Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Den gode Klasse Forældresamarbejde 1. Møde i klassen.
Trivsel - et fokusområde
PPR og Samarbejdet om børn som mistrives
Orientering om skolebestyrelsesarbejdet
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Er det ikke noget i klassen?
Styrket inklusion i Kerteminde Kommune
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Trivselspolitik på Løsning Skole
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Hierarki for styringsredskaber
Skolebestyrelsens opgaver
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Forældre fremmer fællesskabet
Workshop 1 Styrket forældresamarbejde og elevinddragelse.
Forældremøde X årgang.
Skolereformen Overordnede mål:
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
Velkommen Til Øster Snede Skole.
Fakta om Bakkeskolen en moderne klyngeopdelt skole ca. 600 elever
Velkommen. . Agenda: Velkomst Status på skolesammenlægningerne Kort ref. fra sidste møde Grundregler for Skolen Evt.
Arbejde med at give børnene empati. Den gode stol. Kort og godt.
Det gode klasserådsarbejde
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
Trivselsaften for 0.A Børn mobber ikke deres forældres venners børn.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
GRUPPEDRØFTELSER En af forældrene bedes lave notater på det omdelte papir. Vælg eventuelt en ordstyrer blandt forældrene.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Undersøgelsens omfang
Folkeskolereform 2014.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Kontaktforældre Program
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
På Filstedvejens Skole er vi klar over, at mobning forekommer og vil forekomme, men vi vil med dette sikre os ansvar, viden og engagement i arbejdet mod.
Resultatet af miljøundersøgelsen Forældre. 27 familier svarede For hvert udsagn bedes du svare, i hvor høj grad udsagnet passer på en skala fra 1 til.
Skoleåret  Høj faglighed  Helhedssyn  Respekt  Engagement  Udviklingsorienteret Klik på skyen og se en fortolkning af værdien ”høj faglighed.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Forældreinddragelse Støt dit barn til et liv uden tobak.
Introduktion til Kontaktforældrerolle Og videreudvikling d. 21. oktober 2014.
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Hylleholt skole ”Vi vil den gode skole”
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
Velkommen til Hjortebroskolen
Skelgårdsskolens skolebestyrelse Velkommen Kontaktforældremøde på Skelgårdsskolen 23 april 2008.
Informationsmøde for forældre til kommende børnehaveklassebørn
Grundtanke Børn der trives kan lære, voksne der trives kan undervise.
Dybkær Specialskole - ikke for ikke helt almindelige børn.
Velkommen til Klasseforældremøde i x klasse. Aftenens program 1. Status på arbejdet med ”Forventninger til elever” v. klasselærer/ forældre 2. Udvikling.
Skolebestyrelsen Havnbjerg Skole Skolens Værdisæt – i korte træk Mål “Skolen skal være et sted, hvor alle trives til glæde og gavn for et godt læringsmiljø.”
Kvalitetsmål i uddannelsessektoren
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Antimobbestrategier for Langhøjskolen. Ved mobning forstår vi: Mobning er groft, verbalt drilleri og/eller fysisk vold, som foregår over længere tid.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.
Velkommen til Skolen ved Sundet
Handleplan for Dalby Skole
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Præsentationens transcript:

Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer et læringsmiljø, der understøtter elevernes og ansattes trivsel

Hvorfor trivselsråd? Medansvar Fælles holdninger Fælles løsninger Fælles værdier Øget samarbejde mellem skole og hjem Mere ro i undervisningen og bedre legesituationer i pauserne

Hvad kan man tale om i et trivselsråd? Man bør tale om: Fysiske forhold, sociale spilleregler, børn og voksnes sprog, uro i klassen, mobning, mistrivsel, værdier og sociale arrangementer.

Hvad kan man ikke tale om i et trivselsråd? Man bør ikke tale om: Problemer med et enkelt barn drøftes med de pågældende forældre, og lærerens undervisning drøftes heller ikke på møderne.

Eksempel på dagsorden Gennemgang af principperne for trivselsrådene. Bordet rundt. Hvad er godt ved at gå i denne klasse, og hvad kan blive bedre? Valg af indsatsområde. Socialt arrangement, hvor vi sætter samarbejde på dagsorden. Om hvad og hvordan orienterer vi de øvrige forældre og klassen?