Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

BRINT Af Alexander og Wootae.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "BRINT Af Alexander og Wootae."— Præsentationens transcript:

1 BRINT Af Alexander og Wootae

2 fakta Brint eller hydrogen er et grundstof med atomnummer 1 i det periodiske system. Brint er et af de få brændstoffer der brænder bedre end olie og benzin. Det bruges derfor som raketbrændstof i bl.a. de amerikanske rumraket hovedmotor.

3 Hvad er brint? Det danner kemiske forbindelser med næsten alle andre grundstoffer, og indgår næsten i alle organiske forbindelser. Sammen med carbon (kul) og oxygen (ilt) er brint det vigtigste grundstof i levende organismer. Hvis to brinter og en oxygen mødes bliver det vand (H2O).

4 brintatomet Brintatomet er det simpleste af alle atomer og har derfor spillet en nøglerolle i atomfysikkens udvikling. Det består af en proton og en elektron. Brinatomer holdes sammen af den elektriske tiltrækning mellem den positivt ladede proton og den negativt ladede elektron.

5 Brint gennem tiden De ældste beretninger om brint stammer fra omkring år 1300 og handler om brændbar luft fra metaller. I 1766 opsamlede Henry Cavindish den brændbare luft for at studere den nærmere, og denne indsats regnes normalt for brints opdagelse.

6 Brint som energibærer Brint kan dannes kunstigt igennem den kemiske proces elektrolyse. Når brint dannes igennem elektrolyse, spaltes vand til ilt og brint under tilførsel af elektroner, altså elektricitet. På den måde kan man igennem elektrolyse producere brint fra el. Når man gør dette, ¨lagrer¨ man energien fra elektriciteten i brintmolekylerne.

7 Anvendelse af brint Brint har gennem mange år været anvendt i industrielle processer, til ballontransport. Men brint kan i fremtiden komme til at spille en langt større rolle i samfundet. Brint kan nemlig være løsningen på Danmarks store problem med vindmøllernes varierende el produktion. Dette skyldes brints rolle som energibærer.

8 Slut!


Download ppt "BRINT Af Alexander og Wootae."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google