BRØKER Dette er en enhed

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
VEKTORER AM 2006.
Advertisements

MÆRKELIGT ! Her er en lille matematisk øvelse, som helt sikkert
Den lille Mads.
At Dividere.
Måske er I gode venner i et år,
Ligninger og uligheder
Vandpytten. Først bekymrer hun sig ikke om størrelsen på vandpytten.
Regler og lovmæssigheder i matematik
At Dividere Decimaltal.
Middelalderaften på Ikast Nordre Skole Skrevet af eleverne: Pernille Bjerg Iversen 5A og Mia Søndergaard Jepsen 5B.
Heraki for de forskellige regnearter
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Game Maker 7. Sådan ser Game Maker ud når det startes op.
Reduktion AM 2009.
Har du aldrig brugt Excel, bør du starte her.
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Instruktion i Animation Shop
1 De fem mest brugte regler… der ikke eksisterer. Fem regler, der ikke eksisterer…
Klinisk Q-sort accept Instruktion: Skriv de følgende to slides ud på et stykke papir eller karton med print på begge sider. Tjek at de rigtige numre står.
Å.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Grundbegreb + Priselasticitet
Sket er sket … Og står sjældent til at ændre
tæller Fakta om brøker Brøkstreg 7 Nævner
Hvornår bruger man hvad?
   HUSKESPIL – grundlæggende regneregler + ( )  - ) - ± + ± ( ) ±
En fejl af stor betydning...
Differentalkvotient af cos(x) og sin(x) og tan(x)
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Pythagoras beviser.
Reduktion AM 2009.
Hvis jeg havde mulighed for at fange regnbuen ville jeg have gjort det
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Hvordan kan man læse dette regnestykke? -7 – 3
Mr. Raggys begyndertest. Velkommen til begyndertesten. Vi går 9 hullers slagspil sammen, dig og mig. Jeg stiller dig ét regelspørgsmål på hvert hul. Der.
I forlængelse af ”Katar” ● Husk det tekstnære arbejde. I skal ikke først og fremmest sige, hvad meningen med novellen er. ● I skal først og fremmest sige,
Uligheder.
Opgave 2 24 Opgave 23 Opgave 22 Opgave 21 Opgave 20 Opgave 19 Opgave 18 Opgave 17 Opgave 16 Opgave 15 Opgave 14 Opgave 13 Opgave 12 Opgave Opgave.
Opgave 2 24 Opgave 23 Opgave 22 Opgave 21 Opgave 20 Opgave 19 Opgave 18 Opgave 17 Opgave 16 Opgave 15 Opgave 14 Opgave 13 Opgave 12 Opgave Opgave.
Lucinahaven Pædagogik Lucinahaven indretter læringsmiljøer ud fra tre pædagogiske tilgange: Legepædagogik, værkstedpædagogik og børns inddragelse.
Hvordan kan man læse dette regnestykke? -7 – 3
Maltakonferencen et rollespil. Hvad går det ud på? 9 partier skal forsøge at få sine (hemmelige) missionsmål med i den endelige fredstraktat. Man.
En lille blomster flok En lille blomster flok, svømmede rundt uden en enkelt sok,men det var ligegyldigt,for ingen af dem var et pjok En lille blomster.
W1b1 PC baseret analyse og simulering. w1b2 Definition Digital Elektronisk beregningsmaskine, der har intern hukommelse til lagring af program og mellem-regninger.
PC baseret analyse og simulering
Talforståelse og regneregler
Brøker Af Alexander Olssson.
Pernille Pind Selvstændig med firmaet Pind og Bjerre. Hjemmeside: pindogbjerre.dk.
... Hvis du sender det til (mindst ) 2 venner... Får du 3 år med masser af held!!! ***
Ligninger og uligheder
Reduktion AM 2009.
Præsentationens transcript:

BRØKER Dette er en enhed ønskes, så enheden deles op i 4 lige store stykker, som så hver er Dette er en enhed Jeg skulle bruge 3 af disse, så dem snupper jeg! Og så blev der en enkelt stakkel tilbage. Her har jeg mine (3 af slagsen )

B1. Addition af brøker med samme nævner Metode: Tænk på brøkerne som før – et antal af en enheden Her var de første fem af slagsen Her var de næste + Ialt 5 + 3 (= 8) af slagsen , altså

B2. Subtraktion af brøker med samme nævner Metode: Tænk på brøkerne som før – et antal af enheden Her var de første fem af slagsen Her er de, der skal trækkes fra - Ialt 5 - 3 (= 8) af slagsen , altså

B3. Gange brøk med et tal Metode: Tænk på brøkerne som før – et antal af enheden Her var de 3 af slagsen , altså slagsen 1.gang Dem skal vi have i alt 5 gange 2. gang 3. gang 4. gang 5. gang I alt 5 ∙ 3 (= 15) af slagsen , altså

B4. Dividere brøk med et tal Metode: Tænk på brøkerne som før – et antal af en enheden Dette var enheden som blev delt i fjerdedele Jeg skal bruge 3 af de blå fjerdedele Disse skal deles i 5 lige store dele I alt bliver enheden delt i lige store dele, som altså hver er 4 ∙ 5 Da hver af de tre blå kvadrater skal deles med 5, bliver der ét rektangel til hver fra hver blå kvadrat I alt 3 af slagsen , altså

B5. Gange brøk med brøk Metode: Tænk nu på brøken som en division kan betragtes som ∙ 5/2 Da ∙ og / er ligeværdige regneoprationer, er rækkefølgen ligegyldig, så man kan fx først gange med 5 ved at gange i tælleren iflg. B3, og derefter dividere med 2 iflg. B4.

B6. Forlænge brøk med et tal Metode: Tænk på brøkerne som før – et antal af enheden Dette var enheden som blev delt i fjerdedele Jeg bruger 3 af de blå fjerdedele Jeg deler disse op i 5 lige store dele I alt bliver enheden delt i lige store dele, som altså hver er 4 ∙ 5 Da hver af de 3 blå kvadrater er delt op i 5 dele, bliver der i alt 3∙5 blå rektangler I alt 3∙5 af slagsen , altså

B7. Dividere med brøk Metode: Tænk nu på brøken som en division kan betragtes som /(5/2) Skriv op som en brøk og forlæng med nævneren i divisorbrøken Brug B3 i tæller og nævner Brug B4 til at dividere med 5 og brug B5 (fra højre mod venstre) Da ∙ er det omvendte af /, og der ganges med den omvendte, vil omvendt-omvendt give det rette – giver det mening?

B8. Forkorte brøk Metode: Tænk på brøkerne som før – et antal af enheden Hver af rektanglerne er 1/20 Jeg skal bruge 15 af disse Disse 15 kan så samles i 3 bunker á 5 til 1/4

B9. Addition og subtraktion af brøker med forskellige nævnere Metode: Skaf samme nævner (enhed) fx ved at forlænge den første brøk med den andens nævner og den anden brøk med den førstes nævner Nu har de to brøker samme nævner (enhed) og kan adderes hhv. subtaheres iflg. B1 hhv. B2.  Husk parentes om tælleren i den sidste brøk, hvis den har flere led