Sex & Samfunds årlige seksualundervisningskampagne Uge Sex.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Trivsel - et fokusområde
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
Danmark 3.0.
VI HJÆLPER UDSATTE BØRN OG UNGE
FN’s konvention om rettigheder for personer med handicap
Parforhold; kommunikation og seksualitet
Set i forældreperspektiv
Arbejdsmiljø i uddannelserne Seminardag for ambassadører for arbejdsmiljø og sundhed Middelfart, den 9. Februar 2006.
Læring i bevægelse - hvorfor?
LIV I LUNGERNE.dk image by placeit.net.
Markedsføring af Tivoli Friheden med henblik på de årige
Trivselspolitik på Løsning Skole
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Seksuelle overgreb mod børn i Danmark
Sundhedsprofiler for børn
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Forældremøde X årgang.
Underviser Ronny Højgaard Larsen
Udviklingstendenser i sexsygdomme og aborter
Anonym Digital Rådgivning
Hvad, hvorfor og hvordan?
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
O STED FRISKOLE - ET VÆRDIBASERET KLARSYN Et værdibaseret debatoplæg til skolens daglige arbejdsområder, særlige fokusområder, forpligtigelser samt fremtidsvisioner.
- En rigtig god idé! Bevægelse i hverdagen på Høje Gladsaxe skole
Tove Heidemann CVU-Sønderjylland Det globale udsyn – hvordan fremmer vi det i skolen ? Sønderjylland i Verden 3. oktober 2006 Tove.
Velkommen. Sund livsstil Regelmæssige mættende måltider (gerne 4-6 måltider) Kost som indeholder frugt og grønt Kost med rigt indhold af fuldkorn og.
Mental sundhed I skolen trivsel, selvværd og robusthed
Uge 7 Unge og seksualitet.
SSP- hvad er det? Skolerne Socialforvaltningen / Fam.afd. Politiet
LGBT i Kommunalt Regi?.
DET GODE UNDEVISNINGSMILJØ Al magt til eleverne. Undervisningen Indflydelse Store rammer Den enkelte elev - fællesskabet Indlæringsformer Boglig - erhvervsfaglig.
Sexuel udvikling Anette Løwert.
Fritidshjemmet Villaen Per Schultz Jørgensen 10. Oktober 2012
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
A dfærd K ontakt T rivsel på Katrinebjergskolen. AKT Lovgivning Visitation på Katrinebjergskolen AKT- hvad er det -Konkrete eksempler Spørgsmål.
Anonym Digital Rådgivning Erroll Marshall Pædagogisk projektleder.
Digitale redskaber i arbejdet med unge Erroll Marshal | Leder Jeg er – praktikeren Folkeskolelærer / socialt pædagogisk CfDP / Cyberhus.dk Undervisning.
Fremme af unges mentale sundhed
At tale om sexualitet.
National Konference for Seksuel Sundhed 31. oktober - 1. november 2011 ”Det er vigtigt med seksualundervisning til alle unge” En kortlægning af behov og.
Læringsmiljø og anvendelsesorienteret undervisning
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
I PRAKTIK HOS SEX & S AMFUND. H VAD ER S EX & S AMFUND ? NGO Eksisteret siden 1956 Forening for Familie Planlægning Vision: I Sex & Samfund arbejder man.
Skolestruktur på dagsordenen Direktør for SFI, formand for Rejseholdet og Skolerådet Jørgen Søndergaard.
Læreruddannelsen Silkeborg
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Scor en ung med Projekt Frivillig Landdistriktsrådets årsmøde i Mariagerfjord Kommune.
QUIZ En quiz er en sjov og anderledes måde at lære om nye emner. Hvis I deler de unge op i hold, er der et ekstra konkurrence-element - hvem ved mest om.
Mærk dig selv.
QUIZ En quiz er en sjov og anderledes måde at lære om nye emner. Hvis I deler de unge op i hold, er der et ekstra konkurrence-element - hvem ved mest om.
PiSiu – Det Grønlandske Kriminalpræventive Råd NFBO konference, aug Torben Weyhe – Medlem af PiSiu Christina Mølholm - sekretariatsmedarbejder.
PRÆSENTATION AF MARY FONDENS OG RED BARNETS ANTIMOBBEPROGRAM FRI FOR MOBBERI 0-3 ÅR.
Børn har ret – ved de det? Hindsgavl, den 21. september 2015.
I kan begynde med at fortælle om det! Den måde, I vejleder på efterskolerne, er unik! I gør det i ”det skjulte” – og taler ikke højt om det Få det frem.
Drives af LOKK (landsorganisationen af kvindekrisecentre) Rådgivning for unge, fagfolk og forældre – alle kan være anonyme Oplæg og undervisning Hotline.
Introduktion til arbejdet med vold i familien, kærestevold og grænser Tør du tale om det?
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
Lavet af Cesilie Bitsch og Viktor Aarslev
En APP til unge som er i tvivl om deres seksualitet - Lavet af Melani
Strategi 2015 Svømmekonference 2012.
Seksualitet.
Ligebehandling: principper og begreber
Mærk dig selv.
Forløbet: Unge – identitet, socialisering og sociale medier
Digital trivsel på gymnasiet
Arbejdsmiljøgruppens ansvar, etik og samarbejde
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Introduktionskursus på ungdomsuddannelserne
Præsentationens transcript:

Sex & Samfunds årlige seksualundervisningskampagne Uge Sex

Hvem er Sex & Samfund? Vi arbejder nationalt og internationalt for en verden, hvor alle har adgang til oplysninger og sundhedsydelser i relation til seksualitet, graviditet og fødsel hvor seksuel mangfoldighed anerkendes som en grundlæggende menneskerettighed hvor retten til selvstændige valg respekteres – en verden uden stigmatisering eller diskrimination

Hvad laver vi? Kampagner Sexlinien for Unge Præventionsklinikken Supplerende seksualundervisning Seksualundervisning til unge med særlige behov Støtte til kommunernes arbejde med seksuel sundhed og forebyggelse – fx politik for seksuel sundhed, læseplaner og kompetence-udvikling af lærere og sundhedsplejersker

Uge Sex – hver år i uge 6 Tilbyder tids- og alderssvarende undervisningsmateriale målrettet elever i klasse og på ungdomsuddannelserne Skal styrke børn og unges viden om krop, sundhed, følelser, grænser og seksualitet Skal styrke børn og unges evne til at træffe gode valg i forhold til trivsel, rettigheder, relationer, seksualitet og sundhed

Hvorfor overhovedet Uge Sex? Faget ’sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’ er et obligatorisk og skemaløst fag i klasse, men … Mange lærere kender ikke de obligatoriske krav og rammer til faget i Faghæfte 21 Mange lærere kender ikke de pædagogiske/ didaktiske metoder til at tilrettelæggende givende seksualundervisning De efterlyser alders- og tidssvarende undervisningsmateriale Eleverne møder ofte først faget i de ældste klasser

Kampagnens mange ben Åbning: Seksualundervisning til folketingspolitikere Politikere på skolebesøg Minister på skolebesøg Fællesaktiviteter: Børnenes Erklæring, familieudstilling Forældrekampagne: Folder, Facebook, særlige støtter, gade-event Ungeinvolvering: Fredags- cafeer, sms/Facebook Presseindsats

Skal små børn nu lære om sex i skolen? Seksualundervisning i klasse: Kroppen, pige- og drengeroller, følelser, venskaber, familier klasse: Identitet, pubertet, køn, følelser, familier og medier klasse: Identitet, seksualitet, køn, følelser, medier, prævention og sexsygdomme Ungdomsuddannelser: Prævention, sexsygdomme, uønsket graviditet, abort, seksualitet, køn, lyst, grænser, relationer, rettigheder og overgreb

Uenighed giver medietid DF: Undervisningsvideo med lesbiske kan skade børn. Sex & Samfund: Omkring halvdelen af alle børn lever ikke i en kernefamilie. Men børn opfatter kernefamilien som den rigtige familie. Vi vil gerne skabe bedre overensstemmelse mellem børnenes tanker og virkeligheden.

Fra os til jer Spot modstanden og brug den Vær glad for og udnyt uenighed Konkreter frem for postulater Få afgørende målgrupper med jer

Tak for opmærksomheden Jane Kofod