Et målrettet uddannelsesforløb i 3 trin på Læssøesgades Skole, Århus Produktionsskole og en ungdomsuddannelse. Projektet er lavet i samarbejde med Århus.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad er EGU ? Egu er en 2-årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik. Egu er for unge under 30 år.
Advertisements

 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
Præsentation til forældremøder
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Vest Region Hovedstaden
HVORFOR GÅ I 10. klasse? For at blive afklaret med hensyn til valg af ungdomsuddannelse For at blive helt klar til fx en erhvervsuddannelse eller gymnasiet.
Et målrettet uddannelsesforløb i 3 trin påLæssøesgades Skole, Århus Produktionsskole og en ungdomsuddannelse.
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
Uddannelsesmuligheder
EUD indgange: EUC LILLEBÆLT Bygge og anlæg (G) tømrer
Hvem er jeg Hvad kan jeg Hvor skal jeg hen
før Uddannelsesmessen
Forældremøde 8.klasse.
Færdig med skolen - hvad så?
Forældremøde 9 klasse (skole)
Skabelon til EGU-præsentation målrettet unge i målgruppen
Ungdom det bedste guld - hvordan får vi guldet frem?
En rejse gennem det danske uddannelsessystem
Ud af skolen – og hva’ så? UU Ringkøbing Fjord
En fejl af stor betydning...
En tidlig morgen i februar dag var vi i piareersarfik og spurgte elever om hvad de synes om at gå i piareesarfik. Så her er deres svar:
Click to add title Click to add subtitle.

Arbejde med jobkort og uddannelsesveje.
Udgangspunktet for pilotprojektet Færre gennemfører en ungdomsuddannelse Barriererne i uddannelsessystemet.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Virksomhedsskolemodellen 29. september 2014 UU Danmark Samarbejde: UU og Jobcentret – Om unge.
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Reflektioner og erfaringer samt aktuel rapport fra DEA Genemførelse på erhvervsuddannelserne.
Informationsmøde 9. klasse
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Oversigt over mulighederne efter 9. klasse
UU Ringkøbing Fjord Ungdommens Uddannelsesvejledning
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Er vi enige om, hvordan ser en KUU-elev ud?
Uddannelse – dit barns fremtid
7. klasse.
Vejledning i 9. klasse Kollektiv vejledning i klassen
EUD-reform og unge i HTK. Erhvervsuddannelsernes store udfordringer 1.Færre unge søger ind på erhvervsuddannelserne, og søgningen direkte fra 9. og 10.
Del af Unge på vej-serien. © Undervisningsministeriet og Integrationsministeriet 2007 Hvorfor uddannelse? Bedre muligheder for job Højere løn Personlig.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Sådan – gør vi… Sådan gør vi med modtageunge i Aarhus Kommune. Samarbejdet mellem Børn.
19. januar 2015 Sammenhængskraft - fra udskoling til ungdomsuddannelse.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på 7. klasse.
Produktionsskolernes ny rolle. Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde en ungdomsuddannelse.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
Stxstudentereksamen.
Kollektiv vejledning 8. klasse, første gang
Forældre-information
Kontakt din vejleder når du vil skifte!
Velkommen til Introdag med skills-aktiviteter!
En fejl af stor betydning...
FTU (Fælles Tilmelding til Ungdomsuddannelser) viser hvilke uddannelser afgangseleverne i 9. og 10. klasse tilmelder sig pr. 15. marts. 2012* 2012 % 2013*
Uddannelsesmuligheder efter 9. klasse
Ekspertudvalgets anbefalinger - et forsøg på overblik set med UU øjne
Forældremøde UU Faaborg-Midtfyn.
MinFremtid.dk – Materiale til forældremøder
Ungdommens Uddannelsesvejledning Ungecenter Mariagerfjord
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
FTU (Fælles Tilmelding til Ungdomsuddannelser) viser hvilke uddannelser afgangseleverne i 9. og 10. klasse tilmelder sig pr. 15. marts. 2013* 2013 % 2014*
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for 9. og 10
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for 9. og 10
UU – Uddannelsesstatistik
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Kære lærer Her har du undervisningsmaterialet til CAMPUS+ Denne vejledning er din guide til undervisningen til at få mest muligt ud af CAMPUS +. Opgaverne.
Hvad vil jeg efter 9. klasse?
Mulighederne i ungdomsuddannelserne - PowerPoint
Præsentationens transcript:

Et målrettet uddannelsesforløb i 3 trin på Læssøesgades Skole, Århus Produktionsskole og en ungdomsuddannelse. Projektet er lavet i samarbejde med Århus Skolevæsen, Videnscenter for Integration og Sprogstøtte i Århus, Århus Produktions-skole, Aarhus tekniske skole og Ministeriet for flygtninge, indvandrere og integration.

Tid til at tage en uddannelse!

Næsten alle går i skole i mindst 12 år Folkeskole/grundskole Uddannelse i Danmark Næsten alle går i skole i mindst 12 år Folkeskole/grundskole Ungdomsuddannelse

Hvorfor tage en uddannelse?

Fordi du får: Et job du gerne vil have Et bedre arbejde En bedre løn Mulighed for at forsørge dig selv Et bedre liv

Start på noget og gennemfør det! Rigtigt mange unge falder fra en ungdomsuddannelse/grundforløb på EUD Med dette projekt får du mere tid til at tænke dig om og afprøve, hvad der er bedst for dig Sammen med dine forældre kan du beslutte hvilken uddannelse, du skal tage

Vil du gerne være: Vagtmand Tandtekniker Butiksassistent Kok Tømrer Smed Social- og Sundhedshjælper Eller har du et andet ønske til din fremtidige uddannelse?

Så kan dette projekt måske hjælpe dig? Læssøesgades Skole, Århus Produktionsskole og ungdomsuddannelserne har indledt et samarbejde Vi ønsker, at give dig mere tid til at forberede dig på at tage en ungdomsuddannelse Du skal selvfølgelig være den der gør arbejdet!

På en produktionsskole arbejder du med hænderne og med hovedet På en produktionsskole arbejder du med hænderne og med hovedet. Du sælger til rigtige kunder, mens du lærer at arbejde indenfor de forskellige fagområder.

Hvorfor gå et år på produktionsskole? Brug for ekstra tid til at forberede dig Bedre mulighed for at fuldføre en uddannelse Prøve at komme i praktik på en rigtig arbejdsplads Prøve en eller flere ungdomsuddannelser inden du starter

En uddannelse over tre trin

Trin 1: 10. klasse på Læssøesgades Skole med eller uden afgangsprøve

Trin 2: Et år på Århus Produktionsskole med dansk, matematik, samfundsfag som prøvefag – værkstedsundervisning, praktik og kombinationsforløb

Trin 3: Start på en ungdomsuddannelse f Trin 3: Start på en ungdomsuddannelse f.eks teknisk skole, Social- og Sundhedsskolen, Skolen for Klinikassistenter m.v

Din Fremtid Når du har gennemgået de 3 trin og bestået din ungdomsuddannelse, er du godt på vej til at få et arbejde og forsørge dig selv.

Hvordan tilmelder du dig Tal med din lærer eller UU-vejleder på den skole du er på eller find din UU-vejleder på: www.uu-aarhus.dk