Rådet for Etniske Minoriteter

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PR KAMPAGNE.
Advertisements

VI HJÆLPER UDSATTE BØRN OG UNGE
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Program •Baggrund, formål, principper, eks. på internationale/ udviklingsaktiviteter, etværksgruppe mv. v/ Hans Sørensen •International kompetenceudvikling.
SÆT MEDBORGERUNDERVISNING PÅ SKOLESKEMAET!
Repræsentantskabsmøde 2013 Stig Langvad, formand for DH.
Hvor står vi nu, og hvor er vi på vej hen? Timbuktufonden
Ændringsforslag til lovforslag L1 §12. stk 4 Grupperådsmøde •Oprindeligt forslag Tilføjes til §12, stk. 4: ”Kopi af indkaldelsen med dagsorden og bilag.
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
Erfaringer fra brugerpanelet i Onkologisk Klinik
Formål med lokalpolitisk indsats Hvad vil vi opnå? Hvordan vil vi gøre det? 1Basiskursus september 2012 Bente Röttig.
Kulturregion Storstrøm En kulturregion med forbindelse til fremtiden.
Internationalisering UNDERVISNINGSPLAN. Navigation BAGGRUND Folkeskoleloven og Fælles Mål MÅL – og vision RAMMERUNDERVISNINGSPLAN Eleverne - aktive deltagere.
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
› Synlighed skal altid baseres på Sct. Georgs Gildernes vedtagne mål: › At arbejde med personlig udvikling, støtte spejderarbejdet og medvirke til løsning.
Grundkursus Politisk indflydelse. Grundkursus Politisk indflydelse.
Det, civilsamfundet kan
De københavnske Ældreråd Organisationen. § 30. Kommunalbestyrelsen nedsætter et ældreråd. Ældrerådet rådgiver kommunalbestyrelsen i ældrepolitiske spørgsmål.
Afslut med at henvise til Modstrøm
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Grundkursus for frivillige i DH Grundlæggende om DH og DH’s medlemsorganisationer.
Har resultatbaseret styring en fremtid i den offentlige sektor?
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
Bente Bondebjerg, workshop - lokalt fortalerarbejde Side 1 Workhop: Lokalt fortalerarbejde Oplæg Bente Bondebjerg Årsmøde for frivillige d.28.september.
Danske Handicaporganisationer Handicapbevægelsens paraplyorganisation siden 1934.
Mandag d. 1.november 2010 på Mørdrupskolen
Få hjælp & informationer Modul 2 Nyhedsbrev DSI-Nyhedsbrev - Udgives 4 gange om året. Læs om DSI's arbejde lokalt og centralt, om ny lovgivning og om.
4. Det kommunale valgår –Nyvalg til handicaprådet, LBR og klagerådet –Valgkampen generelt –Andet.
Integrationsinitiativer på børne- og familieområdet. Hvad ved vi
NAP konference 7. juni Århus Workshop Integration.
Intern kommunikation PR og presse
Aarhus Uni versitet STEFFEN LONGFORS OMRÅDELEDER AARHUS UNIVERSITET PURE INFORMATIONSMØDE med fokus på indikatorprojektet.
Styring af styregrupper
7.lektion: EU og det danske politiske system – hvad er EU
Højskoleforeningen, Vartov 1. april 2014 Jakob Clausager Jensen Konsulent for internationale aktiviteter Efterskoleforeningen.
Kommunikation Intern kommunikation
Alumneforeningen for Pædagogisk Sociologi
Samarbejde med kommunerne
Hvem er jeg? Gunvor Hallas Chefkonsulent Cand.scient.adm., født 1952
Grundkursus for frivillige i DH Politisk indflydelse.
Tema Det gode samarbejde Forventninger til arbejdet i LBR Forventninger til samarbejde Sekretariatets rolle.
Institut for Idræt Foreningsliv og kommuner. At agere i en projektkultur Charlotte Østergaard, Studieadjunkt Institut for Idræt, Københavns Universitet.
2.lektion: Civilsamfund, stat, plan-, markeds- og blandingsøkonomi
Skolebestyrelsens beretning Skåde skole.
Følfods historie Naturbørnehaven en lokal ide En gruppe lokale forældre udarbejder et oplæg til en skovbørnehave Forældregruppen præsenterer.
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
Temadag for kommende RBR-repræsentanter 18. maj 2010.
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
STABILITET I EN FORANDERLIG VERDEN Hvordan skal itSMF udvikle sig fremadrettet Michael Imhoff Nielsen
V O R E S H I S T O R I E H V E M E R M S ? ”Mellemfolkeligt Samvirkes formål er at fremme mellemfolkelig forståelse og solidaritet, for gennem et samarbejde.
Etnisk Råd Grøndalsvængets Skole. Hvorfor lave et Etnisk Råd? I Københavns kommune har man lavet en udviklingsplan for hvordan byens skoler skal arbejde.
Integrationsministeriets puljer København, 27. august 2010.
Velkommen. Dagens Program Velkomst og præsentation Gennemgang af Værktøjskassen Pause med kaffe og kage Erfaringer med Værktøjskassen.
Ledelsesrum Oplæg til refleksion
Lederkonferencen 9. juni 2010
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
EU, globaliseringen og den danske velfærdsstat
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
Jens Bejer Damgaard, kontorchef, kommunesamarbejde og sundhedsaftaler
Hvor mange ældrerådsmedlemmer 13 medlemmer Ældrerådet.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
Til alle jer, der går på jagttegnskursus - Meld jer ind i Jægerforbundet Meld dig ind i dag! Jægerforbundet kan tilbyde dig at blive meldt ind.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
Indre By / Østerbro LokalMED
Påklædning kommende bestyrelsesmedlemmer Generel del
Strategi 2015 Svømmekonference 2012.
Dialogmøde med Rådet for Socialt Udsatte
Temagruppen Fysisk Aktivitet Sund By Netværket 13. maj 2019
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
Præsentationens transcript:

Rådet for Etniske Minoriteter v/ Ayse Kosar 25/01/11

Program for oplæg Rådet for Etniske Minoriteters baggrund Rådets mission Møder Visioner Rådets arbejde på internationalt plan Forventninger til lokale integrationsråd

Rådet for Etniske Minoriteters baggrund § 44 i Integrationsloven. Stk. 4: ”Rådet for Etniske Minoriteter rådgiver ministeren for flygtninge, indvandrere og integration om spørgsmål af betydning for flygtninge og indvandrere. Rådet kan ikke afgive udtalelser om enkeltsager.” 48 repræsentanter fra kommunale integrationsråd vælger på repræsentantskabsmødet hvert 4. år 14 medlemmer af Rådet for Etniske Minoriteter

Hvad laver Rådet for Etniske Minoriteter? Ca. 8 ordinære rådsmøder om året Fire møder med integrationsministeren Erfaringsudveksling mellem de repræsenterede råde Deltagelse i eksterne udvalg og styregrupper (Viden der Virker, Institut for Menneskerettigheder, I tråd med verden, SPAIS, Politisamarbejde, Dommerkomitéen for integrationsprisuddelingen osv.) Holder oplæg ved kulturbegivenheder, konferencer og andre foranledninger. Deltager i kulturelle begivenheder som kulturnatten i København, Inspirationsbazar, Integrationsprisuddeling, Integrationsdøgnet.

Hvad laver Rådet for Etniske Minoriteter? En vigtig opgave: Høringssvar til lovforslag. Her kan Rådet for Etniske Minoriteter påvirke lovgivningen og tale etniske minoriteters sag. Eksempelvis om indfødsretsprøve, danskundervisning, plejefamilier, tørklæder tuneserloven, familiesammenføring, mv. Medier: debatindlæg, kronikker, pressemeddelelser er med til at komme ud med Rådet for Etniske Minoriteters holdninger og synspunkter. Deltager i debatarrangementer og holder informationsoplæg.

Møder i Rådet for Etniske Minoriteter Udveksling af erfaringer fra lokale integrationsråd Diskussion af ny lovgivning, hvor repræsentanter fra Integrationsministeriet er til stede Holdningspapirer og strategier Aktuelle emner fra pressen diskuteres Tiltag til aktivt at bevirke en bedre integration og medborgerskab

Møder med Integrationsministeren 7 Møder med Integrationsministeren Ministeren bruger rådet som sparringspartnere – frivillige og uafhængige konsulenter Aktuelle emner diskuteres – ministeren og rådet laver dagsorden i fællesskab. Integrationsministeren lytter og det er til disse møder, Rådet for Etniske Minoriteter kan få direkte indflydelse.

Rådet for Etniske Minoriteters visioner: Rådet for Etniske Minoriteters vision er et dynamisk Danmark, hvor: Alle er aktive medborgere med lige rettigheder Der er plads til både fællesskab og forskellighed Anerkendelse af, at mangfoldighed skaber værdi og udvikling i et land med globalt udsyn Alle individer bliver set som en ressource

Rådet for Etniske Minoriteters internationale arbejde. Sparringspartner for EU-kommissionen ved oprettelse af European Integration Forum. REM sidder i bureauet, der sætter dagsordenen i EIF. EU-konferencer i Gent og Bruxelles i 2010 Deltagelse i ekspertråd i Wien 2010, i EU-kommissionen

Søg hjælp til det lokale arbejde REM-rummet (ww.rem.dk). Her man læse rigtigt mange gode råd om, hvordan man får et integrationsråd til at køre godt. Kontakt og samarbejde med dit lokale integrationsråd. Hos rådets medlemmer (se kontaktliste på www.rem.dk) Rådet for Etniske Minoriteters sekretariat (rem@inm.dk) Informationer om lovgivning: www.nyidanmark.dk

Spørgsmål?

Hvordan kan vi bruge hinanden? Lokalt integrationsråd Skriv om de udfordringer, I møder Inspirér os med det, der fungerer hos jer Bidrag til, at vi kan drage endnu mere nytte af de frivillige kræfter og de unikke resultater, der opnås herigennem