Etik regelsæt for dommere •Dommergerningen er en hobby, som skal nydes på lige fod med andre. •En hobby dyrkes af lyst og ikke nød. •Nogle er dygtigere.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skabelse af dialogiske rum ”
Advertisements

KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Måske er I gode venner i et år,
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Målrettet og forsvarlig træning af børn og unge Ledertræf på tværs De gode idrætsoplevelse – engagerede forældrene på sidelinjen DBU´S bud -på involvering.
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Samspilstema 1: SMIL Vis positive følelser – vis at du er glad for barnet Det er vigtigt for barnets tryghed,
Afrejsebriefing 2013 Mødet med det fremmede
Ffi U17-afdelingen: Sæson-optakt FORÅR Vigtige værdier i U17: U17-afdelingen i Ffi vil have fokus på følgende: 1. prioritet: *Socialt sammenhold.
INDHOLD: VÆRDIER REGLER RUTINER PRAKSIS PÆDAGOGIK
Præsentation af Trænermanual
- gennem Marte Meo metoden
Til dig kære GS medlem. Festudvalget arbejder med at formidle og levendegøre vort fællesskab, samt med at segmentere vor pagtfulde klubtraditioner.
Anette Schjødt Thorsen
Kastanjehaven - Sand Trivsels Agent Opsamlingsdagen 6. juni 2013
Learn2improve Dansk Junior Golf Akademi
Spiludvikling 2008 – landsdækkende tiltag •Ingen mandsopdækning •Kun udskiftning i boldbesiddelse eller ved spilstop •Man må altid rykke op og spille på.
Forældremøde august 2009  Efterårssæson 2009  Træning  U13-hjælp  Cafeteria-vagt  Hjemmeside  Forældrebud  Evt?/Spørgsmål??
Fair play og respekt Danmarks Ishockey Union. Danmarks Ishockey Union (DIU) har det overordnede ansvar for ishockeyens fælles værdigrundlag i Danmark.
Netværk Familie Arbejds- relationer Dig Venner Fritid Perifere
Ved psykolog Lena Højgård Isager Psykologhuset Kognitivt Fokus
MUNDTLIG FREMSTILLING
Forældremøde for U maj 2012 Dagsorden • Formålet med Play & Stay konceptet • Turneringsformater for u10 og u8 • Mål med træningen – selvtræning •
Arlette Bentzen Rør dig! Sune Smith-Nielsen Dyrk talenterne med glæde.
Brug et øjeblik af din dag til at lære nogle gode leveregler…
Godt købmandskab Orienteringsfasen Tilbudsrunden
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Grupper – hvordan gøres det?
Relationer – Omgangstone
Relationer – børn imellem
Weekendkonference i 2. kreds LO-skolen, lørdag og søndag den 29. – 30. januar 2011 Presse- og informationsafdelingen Boligselskabernes Landsforening.
Kontaktforældremøde den 12/1-12 Kontaktforældrerollen?
Her er lidt sports råd. 10 grund regler. Regel 1 Brug sportstøj!
Bestyrelsen arbejder med at formidle og levendegøre vort fællesskab, derved skabes der klubtraditioner. Visionen er at bygge bro mellem klubbens landsspredte.
Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004
Stress & konflikt November 2012 Stress –og konfliktforståelse Psykolog
Refleksioner og opsamling ift. i går
Forældre involvering Kørselsordning eller mere? Sisu/MBK.
Vandpolo seminar 18. september Velkommen Formålet med i dag er: –at I alle tænker over, hvordan vi udvikler dansk vandpolo I den rigtige retning.
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Thisted FC Ungdom. Vi vil gerne optimere vores forberedelser før sæsonstart. Vi vil gerne spille mod andre modstandere,end vi normalt spiller mod. Vi.
Kidsbasket Pilotprojekt SFO Absalonskolen, Holbæk Kommune
Velkommen til DGU`s Begynderudvalgskursus
Workshop Sund By Netværket
Hvis du ønsker at opnå fremragende
God kommunikation gi’r arbejdsglæde
Uvikllingskonsulent Kirsten Leth. DBF Nord - og Midtjylland.
Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF - Midtjylland. Forældrekursus COACHING Herning Badminton Klub 29.september 2008.
Dagsorden: 11.00: Velkomst og præsentation af program og deltagere 11.15: Turneringen 2013 (kort gennemgang af godt og skidt ved sæsonen 2013) 11.45: Turneringen.
Danmarks Badminton Forbund Udviklingskonsulent Kirsten Leth. Badminton Midt - og Nordjylland. Med mor og far ved baglinjen. Herning Badminton klub. 21.September.
Til et badmintonbarn. Forældre – til et badmintonbarn Citat fra en ungdomstræner: Man skal have i baghovedet, at det hurtigt kommer til at fylde en stor.
Principper for børne- og ungdomsfodbold i Kjellerup IF Februar 2016.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Den Sociale Højskole/ Introduktionsdag ©Visionpool Aps Spilleregler i en god gruppe Workshop, Den Sociale Højskole, 9. juni 2008.
VSBs Værdier: Kvalitet Vi gør os umage i alt, hvad vi gør. Vi følger VSBs formål og principper. Vi tilsikrer en høj standard i driften af klubben. Udvikling.
Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF-Midtjylland. Herning Badminton Klub Mandag 24.september 2007.
Præsentation nye regler Proces Skadet spiller Passivt spil Sidste 30 sekunder Blåt kort Målmand som markspiller.
Præsentation nye regler 2016
Kies U16 Pige Cup.
Kodeks for godt arbejdsmiljø
Inspiration til formulering til adfærdskodeks
Trafikpolitik for (skriv skolens navn)
Her er lidt sports råd. 10 grund regler.
1. kontaktmøde Velkommen til Workshop om afkodning af jobopslag og telefonisk kontakt Hils på hinanden  Husk at bestille drikkevarer Præsentér dig.
5 gode argumenter for hvorfor det skal til din klub
Meningsskabelse som relationskompetence
Positive sider som far 1:____________________________ 2:____________________________ 3:____________________________ 4:____________________________ 5:____________________________.
Præsentationens transcript:

Etik regelsæt for dommere •Dommergerningen er en hobby, som skal nydes på lige fod med andre. •En hobby dyrkes af lyst og ikke nød. •Nogle er dygtigere til deres hobby end andre •Husk at acceptere de nye dommere •Hvordan får vi klubberne/trænerne og spillerne til at acceptere det?

Etisk regelsæt for dommerne •Dommerne er en vigtig del af kampen, derfor er det også vigtigt, at dommerne medvirker til en positiv stemning. •Tænk over kropssproget og dialogen med spillets partner. •Hvad kan dommerne gøre for at sikre en god og sportslig afvikling af kampene?

Etiske regler for dommere i kreds 6  mød op i god tid, så holdene er klar over, at du/I er kommet.  optræd altid sportslig korrekt – også i tilspidsede situationer.  brug et ordentlig sprog – også selvom du/I bliver provokeret.  medvirk aldrig til at optrappe en konflikt.  skriv en evt. indberetning/protest så korrekt som muligt – vær altid ærlig, så skriv også på indberetningen/protesten, hvis du/I har lavet en fejl.  start altid på en frisk – også selvom du/I tidligere har haft problemer med et hold eller træner.  undlad altid at udtale dig/Jer om, hvad der evt. vil ske med en indberetning eller protest.

Etisk regler for dommere i kreds 6  sørg for, at begge hold stiller op på banens midte straks efter kampens afslutning, således at hilsepligten kan afvikles hurtigst muligt.  tjek, at holdenes officials medvirker til, at hilsepligten lever op til intentionen.  indberet alle forhold, hvor et hold, en træner, én eller flere spillere ikke lever op til intentionen med hilsepligt

Etiske regler for dommere i kreds 6  BRUG SUND FORNUFT I ALLE SITUATIONER.  VÆLG JERES KAMPE MED OMHU  HUSK PÅ HVORDAN I SELV REAGERER, NÅR I ER UTILFREDSE/(OPHISET)  VÆR SELVKRITISK, HAR DU/I VÆRET MED TIL, AT GØRE SPILLERE OG TRÆNERE UTILFREDSE.