Usability på www.risikomomenter.dk. Anvendte Metoder Kortsortering –En medstuderende Heuristisk inspektion –5 (begynder)eksperter Tænke-højt test –4 HTX-lærere.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
En lille vejledning til ændring af skærmens udseende.
Advertisements

Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Videregående pc-vejledning
Grundlæggende PowerPoint
1 Private hjemmesider Undervisning i Click-a-site Online-editor.
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
Videregående pc-vejledning Modul 04: Windows-elementer 60+Bornholm.
SEO (Search Engine Optimization) - Hvordan bliver du mere synlig på nettet?
DEN PRIMÆRE NAVIGATION JOEK © TEC 2011 Dit websteds primære navigation er det område på sitet, der indeholder links til de primære sektioner af dit websted,
Udlægning af en ny cache
Skriv til nettet •Design (CMS) •Tekster på nettet •Navigation •Persuasive design (motiverende design)
Sidetyper Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
Links Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Sprog/billeder på Internettet
Computerens anatomi.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret februar 2009.
Formularer (Access, del 3)
Asma (Mona) Khan & Mathilde Lolle
1 Interaktionsdesign - øvelse 4: Søgemaskiner Interaktionsdesign – forår 2000 Sune Børsen Afleveret d. 4. april 2000 Opgaven består af i alt.
Challenges in Web Search Engines • Spam • Content Quality • Quality Evaluation • Web Conventions • Duplicate Hosts • Vaguely-Structured Data.
Mindre grimt, tak.
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Introduktion til indholdsfortegnelser j Tryk derefter på F5, eller klik på Slideshow > Fra begyndelsen for at starte kurset. Klik på Aktivér redigering.
Usability på Her fungerer det godt 1.Sitet imødekommer ifølge vores testpersoner et informationsbehov hos målgruppen. 2.Sprogbrug.
Gennem vores undersøgelser af zoo.dk har vi fundet ud af sitets tre største usability problemer:
Problematisk anvendelse af for journalist Hans Eckermann  Journalist Hans Eckermann fra Gladsaxe Bladet.
SEO PÅ AU.
Usability – øvelse 2: Heuristisk inspektion
Webdesign og informationsarkitektur BDMD 1. Sem. John Paulin Hansen Sept
Skoleporten Hvordan tilpasser jeg layout mulighederne i
Informationsteknologi B-A, HHX, 2005,
Velkommen til Hvordan vises skolens værdier bedst muligt i SkolePorten? SkolePortens fleksibilitet kan medvirke til at understøtte skolens værdier. Oplægget.
Navigation Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Opfattelse af DFIF Forbundet: –Positive –Aktivt, dynamisk og lydhørt forbund Firmasport: – Samvær, uformel, aktivitet.
Sensus Tilgængelighed i PDF-filer - Adobe Professional Helene Nørgaard Bech Sensus ApS.
PowerPoint Kursus It-biblioteket, april 2007 Underviser: Marie.
UOPFORDREDE ANSØGNINGER
Case-opgave på HG2 uge 41,  I skal lave en slags avis til nettet – ikke nødvendigvis en avis som BT eller Politiken … det kan godt være en slags.
Calc.
Den gode brugeroplevelse borger.dk får ny struktur og nyt design.
Dagbladet Information Agenda for onsdag den IT-Universitet og faget usability Brugerproblemer ved information.dk Overordnet anbefalinger Kortsortering.
Dagbladet Information Agenda for onsdag den IT-Universitet og faget usability Brugerproblemer ved information.dk Overordnet anbefalinger Kortsortering.
BlueDoc 2.0 (C) 2003 TMA Components Web-integreret Intranet søgemaskine.
EASY-A set med usability-konsulentens briller 6. september 2007.
Fundamentale principper for brugervenlige web-sites WEB 1 IT-C 24. Feb
Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Velkommen til.
Usability – øvelse 1: Kortsortering
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Oplæg.
Formidling og informationsarkitektur Christina Mette Thorarinn.
Interaktionsformer En begrebsmæssig model kan understøttes med forskellige interaktionsformer Interaktionsformen fastlægger centrale egenskaber: Hvordan.
Digital kommunikation og æstetik i praksis 1. maj Søgemaskiner og optimering.
Øvelser Samlet rapport.
Psykologi, Human Factors og HCI John Paulin Hansen ITC, Usability f2003.
Sitet og børns livsverden Camilla: Brugercentreret design Mette: Designproces og anbefalinger Flemming: Sitets samspil med andre medier og børns livsverden.
Projektgrundlag Fred and Legend's nystartet butik Butikken: kvalitet, eksklusivitet og en hyggelig stemning, Kunden: begrænset indfyldelse Nogle foto,
Øvelse 1: First Impressions
Interaktive knapper Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Implementerinsfasen. Tilpasninger & beslutninger Endelig beslutning omkring placeringen af tekst, billede og undermenufelter. Endelig beslutning om informationsarkitekturen:
Usability – øvelse 2: Heuristisk evaluering
Usability ITU, forår Informationsarkitektur ITU F2008.
Resultater af kortlægning af tilgængelighed 2010.
Formularer (Access, del 3). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller Vi.
GoMINIsite – og få en ny og bedre hjemmeside på minutter 0.
Power up Your PowerPoint Udarbejdet af Irene Krainer Larsen Irla.
Her kan ses et udklip af min forside – tænke med min forside var at man skulle kunne se et lille preview af den side man ville besøge og at forsiden skulle.
Dagens program Du skal lære at: finde dine introduktionsforløb
NEXUS MOBILE PIXI BOG Det hurtige overblik over ændringerne fra Mobil Omsorg til KMD Nexus Mobile.
Find dybdelink Blå kurser: Fremmed kurser
Præsentationens transcript:

Usability på

Anvendte Metoder Kortsortering –En medstuderende Heuristisk inspektion –5 (begynder)eksperter Tænke-højt test –4 HTX-lærere Automatisk tilgængelighedstest –Bobby + Bedst på nettet Exit poll pop-up undersøgelse –defgo, InterResearch A/S

Resultater af undersøgelsen…

Her fungerer det godt 1.Sitet imødekommer ifølge vores testpersoner et informationsbehov hos målgruppen. 2.Sprogbrug og akademisk niveau i sitets tekster passer godt til målgruppen. 3.Sitets hierarkiske hovedstruktur og opdeling i fagområder er generelt velfungerende i forhold til målgruppen. 4.Sitet har overordnet set et sobert layout, der matcher målgruppe og emne. 5.Svartider er generelt gode. 6.Behersket brug af grafik. 7.Søgefunktionen er let at finde.

De væsentligste punkter hvor sitet kan fungere bedre…

Her fungerer det mindre godt Søgefunktionens måde at præsentere søgeresultater på er svær at aflæse Boksen med de udvidede søgemuligheder er ikke forståelig for målgruppen. Søgning bør kunne foretages afgrænset under fagområderne

Her fungerer det mindre godt Det er vanskeligt at orientere sig i forhold til BAR’s ”globale” site og at gennemskue hvordan risikomomenter.dk relaterer sig til dette. Det er unødigt vanskeligt at finde tilbage til risikomomenter.dk fra de øvrige BAR sites (det er derfor uklart hvem der er sitets afsender).

Her fungerer det mindre godt Besøgte links er ikke markeret, hvilket gør det vanskeligt at navigere og huske, hvor man har været tidligere.

Mindre væsentlige punkter hvor sitet kan fungere endnu bedre…

Her kan det blive endnu bedre Det forvirrer lidt at der er ”dobbelt navigation” på forsiden (den gennemgående menu gentages delvist med billeder midt på siden).

Her kan det blive endnu bedre Alle testdeltagere overså ”krummestien” øverst på siderne.

Her kan det blive endnu bedre Man kan ikke printe mindre emneområder ud i en printvenlig version fra emnernes undersider. Print Manglende funktion

Her kan det blive endnu bedre Layoutet giver anledning til meget (vandret) scroll ved en skærmopløsning på 800x600 (stadig standard på mange PC’er).

Her kan det blive endnu bedre Anvendelse af frames giver problemer med hensyn til søgning udefra samt bogmærkning af ønskede undersider.

Anbefalinger på baggrund af resultaterne…

Søgefunktionen Vis sidens titel Vis hvor og hvordan søgeordet optræder på selve siden (a la Google søgeresultater). Giv en forklaring på, hvad der ligger til grund for en evt. sortering, f.eks. antal besøg, kvalitativ vurdering eller andet. Præsenter dog søgeresultaterne i så enkel en form som muligt. (for mange informationer på siden virker forstyrrende) Som udgangspunkt bør der kun søges i Risikomomenter eller evt. i et mindre delområde af Risikomomenter, som fx Kemi. Hvis dette ikke giver resultater, tilbyd da mulighed for at søge i andre dele af BAR i en udvidet søgning, med er en enkel forklaring på, hvilke områder der er at vælge imellem.

Layout Design et genkendeligt layout, der i stil og/eller farve adskiller sig fra de andre BAR-sider. Linket til BAR undervisning & forskning rykkes ned under de andre interne links i venstremenuen. Linket til forsiden rykkes ned under søgefunktionen. Følge de gængse konventioner omkring markeringen af besøgte links, dvs. at besøgte links skifter farve fra blå til lilla. –Den nuværende inkonsistente brug af fed, bør undgås.

Navigation I stedet for små billeder og gentagelse af links fra menuen i midten af forsiden, kan pladsen bruges til et enkelt større billede, der repræsenterer hele feltet samt en kort præcis beskrivelse af websitets formål. Brødkrummestien gøres mere grafisk synlig ved at adskille den mere fra overskriften i den blå bar i form, placering og farve. –Ryk evt. brødkrummestien ned imellem tekstbaren og teksten –Desuden bør det fremgå, hvor i brødkrummestien man befinder sig, med en markering af det link, der er aktivt –Overhold konventionen om at pilene i stien peger i læseretningen > –Brugertestes igen efter ændringer

Print Man bør let kunne printe mindre emneområder ud i en printvenlig version direkte fra emnernes undersider. Brugeren bør ikke skulle tage stilling til, om der skal skrive ud fra en HTML eller PDF-fil. Brug i stedet et link fx ”printvenlig version af afsnittet om kemi” og lad dette lede til HTML-siden. Herfra kan man evt. øverst i dokumentet lave et link til PDF-versionen.

Frames Undgå frames Brugen af frames giver forskellige problemer: –Man kan ikke bogmærke en underside –Man risikerer nemt at printe den forkerte frame ud –Der kan ikke søge på indholdet fra eksterne søgemaskiner.

Andet Tydeliggør afsender: –I bunden af hver side bør der stå informationer om afsender, oplysninger om Branchearbejdsmiljørådet undervisning & forskning; adresse, telefonnummer og samt sidste opdateringsdato for siden. Placer anchors konsekvent på alle sider: –fx er der ikke anchors på musik og kemi, –på andre sider, fx biologi, astronomi, dramatik og billedkunst kræves et password. Benyt konsekvent relative tabelbredder: –Undgå horisontalt scroll ved lavere skærmopløsninger

Usability på Risikomomenter.dk fremover…

Hvorfor usability? Usability som parameter for webdesign, sikrer generelt at et website fungerer tilfredsstillende for brugerne. Usability i forbindelse med kan medføre: –En bedre formidling af indholdet – og dermed øget sikkerhed på det gymnasiale område –En større udbredelse og dermed flere brugere af Risikomomenter.dk –En øget troværdighed i forhold til det formidlede materiale –En besparelse i forbindelse med mindre brugerkontakt

Hvilke usability testmetoder? Tænke højt testen er en anvendelig metode, specielt til et færdigudviklet website som Risikomomenter.dk. –Tænke højt test giver et godt indblik i de problemstillinger, som brugerne oplever, når de anvender websitet til daglig. –Der testes med fire til seks personer fra målgruppen, hver gang der foretages væsentlige ændringer i sitets design og/eller indhold. Brug tilgængelighedstjek som fx Bedst på Nettet og Bobby der hurtigt, effektivt og billigt kan tage brodden af de værste problemer i forhold til tilgængelighed. –Tilgængelighed sikrer, ikke kun for brugere med handicaps men også for andre brugere, at siden fungerer optimalt, let og tilfredsstillende.