Muligheder og barrierer for sundhedsfremme i et socialt udsat boligområde – ’Motion og Afslapning i Vand kun for Kvinder’ som case Fredericia Kommune Anita.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sårbare unge P I H L I N K L U S I V E - oplæg og dialog om planer for
Advertisements

Samspil på tværs i Silkeborg Oplæg 09. maj 2012 – Thisted UU leder Erik Rohde.
Forandringsteori for Frue i Eget Liv / Indvandrerkvindecenteret 2013
Nye sundhedsfremmende strategier for et aktivt ældreliv – erfaringer og ideer Landsmøde for Ældre Råd 7. maj 2009.
Landsseminar for Junior- og Eliteledere 19 November 2011.
der var engang behandlingspsykiatri Idræt og motion – en ny vej
Opbygning af kapacitet til det videre arbejde med tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte borgere Resultater fra den eksterne evaluering af projekt Røgfrihed.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Brøndby Kommune udfordringer og potentialer
Forandringsteori for Venindenetværket2013
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Medindflydelse • Ligeværd • Arbejdsfællesskab • Frivillighed • Fokus på ressourcer ARK´en Satspuljemidler 2010 kr. afsat midler til etablering af Arbejdsrehabiliteringsklubber.
Aalborg Universitet og Aalborg Kommune.  Gearing af organisationen til at understøtte et højt specialiseret neurofagligt niveau i kommunen gennem målrettet.
Hvem er vi? •Vi er organiseret i KBH Amts behandlingscenter for stofbrugere. •Vi er 3 år gamle. •Hjulpet i gang af fokus på Ecstasy. •Hjulpet i gang af.
Vejen går til Årets julemesse Klik med musen for at skifte billede.
Lærersamarbejde i Aarhus september 2011 Aarhus Social- og Sundhedsskole.
Dansk Svømmeunions politiske program
Roadshow 2010 Energirigtige løsninger 7. januar 2011.
Chefanalytiker, Oxford Research
Konference – plejefamilier Rekruttering – ny viden, kommunal organisering og samarbejde, uddannelse Den 22. november 2010.
Danske Handicaporganisationer – for retten til lige muligheder Konventionspiloterne på besøg i DH’s afdelinger.
Senior Online – Nye veje til digital inklusion
Profilskole og styrket social indsats i Høje Gladsaxe skoles skoledistrikt og i Værebro Gladsaxe kommune deltager i Socialministeriets projekt Styrket.
Science Team K Slutrapport fra evalueringen Henrik Busch, Jan Sølberg, Finn Horn 3. november 2006.
Hvad kan jeg forvente af Hjerteforeningen ??
Bydelsmødrene udpeges og gennemfører uddannelsesforløb på CBSI og kompetenceudvikles herefter løbende. Kompe tencer SUD Erfarin ger fra andre projekt er.
Afdelingsbestyrelsernes rolle i særligt udsatte boligområder Konference 19. november 2011.
Årshjul 2012 Børnehuset Hørgården Her er det naturen der er i fokus.
Byrådsseminar 23. januar 2012 Sønderborg Enhedschef Annemarie Knigge Enhed for Sunde Rammer Sundhedsstyrelsen Sundhedspolitikken – relevant i alle fagudvalg.
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Midtvejsseminar den november 2010 Midtvejsseminar for modelkommunerne november 2010.
April 2014 AARHUS UNIVERSITET HVAD SKAL DER TIL FOR AT LØFTE KVALITETEN OG EFFEKTEN AF KOMMUNERNES BEHANDLINGSTILBUD Birgitte Thylstrup, Center for Rusmiddelforskning,
Pleje og Sundhed Gennemførte719 Inviterede895 Svarprocent80% FREDERICIA KOMMUNE MTU og Psykisk APV 2012 Rapportspecifikationer.
Forældremøde FBT Den 6. november Agenda Træningstider Formålet med træningen Muligheder i klubben Sociale arrangementer Turneringer minitennis-tour.
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
Kommunal Faldforebyggelse v/ Hanne Skov, faldkonsulent
Gør drømmen til virkelighed i KFUM og KFUK i distrikt nord/vestjylland.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Afprøvning og dokumentation af Åben Dialog som metode
Workshoppens indhold Projektrådgivningens arbejde Barrierer for deltagelse i projekter/aktiviteter Konkrete løsningsmodeller Klassiske fejltrin Eksempler.
Det gode boligliv Seminar for udviklingsprojekter Astrid Bruus Thomsen.
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Indsæt Billed SSP Køge2 Drop-in Café ”gadearbejde med tag over hovedet” Rammen: SSP-huset på Toldbodvej september 2013 til 31.
Haderslev Kommune Fokus på tilbud til alle borgere – også socialt udsatte!
KL-projekt 24. September Forebyggelse og Misbrug - § 17, stk 4 udvalg / Bjarke V. Bruhn-Rasmussen.
Grunde til at jeg elsker dig
Integrationsministeriets puljer København, 27. august 2010.
Fremtidens rehabilitering i kommunerne Rehabilitering består af en koordineret, sammenhængende og vidensbaseret indsats med det formål at give borgere,
1 Hvad kan kommunerne gøre for at motivere til miljø- og naturtiltag på jordbrugsbedrifter? ”Natur- og vildtpleje efter brakkens forsvinden – muligheder,
KR Rådgivning Det gode genoptræningsforløb Afsluttende konference den 29. oktober, 2007 Region Syddanmark.
Dansk Byggeri løser opgaver: ved anvendelse af egne ressourcer samarbejde eksterne –foreningen bips –andre institutioner.
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
Faglige kvalitets- oplysninger 15. januar Faglige kvalitetsoplysninger - formål At udvikle og afprøve et katalog af syv redskaber for at Understøtte.
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
22. September 2010, Kommunernes Landsforening 5 udfordringer – 5 løsninger.
Forskningsprojekt om fysisk aktivitet og læring LCoMotion – Learning, Cognition and Motion - en del af projekt ”Læring i Bevægelse” Finansieret af Undervisningsministeriet.
BROBYGNINGSPROJEKTET ”samskabelse af sundhed”
Evaluering og dokumentation af efterskolens vejledning Af Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Forskningsenheden i Vejledning, Erhvervs- og Professionsuddannelse.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
Indsatsen over for kontanthjælpsmodtagere i matchkategori 3 - Kortlægning og anbefalinger.
INDSATSTEORI I UNGNORD EKSEMPLER – UDFORDRINGER - FORDELE.
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
CLARA Projektbeskrivelse
Plan for sammenhængende indsats overfor ungdomskriminalitet
Ældrekommissionens rapport 2012
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
§ 18-teamet Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling
Præsentationens transcript:

Muligheder og barrierer for sundhedsfremme i et socialt udsat boligområde – ’Motion og Afslapning i Vand kun for Kvinder’ som case Fredericia Kommune Anita Ulrich Syddansk Universitet Forskningsenheden for Sundhedsfremme Institut for Sundhedstjenesteforskning 2011

Disposition - metode - ’motion & afslapning i vand’ som case - undersøgelsens resultater - anbefalinger

Metode - spørgeskemaundersøgelse - interview - deltagerobservation og uformelle samtaler

Spørgeskemaundersøgelse 51 deltagere/43 ikke-deltagere

Interview - 7 deltagere/8 ikke-deltagere - 1 livredder - 1 projektmedarbejder - projektleder Susanne Andersen

Deltagerobservation og uformelle samtaler

’Motion & afslapning i vand’ som case - sundhedsfremmestrategier - ’motion & afslapning i vand’

Motion & Wellness i Vand – kun for kvinder Se efterårets program – i alt 5 fredage á 2 timer Datoer: 17. september, 15. oktober, 29. oktober, 26. november, 10. december KL til Arbejdsgruppen har besluttet: Prisfald til kr. 30,- pr. aften pr. deltager. Aldersgrænsen sænkes til 12 år Hvad indeholder aftenen: Mulighed for motion & afslapning i badeland, dele af svømmehallen, terapibassin, sauna og dampbad Vand-aerobic ved livredderpigerne (kun kvindelige livreddere) Desuden Serveres frisk frugt og isvand – alt sammen i hyggelige omgivelser og i lyset af levende stearinlys Mød op til dejlig motions aften – hvor der også er plads til hyggelige snakke i vandet

Høj grad af brugerinddragelse - aktiviteter skræddersyet brugeres behov - inddragelse og styrkelse af beboeres egne ressourcer

Differentierede tilbud - opfyldelse af behov i målgruppen - opmærksomhed på ressourcesvage grupper

Anbefalinger 1. Skabe rammer for sundhedsfremme gennem tilføring af følgende ressourcer: Et multifunktionshus som fysisk ramme om aktiviteter En stab af frivillige, som står for den daglige drift af aktiviteter En daglig leder til koordinering, facilitering og initiering af aktiviteter Økonomisk støtte til opstart og daglig drift 2. Inddrage målgruppen i sundhedsfremmende aktiviteter gennem følgende tiltag: Foretage opsøgende arbejde over for udvalgte målgrupper Støtte målgruppers adgang til aktiviteter Øremærke ressourcer til udvalgte målgrupper 3. Konsolidere en vidensbaseret indsats tværsektorielt i kommunen med følgende metoder: Basere den sundhedsfremmende indsats på dokumentation, evaluering og formidling Indtænke sundhedsfremmende indsatser på tværs af kommunens forvaltninger Sikre opbakning i det politiske system til en langsigtet indsats

Spørgsmål & diskussion