Mette og Marias lille quiz om amning

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dias 1 – kompasset udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten
Advertisements

Hvor klog er du?? Her er 4 spørgsmål.
Den lille Mads.
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
At bruge disse to ord rigtigt
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
God Jul ? Du behøver ikke at vente til Jul….
En gennemsnitlig og fiktiv Jonathans dokumenterede forløb på Korsør ProduktionsHøjskole Jonathan starter mandag den 12. oktober på Korsør ProduktionsHøjskole,
Verber/Sagnir Hvordan bøjes de?.
At betragte kvindens bryster er godt for mandens helbred
Den der discipler … arbejder så meget på, at få de åndelige babyer til at vokse ____________________ ____ At han glemmer, at de først må______________.
Hej hund
Det svære liv i en sportstaske
Sæt pennen på papiret Skriv de årsager til uro hos spædbarnet ved brystet, som falder jer ind…. Uro ved brystet s kan skyldes…
Roskilde Tekniske Skole
Alle soldaterne i delingen var kaldt til samling, da der var
Kære ven her er Lidt godt grin til dig.... (Hehe) ;o)....ikke for børn og sarte sjæle...
Mælk fra en anden mor Gitte Esberg September 2012.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
MedarbejderUDVIKLINGSsamtale
Den urolige chef kigger på uret,
1 Video-regelquiz - Inkl. svar. 2 I denne lille video-regelquiz bliver I stillet over for ni regelsituationer i slagspil. Hver situation beskrives i en.
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Sofies dejlige dag.
Børn og sorg - og sprældøde døde
The Sims2 Double Deluxe + Sims 2 Pets
Smileyen, som fik en ven.
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
Opgave – mål maden Gå ind på
Å.
Joken, der bringer dig held!
Engelbert H – og den sidste chance
Sygdomme En lille husker.
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til patienter med skizofreni
En roman af Niels Rohleder
Kapitel 4 – nogle citater
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Hypoplasi, manglende udvikling af brystvæv.
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
En ganske from historie….
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Joken, der bringer dig held!
Modul 1 Rød løber (A). Spilleregler for dagen Ingen pauser Byrge, C. & Hansen, S. (2009). The creative platform: A new paradigm for teaching creativity,
En køn pige inviterede en ung mand med hjem, -tog ham med ind i soveværelset, og foreslog straks at de skulle prøve at gøre det i stilling 69…...
Forældre- og fødselsforberedelse
Forældre- og fødselsforberedelse
Symptomer ved HJERTESVIGT
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
VIGTIG MEDDELELSE.
Chefen ser fortvivlet på sit ur og opdager at hans underordnede ikke er kommet til tiden for at holde et meget vigtigt seminar på en konference som netop.
Børns udvikling Indholdsfortegnelse Finmotorik & grov motorik Vækst
Problemløsningsheuristik A.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Moses del 1. Barnet i Sivkurven
Nyfødte børn Nyfødte børn ammes normalt og får føde på den måde
Bulbjerg.
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
1 Forældreundervisning Patienthotellet Aarhus Universitetshospital, Skejby.
Forældreundervisning
Grænser.
Læringslokomotivets forældresamarbejde
Præsentationens transcript:

Mette og Marias lille quiz om amning

En mor med en 2-uger gammel baby har svært ved at få lagt barnet til hendes mindste bryst. Barnet er pirrelig efter måltider og er ikke kommet op på sin fødselsvægt endnu. Mor tror ikke selv, at hun har nok mælk. Hvad er den mest sandsynlige forklaring på denne situation: Moderen ammer ikke sit barn hyppigt nok. Det mindste af hendes bryster har utilstrækkeligt kirtelvæv. Barnet er ikke lagt rigtigt til brystet. Barnet er overfølsom over for et allergen i moderens mælk.

14 dage efter fødslen fortæller en mor dig, at hun har en klar rød vaginalblødning, og at hendes 4½ kg baby er konstant sulten. Forklaringen på dette er højst sandsynlig: Høj vægt for en nyfødt Meget tidlig tilbagevendende menstruation Betændelse i livmoderen Placenta rester

Hvilken præventionsform vil højst sandsynligt påvirke amningen? Sterilisation Progesteron behandling Spiral Afbrudt samleje

En mor ringer til dig og er frustreret over, at hendes 3 uger gamle barn kun vil spise fra højre bryst. Hvad er den mindst sandsynlige forklaring på barnets spisemønster? Der er forskel på, hvordan moderen holder barnet fra højre til venstre side. Babyen har en fødselssvulst på venstre side af hovedet. Moderen har uopdaget brystkræft i venstre bryst. Babyens højre kraveben er brækket.

En 8 dage gammel baby har ligget ved brystet næsten konstant siden fødslen. Moderen klager over ømme brystvorter og fortæller, at hendes baby laver klikkelyde og ofte mister grebet om brystvorten under amning. Du har vejledt hende i, hvordan barnet lægges til, så hvad er det næste, du skal gøre? Anbefale en ammebrik, så barnet bedre kan få fat. Vejlede i andre påhæftningsteknikker. Få vurderet barnets tungebånd hos lægen. Malke lidt mælk ud inden barnet kommer til, således at brystvorten er mere formet og lettere at få fat på.

En mor ringer til dig og klager over brystsmerter En mor ringer til dig og klager over brystsmerter. Hendes bryster er varme, hårde, knudrede og ømme ved berøring. Hun har født for 3 dage siden. Det første forslag, du bør give hende, er? Tag det roligt, mælken er ved at løbe til, og det bliver bedre om 24 timer. Brug en ammebrik ved hver amning her i den første tid. Malk ud fra begge bryster hver 2-3 time, hvis din baby ikke kan tage ordenligt fra. Begræns din væskeindtagelse indtil mælken er løbet rigtig til.

En baby begynder at sutte på sine hænder ca En baby begynder at sutte på sine hænder ca. 45 minutter efter sidste amning. Hans mor bør? Amme ham igen. Give ham en sut. Skifte hans ble. Vente til han græder og så amme ham.

Farerne ved at bruge en ammebrik er alle af de nævnte, på nær? Reduktion af mælkeproduktion. Ændring af babyens mundmotorik. Reduceret prolaktin niveau, Kortere ammeforløb.

Hvilke af disse symptomer indikerer højst sandsynlig en svampeinfektion i brystet? Brændende brystvortesmerte. Skinnende hud på brystvorten og stikkende brystsmerte. Afskallende hud på brystvorten samt brystsmerte. Skinnende og afskallende hud på brystvorten samt brystsmerte.

Du skriver en pjece om amning for nye mødre Du skriver en pjece om amning for nye mødre. Det bedste råd, du kan give om, hvorvidt man skal amme fra ét eller to bryster, er? Brug kun et bryst pr. amning. Brug gerne begge bryster ved hver amning. Lad barnet afslutte et bryst før du tilbyder det andet. Skift bryst flere gange i løbet af amningerne.