INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK (Skolens navn)

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Årshjul for TR-opgaver
Advertisements

Hvad er Meritvejen? Meritvejen er den direkte vej til at blive faglært og få svendebrev for erfarne chauffører og andre ansatte i transportbranchen. Være.
Velkommen til Nyledigmøde i MA.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Pligt til uddannelse for unge under 25 år Ved lovændring pr. 1/4-06 er der indført en pligt til uddannelse for unge under 25 år, der modtager kontanthjælp.
Praktikcentre – en nyskabelse i erhvervsuddannelsesloven
Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund Sidste skoleperiode
Mette Andersen SDE Ansættelse af elev. Mette Andersen SDE
SOSU i EUD: Nye rammer og opgaver Charlotte Netterstrøm Uddannelseskonsulent Afdelingen for erhvervsrettet ungdomsuddannelse Undervisningsministeriet.
Fælles lokal uddannelses udvalgskonference på Syddansk Erhvervsskole d. 8. oktober i Odense.
Ledere i gang August 2010 Kaj Jørgensen, Lønchef
Hvad er AMU’s placering i uddannelsessystemet? Hvem laver AMU?
Velkommen til vejledningsmøde i MA
Hvordan søger man om optagelse?
Udvikling og etablering af landsdækkende praktikpladscentre inden for detailhandel Samarbejde mellem Aarhus Købmandsskole, Tietgenskolen Odense, Selandia.
Eleverne bliver bedre Eleverne læser nu lige så godt i 3. klasse, som de gjorde før i 4. klasse. I naturfag og matematik er de nu lige så gode i 4. klasse,
Oplæg om sygedagpengereformen d. 1. oktober 2014 for Viborg kommune
Informationsmøde d. 28/9 Optag august Praktik: 1.
Konference Hotel Legoland, den 21. april 2010 De merkantile erhvervsuddannelser aktuelt nyt uddannelsesaftalens længde kæde-/koncerngodkendelser.
Praktikkonference i Billund april 2010 Nyt fra AER v. Hanne Hansen og Vibeke Brask.
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
De merkantile uddannelser
EUD reformen Voksensporet. Vad ved hvorfor Vad ved hvordan måske ikke.
1 © Copyright AK-Samvirke – november 2014 Dagpenge under de første 14 dages sygdom.
Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
1 © Copyright AK-Samvirke – 2014 Kontrol af Bopæl og ophold.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE JOB MED LØNTILSKUD TIL FØRTIDSPENSIONISTER MØDE.
Herningsholm Erhvervsskole
AER – Tilskud til faglige udvalg og lokale uddannelsesudvalg Hvordan gør vi?
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Praktikpladssøgende elever
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Oplæg.
Praktikcentre og Elevplan Elevplankonference 23. og 24. september 2013 Gert Nielsen Undervisningsministeriet.
A A R H U S U N I V E R S I T E T STUDIEFORVALTNINGEN Optagelse på kandidatuddannelser Aarhus Universitet Studieforvaltningen 16. november 2007.
INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Audiologiassistentuddannelsen Status og perspektiver December 2005.
Reform af erhvervsuddannelserne - de største nyheder og udfordringer for FOA LUPA-møde marts
Uddannelse – dit barns fremtid
PRAKTIKCENTER CPH WEST Temaeftermiddag for praktikkonsulenter, værkstedsassistenter, administrative medarbejdere og andre der er involveret i arbejdet.
EUD-reform og unge i HTK. Erhvervsuddannelsernes store udfordringer 1.Færre unge søger ind på erhvervsuddannelserne, og søgningen direkte fra 9. og 10.
Hvad betyder erhvervsuddannelsesreformen for voksne?
Bliv faglært i industrien – der er brug for dig Som voksen kan du blive faglært på kortere tid, end du tror. Se dine muligheder, og test hvor langt du.
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
Hvad skal du med en a-kasse? Penge, hvis du i en periode er ledig Vejledning og hjælp til din jobsøgning Trække på vores viden om det akademiske arbejdsmarked.
Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både.
Beskæftigelsesreformen - uddannelse til arbejdsløse v/Uddannelsespolitisk konsulent Claus Eskesen.
Kapitel 17 Ansættelsesret. 1.Ansættelse 2.Diskrimination og ligebehandling 3.Under ansættelsen – funktionærloven 4.Ophør af ansættelsen Kollektiv eller.
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Hvad betyder erhvervsuddannelsesreformen for voksne? Vicedirektør Mette Tram Pedersen.
Voksenlærlingordningen. Hvorfor en voksenlærlingeordning?  Voksenlærlingeordningen startede i 1997 for at modvirke de begyndende balanceproblemer på.
Temamøde om flowet mellem a-dagpenge og sygedagpenge Roskilde Hallerne 22. Oktober 2013.
Erhvervsuddannelse i DK
25. januar 2017 Kontorchef Kirsten Brix Pedersen
Program Trepartsaftalen Nyt om EUV
Forældremøde UU Faaborg-Midtfyn.
Lov Lov om uddannelsesordning for ledige, som har opbrugt deres dagpengeret Medlemmer, som opbruger dp-ret i uge – uge , får ret.
Efterskoleforeningen
Forlængelse af særlig uddannelsesordning
OK18 Det kommunale og regionale forlig
Praksisnær praktikpladsformidling D.28.november 2017
Aftale om bedre erhvervsuddannelser og styrket uddannelsesgaranti
Velkommen til grundforløb 2 på AMU Nordjylland
Erhvervsuddannelse i DK
Oplæg v/temadage om praksisnær praktikpladsformidling d. 28
Hold ferien samtidigt med, at du optjener den
Hold ferien samtidigt med, at du optjener den
Ferielov 2019.
Præsentationens transcript:

INFOMØDE OM SKOLEPRAKTIK (Skolens navn) XXXdag den . XX.XX.XX

Program Velkomst Hvad er skolepraktik? Uddannelser i skolepraktik Optagelse til skolepraktik EMMA-kriterierne Tidsplan Skolepraktikelevers retslige stilling Økonomi Ferie Barsel Tilmelding Rundvisning

Hvad er skolepraktik? Erstatning for en uddannelsesaftale. Mulighed for at gennemføre sin uddannelse i skolepraktik. Varigheden af uddannelsen er nøjagtig som hvis det var en almindelig elevplads. Skoleophold nøjagtig som ved en almindelig elevplads.

SkolePraktikuddannelsen? Uddannelsen kan gennemføres: a) alene i skolepraktik b) kombineret med VFU (praktik) c) kombineret med delaftale d) kombineret med kort aftale e) en kombination heraf f) restlære

Uddannelser i skolepratik Alle erhvervsuddannelser udbydes i princippet i skolepraktik (uddannelsesgaranti) Undervisningsministeren har dog fastsat, at en række uddannelser ikke udbydes (Finansuddannelsen, Eventkoordinator, Ferskvareassistent) Adgangsbegrænsning (Kontor med specialer)

Uddannelser i skolepraktik Inden for det merkantile område udbydes i øjeblikket: Generel kontor Kontor med specialet administration (kvote) Handelsuddannelse med speciale salg Salgsassistent Butiksmedhjælper

Hvornår begynder skolepraktik? Skolepraktik skal starte præcis en kalendermåned efter afsluttet grundforløb.

Optagelse i skolepraktik Du skal: have registreret 3 uddannelsesønsker i Elevplan være registreret som praktikpladssøgende deltage i informationsmøde være registreret på praktikpladsen.dk tilmelde dig skolepraktik (tilmeldingsblanket, ansøgning, cv m.v.) komme til EMMA-samtale opfylde EMMA-kriterierne HUSK: Skolepraktik er et engangstilbud!

EMMA-kriterierne Egnet Mobil geografisk Mobil fagligt Aktivt søgende Disse betingelser skal opfyldes ved optagelsen til skolepraktik og under hele skolepraktikken.

EMMA - Egnet ”Ved optagelse til skolepraktik skal skolen foretage en vurdering af, om eleven er egnet til at gennemføre den ønskede uddannelse, og om eleven efter gennemført uddannelse efterfølgende vil kunne fungere på arbejdsmarkedet”. (Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser)

EMMA – Mobil geografisk ”Eleven skal opsøge og må ikke afslå tilbud om en praktikplads, henholdsvis skolepraktikplads, i hele landet”. (Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser)

EMMA – Mobil fagligt Ikke nok at søge praktikplads inden for én enkelt uddannelse.

EMMA – Aktivt søgende ”For at kunne optages til skolepraktik, skal eleven fra grundforløbets afslutning i den personlige uddannelsesplan dokumentere, at eleven: 1) har søgt ansættelse som elev inden for de uddannelser, som grundforløb giver adgang til 2) har søgt ansættelse, jf. nr. 1, hos virksomheder, der har ledige praktikpladser på praktikpladsen.dk” Jobsøgningen skal altså dokumenteres i ELEVPLAN, se uddelte vejledning!

EMMA i SkolePraktik EMMA-kriterierne skal også opfyldes, mens man er i skolepraktik. Egnet Mobil geografisk Mobil fagligt Aktivt søgende (Elevplan)

UVM og SkolePraktik Ifølge Undervisningsministeriet er Skolepraktik ikke en rettighed – men noget man gør sig fortjent til!

Tidsplan Infomøde: d. Frist for ansøgning: d. EMMA-samtaler: d. Start i Skolepraktik: d.

Skolepraktikelevers retslige stilling Skolepraktikelever er ikke lønmodtagere. Skolepraktikelever har derimod elevstatus. Retligt gælder således love og bekendtgørelser for erhvervsskoleområdet.

Skolepraktikelevers retslige stilling I perioder med delaftaler har skp-elever lønmodtagerstatus, dvs. så gælder kollektive overenskomster og lovgivning om arbejdstageres ansættelses- og arbejdsvilkår m.v. Dermed får eleven løn og ikke skolepraktikydelse.

Økonomi Skolepraktikydelse i 2012: Elever under 18 år: 2.851 kr./md. Over 18 år : 6.829 kr./md. Udbetales bagud.

Økonomi Elever under anden offentlig forsørgelse modtager ikke skolepraktikydelse. Anden offentlig forsørgelse kan fx være: revalidering arbejdsløshedsdagpenge sygedagpenge kontanthjælp

Økonomi Elever i skolepraktik får ikke befordringsfradrag, da de ikke er lønmodtagere. I stedet ydes et befordringstilskud, hvis eleven har mere end 10 km til skole. Ordningen administreres af AUB. Der ydes 90 pct. af billigste offentlige transport.

Ferie Skolepraktikelever er ikke omfattet af ferieloven. Undervisningsministeriets opfattelse at skolepraktikelever skal have fem ugers ferie om året efter ferielovens principper. Skolepraktikelever modtager skolepraktikydelse under ferie. Evt. optjent feriegodtgørelse fra tidligere modregnes.

Feriefridage Skolepraktikelever er ikke omfattet af retten til feriefridage. Undervisningsministeriets opfattelse at skp-elever skal have feriefridage på lige fod med andre. Bemærk: Skolepraktikelever optjener ikke ferie og feriegodtgørelse og feriefridage til efterfølgende år og ansættelsesforhold.

Ferie Sommerferie: uge Ferie: uge Ferie:

Arbejdstider Skolepraktik er ikke en skole. Skolepraktik er en virksomhed! Arbejdstider: Mandag-onsdag 8.00-16.00 Torsdag 8.00-15.00 Fredag 8.00-13.00 Mulighed for flex

Barsel Pga. den manglende lønmodtagerstatus er skolepraktikelever ikke omfattet af lov om ligebehandling og har derfor ikke ret til orlov og dagpenge. Ministeriets standpunkt at skolepraktikelever af begge køn gives frihed fra skolen ifm. Barsel på lige fod med elever med uddannelsesaftale. Såfremt eleven ikke kan få anden offentlig ydelse, kan eleven i stedet modtage skolepraktikydelse.

Kontaktoplysninger