Mobication - Fra grundskole til erhvervsliv!

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Leg og lektier Idéer til 2-4 piger Alder 4. klasse
Advertisements

Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK (Skolens navn)
Breve og mails mvni-selandia.
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
Ved ONLINE MUS-koncept: Kompetenceudvikling og MUS – i anerkendende perspektiv Kort præsentation af GRUS-delen April 2012 Ved
”Den gode elev” Kvalifikationer er defineret som den enkelte persons faglige, sociale og personlige færdigheder og kunnen Kompetencer betegner personens.
Temperatur på unges motivation Oplæg på CeFu-konference
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
EUD indgange: EUC LILLEBÆLT Bygge og anlæg (G) tømrer
En erhvervsuddannelse er også en karrierevej
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Hjælpemiddel under forløbet. •Kendt fra kunstnere, som en samlingsmappe over deres værker. •Vi bruger det her, som en samling over hvad du har lavet mens.
Sprog/billeder på Internettet
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Ud af skolen – og hva’ så? UU Ringkøbing Fjord
Fortællinger fra kanten
Hhx – Handelsgymnasium Htx – Teknisk gymnasium
Folkeskolereform Version 1.0
Lene Skovgaard Uddannelses Ungdomsvejleder
Uddannelsesvejledning – hvorfor og hvordan? Alle unge gennemfører en uddannelse Vejledningen skal differentieres eVejledning for unge med alm. vejledningsbehov.
UGE PLAN Mandag 07/10 Tirsdag 08/10 Onsdag 09/10 Torsdag 10/10
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Øjenstyringscomputer – og hva’ så? Familieweekenden d september 2014 Center for Rett Syndrom.
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
UEA-undervisning som projektemne Af Allan Dam og Kirsten Viborg VSD afdeling Lem.
IMODUS konference Campus Roskilde 20. Marts Lene Smith, EUC Norvestsjælland1.
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Valg af introduktionskursus. 8. Klasse efterår/vinter.
UOPFORDREDE ANSØGNINGER
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
Netværksmøde for praktikere. Inden man går i gang med DDB Den typiske process: Planlægning/Design/Produktion/Lancering Vi starter midt i produktiondelen.
Modtagerfelt med kendt modtager ParadisHelsingør d Æblevej Helsingør Att.: Salgschef Kaj Normann Andersen Vedr.: Job som issælger.
Ungdomsudveksling Værtsfamilieaften i distrikt 1470 Onsdag den 18. juni 2014.
Hvad kan jeg efter 10. klasse ?
UU Ringkøbing Fjord Ungdommens Uddannelsesvejledning
Fra vidensdeling til produsage Kursisten som vidensproducent.
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
8.CD Erritsø Centralskole Efterår 2012 MOBICATION.
Informationsmøde for forældre til kommende børnehaveklassebørn
Gruppevejledning på tæt hold
INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK
Uddannelse – dit barns fremtid
7. klasse.
Sammenhænge og dilemmaer i en reform tid… UU DK´s årskonference 2015 Overskrift.
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Vejledning i 9. klasse Kollektiv vejledning i klassen
Overgangsproblemer i matematik ”Det sværeste var at forstå hvad læreren prøvede at sige - altså formuleringerne.” 1g-elev, stx.
Studievalg Nordjylland Martin Rovs Hansen Vejleder Studievalg Nordjylland Tanja Andersen.
Efterskolerne tilbage til samfundet Charlotte Rønhof 31.okt. 12 Efterskolerne tilbage til samfundet.
Godmorgen - og velkommen til alle de nye. Kulhuse-sangen Melodi: I en kælder sort som kul Nu vi samlet er igen og et år er gået Karlslunde vi sidst tog.
Mobication Anders Ladegaard Centerleder UU-Lillebælt.
Ansøgning for dummies.
Stxstudentereksamen.
Forældremøde i 9. klasse
Forældre-information
Velkommen til Introdag med skills-aktiviteter!
Velkommen til Introdag med skills-aktiviteter!
Installationsbranchen er en branche i vækst!
Ansøgning for dummies.
Installationsbranchen og elektriker- og vvs-energi-uddannelserne 2018
Torsdag den Oplæg ansøgning og cv Start med at lave et cv
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Ansøgning for dummies.
Aftalt uddannelse via Industriens overenskomst
Ansøgning for dummies.
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Kære lærer Her har du undervisningsmaterialet til CAMPUS+ Denne vejledning er din guide til undervisningen til at få mest muligt ud af CAMPUS +. Opgaverne.
Mulighederne i ungdomsuddannelserne - PowerPoint
Præsentationens transcript:

Mobication - Fra grundskole til erhvervsliv! Projektets hovedformål er at synliggøre erhvervsuddannelserne som en attraktiv karrierevej - både for de stærke unge og for de unge som har behov for hjælp og støtte.

Mobication – mobile læringsforløb i fremtiden Fremtiden er altid spændende, så hvad skal vores elever efter grundskolen? Hvordan kan grundskolen hjælpe eleverne med at få inspiration, hente ny viden og læring og få et mere klart billede af de muligheder, som venter dem efter grundskolen? Mobication er et projekt, hvor lærerne fra grundskolen, undervisere fra erhvervsuddannelserne og ansatte i lokale virksomheder sammen/ i fællesskab skaber undervisnings- forløb, hvor eleverne udvikler og anvender deres færdig- heder i nye læringsrammer.

Innovationsklassen 8.B’s mobicationprojekt Hvad skal vi lave: Vi skal på virksomhedsbesøg 2 steder Vi undersøger virksomhederne ud fra forskellige kriterier og laver kvalifice- rede spørgsmål, da vi gerne vil være udfarende, når kommer på besøg Vi lærer at skrive ansøgninger og lave cv, når vi skal søge arbejde, og vi ser film, som handler om at udforme ansøgninger og kontakte arbejdsgivere Vi hører om arbejdsmarkedets parter og deres interesser

Et overblik med en totalliste 1. Hvad kan jeg? Hvilke faglige kvalifikationer har du? Find ud af, hvad du kan. LÆS MERE OM: Et overblik med en totalliste CV-skrivning Ansøgning 2. Hvem er jeg? Hvordan er du som person? Er du grundig og hjælpsom? Selvstændig eller fleksibel? 3. Hvad vil jeg? Du ved, hvad du kan, og hvem du er. Men hvad vil du? 4. Hvad gør jeg? Hvordan henvender du dig til dit ønske-praktiksted? Læs mere her. http://www.gtilp.dk/ 5. Samtalen Hvordan forbereder du dig til en praktikplads-samtale? Forside Hvad kan jeg? Hvem er jeg? Hvad vil jeg? Hvad gør jeg? Samtalen    LÆS MERE OM: Et overblik med en totalliste CV-skrivning Ansøgning      1. Hvad kan jeg? 2. Hvem er jeg? 3. Hvad vil jeg? 4. Hvad gør jeg? 5. Samtalen Hvilke faglige kvalifikationer har du? Find ud af, hvad du kan. Hvordan er du som person? Er du grundig og hjælpsom? Selvstændig eller fleksibel? Du ved, hvad du kan, og hvem du er. Men hvad vil du? Hvordan henvender du dig til dit ønske-praktiksted? Læs mere her. Hvordan forbereder du dig til en praktikplads-samtale? LÆS MERE  LÆS MERE

http://www.youtube.com/watch?v=8N6yogp2fz8 Freja Ørstedsvej 11, Stilling DK-8660 Skanderborg Att.: Per Nilsen   Taulov, den 7. marts 2013 Praktikplads som lastbilchauffør Mit navn er Marie, og jeg 16 år gammel. Jeg bor hos mine forældre i Taulov. Jeg har gennemført folkeskolen og er i gang med 10 klasse. Jeg vil gerne i praktik som lastbilchauffør, da jeg senere påtænker at tage en uddannelse som chauffør. Jeg har tidligere arbejdet i Fakta og Superbrugsen. Der skulle jeg sætte nye varer på hylderne og tage de gamle varer væk. Jeg var også på lageret, hvor jeg skulle tage paller ind. Det var jeg glad for, da hver dag bød på nye udfordringer. Det er af samme grund, at jeg ville være lastbilchauffør, fordi man oplever og ser noget nyt. Jeg er meget god til at holde mig vågen, så jeg ikke falder i søvn på lange kørestrækninger. Desuden er jeg også god til at læse et kort, så jeg nemt kan finde vej i de forskellige lande. I min fritid går jeg meget i fitnesscenter for at styrke min muskulatur, så jeg nemmere kan flytte rundt med tunge ting. Jeg er for det meste en glad og imødekommende pige med masser af gå på mod. Med venlig hilsen Marie Pedersen Mobil nr. 12 34 56 78 http://www.youtube.com/watch?v=8N6yogp2fz8

Fagspecifikke ord på engelsk You are going to practice the vocabulary "transport and logistics" go to (copy and paste): http://www.memrise.com/course/74717/transport-and-logistics/ and press "start learning“ anhængertræk Select the correct English for the Danish above: 1. trailer 2. forklift 3. towbar 4. handtruck

Innovationsklassen 8.B’s mobicationprojekt Hvad skal vi lave: Vi skal på EUC og arbejde med teoretiske og praktiske opgaver Vi skal have styr på fagbegreber især på engelsk Vi skal lave forsøg i fysik/kemi Vi skal arbejde med matematik, som har relevans for vores projekt Vi skal arbejde med geografi, hvor der er fokus på sprog, lande, valuta i EU-lande og EØS-lande. Vi vil til sidst i samarbejde med vores lærere evaluere hele ugen Undervejs vil vi tage billeder og lave en film

Arbejdsmarkedets parter og deres divergerende interesser Det danske system for regulering af løn og arbejdsvilkår Septemberforliget 1899 som årsag til den fremtidige tilslutning til fagforeningerne og satte fokus på arbejdernes vilkår. Arbejdsmarked som den samlede handel med arbejdskraft i Danmark, hvor prisen afhængiger af udbud og efterspørgsel Arbejdstiden er det fastsatte tidsrum i et ansættelsesforhold Fagforeninger er sammenslutninger af lønmodtagere, hvor deres individuelle løn og arbejdsmæssige interesser foregår via kollek-tive overenskomster Lønnen er den samlede fortjeneste, som en medarbejder modtager fra arbejdsgiveren for et givent stykke arbejde Trepartssamarbejdet er mellem offentlige myndigheder, faglige organisationer og arbejdsgiverforeninger om løsning af samfunds-mæssige opgaver

EUC Lillebælt Vejen til en erhvervsuddannelse På EUX kan man både blive håndværker og student EUX kombinerer erhvervsuddannelse med gymnasiefag Giver adgang til videregående uddannelser indenfor det fag, som er ens baggrund Det er en kæmpe fordel at kende den praktiske, håndværksmæssige side, når man tager en teoretisk universitetsuddannelse.

Mobication Transport og logistik på EUX For at få et arbejde inden for dette område, har EUC følgende forventninger til de unge, når de starter op: Almindelig brug af sproget, så eleverne kan føre en enkel samtale Fagspecifikke ord (presenning, drejeskammel, kærre, anhænger, sættevogn osv.) Omregninger fra engelske mål til danske Det fonetiske alfabet EU-landene, deres sprog og valuta samt deres hovedstæder EØS-landene, deres sprog og valuta samt deres hovedstæder Arbejdsmarkedets parter og deres divergerende interesser Retstavning, Endelser, Nutid og datid, Kommasætning, Læsning generelt, Skrivning generelt De kemiske processer der sker, når man lader på en akkumulator, og processerne der gør, at der dannes CO2, når man afbrænder brændstoffer Tyngdepunkt, Bremselængder, Friktion, Rumfang (primært om kasser og cylindre) Vægtfylde, Plus, minus, gange og dividere, Procentregning Omregning fra fx centimeter til meter og meter til kilometer, kg til ton osv. Målestoksforhold, Areal- og rumfangsudregninger

Mobication og fremtiden Med dette projekt vil vi vise, at hvis Danmark skal klare sig international i den globale konkurrence om de dygtige unges arbejdskraft, er vi nødt til at investere i dem og gøre dem innovative. Fakta: Fremtidens Danmark kommer til at mangle unge dygtige håndværkere Man skal passe sin skole og lave sine lektier, da der også stilles krav inden for håndværkerfaget, som gerne vil have unge, der med i bagagen har kompetencer og færdigheder, som virksomhederne efterspørger. En af de unge, kan være dig, som ikke ønsker en STX, HHX eller HTX, eller som er skoletræt og gerne vil ud og kombinere praktisk arbejde med teoretisk viden.