”Maden udgør en tredjedel af det samlede CO2-udslip pr. indbygger.”

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jeopardy af 7.b Sct. Jørgens Skole
Advertisements

”Omkring en tredjedel af al verdens mad bliver produceret direkte til skraldespanden”.
Bioenergiressourcerne tænkt anderledes og med kommende nye Teknologier
•Hvad kan man gøre for at stoppe volden i parforhold?
Vi skal i gang med en spændende uge, hvor det skal handle om affald.
Electrolux Marketing koordinator, web Michael Skrydstrup HR Konsulent Anne Mette Hildebrand Udvælg en elev, der skal sige til, når der er gået 5, 10 og.
- Madkultur i Ishøj Kommune
- Nordens reneste energiforsyning
Når to mennesker gør det samme… …og så alligevel ikke.
”Spis mindre kød. Produktion af kød er en af de landbrugsvarer, der udleder mest CO2. Oksekød mest, dernæst svinekød og så fjerkræ”. Kilde:
”Maden udgør en tredjedel af det samlede CO2-udslip pr. indbygger.”
Tekster af Line Susan og Lasse 
Det globale ressourceforbrug
Mette Lise Jensen, Miljøministeriet Konference om bæredygtige indkøb den 6. oktober 2011 Nye tendenser og regler på vej? Landskabet inden for bæredygtige.
Det er over 20% af vores totale udledning af drivhusgasser
Liberia.
”Tag en kødfri dag og forlæng dine kødretter de øvrige dage med masser af grønt – så er der mere luft i budgettet til økologisk kød”. Kilde:
Landbrug og fødevarer Vand Klima Global opvarmning Landbrug i DK og EU
Udfordringer i Europa Økonomi Miljø Social Romaer: Diskrimination, fattigdom og arbejdsløshed.
Men vi kan godt gøre en forskel.
Kapittel 9 Klima forandringer. Klimaet forandre sig  Drivhusgas forbruget stiger næsten i alle lande  I udviklningslandene stiger co2 udslippet især.
Nedsætter fedtindholdet
Februar 2013, Introduktion til børneernæring
Klik for at redigere i masteren Klik for at redigere teksttypografierne i masteren –Andet niveau Tredje niveau.
EU’s mål På vej mod en fremtid med større forsyningssikkerhed.
Udledninger og råderum
Den Store Plan 1. Hvem er jeg 2. Dansk mad historie 3. Ny Nordisk Hverdagsmad 1. Kort fortalt 4. I lærer mig om klima :) 5. Quizzzzz.
Pengestrømme mellem Grønland og Danmark Resumé af rapport fra Arbejdsgruppen vedr. Økonomi & Erhvervsudvikling under Selvstyrekommissionen.
Danfoss ligningen og dilemmakort CO 2 Emissions = GNP/Population Population  Energy/GNP CO 2 /Energy  
Spar penge og skån miljøet Foredrag af studerende fra Ernæring og Sundhedsuddannelsen Janne Rasmussen og Svea Due Persson.
Energi 1 g fedt giver 37 kJ = 9 kcal
Innovative elever i samarbejde med 1. Produkter 2.
VIDSTE DU, AT…der er stor forskel på, hvad du skal spise, når du… 870 kJ = 205 kcal Har god appetit Er småtspisende Tidlig morgenmad eller i løbet af natten.
Tilgang III – synlighed i lokalsamfundet Overvejelse: - Kan man se at der er en FDF-kreds? - Og... Hvad vil en tilfældig person, man møder på benzintanken,
Klimavenlig mad Rasmus Fredslund.
Lokale fødevarer i dit supermarked - Har vi brug for et madmanifest?
Konjunktur- og beskæftigelsesoverblik
VIDSTE DU, AT… Madpakker – Børn 3-6 år
Miljøvenlig transport
Hvordan løser vi klimaknuden og hvad kan forbrugerne gøre?
Affald i naturen Affald i naturen er ikke godt og det er blevet værre og det var det blevet ved med at være hvis ikke vi ikke havde skraldemænd/damer.
Undervisningsmateriale til video om Auqatrace
Madkamp Bælgfrugter og bæredygtighed
Hvor kommer kulhydrat fra?
Videofilm
Bliv frivillig i Måltidet
DOKUMENTARFILM dialogmøde
Global opvarmning Noter.
Partnerskab om Mindre Madspild
Storkøkken sygehus.
Madspild i virksomheder
Hvor kommer kulhydrat fra?
Madspild hos forbruger (privat)
Madspild.
Dialog mod Vold som business-case
Miljøvenligt køkken El – vand – affald ZEINAB, JANVIER OG GITTE.
Jeopardy om verdensmålene
Jeopardy om verdensmålene
Børn, der oplever vold i familien Omfang og konsekvenser
Klima På biblioteket finder du film, artikler og bøger om vores klima og om de nye tiltag og tanker, som klimaforandringerne medfører.
Faglig regning Kostberegning.
Virksomheder og madspild
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Præsentation af mad vafler
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Måltider og tværfaglig praksis Kristine Bælum, Professionschef
Jeopardy om verdensmålene
Jeopardy om verdensmålene
Hørup Centralskole 3. årgang
Myggenet redder liv! Myggenet som løsningen
Præsentationens transcript:

”Maden udgør en tredjedel af det samlede CO2-udslip pr. indbygger.” ”De danske husholdninger står for 89 % af det samlede madspild i Danmark.”   Kilde: Miljøstyrelsen – tal fra 2008 ”Hvert år smider hver dansker i gennemsnit 63 kilo mad i skraldespanden i stedet for at spise det.”   Kilde: Miljøstyrelsen og Land & Fødevarer – tal fra 2006   ”Maden udgør en tredjedel af det samlede CO2-udslip pr. indbygger.” Kilde: Lise Faurschou Hastrup – tal fra 2010 ”En gennemsnitlig dansk familie med 2 voksne og 2 børn smider mad ud for 10.000 kroner om året.”   Kilde: Landbrug & Fødevarer - tal fra 2010 ”Danskerne har et madspild på 680.000 tons mad om året.”   Kilde: Landbrug & Fødevarer - tal fra 2006

Hvordan kan du minimere madspild? Grupper 2 og 2 Kom med tips og idéer til hvordan I kan minimere jeres madspild.  

Hvordan kan du minimere madspild? 1. I supermarkedet: Indkøb kun den mængde mad, du har brug for.   2. I køkkenet: Tilbered kun den mængde mad, du/I kan spise. 3. Efter et måltid: Hvis du alligevel lavede for meget mad, skal det enten hurtigt i fryseren til en anden dag eller i køleskabet og spises dagen efter. Kilde: Stop spild af mad. Hvad kan du gøre for at komme madspild til livs? Lokaliseret d. 22. november 2011: http://www.stopspildafmad.dk/hvadkandugoere.html

Film – Madspild for millioner 1.del http://hval.dk/mitCFU/Samling.aspx?mode=2 25 min

Film – Madspild for millioner 2.del http://hval.dk/mitCFU/Samling.aspx?mode=2 55 min

” Madspild for milliarder” Hvilke konsekvenser har madspild for henholdsvis klimaet og økonomien?