”Intet” af Janne Teller

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
? Fra 1 til 10.
Advertisements

Illustration fra Bogen om kræft figur 4.1.
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
At analysere noget: “Opløsning af noget i dets bestandele.
Den der discipler … arbejder så meget på, at få de åndelige babyer til at vokse ____________________ ____ At han glemmer, at de først må______________.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
1 Innovation i AT i 2g på Fjerritslev Gymnasium Branding (2.22) Fremtidens by ( )
3 ungdomsromaner i et kompetenceperspektiv
Opgaver og svarark – til individuel brug
LæseUdviklingsSkemaet
1 Beboerinformation BL: Budskaber og målgrupper Paul R. Metelmann.
1 DSB og Bibliotekerne Personlige interview foretaget 20. til 25. januar respondenter Holdning til evt. ny portal.
Illustration fra Kort om kræft figur 4.1.
Lidelse, sygdom og forbøn.
Å.
”Kaldet til kærlighed”
?.
Engelbert H – og den sidste chance
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Fortæl verden om dit frivillige arbejde
Julekalender 2010 For Herren i Huset For Fruen i Huset
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Vokse gennem venskab!.
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Introduktion til Kongen og hans Rige
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Kaptajn Karlsens skib Synlig læring med it Agerbæk Skole og
At analysere noget: “Opløsning af noget i dets bestandele.
Loven om at dømme andre Matt 7,1-5
Hanne-Pernille Stax, ph.d
Introduktion til Access (Access, del 1)
Opslagsfelter (Access, del 6). RHS – Informationsteknologi 2 Udgangspunkt Vi er ofte i den situation, at valg af en type for et felt ikke begrænser vores.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
”Et virtuelt spring over bæltet” ITMF projekt november 2003 Ella Myhring Skolebibliotekar, projektleder Højby Biblioteksbutik.
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
Eksempler på skabeloner til bøger i powerpoint
Opgave 2 24 Opgave 23 Opgave 22 Opgave 21 Opgave 20 Opgave 19 Opgave 18 Opgave 17 Opgave 16 Opgave 15 Opgave 14 Opgave 13 Opgave 12 Opgave Opgave.

1 PROJEKTFORMIDLING 6 mm i SLP Lars Peter Jensen © SLP-gruppen, Aalborg Universitet.
Livets Ord Livets Ord Januar 2012 Januar 2012 Også i år fejres Den Økumeniske Bedeuge - også kaldet Bedeugen for Kristen Enhed. Den finder sted over.
Fluernes herre 1954, af WILLIAM GOLDING.
Vinterman seminar 2. Maj SIDE 2 Vinterman seminar 2. maj Ca. 85 personer: 34 kommuner (30 Vinterman, 2-Light og 2-Melding) Færøerne Vintercentralen.
Globaliseringsredegørelsen 24.mar. 14 Figurer fra Danmark tiltrækker for få udenlandske investeringer i Sådan ligger landet
Eventyrforløb 8.a½ Præsentation af forløb Gennemgang af genretræk
LANDSBYHAVEN OG KORNING SKOLE
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 1. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Rapporter (Access, del 5). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi har oprettet en database Vi har defineret en eller flere tabeller, og.
Grunde til at jeg elsker dig
Bakke og By Sommerfest i Mosen Kære forældre og børn I inviteres hermed til sommerfest i Mosen onsdag d kl ca. Vi glæder os til at se.
”Den største sorg i verden her er dog at miste den, man har kær”
Opslagsfelter (Access, del 6). RHS – Informationsteknologi – Udgangspunkt Vi er ofte i den situation, at valg af en type for et felt ikke begrænser.
Introduktion til Access (Access, del 1). RHS – Informationsteknologi – Fra design til udvikling Vi ved nu, hvordan vi finder et design for en database,
Analyse af noveller.
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Globaliseringsredegørelse 21.mar. 11 Globaliseringsredegørelsen 2011 Grafer fra temakapitlet Eksporten som drivkraft for vækst og velstand.
Opgave af ren kreativitet… Kunst i det offentlige rum
DANSK Intro Dagens program.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Titel – Forfatter - Årstal
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Brikker til litteraturhistorien
- og hvordan du undgår dem…
Præsentationens transcript:

”Intet” af Janne Teller Analyse & Fortolkning Lavet af 7. Klasse på Lisbjergskolen

Referater af kapitlerne Næste side

Persongalleriet Agnes Jan-Johan Sofie Hussain Anna-Li DE 5 MEST BETYDNINGSFULDE Giv en personkarakteristik af dem, og begrund hvorfor du har valgt netop dem.

Dyngen af betydning I kronologisk orden Navn: Genstand: Konsekvens: Dennis Dungeons & Dragons-bøger Tab af yndlingsgenstand Materiel Sebastian Fiskestang Richard Den sorte fodbold Laura Afrikanske papegøjeøreringe

Miljøbeskrivelse Beskriv det miljø som eleverne lever i. Hvordan er skolen ? Hvordan er lærerne ? Hvad er det for en by ? Hvad er det for en verden ? BEGRUND MED EKSEMPLER FRA BOGEN

Pierre Anthons udsagn. ”Der er intet der betyder noget, det har jeg vidst i lang tid. Så det er ikke værd at gøre noget, det har jeg lige fundet ud af” Vælg to af Pierre Anthons udsagn fra bogen, som I mener siger noget væsentligt om livet. Det skal være udsagn som I mener der er sande, og I skal begrunde, hvorfor I valgte netop disse.

Fortæller & Genrebestemmelse Hvem er fortæller, hvilken slags fortæller er der tale om, hvordan fungerer det og hvad betyder det for historien. Hvilken genre er romanen. Begrund det og giv eksempler fra bogen.

Sproglige forhold i romanen Saml de treleddede sproglige størrelser, ofte adjektiver og deres gradbøjning. Diskuter hvordan den måde sproget bruges på, påvirker jer som læsere. Hvilke modsætninger synes I der er i romanen. Eksempelvis had – magt… ulighed – lighed. Find selv på flere og begrund dem. GØR BRUG AF EKSEMPLER FRA BOGEN

Berettermodellen – ”Intet” Indsæt kapitelnumre hvor I mener det passer. Anslag Præsen- tation Uddyb- ning PONR Konflikt- optrapning løsning Udtoning GØR BRUG AF KAPITLERNE!

Dyngen af betydning – kunst ? Til sidst i bogen bliver det diskuteret om dyngen af betydning er kunst, hvad mener I om det ? Hvad er kunst for dig – beskriv? Nogle ”kunstnere” kan finde på at udstille deres afføring eller lade guldfisk svømme rundt i en blender – hvad mener du om det, er det kunst ?

Voksen/barn-forholdet "..smilene forsvandt og blev afløst af en maske der lignede den de voksne bar" (side 99). "Vi gik rundt som om vi ikke var til. Den ene dag lignede den næste.. og det hele startede forfra. Og vi begyndte at forstå hvorfor de voksne så ud som de gjorde" (side 101). Ovenstående er uddrag fra bogen. Hvordan syntes du klassens billede af de voksne er ? Hvordan er jeres eget ? Hvordan synes du de voksne skal være ? Hvordan vil du selv være, når du bliver voksne – hvad vil du ændre ?

Virkelighedsopfattelse i romanen Overvej følgende: Er det realistisk/urealistisk med klassens handlemåde ?   Hvor meget betyder gruppepresset for hvad der kommer til at ske ? Hvilken betydning kan indførelsen af dæmoner (side 89) have i den forbindelse? Skriv herefter: En artikel om de unge mennesker og deres forehavende til avisen. (Vælg vinklen fra Kristelig Dagblad, BT eller en af de større morgenaviser).

Vurdering Giv jeres egen vurdering af bogen. Kom omkring disse emner i jeres vurdering:   Handling Budskab Spændingsniveau Relevans Kvalitet Giv evt. bogen jeres egne stjerner (med 10 som det bedste)

Tema/budskab/motiv Afslutningsvis giv jeres bud på romanens morale. Hvad er det for et tema som forfatteren præsenterer for jer, og hvilket budskab kommer der ud af det ? Hjem Afslut

Referat af kapitel 1 - 4 Kap. 1 Bogen starter med et citat fra Pierre Anthon. Hans udsagn indleder det, der skal blive startskuddet på historien. Med hans udsagn fortæller han, at han ikke længere kan se meningen med livet, og at han derfor melder sig ud af klassen. Kap.2 Kap. 3 Kap. 4 Tilbage

Referat af kapitel 5 - 8 Kap. 5 Bogen starter med et citat fra Pierre Anthon. Hans udsagn indleder det, der skal blive startskuddet på historien. Med hans udsagn fortæller han, at han ikke længere kan se meningen med livet, og at han derfor melder sig ud af klassen. Kap. 6 Kap. 7 Kap. 8 Tilbage

Referat af kapitel 9 - 11 Kap. 9 Bogen starter med et citat fra Pierre Anthon. Hans udsagn indleder det, der skal blive startskuddet på historien. Med hans udsagn fortæller han, at han ikke længere kan se meningen med livet, og at han derfor melder sig ud af klassen. Kap. 10 Kap. 11 Tilbage

Referat af kapitel 12 - 14 Kap. 12 Bogen starter med et citat fra Pierre Anthon. Hans udsagn indleder det, der skal blive startskuddet på historien. Med hans udsagn fortæller han, at han ikke længere kan se meningen med livet, og at han derfor melder sig ud af klassen. Kap. 13 Kap. 14 Tilbage

Referat af kapitel 15 - 18 Kap. 15 Bogen starter med et citat fra Pierre Anthon. Hans udsagn indleder det, der skal blive startskuddet på historien. Med hans udsagn fortæller han, at han ikke længere kan se meningen med livet, og at han derfor melder sig ud af klassen. Kap. 16 Kap. 17 Kap. 18 Tilbage Kap. 24 Kap. 25

Referat af kapitel 19 - 21 Kap. 19 Bogen starter med et citat fra Pierre Anthon. Hans udsagn indleder det, der skal blive startskuddet på historien. Med hans udsagn fortæller han, at han ikke længere kan se meningen med livet, og at han derfor melder sig ud af klassen. Kap. 20 Kap. 21 Tilbage Kap. 24 Kap. 25

Referat af kapitel 22 - 25 Kap. 22 Bogen starter med et citat fra Pierre Anthon. Hans udsagn indleder det, der skal blive startskuddet på historien. Med hans udsagn fortæller han, at han ikke længere kan se meningen med livet, og at han derfor melder sig ud af klassen. Kap. 23 Kap. 24 Kap. 25 Tilbage