3.2 Organisationsprincipper

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
23.5 Kommentarer til årsregnskabet
Advertisements

20.2 Bidragskalkulation udarbejdet som en efterkalkulation
18.1 Kvartalsopdelt resultatbudget
IT og virksomheden Organisationsteori.
Organisationsstruktur
22.1 Udarbejdelse af lønseddel
23.2 Skyldige omkostninger
1.1 Virksomhedstyper Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
21.1 Opdeling af varelageret
16.5 Årsregnskabets formål
19.2 Virksomhedens miljøbelastning
9.2 Andre eksterne omkostninger på kredit
8.3 Varekøb på kredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
23.1 Periodeafgrænsningsposter
7.2 Registrering af moms Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
22.3 Betaling af skatter og bidrag
8.2 Kontant varekøb og varesalg
6.2 Likvide midler: Bankindestående
21.2 Opdeling af netto- omsætning og vareforbrug
11.2 Privatforbrug Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
26.2 Kapacitetsomkostninger
26.5 De vigtigste omkostninger 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget.
26.3 Variable omkostninger
6.4 Kasseafstemning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
20.3 Bidragskalkulation ved køb i udenlandsk valuta
14.3 Afstemning af kassekredit
22.4 B-indkomst 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at.
18.3 Kommentarer til budgetterne
12.2 Afskrivning på anlægsaktiver
12.6 Kommentarer til årsregnskabet
4.5 Kontoramme og kontoplan
12.3 Momsafslutning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
14.1 Kassekredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
12.4 Overførsel af privatforbrug
7.1 Momssystemet Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
26.1 Udgifter, omkostninger og udbetalinger
22.2 Bogføring af løn og øvrige personaleomkostninger
3.3 Arbejdsdeling Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
6.1 Likvide midler: Kasse 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
16.3 Kommentarer til årsregnskabet 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit.
13.1 Resultatbudget Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
4.4 Bogføringsregler Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
4.1 Resultatopgørelsen Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
10.1 Anskaffelse af inventar 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget.
14.4 Langfristet lån Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
20.1 Bidragskalkulation udarbejdet som en forkalkulation
8.1 Faktura 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at se.
12.1 Vareforbrug Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
8.5 Vareforbrug 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at.
1.3 Virksomhedens interessenter
3.1 Virksomhedens funktioner
7.3 Afslutning af momsregnskabet
26.4 Samlede omkostninger Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil.
18.4 Budgetteret balance Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
19.1 Virksomhedens miljøinteressenter
28.1 Overskudsgrad Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
28.2 Omsætning og variable omkostninger
11.3 Opgørelse af egenkapitalen i en personligt ejet virksomhed
25.3 Afsætning og omsætning
13.2 Budgetkontrol Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
2.2 Virksomhedens mål Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
30.3 Funktionsopdeling af omkostninger
25.2 Efterspørgsel 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for.
28.4 Andre sammenligninger 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
19.4 Grønne regnskaber 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
28.3 Omsætning og kapacitetsomkostninger
2.3 Virksomhedens økonomi
Personale og Organisation
Organisationsprincipper
Kapitel 12 - Organisationsstruktur
Præsentationens transcript:

3.2 Organisationsprincipper Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails.

3.2 Virksomhedens organisation Organisations-plan Rikke kender nu omfanget af arbejdsopgaver og antal funktioner. Hun forventer at ansætte 1 økonomimedarbejder og 2 butikselever. Stikord Den gode idé (et lyst indfald) Organisation Arbejdsopgaver Funktioner Organisations-plan En organisationsplan for kan se således ud:

3.2 Virksomhedens organisation Rikke, indehaver Ida, butikselev Jette, butikselev Camilla, økonomi Myndighed Ansvar 1. niveau 2. niveau Myndighed er: Retten til at træffe beslutninger og give ordrer. Pligten til at udføre de trufne beslutninger og ordrer. Ansvar er:

3.2 Virksomhedens organisation Rikke, indehaver Ida, butikselev Jette, butikselev Camilla, økonomi Myndighed Ansvar 1. niveau 2. niveau Med kun tre ansatte i FashionSHOE, vil Rikke nok ikke udarbejde en organisationsplan. Men Rikke drømmer om at udvide med flere butikker. Derfor overvejer hun allerede nu forskellige organisationsprincipper.

3.2 Virksomhedens organisation Organisations-principper Rikke kan vælge mellem tre forskellige organisationsprincipper: Stikord Den gode idé (et lyst indfald) Linjeprincippet Det funktionelle princip Linje- og stabsprincippet Organisations-principper Gå til sidste side

3.2 Linjeprincippet Direktør Indkøbs-chef Indkøb Lager Salgschef Damesko Herresko Børnesko Økonomi-chef Bogholderi Regnskab og budget Myndighed Ansvar

Se linjeprincippet igen Klar fordeling af ansvar og myndighed, da hver medarbejder kun har én overordnet. Kan være svært at samarbejde pga. lange kommandoveje. Stikord Den gode idé (et lyst indfald) Organisations-principper Kan være svært at anvende specialviden, fx om it og personale-forhold. Linjeprincippet Se linjeprincippet igen

3.2 Det funktionelle princip Myndighed Ansvar

Det funktionelle princip Korte kommandoveje, hvilket gør det nemmere at samarbejde på tværs af organisationen. Uklar fordeling af myndighed og ansvar, fordi den enkelte medarbejder kan have flere direkte overordnede. Stikord Den gode idé (et lyst indfald) Organisations-principper Linjeprincippet God udnyttelse af de enkelte funktionschefers særlige viden. Kan være svært at anvende specialviden, fx om it og personaleforhold. Det funktionelle princip Se det funktionelle princip igen

3.2 Linje- og stabsprincippet IT og personalechefen er her organiseret som stabsfunktioner. Direktør Indkøbs-chef Indkøb Lager Salgschef Damesko Herresko Børnesko Økonomi-chef Bogholderi Regnskab og budget it Pers.-chef En stabsfunktion skal støtte og rådgive både det under- og over-liggende niveau. En stabsfunktion har ingen myndighed over det underliggende niveau.

Linje- og stabsprincippet Klar fordeling af myndighed og ansvar, fordi hver enkelt medarbejder kun har én direkte overordnet. Risiko for konflikter mellem stabscheferne og funktionscheferne (og afdelingslederne). Stikord Den gode idé (et lyst indfald) Organisations-principper Linjeprincippet Gode muligheder for at udnytte stabsmedar-bejdernes specialviden. Der kan være lange kommandoveje, som gør det svært at samarbejde. Det funktionelle princip Linje- og stabsprincippet Se linje- og stabsprincippet igen

3.2 Virksomhedens organisation Her er vist de tre organisationsprincipper samt en kombination. Kan du navnene på principperne? Linjeprincippet Det funktionelle princip Linje- og stabsprincippet Linje- og stabsprincippet Kombineret med det funktionelle princip

3.2 Virksomhedens organisation Du kender nu: Linjeprincippet Det funktionelle princip Linje- og stabsprincippet. GrünBAG video: Organisationsplan Quiz: Organisationsplanen