Husk også, at du kan være med i konkurrencen om fede KU-hoodies

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Advertisements

Andreas Kjær Professor, overlæge, dr.med.
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Videregående pc-vejledning
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Surdej til rugbrød.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
En opskrift Den dag jeg byggede en kage. Af ren og skær kedsomhed kiggede jeg på bogreolen og fandt en gammel støvet bog, jeg ikke kunne huske at have.
Sted og dato Dias 1 For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Vis” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
SUPERSUND SALATER Kartoffelsalat og Laks med avocadosalat med ærter & spinat. Sidstnævnte salat er fra den nye ”Supersund - Salater” bogen – dog med mine.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Sted og dato Dias 1 For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Vis” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet.
Marianne Mollerup KBH Madhus
NÅR BEBOEREN HAR EN PSYKISK SYGDOM…. For at indsætte dato og sidefod: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”dato” i feltet.
Perlehønebryst Frisk blomme
Supper Purésuppe Veloutésuppe Cremesuppe Consommé Kolde supper
Varighed 5½ minut Støtter Varighed 5½ minutter. Oktober 2012 Bag for en sag 3 skønne dage med: -hjemmekværnet mel, -brød der ikke hæver -rødbedefarvede.
OPGAVE Lav en opskrift til 5 personer: Kødsovs med pasta
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Mad til unge på høj- og efterskoler
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Insidere og outsidere – den danske models rækkevidde Eksamensform og tips til eksamen og opgaver Steen E. Navrbjerg Dias 1.
Tekst starter uden punktopstilling For at få punkt- opstilling på teksten, brug forøg indrykning For at få venstre- stillet tekst uden punktopstilling,
For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet for dato og ”Enhedens.
Fastfood Oksekødsrulle og Hakkebøf med sweet potato fritter og cashewpesto Sidstnævnte er fra Fastfood bogen – dog med mine egne ændringer.
En kort præsentation af diasmaster i Powerpoint 2000 Af Otto Leholt
For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet for dato og ”Enhedens.
Sund og velsmagende mad til voksne ”Velsmag”.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Velkommen til uge 8 Ugens emner: Søvn – får du nok? Sult – mærk efter
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Sted og dato Dias 1 For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Vis” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
1 Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Sensorik Struktur: Møde på midten. Opgaven er :”Hvad er sensorik ?”
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder.
For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet for dato og ”Enhedens.
Enhedens navn Studiefremdriftsreformen Hvad betyder den for mig? Oplæg v/ Studievejledere Trine og Luise & Studiekoordinator Lasse.
”Testen-Af-Vesten”.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod SUND MED KØD Mørt ikke tørt – stegning.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Underoverskrift 17 pkt bold hvid MAX 4 linjer Overskrift her Størrelse 49 pkt hvid MAX 2 linjer Landbrug & Fødevarer Mørt eller tørt?
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod STEG KØD RIGTIGT Mørt ikke tørt.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod KØD & SMAG Mørt ikke tørt – stegning.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod KØD OG HYGIEJNE Mørt ikke tørt –
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod BASISARK Mørt ikke tørt – stegning.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet for dato og ”Enhedens.
Madkamp - DM i madkundskab
Seks veje til din sundhed
HOTDOG.
HOTDOG.
Pølsebrød af surdej Ingredienser 5 g gær 150 g surdej 12 g salt
Tema 2, Workshop 2 – opgave 3:
Rørte og piskede masser
Professionelle opskrifter og Svindberegning: 2 skoleperiode
Ærtesuppe - med basilikum, radise og rygeost
Hævemidler.
Præsentation af mad vafler
Præsentationens transcript:

Husk også, at du kan være med i konkurrencen om fede KU-hoodies Alumneforeningen Kubulus - www.kubulus.dk ”Ny på KU – God mad på SU” Opskrifter og gode råd 2012 Husk også, at du kan være med i konkurrencen om fede KU-hoodies

Smagskompasset Smagskompasset er et redskab, Alumneforeningen Kubulus - www.kubulus.dk Smagskompasset Smagskompasset er et redskab, der kan bruges, når man skal tilsmage en ret. Smagskompasset kan bruges af alle, der vil vide mere om, hvordan de fem grundsmage virker og indbyrdes er forbundne. Kompasset er udviklet af smagsdanner Claus Angelo i forbindelse med projektet "På forkant med sund mad". Download smagskompasset i fuld opløsning her.

Gode råd til madlavning på et SU-budget Alumneforeningen Kubulus - www.kubulus.dk Gode råd til madlavning på et SU-budget Alle 5 grundsmage skal være til stede i en ret for at den opleves som velsmagende. Tænk over, hvad der er grundsmage og hvad der er aromaer, når du laver mad. Smag dig frem – øv dig! Tilbered mad af rigtige råvarer og bliv ven med den smag, de giver til retten. Brug sæsonens råvarer – de er billigere og smager bedre. Spar penge ved at lave større portioner mad og frys resterne ned. Lav en madklub og få råd til økologi, mere tid og hyggeligere måltidsfællesskaber. Bag dit eget brød, det er billigere og smager bedre.  Gør rede for hvordan vi arbejder med studerende - Når du takker ja til studieplads, kan du via link melde dig ind i Alumneforeningen. I Studiestarten link, på velkomstsiden fra rektorhenvisning til alumneforeningen – fysiske møder, Under BA-studiet, Under Kandidat-delen, fx. Mentorprogram, Ved dimission, Eksamensbeviser

Hvis du vil have et saftigt brød, så brug mindre mel og mere vand. Brød og surdej: Hvis du vil have et saftigt brød, så brug mindre mel og mere vand. Hvis du vil have et brød der smager af mere, så brug surdej og mindre gær (helst økologisk). Ælt din dej til den er elastisk (det tager i hvert fald et kvarter). Lad din dej hæve længe – kornaromaer og umami frigives over tid. Har den ikke hævet tilstrækkeligt i køleskabet, så tag den ud på køkkenbordet, og lad den vågne over nogle timer. Hæld forsigtigt dejen ud på en bageplade evt. med bagepapir. Bag dit brød de første 10 min ved så høj varme som muligt, skru derefter ned for temperaturen.   Brød: 8 dl. vand 2 dl. surdej 30 gr. salt 10 gr. gær 200 gr. fuldkorn Ca. 1 kg. mel helst økologisk og stenformalet Surdej: Det nemmeste er at tage en klump dej fra næste gang du bager og stille denne i køleskabet og bruge den som en surdej. Dvs, at du hver gang du bager tager lidt dej fra, som vil udvikle sig med tiden. Du kan også læse hvordan du laver en surdej fra bunden her.

Alumneforeningen Kubulus - www.kubulus.dk Opskrifter: Gode retter til et SU-budget - udviklet af smagsdanner Claus Angelo (billedet) Billige bønner: ½ kg tørrede bønner - udblødes dagen før i rigeligt vand – sæt i køleskab. Dagen efter hældes vandet fra og bønnerne koges i rigeligt nyt vand og et drys salt. Smag på bønnerne når de har kogt en halv times tid – små bønner kort tid – store bønner lidt længere. Hæld vandet fra. Det er vigtigt, at de er gennemkogt. Knus evt. et fed hvidløg og vend enten 1 dl olie eller 100gr smør rundt i de varme bønner. Smag til med saften af to citroner, evt. peber og salt. Har du en krydderurt, så hak den i. Ingefær-kikærter: ½ kg kikærter behandles på samme måde som bønnerne. Det stærke element er her ingefær, ca. 50 gram frisk, som rives i kikærterne. Både bønner og kikærter kan bruges sammen med tilberedte grøntsager, salatblade eller råkost. Servér stegt eller kogt kylling, fisk eller hakkekød til. Kogte knuste kartofler, brunet smør, purløg, syltet kål

Alumneforeningen Kubulus - www.kubulus.dk Opskrifter: Gode retter til et SU-budget - idéer fra smagsdanner Claus Angelo Knuste kartofler i efteråret: 1 kg kartofler vaskes og koges til de er møre med salt. Hvis der er for tyk skræl på, må du i gang med at skrælle. Hæld vandet fra og knus kartoflerne med en ske. Hæld 100 gr. brunet smør henover (Brunet smør er smør, som har kogt, mens du rører i gryden. Tag den af kogepladen, når du kan se smørret farves brunt.). Smag til med salt og peber Pynt kartoflerne med frisk syltet kål. Syltet kål laves ved at snitte 200 gr. hvidkål eller spidskål fint og smage til med lidt salt og sukker. Vend rundt i kålen en gang i mellem henover 1 times tid. Inden servering, smages kålen til med eddike, så smagen bliver frisk. Du kan også koge et æg som er smilende og lægge på. Retten kan nemt tilpasses til andre sæsoner. Nye kartofler er skønne lige inden sommeren sætter ind. I stedet for kål kan du skære rabarber i tynde skiver og sylte med sukker. Æblegrød: Kog 2 kg æbler i grove tern, som du har taget kernehuset ud af. Kom lidt vand i bunden af gryden, ca. 1 dl. så æblerne ikke brænder på. Rør 100-200 gr. rørsukker i – hvor meget sukker afhænger af, hvor sødt du ønsker grøden. Har du brugte vaniljestænger, kan de fint kommes i gryden og koge med. Når grøden er kogt, og siger som en fiskekutter i gryden, smager du til med sukker, Saften af 3-4 citroner og 50 gr friskrevet ingefær. Serveres med cremefraiche 38% og makroner. Lav et drys, som du kværner evt. på kaffemøllen: Lidt rosenpeber kværnes med kardemomme og lidt sukker – til det er helt fint pulver. Har du tid, kan du pille de små frø ud af kardemommekapslerne.

Alumneforeningen Kubulus - www.kubulus.dk Vind en KU-hoodie Hvad er den bedste og billigste ret til et SU-budget? Alumneforeningen Kubulus udlodder nu flere KU-hoodies til de bedste bud på billige retter til studerende på et SU-budget. Enkelte af retterne vil tilmed komme på programmet til næste års ”god mad på SU”. Vi trækker lod blandt alle der deltager. Læs meget mere og kom med dit bud på en ret her!

Alumneforeningen Kubulus - www.kubulus.dk Læs mere Se billeder fra årets ”Ny på KU – God mad på KU”-arrangementer her. Se hvilke kogebøger, kendte kokke anbefaler studerende, og giv selv et bud her. Læs reportagen fra årets første ”Ny på KU – God mad på SU” her. Læs mere om den gode smag. Find nøglen til god og smagfuld mad her. Evaluering: Hvis du endnu ikke har sagt, hvad du syntes om arrangementet, kan du gøre det her. ”Ny på KU – God mad på SU” er arrangementer af Københavns Universitets alumneforening Kubulus. Læs mere om medlemskab og om vores mange aktiviteter her.