Opklar et mord Sæt børnene til selv at skrive usynlige beskeder og beskeder i kode til hinanden. Lav derefter ”mordgåden” med tante Tudse. Print side.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvem synger? "Kom i gang igen - arbejd arbejd.".
Advertisements

Byggetilladelse - Pippi Langstrømpe
Skolebladet Interview med Jakob J- Afstemning- Interview med Rose-Elevernes mening om skolen- Landsbyhuset-Vitser-Gåder-Tegning.
Gryde med filter og taphane
Den lille Mads.
Mette og Marias lille quiz om amning
Det er sidst i februar. Potter med
God Jul ? Du behøver ikke at vente til Jul….
Tyskeren fortæller at han købte en lille gave til sin kone i går.
Nonne historie.
James Bond går tur i en park...
Hvordan bruger jeg MinInstitution?
Derfor har vi altid meget at lave Pensionistens hverdag
Hva’ ska’ du med en telefon og et nummer når du ikke tør brug det.!
Hej hund
Helt Sikker Solen skinner meget. Hele kroppen bliver brændt.
En dag med A Vi laver en dag med A – eller måske hellere en hel uge
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
Forskellige traditioner
Vejgaard Østre Skole 29. august 2007
Vejret Vandet i luften.
Hvordan du læser forældreintra
Sæt pennen på papiret Skriv de årsager til uro hos spædbarnet ved brystet, som falder jer ind…. Uro ved brystet s kan skyldes…
Spilleregler. Du sidder til bords med to modstandere og spiller for dit hold.
Kenneth Bøgh Andersen Hvis du skulle give et råd til en spirende forfatter, hvad ville det så være? Jeg kan give tre: Skriv, skriv og skriv! Det gamle.
Alle soldaterne i delingen var kaldt til samling, da der var
Kære ven her er Lidt godt grin til dig.... (Hehe) ;o)....ikke for børn og sarte sjæle...
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
MG Production Den 75-årige Stig besøger sin læge for at få sin sperm undersøgt !
Sofies dejlige dag.
Velkommen 8C Velkommen 8C Håber I har haft det godt- Håber I har haft det godt- Det har jeg, som I får at se...
Blondinen og den manglende 710. En blondine går ind i en autoforhandlers show- room og henvender sig til en af medarbejderne ”har du nogen 710 til salg.”
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
Klinisk Q-sort accept Instruktion: Skriv de følgende to slides ud på et stykke papir eller karton med print på begge sider. Tjek at de rigtige numre står.
Spilleregler.
Dansk 1. klasse.
Doktor utomaten Georg beklager sig over smerter i sin hånd og fortæller sin ven, at han absolut må gå til læge, da han ikke kan holde det ud mere. „Hvorfor.
Nissen på tur På loftet sidder nissen med sin julegrød,
I dette indkøbscenter kan kvinder vælge mellem forskellige typer mænd..
Kapitel 3 – nogle citater
Chicken Af: Louise, Camilla og Johanna..
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
Joken, der bringer dig held!
Modul 1 Rød løber (A). Spilleregler for dagen Ingen pauser Byrge, C. & Hansen, S. (2009). The creative platform: A new paradigm for teaching creativity,
Videreudvikling af ide 2&2
Mekanikeren ser spørgende på hende: „Hvad er en "710"???"
Michael og Julie Hvad vil DU gøre? (Klik for at komme videre)
SSP- hvad er det? Skolerne Socialforvaltningen / Fam.afd. Politiet
»En mand havde to sønner
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando på Bakken.
Spilleregler. Del spillerne op i hold. Holdene konkurrerer om at finde de rigtige svar i materialet.
Har du lagt mærke til, at dette opslag findes i alle lokaler på skolen? Har du læst hvad der står?? Det handler om, hvad du skal gøre, hvis brandalamen.
Introduktion til © 2013 Microsoft Corporation. Alle rettigheder forbeholdes. Startskærmbilledet i Lync Startskærmbilledet i Lync har fliser i hubben til.
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Plastik smykker Klip figurerne ud.
Blondinen og den manglende 710. En blondine går ind i en autoforhandlers show- room og henvender sig til en af medarbejderne ”har du nogen 710 til salg.”
Bulbjerg.
Velkommen Formålet med denne workshop er At teste forskellige former at teknologiunderstøtte etablere af samarbejde på hospitaler. Målet med dette er:
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Kursus i Wordpress Lær at lave indlæg og kalenderbegivenheder v/ Hjerteforeningens webredaktør Mads Louis Orry.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
min sommerferie på malorca
At home The sittingroom The kitchen The dining room The bedroom
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Præsentationens transcript:

Opklar et mord Sæt børnene til selv at skrive usynlige beskeder og beskeder i kode til hinanden. Lav derefter ”mordgåden” med tante Tudse. Print side 1-4. Lad børnene selv læse. 1

Mordet på tante Tudse Tante Tudse er en rig gammel dame. Hun er sur og gider ikke være sammen med nogen. En mørk aften går hun en tur i skoven. Det blæser og det er koldt. Uglen tuder. En gren knækker. Hvem er bag tante Tudse? Hun kommer aldrig tilbage. Politiet leder efter hende. Hvem har myrdet tante Tudse? 1

Mordet på tante Tudse I går en tur i skoven og finder en stykke papir. Der står noget på – men hvad? BRUG EN BLYANT – SÅ KAN I SE 2

GÅ TILBAGE TIL KLASSE LOKALET Mordet på tante Tudse Nu bliver det spændende. Tante Tudse har en nabo, der aldrig har været hos tante Tudse. Men han har en mystisk besked på sin mobil telefon: GÅ TILBAGE TIL KLASSE LOKALET RBX OØ ØSQ 3 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Hvem har mon lagt et brev fra tante Tudse? Kan I læse det? Mordet på tante Tudse Hvem har mon lagt et brev fra tante Tudse? Kan I læse det? 4

Skrift i kode A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å A-K Kode a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z æ ø å k l m n o p q r s t u v w x y z æ ø å a b c d e f g h i j

Usynlig skrift - blyant Usynlig skrift fremkaldt med blyant Fremstilling: Tag en blok med hvidt papir. Skriv en besked og tryk hårdt med kuglepen. Smid øverste papir ud og tag det næste papir. Fremkaldelse: Brug en blyant og hold den skråt, mens du med let hånd laver en ”sky” henover det skrevne – pga. det hårde tryk vil skriften fremkomme i modtryk. GÅ HEN TIL REKTORS DØR

Usynlig skrift - varme Mælk, pensel og strygejern er nemmest Usynlig skrift fremkaldt med varme Fremstilling: På et stykke papir skrives den usynlige skrift med citronsaft. Brug for eksempel en fin blød pensel eller en tændstik til at skrive beskeden med. Læg papiret til tørre. I stedet for citron kan der bruges mælk eller løgsaft. Fremkaldelse: Papiret med den usynlige skrift skal varmepåvirkes. Dette kan gøres ved at putte papiret i en 150°C varm ovn, stryge det med et strygejern, holde papiret ind over et glødebål eller holde papiret ind over et stearinlys. Jeg er på ferie med min nabo. Tante Tudse

Usynlig skrift - vand Usynlig skrift fremkaldt med vand Fremstilling: Dyp et stykke papir i vand og tag det op. Mens det endnu er vådt lægges et stykke tørt papir ovenpå. På det tørre papir skrives nu den hemmelige besked med en blød blyant. Det øverste stykke papir kasseres og det nederste stykke papir lægges/hænges til tørre. Det nederste stykke papir indeholder nu den usynlige besked. Hvis man trykker for hårdt med blyanten bliver beskeden ikke helt usynligt. Fremkaldelse: Papiret med den usynlige skrift dyppes i vand og beskeden træder frem igen. Hvis du ikke vil bruge ild – kan denne bruges i stedet.