Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation af Trænermanual

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Præsentation af Trænermanual"— Præsentationens transcript:

1 Præsentation af Trænermanual

2 Introduktion Erik Steffensen, 41 år Hvorfor skrive en Trænermanual?
Far til 2 Gugspillere - en på U11, en på U14 Tidligere træner i Aab og i Gug Boldklub Tidligere fodboldspiller i Aab og i Gug Boldklub Daglig leder på en friskole Hvorfor skrive en Trænermanual? Ledelse og fodbold som interesseområder Kickstartet af en hel unik træningsøvelse på Gugs anlæg En del af min borgerrolle Denne udgave er 2. udgave

3 Hvorfor en Trænermanual i Gug boldklub?
Målet med bogen/bøgerne har helt overordnet været: -at formgive klubben ved at lave et beskrivelsesgrundlag for et godt udviklingsmiljø og for klubbens holdninger og handlinger -at hjælpe den friville træner og leder til lettere at kunne lykkes i sin praksis -at skabe et klubmiljø hvor man sammen gør hinanden gode

4 Spillerudvikling er som at avle tomater!
Gode frø – Børn med alsidige bevægelseserfaringer –hvordan får vi det? God jord – Hvordan får vi en klub med et ordentligt udviklingsmiljø? Begavet vanding og pleje – Hvad er kompetent vejledning og støtte med tilpas udfordring og involvering? Afpasset gødning – Hvornår og hvordan skal vi skubbe på? Kompetence til at udtynde, omplante og forny – Hvordan skal vi niveaudele, selektere og positionere spillere? Mest mulig lys! – Hvordan fastholder vi glæden, fællesskabet og spillernes fokus? Bedst muligt udbytte - Hvornår høster vi frugterne, og hvordan vurderer vi kvaliteten? Trænermanualen er netop lavet for at sætte retning og for finde gode svar på alle disse spørgsmål! Inspireret af Kasper Hjulmand, Superligatræner, FC Nordsjælland

5 Gug Boldklub -En udviklingsklub
I Gug Boldklub er der plads til alle!

6 Vi må tænke bredt! 4 mand 4 mand 4 mand 4 mand 4 mand 5 mand 5 mand
3-mands 7 mand 8 mand 7 mand 8 mand 5-mands 7-mands 10 mand 10 mand 10 mand 11-mands 15 mand 15 mand Der er mange gode grunde til et bredt sigte….her et sportsligt argument: Vi ved den dygtigste ofte søger væk, nogle vælge andre sportsgrene og andre stopper…. Vi ved at vi ca. skal bruge ca. 30 spillere til bare 2 dygtige 11-mands hold Vi ved at spillere udvikler sig forskelligt og i ryk og derfor lykkes på forskellige udviklingstrin, så sortering er farlig De 4 gule 3-mandshold er måske netop dem, der fremover skal danne vores A-hold, når vi danner 11-mands hold! Vi skal bruge mange dygtige fodboldspillere for at kunne lykkes godt som klub. Alle klubber har 5-8 gode spillere pr. årgang. Dem der skiller sig ud har mange gode spillere! Kvalitet vil over tid kunne måles i forhold til afdelingens bund-niveau….. Ergo: Vi skal udvikle alle mest muligt, vi må ikke glemme nogen! Vi skal gøre mange gode, alle skal have god træning og gode oplevelser, alle skal udvikles, alle er vigtige for klubben…..

7 Udviklingsfilosofi I Gug Boldklub tror vi på, at en god og ansvarlig fodboldudvikling: 1. Bygger på et fundament at høj trivsel og glæden ved at deltage 2. Behøver et godt fællesskab som grundlag for ”fælles” skabelse af positive resultater 3. Har en teknisk træning som et gennemgående fagligt fokusområde for træning 4. Har en spilstyrende spillestil som et gennemgående fagligt fokusområde for kamp 5. Relaterer sig til kampen og til taktisk og mentalt at lære at vinde i kamp 6. Kræver at der vejledes aldersrelateret, personrelateret og konstruktivt 7. Fordrer et lagt sigte og bør måles i forhold til ”målene” - ikke kun på aktuelle sejre i kamp!

8 En udviklingsfilosofi – en stjernemodel

9 Spillestil handler mere om indstilling end om opstilling!
Vil vi: Proaktivt skabe og forme eget spil eller Destruktivt nedbryde andres spil? Agere (kreativt handle) eller Reagere (handle på andres kreativitet)? Dominerer og vove eller Minimere fejl og ikke løbe nogen risiko? Opgaven for os trænere må være at gøre spillerne klar til at skabe kampen og at magte styre spillet gennem eget spil!

10 En god kombinationsspiller…
…orienterer og positionere sig hele tiden efter bold og rum …har et åbent kropssprog der siger: ”Gi’ mig bolden!” …løber med temposkift og ofte imod boldholderen …kan spille med én og to berøringer i højt tempo på små områder …har god og alsidig sparketeknik …er dygtig til at vende med bolden …spiller oftere kort end langt og har vilje til at aflevere …spiller oftest bolden ved jorden …spiller væk fra området han fik bolden fra …dribler for at fastholde bolden og finde rum til aflevering …går ikke i panik under pres Hvis dette er kendetegnende for en god kombinationsspiller må vi have fokus på at træne herefter…………..dette er trænermanualen et bud på!

11 Udvikling af gode spillere
At udvikle gode fodboldspillere kræver at vi træner det rigtige, rigtigt på det helt rigtige tidspunkt for den enkelte! At udvikle et fodboldgeni handler meget og måske mest af alt om spillerens vilje-energi!


Download ppt "Præsentation af Trænermanual"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google