9. Årsregnskabet og registreringssystemet

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
BUDGET, OPSPARING og LÅN
Advertisements

Resultatopgørelsen – grundlæggende begreber
Egenkapital Ejerens indskud af kapital i virksomheden Banklån
Ledelsesinformation med budgettering.
14. Periodisering Regnskabslovgivning Periodisering af omkostninger
Emner/Indlæringsmål lekt. 5+6
MOMS - GENERELT Generelle betragtninger omkring moms(merværdiafgift):
23.2 Skyldige omkostninger
10.2 Anskaffelse af bil Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
Årsregnskabet og registreringssystemet
Produktionsstyring med Lean
Kassekredit, disponibel
4 centrale konti NB: Virksomheden fortsætter (going concern)   Resultatopgørelse Balance =Driftsregnskab.
3. Årsregnskabet og de grundlæggende registreringsregler
9.2 Andre eksterne omkostninger på kredit
8.3 Varekøb på kredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
8.4 Varesalg på kredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
23.1 Periodeafgrænsningsposter
7.2 Registrering af moms Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
8.2 Kontant varekøb og varesalg
6.2 Likvide midler: Bankindestående
21.2 Opdeling af netto- omsætning og vareforbrug
11.2 Privatforbrug Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
9.1 Registrering af andre eksterne omkostninger
14.3 Afstemning af kassekredit
22.4 B-indkomst 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at.
12.2 Afskrivning på anlægsaktiver
6.3 Kasserapport Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
14.1 Kassekredit Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
12.4 Overførsel af privatforbrug
23.2 Skyldige omkostninger
22.4 B-indkomst Præsentation Uddelingskopier Se præsentationen med animationer på SKAT  10 rater.
22.2 Bogføring af løn og øvrige personaleomkostninger
23.1 Periodeafgrænsningsposter
21.2 Opdeling af nettoomsætning og vareforbrug
6. Udarbejdelse og præsentation af årsregnskabet
22.2 Bogføring af løn og øvrige personaleomkostninger
6.1 Likvide midler: Kasse 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
Kap. 11 Virksomhedens årsregnskab
Moms systemet De 25 % moms. 2 videoklip  Købsmoms er den moms, virksomheden betaler, når den køber varer og serviceydelser. Konto Købsmoms, har.
4.4 Bogføringsregler Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
BALANCEN PASSIVER AKTIVER Egenkapital Anlægsaktiver - Selskabskapital
Balanceskema Typiske kendetegn ved balanceskema:
Egenkapital og privatforbrug
10.1 Anskaffelse af inventar 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget.
Ledelsesinformation med budgettering.
14.4 Langfristet lån Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
12.1 Vareforbrug Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
8.5 Vareforbrug 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at.
14.2 Kasserapport Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
18.4 Budgetteret balance Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
23.3 Afslutningsskema 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
30.5 Regnskabsafslutning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
Afskrivninger Hvad er anlægsaktiver? Er aktiver, som virksomheden anvender i længere tid f.eks. Biler Bygninger Inventar (borde, reoler, IT-netværk mm.)
Kapitel 30 Debitor-, kreditor- og lagermodul. Kap. 30: Debitor-, kreditor- og lagermodul Økonomistyringssystemer FordeleUlemper Indtastning af bilag er.
Kapitel 11 Anlægsaktiver.
Kapitel 30 Debitor-, kreditor- og lagermodul.
Virksomhedens registreringer
Kapitel 4 Regnskabet.
Kapitel 9 Momsregnskabet vljfiwejfwPOI.
Regnskab i produktions- virksomheder
Kontoplanen og saldobalance
Kapitel 8 Vareregnskabet Varekøb.
Kapitel 8 Vareregnskabet Varesalg.
9. Årsregnskabet og registreringssystemet
Afskrivninger.
BUDGET, OPSPARING og LÅN
Det samlede regnskabssystem
Kontoramme og kontoplan
Kap Bogføringssystemet.
Præsentationens transcript:

9. Årsregnskabet og registreringssystemet Hovedformål med årsregnskabets udarbejdelse Årsregnskabet Årets resultat og egenkapital Årsregnskabets hovedformål Lovkrav Virksomhedens økonomistyring Årsregnskabets indhold Resultatopgørelse og balance

9. Årsregnskabet og registreringssystemet Resultatopgørelse Viser virksomhedens indtjening (overskud eller underskud) i den pågældende periode.

9. Årsregnskabet og registreringssystemet Balance Viser virksomhedens økonomiske situation på en bestemt dag.

9. Årsregnskabet og registreringssytemet Fra bilag til årsregnskab Bogholderi: En række konti Antal af konti = antal regnskabsposter

9. Årsregnskabet og registreringssytemet Bogføringsregler År: Kontonavn: Side Dato Bilag Tekst Debet Kredit Saldo D/K Forskellen mellem det beløb, der er bogført i debet og det beløb, der er bogført i kredit, kaldes kontoens saldo Når et beløb registreres i kreditkolonnen siger man, at kontoen krediteres Når et beløb registreres i debetkolonnen siger man, at kontoen debiteres 600 600 D 200 400 D Hvis summen i debet er størst, kaldes saldoen en debetsaldo. Hvis summen i kredit er kreditsaldo.

9. Årsregnskabet og registreringssytemet Bogføringsregler Årsregnskab Resultatopgørelse Balance Debet = omkostninger Kredit = indtægter Debet = aktiver Kredit = passiver

9. Årsregnskabet og registreringssytemet Bogføringsregler Det dobbelte bogholderis princip: Ved registrering af bilag, skal der i bogholderiet altid debiteres og krediteres lige store beløb.

9. Årsregnskabet og registreringssytemet Bogføringsregler Bogføringseksempel 1: En virksomhed køber varer for kr. 15.000, der betales kontant ved overførsel fra bankkontoen.

9. Årsregnskabet og registreringssytemet Bogføringsregler Bogføringseksempel 2: Virksomheden sælger varer for kr. 25.000 mod kontant betaling. Beløbet er lagt i kassen.

9. Årsregnskabet og registreringssytemet Bogføringsregler Bogføringseksempel 3: Virksomheden indsætter kr. 18.000 på bankkontoen. Beløbet tages i kassen.

9. Årsregnskabet og registreringssytemet Bogføringsregler Bogføringseksempel 4: Virksomheden betaler kr. 12.000 kr. i husleje ved overførsel fra bankkontoen.

9. Årsregnskabet og registreringssystemet Bogføringsregler Bogføringseksempel 5: Virksomheden køber en bærbar computer til kr. 10.000 kr. Beløbet betales ved overførsel fra bankkontoen.

9. Årsregnskabet og registreringssytemet Bogføringsregler

9. Årsregnskabet og registreringssytemet Bogføringsregler