Differentialregning Mikkel, Frederikke, Nicolaj og Christian

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lineær funktioner.
Advertisements

Naturvidenskab 1 TalentWeek Naturvidenskab 1 TalentWeek 2013.
Differentialregning – Spg 13
Separation af de variable
Spejder weekend d Hjemme på Hulvejen.
GeoGebra Som basis for den daglige undervisning i C-niveau og B-niveau
Newtons afkølingslov ”Ændringen i et legemes temperatur er proportionalt med temperaturforskellen mellem legemet og omgivelserne.” Af Ane, Casper og Andreas.
Logaritmefunktioner (skal bruges til at løse ligninger)
Demonstration og evt. egen løsning samtidig med Tegn og find den lineære funktion f(x), der går gennem punkterne A(3, 2) og B(5, 1). Find f(1.5) og f(8).
Gedde.
Monopolistisk konkurrence
Funktioner Graf og forskrift Venstreklik på musen for at komme videre
Differentiering og funktioner generelt
Tegning af en parabel I hånden.
Netværksmøde Klimaplaner 29. april Dagens program 10.00: Introduktion til klimadagen, Søren Breddam 10.10: Kortforsyningen: Hvor finder du data.
Areal og Integral AM/2011.
Lineær- og andengradsfunktion
Differentialregning og Funktionsundersøgelse
Eksponentielle funktioner
Christian Thomsen Rasmus Jakobsen Andengrads funktioner
ANDENGRADSFUNKTIONER
Rasmus Jakobsen & Christian Thomsen Eksponentielle funktioner Nr. 5
Eksponentiel funktion: f(x) = b * ax
Eksponentielle Funktioner Jimmy og Andreas
Dag 3 Indkøbskurv Jeres sider er nu synlige på Dagens program:
Eksponentielle funktioner
Funktioner generelt Lavet af Klaus HH2MA.
Funktioner Generelt De grønne spørgsmål.
Martin Andersen og Mads Petersson Nr. 7
Koncern HR, Organisation og Ledelse At lede og facilitere møder med mere effekt Workshop 8 Ledelseskonferencen 9. juni 2010.
Areal og bestemt integral
Andengradsfunktioner
Lineære funktioner - også i VØ
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
LINEÆR FUNKTIONER MATEMATIK A.
Mundtlig eksamen Mat B Spørgsmålene til den mundtlige prøve skal offentliggøres i god tid inden prøven Eksaminationstiden er 30 minutter pr. eksaminand.
Narrativitet i specialpædagogisk skolepraksis
Disposition Signe og Lea, Hh2øa
Faglig læsning i alle fag Nørholm Skole. Læsning er en del af alle fag Dansklæreren har ansvaret for, at eleverne lærer ”at knække koden” Alle lærere.
Differentialregning Lavet af Klaus HH2MA.
Differentialregning Af Mathias P., Kim og Maja Først har vi de basale spørgsmål, som alle skal have med. Derefter har vi det med du skal bruge, hvis du.
Eksponentielle funktioner
Onsdagsundervisning Haderslev Sygehus - Mikkel Hougaard ST-elevationer: Transmural iskæmi og differentialdiagnoserne Med fokus på: - Årsager til elevation.
2. gradsfunktioner.
Hidtil har det været besværligt og tidskrævende at oprette værktøjer og tilhørende reservedele. Man kunne ikke gennem værktøjets navn/nummer se hvilke.
Andengradsfunktioner
Lineær funktion og programmering
Opgave 45 Erhvervsøkonomi / Managerial Economics
AD-AS – Det mellemlange sigt
Eksponentielfunktion
Optimeringsteori Disposition: A. Et marked Den generelle formulering
Moses del 1. Barnet i Sivkurven
Microsoft CRM 3.0 Bjørn Eilertsen Christian Cletus.
Integraler og differentialligninger
Funktioner generelt nr. 16
Andengradsfunktioner
Matematisk modellering
Andengradsfunktioner Navn:. Disposition Introduktion Definition af en andengradsfunktion Parametrenes betydning Bevis for nulpunktsformlen Bevis for toppunkt.
Andengradsfunktioner
Frederik, Viktor AA, Julie N og Caroline
©Introduktion til den finansielle sektor i Danmark
Lineær & eksponentiel funktion
CMU-konference 2017 Afsluttende projekter
Differentiation af simple funktioner og regneregler
Koordinatsystem.
Præsentationens transcript:

Differentialregning Mikkel, Frederikke, Nicolaj og Christian

Introduktion til Differentialregning F(x) skal have kurver og være kontinuert Bruges i biologi, astronomi og økonomisk Hvor hurtigt en funktion vokser/aftager i et bestemt punkt Differentialregning går ud på at man skal bestemme, hvor hurtigt funktioner vokser/aftager i det bestemte punkt, altså man vil bestemme hældningen af tangenten i det enkelte punkt. Man kan bruge differentialregning i hverdagen, f.eks. hos virksomheder, så de finder den bedste produktions mulighed ved omkostningerne, afsætningen samt indtægterne.

Redegørsel for differentiering af f(x) = 2x3 + 4x2 + 3x 3. el. 4. grad differentieres til 1. el. 2. grad f(x) = 2x^3 + 4x^2 + 3x f’(x)= 3*2x^(3-1)+2*4x^(2-1)+1*3x^(1-1) f’(x) = 6x^2+ 8x + 3 Funktionen er nu differentieret til: F’(x) defineres som en differentialkvotient, som bliver defineret ved en hældningskoefficient for en tangent i det bestemte punkt på grafen. For differentialregning er det vigtigt at funktionen man vil differentiere er kontinuerligt altså sammenhængende. Når funktionen er kontinuerende vil man kunne differentiere den som førstegrads- og andengradsfunktion samt mange flere. Eks. Differentier følgende tredjegrads funktion:   f(x) = 2x^3 + 4x^2 + 3x f’(x)= 3*2x^(3-1)+2*4x^(2-1)+1*3x^(1-1) f’(x) = 6x^2+ 8x + 3 Funktionen er nu differentieret til: f’(x) = 6x^2+ 8x + 3 Differens kvotienten er uinteressant. Den fortæller intet om monotoniforholdene. Men hvis vi derimod lader punkterne ligge mikroskopisk tæt (∆x->0), så linjen gennem de to givne punkter bliver en tangent, så kan monotoniforholdene for f bestemmes.

Toppunkt ved hjælp af differentialregning Ekstrema= tagenthældning på 0 En 2. gradsfunktion har en formel for at finde ekstremaer/toppunkter. Tpx formlen, men med 3. og 4. gradsfunktioner kan man ikke bruge toppunktsformlen. Derimod kan en tangenthældning fortælle noget om ekstremer på 3. og 4. gradsfunktioner. Når tangenthældningen er 0, så er tangenten vandret, og man har evt. et ekstrema. Man ved at differentiere en 3. eller 4. grads funktion.

Vendetangent af f(x) = x3 + 5x2 -3x fra konkav til konveks Vendetangenten er der hvor f’’(x)=0 Her har vi fundet f’’(x) f(x) = x3 + 5x2 -3x f’(x) = 3x2 + 10x – 3 Når vi kommer ned i til det næste led, har vi differentieret to gange f’’(x)= 6x + 10