Gruppe - Hvidovre. Information og kommunikation Formålet er at fremme informationen og kommunikationen mellem de to institutioner og gøre børnene og de.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolens profil Den lille skole er et trygt og udfordrende læringsmiljø for elever 0 til 9 klasse, hvor den faglige og sociale læring er forankret i en.
Advertisements

IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Blogs i undervisningen mellemtrin
Børns udvikling – et fokus på børn og sprog
Scenografi og iscenesættelse Elektronisk Billedarbejde
Bevidst undervisning i billeder
Skolebiblioteket indgår som en central del af skolens læringsmiljø og fungerer som skolens innovative, formidlende og pædagogiske læringscenter. Skolebiblioteket.
Nåede vi målet? podcasts Evaluering - eleverne • 1. Giver det at podcaste boganmeldelser eleverne mere lyst til at læse bøger? – a. Samlet set.
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Læsning..
Et væksthus for børn og voksne
MEDIEPÆDAGOGISKE VEJLEDNINGSVÆRKTØJER
Velkommen på biblioteket Vi glæder os til at få dig som bruger. Spørg bare, hvis du har brug for hjælp!
Gjellerupskolen.
Læringscentret og nye vejledningsformer
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Formandens mundtlige beretning. ET FORRYGENDE ÅR - MED BIBLIOTEKERNE PÅ DAGSORDNEN.
- MED BUD PÅ NYE ARBEJDSFORMER INDENFOR ÆSTETIK, MEDIE- OG KOMMUNIKATIONSPÆDAGOGIK I DET SENMODERNE - ANNE AGGER, VIBEKE NØRGAARD RØNSBO OG RASMUS FINK.
Internationalisering UNDERVISNINGSPLAN. Navigation BAGGRUND Folkeskoleloven og Fælles Mål MÅL – og vision RAMMERUNDERVISNINGSPLAN Eleverne - aktive deltagere.
Danida Verdensbilledlegat film – film – film
Peder Ohrt Fagligt netværk  I Projekt Faglige Netværk er der udviklet 4 forskellige typer af virtuelle netværk som adskiller sig ved deres funktion, målgruppe.
Idrættens Hus torsdag 26. april 2012 Forbindelse: WWKkMA Password: OkuJ4F Idrætsforeninger og Facebook.
Støttet af • Projektet set fra CFU – mål og rammer • Projektet set fra skolens side • Best practice eksempler • Nåede vi målet –formidling.
Elevernes digitale dannelse
Det samarbejdende bibliotek og Palles Gavebod v/ Annie Christensen, Børnebibliotekar, Århus Kommunes Biblioteker
Projekt - mobil interaktion i det fysiske og virtuelle biblioteksrum.
DDB Hindsgavl den 26. maj 2011 René Birkemark Olesen
Odrbildne - the beginning of a beautiful friendship Pecha Kucha 28. februar 2011.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Forældreuddannelse? Oplæg til Skolerådsmøde 30. marts 2004.
Juhu – nu skal jeg lære at læse….
DJEEO Education – En undervisningsplatform baseret på fysisk aktivitet, IT og samarbejde, som kan bruges i alle fag. DJEEO Education.
Kontaktforældremøde 20. marts maj 2012OS - Kontaktforældremøde: Støtte læring2 Mål og agenda Mål Kontaktforældrerne har opdateret viden og forståelse.
Brædstrup skole Skolens handleplan for læsning
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
6 år med JPCK og hvad så nu? Annette Eickhardt marts 2011.
Ressourcer og læremidler i et didaktisk perspektiv Læring og Læringsressourcer,
Relationer – børn imellem
5/6 klasse Dagbog for lejrskole til Bornholm
Folkebiblioteket i folkeskolen Nedslag i gode eksempler….. Se mere på db.dk/folkeskoledb.dk/folkeskole Michel Steen-Hansen db.dkdb.dk Danmarks Biblioteksforening.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
1 - sikkert og enkelt netværk for ældre Konference for Biblioteksassistenter Torsdag på Scandic Hvidovre Biblioteket som bindeled.
Overskrift Max 1 linje Forside dias Der findes 4 farveskemaer at vælge mellen: Marker det / de slides du vil have en anden farve på, Vælg ”Design” / ”Farver”
UDDANNELSER I UDVIKLING – side 1 Skolebiblioteket som læringscenter Rikke Schultz
KREDSEN I CENTRUM Ambitioner. HØJE OG SYNLIGE AMBITIONER Hvad er godt FDF hos os? FDF skal være sjovt – både for børn og voksne Ambitioner tager ofte.
Færre bøger – mere IT Karin Levinsen Forskningsprogrammet Medier og IT I Læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet Hvordan får vi mere it? Skal vi have.
Den forebyggende indsats
Børn og pædagoger i en digital verden
Hvad er Projekt X:IT? Projekt Børn, Unge & Rygning Kræftens Bekæmpelse.
Projekt - mobil interaktion i det fysiske og virtuelle biblioteksrum.
Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Workshop Roskilde 29.august 2013 Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent.
PLC og mediepædagogisk vejledning Taarnby, 25. september 2012.
Køb spillet her:. Buy the game here: AIDAAIDA Attention: Det der fanger øjet Billedet i venstre hjørne er blikfanget. Interest: Den del der får læseren.
Billeder.
Almen studieforberedelse
Jo mere man læser, jo tidligere bliver man en hurtig og sikker læser.
Fra kursus til lokal skoleudvikling – om og med medier 13. marts 2012.
Skriv titel Skriv årgang, fag og initaler Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Fællesoffentlig kampagne for offentlig digital selvbetjening 2013 Fokus og mål: Informere om overgangen til obligatorisk digital kommunikation - med.
Arbejdsrum i skyen Temamøde Kaffe og intro 13.35Om arbejdsrum i skyen samt Gyvelhøjskolens erfaringer med brug af GoogleDrive Sandwich.
Modersmålsgruppen Klassematch A, B og C Tværgående temaer Almendidaktiske vurderinger.
Skolestart Program Velkomst Lovgrundlag og trinmål for 0. klasse
læse- skrivevanskeligheder
0. Kl 2016/2017.  I bh.kl skal undervisningen tilrettelægges og udføres således at eleven får kompetencer inden for:  1)Sprog  2)Matematisk opmærksomhed.
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Forløbet: Unge – identitet, socialisering og sociale medier
Om vores bibliotek Lokalt oplæg
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Digital transformation
Information om Aula til forældre
Præsentationens transcript:

Gruppe - Hvidovre

Information og kommunikation Formålet er at fremme informationen og kommunikationen mellem de to institutioner og gøre børnene og de voksne fortrolige med Forskellige informationsplatforme. Vi ønsker, at udarbejde en kommunikationsmodel for hvordan, vi gensidigt får udbredt kendskabet til hinandens og fælles aktiviteter. Vi bruger Julekalenderen som et eksempel på hvordan, vi fremover kan kommunikere om aktiviteter og projekter. Nationalperspektiv - Pallesgavebod Nøglebegreb: Roller og relationer

Forløb Opstart Skolebibliotekarerne informeres på møde. Information til lærerne sendes til skolebibliotekarerne og lægges på Fællesnet og evt. på lærerintra. Skolebibliotekarene lægger dagenslåge ud på intranettet på skolerne. Særlig indsats Historiefortælling og forløbet finder sted på én skole.

Evaluering Hvor mange besvarelser i forhold til sidste år? Deltagelse på skolerne: Hvor mange klasser får lagt Spifh på klassens opslagstavle /Nyt fra biblioteket /som link i klassens genveje? Særlig deltagelse for klasserne der får historie intro? Hvor skal det ligge for at give bedst reklame og omvendt ikke støj.

Børn formidler Formål er at fremme børnenes digitale dannelse og bringe legen ind på biblioteket. Vi bruger Finurlige ord (fællesudviklingsprojekt om faglig læsning) som eksempel på hvordan børn kan arbejde med videofremstillinger. Nøglebegreb: Lærings- og oplevelsesrum

Forløb Læse uge 6 På skolebibliotek Speak’en – elevernes 1 minutes tale filmes af elever og Moviemaker ruges til at indsætte startbillede med elevens navn. Vinterferie uge 7 På folkebibliotek Konkurrence. Filmklippene lægges på hjemmesiden, vises på infoskærme, tv, med datakanon i det fysiske bibliotek. På hjemmesiden kan man gætte på interessen. Afslutning Gæt sendes til den deltagende klassen i uge 9, så de kan også kan se dem.

Evaluering Hvor mange film produceres? Hvor mange gæt kommer der på hjemmesiden? Hvad synes udvalgte deltagere om forløbet?

Børn nominerer Formålet er at understøtte børns demokratiske dannelse, kvalificere børns brug af internettet ved at bruge alle Orla-sitets funktioner. Vi bruger Orla-prisen som platform. Nøglebegreb: Lærerings- og oplevelsesrum

Forløb Start Indkøbt 1 sæt bøger centralt til hver skole, og hver skole køber et sæt selv. Læse uge 6 Hver klasse har bogsættene i en dag. Klassen deles i 6 grupper hvis der er 6 bøger. Læser og vurdere bøgerne ud fra et skema med ca. 30 min pr bog. Skema: Tekst, målgruppe, billeder, stemning, Afstemning – hver enkelt elev har én stemme Stemmekort udarbejdes af projektgruppen og sendes med bøgerne Folkebiblioteket: Orla på hjemmesiden. Skolebibliotekarer samler resultater, sendes til gruppen (os). Resultat offentliggøres på folkebibliotekernes hjemmeside og linket lægges på skoleintra. Opfølgning Efter den national afgørelse oplyses skoler om lokal og national vinder. Plakater og hjemmeside?

Evaluering Afventer erfaringer fra første forløb. Overvejer interview med læsevejledere, skolebibliotekarer, lærere.

Verdensborger 2 aktiviteter under udarbejdelse – med udgangspunkt i Hele verden i skole. U-lighedsspil Nøglebegreb: Medier og Læringsressourcer Lærings- og oplevelsesrum Roller og relationer

DJEEO Digitale undervisningsspil DJEEO Education undervisningsspil bygger på motion, IT,samarbejde og kommunikation. Spillene sender eleverne ud på et digitalt orienteringsløb med indbyggede faglige opgaver. Virtuelle spil og oplevelser DJEEO Play kan tjene alskens formål med udgangspunkt i motion og samvær. De virtuelle spil og oplevelser kan anvendes som tilbud til vidt forskellige målgrupper. Nøglebegreb: medier og læringsressourcer.