UU – Uddannelsesstatistik

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Statistik om afgangselever 2011 Dialogmøde om uddannelse.
Advertisements

Garantiskoleoplæg Vejlederkonferencen den Stefan Rossel UU Silkeborg.
Præsentation til forældremøder
Et målrettet uddannelsesforløb i 3 trin påLæssøesgades Skole, Århus Produktionsskole og en ungdomsuddannelse.
NavnFødselsdag AdressePostnr. ByTelefon T-shirt størrelse (forventet størrelse i august) elev forælder Ansøgningsblanket til Team Copenhagen.
Forældremøde 8.klasse.
NavnFødselsdag AdressePostnr. By Telefon Mobil nr. T-shirts størrelse (forventet størrelse i august) elev foræder Ansøgningsblanket til Team.
NavnFødselsår AdressePostnr. By Telefon Mobil nr. T-shirt størrelse (forventet størrelse til august) elev forælder Ansøgning til Team Copenhagen.
 87,4 % er i uddannelse (933)  59,0 % går i gymnasiet (629)  24,7 % er i erhvervsuddannelse (264)  1,0 % er i andre ungdomsuddannelser (11)  2,4 %
78,8 % er i uddannelse 53,6 % går i gymnasiet 21,7 % er i erhvervsuddannelse 1,3 % er i andre ungdomsuddannelser 0,9 % er i andre uddannelser 1,3 % er.
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
Ud af skolen – og hva’ så? UU Ringkøbing Fjord
NavnFødselsår AdressePostnr. By Telefon Mobil nr. T-shirt størrelse Ansøgning til Team Copenhagen Eliteidrætsakademi 2013/14 Fægtning Ansøgning indsendes.
”Vi når målet – men hvordan?”
Hvordan søger man om optagelse?
Et målrettet uddannelsesforløb i 3 trin på Læssøesgades Skole, Århus Produktionsskole og en ungdomsuddannelse. Projektet er lavet i samarbejde med Århus.
Dialogmøde om uddannelse Statistik om afgangselever 2012.
Forældremøde 7. klasse.
Status, statistik og fremtiden?
UTA- Årshjul. Optag på ungdomsuddannelserne 11. September 2013.
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Dialogmøde om uddannelse Statistik om afgangselever 2012.
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Informationsmøde 9. klasse
NYT FRA SKOLEBESTYRELSEN Karaktergennemsnit og skolekvalitet på Niels Ebbesen Skolen Vi har i dette nyhedsbrev valgt at sætte fokus på Skanderborg Kommunes.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
NavnFødselsdag AdressePost nr. By Hjemme tlf Mobil nr. T-shirt størrelse (forventet størrelse i august) elev forælder Ansøgningsblanket til.
NavnFødselsdag AdressePostnr. By Telefon Mobil T-shirtstørrelse elev forælder Ansøgningsblanket til Team Copenhagen Eliteidrætsakademi 2013/14.
NavnFødselsår AdressePostnr. By Telefon Mobil nr. T-shirt størrelse (forventet størrelse i august) elev forælder Ansøgning til Team Copenhagen.
Er vi enige om, hvordan ser en KUU-elev ud?
Status på implementeringen af vejledningsreformen
Glostrup §17.4 / UU ansvar:Uddannelsesvejledning og information Foretage endelig uddannelsesparathedsvurdering Formidling af intro, brobyg praktik.
Opgaven! Endnu flere unge skal have en ungdomsuddannelse. Færre unge på offentlig forsørgelse. Færre unge på førtidspension.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU’s opgaver Vejledning op til 18 år - Grundskolen – ca. 10 årsværk - 15 – 17 årige –
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Sådan – gør vi… Sådan gør vi med modtageunge i Aarhus Kommune. Samarbejdet mellem Børn.
19. januar 2015 Sammenhængskraft - fra udskoling til ungdomsuddannelse.
Udarbejdet af UU Randers 21. oktober 2015 Afgangselever Status i oktober måned det år hvor grundskoleeleverne afsluttede 9. og 10. klasse i.
Optagelse.dk 2016 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Odder kommune* * For skoler hvor UU har vejledningsforpligtelsen.
UURS konference den Comwell Køge Workshop 10 – hvor er UU på vej hen v. Mark Jensen UU DK UU DANMARK UDVIKLING & INTERESSEVARETAGELSE VEJLEDNING.
LEDIGE UNGE UDEN UDDANNELSE HOVEDRESULTATER FRA EN REGISTERBASERET UNDERSØGELSE JOACHIM BOLL Alternative title slide.
UU 10. maj Program Årets ansøgningsrunde Årets udfordringer Kommende initiativer.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU som indgangen til det kommunale system - bekymringsmærker og kontaktvejlederfunktion.
Alle Guldborgsunds afgangselever Kommunekode376 Antal af CPRKolonneetiketter RækkeetiketterAfbrudtAfsluttetAftaltI gangUkendtHovedtotal skoleår44.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 5. februar 2010, Skanderborg Kursus- og Konferencecenter.
Temamøde om flowet mellem a-dagpenge og sygedagpenge Roskilde Hallerne 22. Oktober 2013.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
Afgangselever Status i oktober måned
Kendte Udfordringer Usikker Fremtid.
Optagelse.dk 2017 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Odder Kommune*
Optagelse.dk 2017 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Skanderborg Kommune* * For skoler hvor UU har vejledningsforpligtelsen.
Optagelse.dk 2016 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Odder kommune*
Forældre-information
Optagelse.dk 2016 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Skanderborg kommune* * For skoler hvor UU har vejledningsforpligtelsen.
Udarbejdet af UU Randers
Kontakt- og tilbudstid
Kommunal ungeindsats Kortlægning af unge i Køge bugt
Niels Jørgen Mau Pedersen
Social- og sundhedsuddannelserne
UU - Status og uddannelsesstatistik
Indhold Forberedende grunduddannelse (FGU)
Torsdag den 11. maj 2017, UCCs årlige vejlederkonference (skype)
UU - Status og uddannelsesstatistik
Socialt Velfærdsindeks Status
Tilmelding til uddannelse 2018
Nyt fra Undervisningsministeriet
Kontakt- og tilbudstid 2018
Afgangselever
Mål for ungeindsatsen i Høje-Taastrup Kommune
Præsentationens transcript:

UU – Uddannelsesstatistik Februar 2019

Afgangsskolestatistik

Læsevejledning til status for unge uden for uddannelse: Databeskrivelse:  Statistikken indeholder data vedrørende de 15-19 årige der har gået i 8. klasse i Hedensted kommune, som fortsat er bosat i kommunen februar 2016, og som ikke længere er i gang med grundskolen. Data ser således udelukkende på elever, som har gennemført 8. årgang på skoler i Hedensted kommune. Der tages dermed ikke højde for hvor de unge tidligere eller efterfølgende har gået i skole, eller om de har gået i 10. klasse eller ej. Uddannelsesstatus er gældende per februar 2019 (data udtrukket d. 7/2), og der er således tale om et øjebliksbillede. For de unge som har gået i 8. klasse på flere skoler, benyttes den skole hvor eleven sidst gik i 8. klasse. Baggrunden for at måle på 8. klasses afgangsskole er, at man derved kan tage højde for de skoler, hvor en større andel af eleverne tager på efterskole i 9. klasse.  Læsevejledning til status for unge uden for uddannelse:   ”Forberedende og udviklende aktiviteter” dækker over aktiviteter som arbejde (fuld tid eller deltid), Produktionsskole, højskole, VUC-AVU eller VUC-HF niveau og lignende. ”Midlertidige aktiviteter” dækker over aktiviteter som offentlig forsørgelse, orlov og sygdom. ”I vejledningsproces”, skal i denne sammenhæng forstås som unge, der som status på deres seneste historik, står som ”afsluttet”, ”afbrudt”, ”aftalt”, ”ukendt” eller ”tilmeldt”, og som ikke har gennemført en ungdomsuddannelse.

Procentvis fordeling af status per afgangsskole for 15-19-årige bosat i Hedensted Kommune:

Procentvis fordeling af status per afgangsskole for 15-19-årige bosat i Hedensted Kommune:

Uddybning – fordeling per uddannelsestype for de 15-19 årige som er i gang med eller har gennemført en ungdomsuddannelse:

Uddybning – fordeling per uddannelsestype for de 15-19 årige som er i gang med eller har gennemført en ungdomsuddannelse:

Politiske mål

Mål 1: Andel med minimum 2 i dansk og matematik Målet er at 89% af eleverne i 9. kl. har min. 2 i dansk og matematik ved afgangsprøven i 2016. I 2018 er målsætningen 93%.

Mål 2: 18-30 årige på offentlig forsørgelse Målet er en årlig reduktion på 10% af 18-30 årige på offentlig forsørgelse frem mod 2018 Bemærk: 1. Tallene er opgjort ultimo året 2. Definitionen af offentlig forsørgelse er i samråd med Beskæftigelse som følger: Kontanthjælp og uddannelseshjælp

Mål 3: Unge i gang med en ungdomsuddannelse Målet er at 91% af en årgang er i gang med en ungdomsuddannelse 15 mdr. efter 9. årgang i 2016. I 2018 er målsætningen 93%. Bemærk: Året angiver det år, hvor eleven har afsluttet 9. klasse Tallene gælder kun kommunens folkeskoler