Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

OPFINDELSEN AF WEBBEN JOEK © TEC 2011 WWW blev opfundet i 1990 af Tim Berners-Lee. Berners- Lee var en fysiker ved CERN, det europæiske laboratorium for.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "OPFINDELSEN AF WEBBEN JOEK © TEC 2011 WWW blev opfundet i 1990 af Tim Berners-Lee. Berners- Lee var en fysiker ved CERN, det europæiske laboratorium for."— Præsentationens transcript:

1 OPFINDELSEN AF WEBBEN JOEK © TEC 2011 WWW blev opfundet i 1990 af Tim Berners-Lee. Berners- Lee var en fysiker ved CERN, det europæiske laboratorium for partikelfysik, der ligger i Genève, Schweiz. Berners-Lee bemærkede, at gæsteforskere, mens de arbejdede på deres eksperimenter, der i øvrigt kunne være hentet direkte fra et afsnit af Star Trek, havde travlt med at udveksle de fleste af deres oplysninger med hinanden på papir, fordi deres edb-systemer var uforenelige. Han skabte derfor Internettet for at give disse forskere muligheden for, at kunne dele deres resultater med hinanden uanset hvilket computer system de anvendte. WWW blev opfundet i 1990 af Tim Berners-Lee. Berners- Lee var en fysiker ved CERN, det europæiske laboratorium for partikelfysik, der ligger i Genève, Schweiz. Berners-Lee bemærkede, at gæsteforskere, mens de arbejdede på deres eksperimenter, der i øvrigt kunne være hentet direkte fra et afsnit af Star Trek, havde travlt med at udveksle de fleste af deres oplysninger med hinanden på papir, fordi deres edb-systemer var uforenelige. Han skabte derfor Internettet for at give disse forskere muligheden for, at kunne dele deres resultater med hinanden uanset hvilket computer system de anvendte.

2 OPFINDELSEN AF INTERNETTET JOEK © TEC 2011 Det var ikke 1 person som opfandt Internet. Snarere er internettet blevet udviklet over årtier, udsprunget fra en lang række af andre kilder. Meget af det tidlige arbejde omkring udviklingen af internettet fandt sted i 1960'erne. Selv om det Amerikanske Department of Defense finansierede den tidlige forskning i 60’erne, er internettet i strid med den populære overbevisning, ikke designet af eller for militæret direkte. Det var ikke 1 person som opfandt Internet. Snarere er internettet blevet udviklet over årtier, udsprunget fra en lang række af andre kilder. Meget af det tidlige arbejde omkring udviklingen af internettet fandt sted i 1960'erne. Selv om det Amerikanske Department of Defense finansierede den tidlige forskning i 60’erne, er internettet i strid med den populære overbevisning, ikke designet af eller for militæret direkte.

3 WEB Vs. INTERNET JOEK © TEC 2011 Mange mennesker forveksler Webben med internettet, men det er vigtigt at forstå, at de ikke er en og samme ting. Webben er udtænkt som et program, der kører på Internettet. E-mailen er f.eks. også et helt andet program, der kører på Internet, helt adskilt fra Webben.

4 PROTOKOLLER JOEK © TEC 2011 Computer netværk bygger på protokoller, som er væsentlige standarder, hvor to computere kan tale sammen ved hjælp af et fælles sprog. Internettet bygger på en suite af to protokoller: -TCP (Transmission Control Protocol) og -IP (Internet Protocol). TCP / IP blev udviklet i 1970'erne af Robert Kahn og Vinton Cerf. Webben bruger primært HTTP (Hypertext Transfer Protocol), som er udviklet i 1990 af Tim Berners-Lee. Computer netværk bygger på protokoller, som er væsentlige standarder, hvor to computere kan tale sammen ved hjælp af et fælles sprog. Internettet bygger på en suite af to protokoller: -TCP (Transmission Control Protocol) og -IP (Internet Protocol). TCP / IP blev udviklet i 1970'erne af Robert Kahn og Vinton Cerf. Webben bruger primært HTTP (Hypertext Transfer Protocol), som er udviklet i 1990 af Tim Berners-Lee.

5 UDVIDELSEN AF INTERNETTET JOEK © TEC 2011 CERN udviste ikke stor interesse for Berners-Lees opfindelse, og de tillod ham derfor at gøre det offentlig tilgængeligt uden licens. Ikke ret lang tid herefter, var der forskere ved Stanford University og National Center for Supercomputing Applications der tog hans ideer og begyndte at bygge servere og browsere til at arbejde på. Virksomheder fulgte snart efter, og i midten af 1990'erne, var internettet for alvor gået i luften.

6 WORLD WIDE WEB CONSORTIUM JOEK © TEC 2011 I oktober 1994 forlod Berners-Lee CERN og grundlagde World Wide Web Consortium (W3C) som et slags styrende organ for udviklingen af World Wide Web. I dag er W3C stadig ansvarlig for opretholdelse og vedtagelse af standarder for sprog som HTML (Hypertext Markup Language). De fremmer også standarder for andre aspekter af internettet, som f.eks grafikformater og CSS (Cascading Style Sheets)

7 WEBBEN I DAG JOEK © TEC 2011 De helt nøjagtige tal er svære at definere, men de fleste skøn viser, at flere milliarder af hjemmesider er oppe at køre. Google annoncerede i 2008, at de havde indekseret en billion unikke web- adresser. Hundrede af millioner af websteder er sandsynligvis i øjeblikket i drift. Taget i betragtning, at 2010 kun markerer 20-årsdagen for internettets eksistens, er ekspansionen virkelig forbløffende.


Download ppt "OPFINDELSEN AF WEBBEN JOEK © TEC 2011 WWW blev opfundet i 1990 af Tim Berners-Lee. Berners- Lee var en fysiker ved CERN, det europæiske laboratorium for."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google