den lille røde stjerne med højre musetast derefter trykker I på Rediger stencils. Menuen lukker og den lille Røde stjerne forsvinder. Nu højreklikker i igen på Banedesign Og Siger ja til og gemme Nu skulle det gerne være jeres navn der kommer på fremtidige skitser

Vi er nu klar til og prøve at lave en tegning. Det stykke papir I har åbnet er A4, stående og i målestoksforhold 1m = 300 m. Det passer lige så I kan have en 20 x 60 m. bane samt hoved. Hvis I heller vil have tegningen vandret skal I gå ind i sideopsætning og vælge ”liggende”

Vi trækker stævneklub over på papiret Og skriver navnet i dialogboxen og siger ok

Jeg har nu gjort det at jeg har trukket tophoved , 20 x 60 bane, banedesigner samt ind og udridning ind på banen Hvis i ikke ønsker en 20x60 bane så tegner i selv en bane, bare husk i de rigtige mål, der er linialer både vandret og lodret.

Hvis I selv skal tegne banen skal i gå i HJEM Og bruge ovenstående tegneredskaber

Vi skal nu udfylde tophovedet og dobbeltklikker på det

I får så denne box frem

Vi får nu denne box frem og det er meget vigtigt at de felter hvor der er en sort trekant der udfylder vi feltet ved og trykke på trekanten og vælge, aldrig selv skrive i disse felter da det ødelægger formlen

Tophovedet vil så ligne dette

Hvis I går i VIS får i dette billede frem her kan i slå linialer og gitter til og fra

Vi trækker nu nogle figurer ind på banen samt start og mållinier og tekstboxe med start og mål

I kan flytte figurerne og i kan rotere dem ved og rotere her I trækker figurerne over på papiret og det er meget vigtigt i har aktiveret dette pegeværktøj med pilen For at kunne flytte en figur skal musen føres hen over figuren og når der på spidsen af pilen er et kryds med 4 pile kan i flytte figuren ved at klikke med musen og holde tasten nede til figuren er hvor i vil have den

Vi siger vi er færdige med banen og skal nu have den målt op Vi går i pegeværktøjer og kombinationdtegning

Jeg har nu tegnet ridevejen og derefter markeret tilføjelsesprogram og skal nu markere banedesign

Så siger jeg beregn banelængde

En ny dialogbox kommer frem her markerer du hvad det er for en længde du har målt Hovedspringning i dette tilfælde

Vi ser nu programmet har lagt banelængde ind i hovedspringningen og har regnet fejlfri tid ud efter det tempo du har lagt ind Husk og slette opmålingen

I har nu en færdig bane der kan printes ud til klubben Et stævne består jo ikke kun af 1 bane så vi ser nu på hvordan vi kommer videre

Vi går ned i bunden hvor der står side 1 Vi højreklikker og får en lille menu frem og her siger vi dupliker for at lave en side 2 og sådan gør i til i har det antal sider i skal bruge

Vi har nu en ny side hvor vi kan tilrette til en ny bane. Sådan fortsætter i til alle banerne er tegnet

Vi skal nu til og lave nogle arbejdstegninger og vi går tilbage til side 1 igen Vi husker at hvis vi ikke måler bane op eller skriver tekst så skal vi klikke på pilen på pegeredskaber

pegeredskab Vi har i vores stencil to figurer som vi bruger til og målsætte springene

Vi har hentet en box ind til oxer og har fyldt mål ind i den Vi går nu ind i kombinationen der er en pil i midten den dobbeltklikker vi på og går derefter over i skemaet og retter afstanden (længde

Jeg har nu tegnet en bane B0 spring 1 – 8 Sat mål samt afstande (taget fra stencil)

I kan nu printe en tegning ud hvor målene er på så hjælperne har noget og bygge efter

Hov vi skal bruge en tegning mere uden mål. Hvad gør vi så ? Vi går op og arbejder med lag, gå i lag og derefter egenskaber for lag

Så f¨år i denne dialogbox frem Fjern flueben i rubrik synligt og udskriv For de ting der ikke skal med I dette tilfælde Afstande og mål og højder og tryk derefter på ok

Så der banen ud som før vi satte mål og afstande ind

Nu har I set hvordan i sætter visio op Nu skal vi se hvordan vi gemmer. Vi åbner windows stifinder og går i dokumenter Der opretter vi en mappe der hedder Visio

Vi går tilbage i visio og trykker på filer oppe i menuen i toppen Derefter trykker vi på indstillinger

Vi får nu denne dialogbox frem Markerer avanceret Og trykker filplaceringer (de ligger helt i bunden så rull ned på siden

Tryk her for at fortælle hvor i ønsker jeres tegninger gemt Tryk ok i begge dialogboxe Vi får nu en ny dialogbox frem hvor vi skal angive hvor visio finder stencils og tegninger

Vi er nu tilbage i tegningen og skal have gemt den Vi trykker igen på filer oppe i venstre hjørne og der kommer så en blå menu ned i venstre side og der trykker i på gem som

Når i har trykket på gem som så kommer det store skærmbillede frem, her trykker i på computer derefter dokumenter Og den lille dialogbox kommer frem Den lille box trykker i 2 gange på visio og så kommer der en ny box

Her ser i hvordan jeg gemmer mine filer Jeg har lavet en mappe til hver klub så jeg har styr på mine filer. Denne tegning siger jeg er til Vedbæk rideklub jeg markerer derfor mappen vedbæk Filnavn, der bruger jeg for det meste dato for stævnet med årstal forrest

Så er filen klar til og blive gemt og jeg trykker gem

Når jeg skal tegne baner til et nyt sted starter jeg altid med og oprette mappen i dokumenter / visio. Så laver jeg en grundskitse, der kan være logoer på eller andre ting Denne grundskitse ligger jeg ind i mappen jeg har oprettet for pågældende klub og klub jeg kalder den altid for master. Jeg gemmer aldrig baner i denne fil, den er så jeg altid kan tage den frem og tegne, tegningerne giver jeg så et nyt navn og ligger den ind i mappen også

Her ser i en klub hvor jeg har mange baner liggende I kan se der er master udendørs Master indendørs Samt en masse stævner

Det var slut for denne gang, Der er selvfølgelig mange andre funktioner som jeg ikke har gennemgået jeg kan derfor anbefale dig og komme til det kursus vi planlægger og laver Håber Du kommer godt i gang ellers ring til mig. Tlf. 20 89 23 12 Hilsen Preben