Indtryk fra Island marts 2008

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Drømmescenarie – om 2 til 3 år
Advertisements

Folkeskolereform 2014 Mål 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Status IT. Vognparken Computerlokaler: 39A: 24 computere fra : 21 computere fra 2005 og 6 computere fra 2007 Biblioteket: 2 computere fra 2005.
Informationsaften for forældre og elever
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Folkeskole-reformen August 2014.
Besøg til London 2013 Familiematematik. Onsdag i Foyles En bogreol fyldt med materialer og der var flere….
Velkommen til Lagoni SFO
Skolereformen 2014 Herningsholmskolen 8. August 2013
NGG.
Evaluering af introkurser Hvilken uddannelse har du besøgt? AntalProcent STX19125,0 HHX8310,9 HF111,4 HTX10113,2 Sundhed, omsorg og pædagogik547,1.
Profilskole Fyrtårn C ”Det hele barn” Fyrtårn A ”Fortsat høj faglighed”
Finanskrisen.
Ændringerne Understøttende undervisning Uge-struktur ??
Velkommen til Lemvig Gymnasium Orienteringsmøder 2011
Brobygning 9. og 10.klasse Efteråret 2011 UU Lolland-Falster.
The Fittest will survive
Temalinjer •Samfundsfaglig •Naturfaglig •Kunst & Design •Drama & Musik •Idræt •Karrierepilen •Medie og It Samt: •Base 10 •ITO.
- for dig der vil på søen Der er et hav af muligheder i Skanderborg Skanderborg Junior Sejlklub.
Indtryk fra Island marts 2008 Power Pointen beskriver vigtige oplevelser fra vores ENIS-tur til Island fra søndag den 2. marts 2008 til torsdag den 6.
Dyssegårdsskolens kommende organisering
Tværfagligt samarbejde
Handelsgymnasiet JTP Idrætslinjen
Introduktionsaften 10. klasse på Hjalleseskolen
Brobygning 9. og 10.klasse Efteråret 2012 UU Lolland-Falster.
KUL.
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
en præsentation tirsdag d.24. maj 2011
Hanne og Marianne siger tak for et par gode uger. Vi glæder os til resten af året sammen med jer! Opstartsugerne på Sønderholm Skole På de følgende sider.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Mundtlig prøve i engelsk og tysk.
Udsatte unge på vej i uddannelsessystemet v. Mette Pless, kandidatstipendiat Center for Ungdomsforsknings medlemskonference 31. Marts 2008.
Ændringer i forbindelse med reformen Med den nye reform indføres følgende ændringer af timefordelingen i udskolingen : Dansk i klasse får eleverne.
Turen går til Kina! - Summer school. Hvad er summer school? For eleverne: årige fra hele området - Klasser på ca. 30elever - Første møde med en.
Lagoni SFO Skoleåret 2014/2015.  Vi er et aktivt hus med nærværende voksne og vi vægter børnene har en god eftermiddag i samværet med deres kammerater.
Køreplan for studieretningsvalget: Orientering i klasserne Fyraftensmøde for elever og forældre den 20. november Afgivelse af ønske senest 1.december kl.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
NGG.
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
New York City & Washington, D.C.  Her er basen (NY)
At udfordre eleverne -praksis på Elitegymnasiet
Evaluering IT-klasse-projektet 1v 2007/2008 2v 2008/2009.
Valg af introduktionskursus. 8. Klasse efterår/vinter.
Praktikvejleder træf Tirsdag den 28/
Orienteringsaften på Byhøjskolen 24. januar 2012
Projekt X:IT -Støtter dit barn til et liv uden tobak Forældremøde 7. klasse – Projekt X:IT.
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
Om Specialcenter Sigrid Undset
Orienteringsaften på Byhøjskolen tirsdag den 2. februar 2015 kl. 17.
Projekt HfO Obligatorisk skemalagt lektie- og opgaveværksted for 1. hf elever.
Stormøde om besparelser tirsdag d. 9/3 kl
Skolebestyrelsens forældremøde tirsdag d. 4.marts Den nye skolereform - rammen Ved Kirsten Brønd 2. Fremtiden for Høsterkøb Skole Ved bestyrelsen.
BRINT Af Alexander og Wootae.
Hvordan får man mest ud af Forældreintra
Projekt X:IT - Støtter dit barn til et liv uden tobak Forældremøde 7, 8 og 9. klasse – Projekt X:IT.
”UNG TIL UNG” metoden KLASSENS SOCIALE LIV Dette projekt er kommet i stand ved et samarbejde mellem: Skoleforvaltningen og Ungdomscentret ved Aalborg Kommune.
PROGRAM FOR UDVEKSLING 8. – 18. APRIL TIRSDAG DEN 8. APRIL  Islændingene ankommer til banegården.  Velkomst på Tornbjerg. Fællesspisning.
Island turen Jonas, Marcus og Sascha. Søndag Mandag Jonas værelse Her er frokosten Her er vi oppe i det store tårn.
Konference 1. marts 2012 Rekruttering og profilering Fremtidens medarbejdere.
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
Solceller og solvarme. Hvorfor? ➲ Snak i grupper: ➲ Hvorfor skal vi beskæftige os med at finde nye måder at få energi på? ➲ Hvilke måder at få energi/strøm.
Gejsere Et geotermisk fænomen. Gejsere En gejser eller springkilde er en speciel form for varm kilde, som periodisk kommer i udbrud og sender en søjle.
Vand på Island Et undervisningsforløb om vand og om hvordan vand udnyttes som resurse på Island. Ikke alle siderne er helt udviklet men kan bruges alene.
Solceller og solvarme. Hvorfor? ➲ Snak i grupper: ➲ Hvorfor skal vi beskæftige os med at finde nye måder at få energi på? ➲ Hvilke måder at få energi/strøm.
Masterplan for Uddannelse og Job
Undervisningsmiljøvurdering Bieringhus Efterskole
Spejdernes Lejr juli (uge 30)
Min sommer ferie… Da jeg kom hjem fra skole var der kun en uge til vi skal køre til Italien… Der gik en uge nu sidder vi i bilen vi kørte i 3 timer. Nu.
Unge & Rygning: Forældres rolle
Præsentationens transcript:

Indtryk fra Island marts 2008 Tirsdag

Indtryk fra Island marts 2008 Besøg på skolen i Seltjarnes. Skolen er fordelt på to bygninger, en til de store og en til de små. Mellem skolebygningerne ligger der idrætshaller, en udendørs opvarmet swimmingpool og en opvarmet fodboldbane med kunstgræs. Eleverne har 3 timers idræt og 1 timers svømning om ugen. www.seltjarnarnes.is/grunnskoli

Indtryk fra Island marts 2008 Det er ikke kun ”Det skæve tårn” i Pisa, der fokuseres på. På en opslagstavle kunne vi se, at forældrene var indkaldt til et møde om konsekvenserne af Pisa-undersøgelserne, så også på Island huserer ”ranking- spøgelset”. Over alt på skolen hang der utrolig flotte elevarbejder. Her har 2-3. klasse haft emneuge om Italien. De kreative fag var så absolut i højsæde!

Indtryk fra Island marts 2008 På skolen er der mange projektorer og smartboards. Alle lærere har egne laptops, som skal udskiftet hver 3. år. Naturfagslokalerne er ikke noget at skrive hjem om! Vi blev fint beværtet i lærerkantinen! Sødt rugbrød med ost, klejner og rugmelspandekager med kogt, røget fårekød.

Indtryk fra Island marts 2008 Besøg på Laugalækjarskoli. laugalaekjarskoli.is Skolen er center for undervisning af norsk- og svensk-sprogede elever. På Island har eleverne engelsk fra 3. klasse og dansk fra 7. klasse . Hvis eleven har tilknytning til Norge eller Sverige, kan et af disse sprog erstatte dansk. I 9. og 10. klasse skal eleverne vælge et 3. fremmedsprog. Sammenklappelige kantineborde

Indtryk fra Island marts 2008 skoleinteriør

Indtryk fra Island marts 2008 Vi besøgte ”Icelandic New Energy”, her fik vi et foredrag med Maria Hildur Maack om, hvad man vil gøre for at omdanne Island til et brintsamfund. http://www.newenergy.is INE er specielt interesseret i at indføre hydrogen i transportsektoren i Island. Hele foredraget handlede om, hvordan man kan udnytte vandet på Island. Fx kan man ved et vandfald få turbiner til at dreje og derved inducere strøm. Man tager det friske vand og laver en elektrolyse vha. den netop producerede strøm. Nu fremstiller man oxygen og hydrogen. Hydrogenet sender man igennem en brændselscelle og vupti – så har man elektricitet (og vand) igen. Altså vand -> elektricitet -> hydrogen -> elektricitet (og vand). Vi har taget undervisningsDVD’en ”Hydrogen the Ultimate Fuel” med hjem. Islands eneste hydrogentank

Indtryk fra Island marts 2008 I et skur i en baggård i Hellesund 6a så vi ”The Volcano Show” i Red Rock Cinema. En times spændende tur gennem de seneste 50 års islandske vulkanudbrud. Alt sammen fotograferet af de prisbelønnede naturfotografer Osvaldur og Villi Knudsen