OPLEV STJERNEHIMLEN MED DIT EGET TELESKOP BYG SELV, MEN IKKE ALENE

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Gryde med filter og taphane
Advertisements

Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Photo story. Velkommen til denne lille manual omkring Photo Story 1.Du kan vælge at se hele filmen og detaljeret se hvordan du bedst kommer i gang med.
Et bestillingsarbejde til en ven.. Af Lat.: Communicare (At gøre fælles).
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Flickr.com – online billeddeling
OEE Når man arbejder med OEE målinger ser man på den enkelte maskines effektivitet og laver dernæst en analyse, så man let og overskueligt kan se hvad.
Benzinpris Hej! Jeg har hørt, at benzinprisen i den nærmeste fremtid kan komme op på kr 15,00.
Forsiden 1.Denne knap bruges når du vil taste dagens resultater ind. 2.Denne knap skal kun bruges hvis du allerede har gemt data og du finder ud af at.
Forskellige traditioner
Hvordan du læser forældreintra
Hallo…. her kommer lige noget, der helt sikkert vil fascinerer dig!
Manuelle målstyrings-tavler
Introduktion til CMS. Indhold ● Forberedelse af indhold til hjemmeside ● Opsætning af hjemmeside (CMS)
Situationelle Metoder til Digitale Studier
Dronefly til særlige indsatser. Idé Resumé/Forklaring • Vi ønsker et til flere dronefly indkøbt til særlige indsatser, fx brande i Albertslund eller rocker/bande.
Kollimering af teleskoper
Videregående pc-vejledning Modul 08: Billeder 1 60+Bornholm.
Sprog/billeder på Internettet
Mikael Svalgaard (COM-DTU) Erland Andersen (tidligere fagkonsulent)
Beskyt din computer og dine data!
- en smart mellemting mellem overheads og lysbilleder (dias)
ART GALLERIES Gruppe 4.
OPFINDELSEN AF WEBBEN JOEK © TEC 2011 WWW blev opfundet i 1990 af Tim Berners-Lee. Berners- Lee var en fysiker ved CERN, det europæiske laboratorium for.
Grontmij Grontmij Status på udvikling af ny JordWeb ENVINA JORD 25. September 2013 Copyright © 2013 Grontmij A/S | CVR Musikhuskvarteret - Aalborg.
1 Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har fået? Hvis du som medarbejder har fået en fuldmagt af en borger, betyder det, at du kan handle på vegne af.
Vækstgruppen Vordingborg Erhverskonference 30. maj 2013 Vordingborg – Herning.
GOD INFORMATIONSSØGNING for gymnasium og hf
Introduktion til Access (Access, del 1)
Rapporter (Access, del 5)
Kreativ E-learning. Problemstilling  E-learning for lærere  Billigere undervisning på nettet  Tidsbesparende  Sjov og kreativ undervisning.
Overordnet anbefales: Der henvises i den enkelte opgave/opgavesættet til anvendt IT- værktøj. Hvis der veksles mellem flere i de enkelte opgaver, skal.
Atomer Atomer betyder udelelig på græsk
Eksamen i AT Vejledningsplan Ma2VINTERFERIEVINTERFERIE 2Afle- vering Ti23 On32 To2223 FrSkrive -dag.
10 roser til dig.
Uddannelse, marts 2007 Søren Vallø Business Development Manager.
L Synkront net-baseret samarbejde - kursus ved Morten Knudsen og Thomas Ryberg.
Vejledning til oprettelse af CV
Rødekro Kommune Præsentation af Rødekro Kommunes Indkøbsnet Eva Minke Andersen.
”Sociale medier i jobsøgningen”
MMP Model og Metode til Programudvikling – MMP 1 Kursusindhold: Modellering af postkontor Objekt Orienteret Programudvikling - OO* Unified Modelling.
Billeder.
Det første ark i regnearket:
SÆLG DIG SELV! Du kan støde ind i en kommende arbejdsgiver, når du mindst venter det. Derfor er det en god idé at være forberedt på at sælge dig selv.
Hidtil har det været besværligt og tidskrævende at oprette værktøjer og tilhørende reservedele. Man kunne ikke gennem værktøjets navn/nummer se hvilke.
Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Velkommen til.
Videregående pc-vejledning Modul 03: Harddisken 2 60+Bornholm.
Rapporter (Access, del 5). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller, og.
It i de gymnasiale uddannelser Udstyr og anvendelse, 2010.
Introduktion til Access (Access, del 1). RHS – Informationsteknologi – Fra design til udvikling Vi ved nu, hvordan vi finder et design for en database,
Dagsorden Alle ”kender” Hattie
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
Digital billedsamtale - med billedet som sprog. Anne Herskind - Bjergmarkskolen Undervisningsforløb Adobe Photoshop introduktion Introduktion til opgave.
Forbrugernes Needs Selv at kunne sammensætte sine tv-pakker Selv at kunne sammensætte sine tv-pakker At kunne betale efter behov (dvs. Man ikke skal betale.
Salg til det offentlige - Næsten det hele er sandt!
1 Vil du tilbagekalde en fuldmagt, du har fået? Hvis du er blevet udpeget som en, der kan handle på en borgers vegne i en digital løsning, er du blevet.
WORKSHOP 1A, DLF-kursus, Brandbjerg, 25. november 2015.
Geometriforløb i 3. klasse - med IT, papir og blyant… Forløbet Billeder Elevprodukter Det sagde eleverne…. Tips & Tricks Klik på en firkant (ikke teksten)
814_Måne og sol, skyer og vind 1, S1 Måne og sol, skyer og vind og blomster og børn skabte vor Gud. Himmel og jord, alting er hans Herren vor Gud vil vi.
Kosmologiens Historie. Begreberne Kosmologi – er læren om universet og dets udvikling Astronomi – er læren om himmellegemerne (primært Solsystemet) Astrologi.
Kom godt i gang med at finde litteratur til dit bachelorprojekt
Beskrivelse af krav og procedure ved mundtlig eksamen
Forskellige traditioner
Brush-up for redaktører af byens hjemmeside
M3 Bruger Gruppe konference Svendborg 14/15 marts
Brobygning.
Best practice i sociale medier
Er din virksomhed en hobby med indbygget job i
Præsentationens transcript:

OPLEV STJERNEHIMLEN MED DIT EGET TELESKOP BYG SELV, MEN IKKE ALENE 8” Newton teleskop OPLEV STJERNEHIMLEN MED DIT EGET TELESKOP BYG SELV, MEN IKKE ALENE

8” Newton teleskop Vi har fået fingre i et større antal (ca. 30) Alu-rør i dimensionerne Ø250 udv. x 2 mm gods x 596 mm lgd. (Takket være Svend Petersen) Disse er som skabt til tubus for 8” spejl. Det er sjovt og billigt at bygge selv !

8” Newton teleskop ”Standard” Dobson-teleskop Kan købes som ”kit” eller som fix-og-færdig. Prisniveau: kr. 6 – 8.000 afhængig af fabrikat. - kan evt. fås med digitale kredse til hjælp for navigeringen

8” Newton teleskop Eksempel på købt teleskop: Meade LXD55 8” Smith-Newton-type Ækvatorial-opstilling AutoStar-styret Pris (nov. 2003): kr. 13179,-

8” Newton teleskop Meade 8” SCT LX90 Pris kr. 20609,- Incl. computerstyring af gaffelmonteringen

8” Newton teleskop PARK ”SuperDeLuxe” Det kompromiløse valg. 8” Newton på Ækvatorial- opstilling Pris: kr. 36118,-

8” Newton teleskop Byg dit eget ”super”-teleskop 8” spejl = 203 mm diameter 1000 gange så lysstærkt som det blotte øje 15 gange så lysstærkt som en prismekikkert 3 gange så lysstærkt som en 114 mm

8” Newton teleskop Vi opretter et helt hold, hvis der er tilslutning Vi hjælper hinanden med både beslutninger og arbejdet med at bygge teleskopet Der er kvalificeret vejledning

8” Newton teleskop

8” (203 mm) Newton spejlteleskop Beslutninger og beregninger

FULD BELYST FELT FBF Udv. rørdiam. BP Sekundærspejl

8” Newton teleskop

8” Newton teleskop Konstruktions-detaljer opfinder vi selv eller også finder vi ideer i de mange gode bøger om kikkertbygning, som vi råder over. Der er også mængder af information på Internettet. Tilsammen råder vi over meget værktøj og megen viden. Lokaliteter må vi tale om. Vi kan f.eks. mødes 1-2 gange pr. måned igennem byggeperioden.

8” Newton teleskop Det vil også være interessant at huske på, at det er ”let” at indbygge : Digiale Setting Circles, som gør det let at opsøge objekter på himmelen. Teleskopet skal blot være forberedt til det. Samtidig giver det mulighed for at sammenkoble teleskopet med en PC med et stjernekort-program.

8” Newton teleskop For nylig er der kommet et par interessante ”kamera-nyheder” til amatør-astronomerne med Newtons, f.eks. Celestrons NexImage eller Meade Autostar Suite Meades Deep Sky Imager. Endelig kan jo også WebCams benyttes.