DAISY Arkivalieronline. DAISY Arkivalieronline.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klar til håndtering af fritagelse af borgers fra Digital Post
Advertisements

Diverse spørgsmål vedr. Digital Post
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
EN SAMTALE OM VOLD I NÆRE RELATIONER
Datadelingspolitik for forskningsinstitutioner Dansk Data Arkiv.
Historien om Ane i Vejlø Sogn
Opgaveskrivning Informationssøgning
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
Orientering til kommende speciale-kandidatstuderende
Adoptivbarnets møde med daginstitutionen. Institutionsstart.
Udlægning af en ny cache
Udarbejdelse af poster
Statusrapport Statens Arkiver Danmark Nordisk ekspertseminar, Reykjavik den 2. december 2008.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Tilgængeliggørelse af elektroniske arkivalier
Dagsorden Kildekritik Litteraturliste Søgestrategi/søgeprofil Søgeord
Inspirationsoplæg: To vinkler på E-Gov
Visitation til børne-ungdomspsykiatrisk afd.
11. september 2001 IT-rettigheder v/Susanne Hjortgaard Christensen.
Felter og nøgle-felter (databaser, del 6)
Problemløsningsheuristik I.1 Hvordan besvarer man sin problemstilling? I.Forstå problemstillingen 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved.
Lav jeres egen forretning
Kulturministeriets Administrationscenter Orienteringsmøde: Rigsarkivet udbyder: ”Flytning af arkivalier fra nuværende magasinbygninger til magasinbygninger.
IT – sikkerhed Fysisk sikkerhed Logisk sikkerhed
MUNDTLIGT krav – form – indhold
AT9 - 2g April-maj 2007 Formalia 16 moduler 4 timers elevtid Der arbejdes individuelt, i par eller i grupper (max 4 medlemmer) Individuel fremlæggelse.
Digital Post – kommunikationen til borgerne 9. september 2013.
december 2010 Dansk-historie opgave. Store skriftlige opgaver 2.g: dansk-historie opgave (intro) 2.g: SRO (mini SRP) 3.g: SRP/AT.
Bachelorprojekter i fysik og nanoscience
Læs og skriv webtekster Digital formidling af offentlig borgerservice, kursusnr
Kildekritik Niveau 3 for MVU. Om nødvendigheden af kildekritik.
Domstolsstyrelsen August 2006
Digital Post – kommunikationen til borgerne
ODAs Årsmøde 14. november 2014 Hvad efterspørger kommunen? - fremfinding af digitale sager i arkiveringsversioner og søgning i MiNEA Mie Andersen Emilie.
Brugerbehov og adgang til arkivmateriale
Klik på et af kapitlerne nedenfor for at få flere oplysninger eller klik på knappen Næste side for at starte Selvstudie. 1.Navigation på hjemmesidenNavigation.
Skrivning af SRP december Store skriftlige opgaver 2.g: dansk-historie opgave (intro) 2.g: SRO (mini SRP) 3.g: SRP/AT.
1 Baggrundsinformationer ”Politiets kontakt med lokalsamfundet skal styrkes via lokalpolitiet på de enkelte politistationer, ved etablering af kredsråd.
Debatoplæg Hvordan ser efterspørgslen til elektroniske arkivalier ud? Hvad præger efterspørgslen? Hvordan påvirker vi som arkiv efterspørgslen af arkivbenyttelse?
Program Velkommen AKT i Herning Kommune
Problemløsningsheuristik I.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Ny, offentlig myndighed fra 1. oktober Børnecheck Børnechecken er et økonomisk tilskud, som forældre modtager, indtil børnene fylder 18 år. Udbetaling.
Øvelsestimer (opgave 3) v/Morten Davidsen Øvelseslærer på ITU cand.merc.(dat.) studerende på CBS.
- Formål - Emne & produktkrav - Tidspunkt - Aflevering - Sygdom & snyd - Pjecen.
Socialtilsyn Nords årsrapport En vurdering af tilbuddenes kvalitet
20. maj Datatilsynet og forskningsregistrering – Forskernetværk SHS.
Valgfri tekst FORMÅL Kan selvstændigt udvælge en relevant tekst for modulet. Kan argumentere for, hvad teksten bidrager med i forhold til modulets teoretiske.
Daisy-workshop Haderslevvej Aabenraa Telefon: Telefax: Hjemmeside: Foto: Ernst Tobish.
”Jomfruen på Fødselsstiftelsen”
Hvad finder vi på nettet? Daisy, Arkivalier Online o.a. Michael Dupont.
Introduktion til arbejdet på et lokalhistorisk arkiv Modul 0 The medium is the message Marshall McLuhan: ”Understanding Media”
Introduktion til Daisy Indhold Statens Arkiver Hvad er Daisy? Oprettelse af brugerprofil Bestilling i Daisy Centrale begreber i Daisy.
Oplæg om DUKH DH - Sønderborg 9. marts Dagens program:  Kort præsentation  Orientering om DUKH  Retssikkerhed  Hvad kan DUKH – opgaver  Henvendelse.
Anmeldelse, aflevering og genanvendelse af forskningsdata Heidi Wittendorff Jensen, Området for indsamling af myndighedsdokumentation og forskningsdata,
Arkivalieronline og de mange muligheder for slægtsforskere ved Michael Dupont
Her kan ses et udklip af min forside – tænke med min forside var at man skulle kunne se et lille preview af den side man ville besøge og at forsiden skulle.
Anmeldelse af arrangement med affyring af nødblus
Daisy og Arkivalier Online
Digitaliseringen af de vestindiske arkivalier
Studieretningsopgaven i 2.g 2017
Et generelt søgesystem til født digitale arkivalier
Fake news, research og kildekritik
Studieretningsopgaven i 2.g 2018
Foreningsliv & Persondataforordning
Torsdag den Oplæg ansøgning og cv Start med at lave et cv
Opret fremmed kursus Blå kurser: Fremmed kurser
Fake news, research og kildekritik
Sæt dit aftryk Undersøgelse
Kirkebøger, Folketællinger, Borgerlige vielser
Præsentationens transcript:

DAISY Arkivalieronline

www.sa.dk Arkivalier online DAISY Rigsarkivet DDA LAK LAA LAO LAV EA

Brugergrupper: Dem, der vil bruge samlingerne Dem, der kun kommer én gang Dem, der vil aflevere arkivalier Offentligheden i almindelighed (presse, politikere, historisk interesserede m.m.)

Forskere – slægtsforskere - studerende Forskere – og alle Alle Alle – offentligheden og pressen Tilbud til folk, der kommer én gang - arkivundersøgelser Privatpersoner og Myndigheder - aflevering

Slægtsforskere

Generelle oplysninger

Oplysninger fra de enkelte arkiver

[sagstype] – en vejledning Tips kort resume – max. 400 tegn med mellemrum Stikord: Hvilke arkivalier? Hvor findes de? Tilgængelighedsregler. Evt. gode råd ved brug af arkivalierne. Max. 150 tegn med mellemrum Interne links Eksterne links Søgninger i Daisy Oplysninger i [sagstype] Det må du se Kort beskrivelse af , hvad man kan vente at finde i sagerne. Link til regler [sagstype] – her skal du søge Sager i Sønderjylland Administrationshistorisk redegørelse på arkivskaberniveau. Evt. efterfulgt af kronologi i punktform. Hvis det sønderjyske materiale afviger fra resten af kongeriget, skal der laves link og tekst til en selvstændig side. Det skal du vide på forhånd Beskriv hvilke oplysninger man skal have på forhånd. Gerne i punktform, der kan fungere som brugerens tjekliste. Evt. henvisninger til hjælpemidler/håndbøger.

Adoptionssager – en vejledning Tips Adoptivforældre får ret til at adoptere et barn med en kongelig bevilling. Den kongelige bevilling indgår i en journalsag – en adoptionssag – og den findes hos Statens Arkiver. Du skal have nogle oplysninger om adoptionen, for at du kan finde adoptionssagen. Hvis sagen ikke er 75 år gammel, skal du søge om tilladelse til at se den. Start med kirkebogen. For i den kirkebog, hvor adoptivbarnets fødsel er registreret, findes der som regel en notits om adoptionen. Oplysninger i adoptionssager Det må du se I adoptionssager er det muligt at finde oplysninger om adoptivbarnet, adoptivforældrene og som regel også om de biologiske forældre. Link til regler Adoptionssager – her skal du søge Hjælp fra et særligt kartotek Forskellige myndigheder har gennem tiden udstedt kongelige bevillinger, og adoptionssager findes både i Rigsarkivet og i landsarkiverne. Hvor du skal søge efter adoptionssagen, afhænger altså af, hvornår sagen er fra. indtil 1923: Adoptionssagen findes i Danske Kancellis (senere Justitsministeriets) arkiv i Rigsarkivet. Den lokale amtmand fungerede som ekspeditionskontor. Amtsarkiverne findes i landsarkiverne. 1923-1947: Adoptionssagen findes i Justitsministeriets arkiv, selv om den lokale amtmand behandlede sagen. Som regel findes der en kopi af selve bevillingen i amtsarkivet. 1948-1972: Adoptionssagen findes i amtsarkiverne 1972-2006: Adoptionssagen findes i statsamternes arkiver. 2007-: Statsforvaltningerne behandler adoptionssager. De har ikke afleveret materiale til Statens Arkiver endnu. Familiestyrelsen har et kartotek over adoptioner, som måske kan hjælpe dig, hvis du kun har sparsomme oplysninger. Kartoteket starter i 1887, og det er ordnet kronologisk efter adoptivbørnenes fødselsdato. Kartoteket indeholder oplysninger om adoptivforældrenes navne og datoen på den kongelige bevilling samt sagens journalnummer. > Se Familiestyrelsens hjemmeside [link] Andre interne links og eksterne links Det skal du vide på forhånd For at kunne finde en adoptionssag er det nødvendigt at vide: 1) navnet på adoptivforældrene og adoptivbarnet 2) året for adoptionen 3) hvor adoptionen foregik En adoption er et juridisk fastlagt forhold mellem et adoptivbarn og adoptivforældre.

Udfordring: Kan tekster skrevet til nettet bruges på de fysiske læsesale?