Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
FORÆLDREGRUPPE - som en del af behandlingen
Barrierer for solidaritet i velfærdssamfundet
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Set i forældreperspektiv
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Den 16.august 2010 Regionsgården
Inddrag nu Kick-off møde
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Nonne historie.
TPG handleplans-skema
Pårørende-professionel relationer
Fagre nye tider! Jamen det er jo dejligt, at tingene udvikler sig så hurtigt, at det nu er muligt, at præsentere sine billeder i noget der nær ligner.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Læringsstile og lektier
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
At være magtesløs med den magtesløse
Processuelle netværksmøder
2 år og 3 måneder i skole. 1 år og 3 måneder i praktik.
Præsentationen starter automatisk. Som du synes. Slå højttalerne til.
Børn og sorg - og sprældøde døde
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
”Der er ingen sår der ser godt ud”
Å.
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
- Et dagbehandlingstilbud til unge hashmisbrugere
Kapitel 6 – nogle citater og overvejelser.
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Hold fast, hold ud eller hold igen
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Susanne Minds Evaluator VIA University College
3. N OVEMBER 2009 DØGNKONFERENCE, HORSENS. I NDHOLD Hash- og Kokainprojektet Grupperne Formål Målgruppe Tilgang Udvalgte resultater.
Rom. 12:2 – Sindet fornyes Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det.
Relationer – Omgangstone
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Børns omsorgssituation og trivsel
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Vellykket og visionær rehabilitering Hvad kræver det… mere? Åben opgavefordeling og systematisk pårørendeinddragelse 1.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando på Bakken.
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
Børn og unge med handicap siger deres mening
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
MANGLER BØRN GRÆNSER – eller mangler de voksne?
Det Inddragende Netværksmøde
At være pårørende – håb og muligheder
Chefen ser fortvivlet på sit ur og opdager at hans underordnede ikke er kommet til tiden for at holde et meget vigtigt seminar på en konference som netop.
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Teori-praksis i sygeplejerskeuddannelsen
Voices of the unheard.
Er foreningerne for alle – eller bare for de fleste?
Hvad kan vi gøre for at hjælpe søskende??
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Omsorg for børn og unge, der har en hjerneskadet mor eller far
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Bæredygtighed i tjenesten Hvordan bevare passion og motivation som børneleder på den lange bane?
Præsentationens transcript:

Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns Universitet.

”Det er ligesom om, man går rundt med en konstant byrde på skulderen ”Det er ligesom om, man går rundt med en konstant byrde på skulderen. Og når man så kommer til netværksmøderne, så lægger man byrden på bordet og deler ud. Så man ikke er alene om at bære byrden.”

Empiri Optagelser af netværksmøder på DIGNITY Tolket gruppeinterview med forældre Enkeltinterviews med fagpersoner

Hvorfor inddrage? Mål? Middel? Til hvad?

Empowerment som udviklingsmål ”At sætte i stand til”, ”bemyndige” Et magtteoretisk opgør med umyndiggørelse Mål om kontrol over egne betingelser

Empowerment En udvidende handleevne, der opstår, når man anerkendes som en værdifuld bidragyder i udviklingen af og kontrollen over de deltagelsesforhold, der opleves som relevante for eget liv.

Empowerment En udvidende handleevne, der opstår, når man anerkendes som en værdifuld bidragyder i udviklingen af og kontrollen over de deltagelsesforhold, der opleves som relevante for eget liv.

Empowerment En udvidende handleevne, der opstår, når man anerkendes som en værdifuld bidragyder i udviklingen af og kontrollen over de deltagelsesforhold, der opleves som relevante for eget liv.

Deltagelsesforholdets struktur

Hvem?

Hvem? Hvad?

Hvem? Hvorfor? Hvad?

Hvem? Hvorfor? Hvordan? Hvad?

Hvem? Hvorfor? Hvordan? Hvad?

Et forælderperspektiv: ”Jeg er tung med problemer. Og vi skal alle sammen deltage… Og være fælles om……. Og jeg kan mærke på mig selv, at jeg føler mig ligesom en handikappet – jeg kan ikke bidrage med noget. Sådan har jeg det hver gang.”

Hjælpearbejdets dilemma

Fagpersonernes perspektiv: ”et tvunget tillidsforhold” / ”skæv fortrolighed” ”Det pæne møde” og de truende perspektivforskelle

”Viljen til deltagelse” ”Fordi man får nogle forklaringer med lige pludselig! Det er jo svært at anerkende nogen, som man ikke ved noget om. Og hvor man kun kan tillægge dem nogle.. havde jeg nær sagt – fiktive motiver – ud fra ens egen fortolkning (…) Og det betyder jo også, at… at hvad kan man sige.. at… jamen, jeg jo også kan flytte mig fra at tænke ’Er det bare noget med, at de ikke vil? Er det noget med, at de ikke orker?’. Nej! Det er det ikke. De vil faktisk rigtig gerne! Orker de? – nej, det gør de ikke. Nej.. Okey. Så kunne man vælge at sige – ’de vil gerne, de orker ikke – tag jer sammen mand!!’…. Ej okey; De orker ikke, fordi der er en, der har haft det så skidt, at han har ville tage sit eget liv, og mor har haft en stofskiftesygdom og har ikke turdet gå hjemmefra.”

Brobyggende handlegrunde ”Det er jo klart, at det giver os et billede i forhold til, at når Aisha har bekymringer – så er det virkelige bekymringer. Og det er ikke bekymringer, som de andre har, med ’Åh nej! Nu kan jeg ikke finde min adidas-trøje!’ eller ’Min kanariefugl er syg!’. Det er: ’Er min far i live, når jeg kommer hjem?’”

Netværksmødet som grænsepraksis

Betydning for samarbejdet: Gensidig tillid og respekt for hinandens praksisbetingelser Øget engagement i fælles hverdagspraksis Relevant og udvidende understøttelse af barnets deltagelse

”Det er godt, fordi de personer som kommer til møderne, de ved ikke, hvordan man lever livet, og hvordan man har det. Så de dømmer personen efter, hvad de har læst i papirerne. Men når de kommer til møderne, og ser og hører forskellige mennesker tale om forskellige ting, så får de en bedre forståelse for vedkommendes situation (…) Da de kom til møderne og fik forståelse for vores situation, har de efterfølgende ydet mange forskellige slags hjælp – meget mere end før.”

Børns deltagelse som fælles tredje Sikrer støttens relevans for barnets erfaring Legitimerer perspektivforskelle som en ressource i samarbejdet Anerkender forældre som værdifulde bidragydere Muliggør fælles håb og samtidig en italesættelse af, hvordan den aktuelle deltagelse begrænser disse.

  ”Familien ligner en flod, og hver eneste af de her personer i netværket, de skaber en lille åbning, der gør det muligt for vandet at løbe videre uden forhindring.”