Disse tre tegninger bruges som udgangspunkt for gennemgangen af kapitel 9. Kursisterne bedes byde ind med hvor og hvordan, der isoleres, placeres dampspærre.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Et bedre hjem gennem energirenovering
Advertisements

Ideen fremlægges for kommunens teknik- og miljøudvalg.
Intro – små anlæg Klassificering af energibesparelser
Nyborg Strand, 26. september 2011
Vinduer Case og opgaver – løsninger.
Den konfigurerbare skakt Præfabrikerede skaktelementer
Energiledelse Energiledelse betyder, at virksomheden gennemfører en systematisk, løbende indsats for at bruge energien bedre og derigennem øge virksomhedens.
Projektet støttes økonomisk af EU Go’Energi|Høje-Taastrup - telefon
Rådgiverseminar Schneider Electric Danmark A/S 1 Den globale specialist i energiovervågning video – inspiration - produkter.
VE-anlæg Introduktion.
Kredsweekendkonference Dato: 26. og 27. oktober 2012 i 8
Klassificering af energibesparelser Case til enfamilieshuse Udgangspunkt:
Energikonference Samspillet mellem udførelse af energibesparende foranstaltninger i udlejningsejendomme og de leje- og skatteretlige regler. November 2009Hans.
Installationer Varmt vand.
Helhedsløsninger eller Integrerede energispareløsninger
19.01Energivejleder – klimaskærm
Energioptimering af boliger
Svend Erik Mikkelsen Seniorspecialist
D. 12/5- 14/ Kulløsevej Kulløse.. Spædende miljømesse også for almindelige mennesker! Se blandt andet nye produkter så som isolet pladen.
Indretning af serverrum Det grønne serverrum Inservio a/s Rådgivende ingeniører med serverrummet som speciale.
Videncenter for energibesparelser i bygninger skaber viden om konkrete og praktiske muligheder for at reducere energiforbruget i bygninger. Besparelsesmuligheder.
Baggrund – Hvorfor spare på energien – og hvorfor vedvarende energi
Sådan energitjekkes indeklimaet
Trykluftforbrugere & energiforbrug
Sådan energitjekkes klimaskærmen
Videncenter for energibesparelser i bygninger skaber viden om konkrete og praktiske muligheder for at reducere energiforbruget i bygninger. Om Videncenter.
Sådan energitjekkes installationerne
Vedvarende energi og energioptimering – muligheder og udfordringer? Marts 2013.
Klimaskærm Introduktion.
5. Energipotentiale – lokalisér besparelserne – varmetab i bygningerne
Isolering Case og opgaver - Løsninger. Loft – og tagkonstruktiond λ R Overgangsisolans0,140 Gipsplader0,0130,250,052 Spredt forskalling0,250,160 Isolering/træ0,100,0442,273.
Udlejningsejendommenes energiforbrug 9. november 2009 Hvordan kan klimaskærmen optimeres? Lars D. Christoffersen
Se.dk/bigblue 1 SE Big Blue Fordi energireduktion skaber værdi og synergi.
Camp IB sept sept VELKOMMEN TIL CAMP IB37.
Velkommen til kursus i energioptimering af bygninger
Isolering Case og opgaver. Klimaskærm Dagens program 08.30: Introduktion 09.00: Isolering (viden og teori) 10.00: Kaffepause 10.15: Isolering (Case og.
5 år med ESCO- hvad er erfaringerne og alternativerne? Jesper Ole Jensen, Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet Susanne Balslev Nielsen,
Individuel eller fælles forsyning? Ole Michael Jensen SBI/Ålborg Universitet Paneldiskussion Danvak Dagen 2011.
Energimærkets top-ti – og hvad vi ellers kan lære af 7500 energimærker… Tema-eftermiddage om energimærkning og energibesparelser Energiforum.
Energirigtig bygningsrenovering - hvad venter vi på ! Seminar 20. marts 2007 Det Økonomiske Råd Poul Pedersen Bygningsingeniør Beskikket Bygningssagkyndig.
Energioptimering af bygninger Bilag. Energioptimering af bygninger 2010 Omsætning mellem energienheder Eks: 1 MJ = 0,278 kWh 1 liter fyringsolie.
Energioptimering af boliger 5. Energipotentiale – lokalisér besparelserne – varmetab i bygningerne De huse, der renoveres i dag skal konkurrere med bygningen,
ENERGIRENOVERING – VEJEN TIL BÆREDYGTIGHED OG VÆRDISKABELSE I BYGGERIET VEDVARENDE ENERGIMESSE 2.JUNI 2016 I BJERRINGBRO IDRÆTSPARK SENIORFORSKER OLE MICHAEL.
Energilandskabet ændres, så hvornår skal vi spare på energien? Energilandskabet ændres, så hvornår skal vi spare på energien? Stine Leth Rasmussen.
Energioptimering af boliger 06 og 08_Energiløsninger.
1 Undersøgelse blandt tekniske forvaltninger i kommunerne Dansk Energi oktober 2010.
El &Teknik 2012 Odense 9. maj 2012 John Larsen, Centerchef Center for Ejendomme og Intern Service Høje-Taastrup Kommune.
Energioptimering af boliger med udgangspunkt i enfamiliehuse Kurset er udviklet for Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri af Videncenter.
BARRIERER OG MULIGHEDER FOR ENERGIEFFEKTIVISERING I BYGGERIET ENERGIRIGTIGE BOLIGER – FRA AMBITION TIL FORRETNING HOS DE PRIVATE UDLEJERE FÆLLESSALEN PÅ.
Velkommen BR-10 Seminar til Til 2 x ½ dags kursus.
Aalborg Forsyning, Varme Varmeforsyningschef, Jesper M. Larsen.
BR 007Dansk BygningsinspektørForening Høringssvar DBF Overordnet vurdering Mening, indhold og det administrative. Ikke detaljeret på de tekniske krav,
BR10 Opgave Kapitel 3 bygningers indretning Adgangsforhold / tilgængelighed Hvor stort et areal skal der være foran en yderdør ? Foran en yderdør skal.
Energioptimering af boliger
BR10 Opgave Kapitel 7 Energiforbrug
Janus Hendrichsen Energitjenesten København
Energibesparelser ved indregulering af varmeforsyningen
4. Indsamling og behandling af oplysninger
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
BR10 Opgave Kapitel 7 Energiforbrug
Velkommen BR-10 Seminar.
2. Metode – indhold i kompendium
Erfaringer med energibesparelser og brugeradfærd: hvad virker?
Strib Vandværk Forbrug og Spild.
UPGRADE `15 Renovering af det industrialiserede byggeri
Ida Gå-hjem-møde: Branchen har brug for reelle energiberegninger
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
Status for energibesparelser på selvejeområdet
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
Brugernes praksis – betyder det noget for indeklimaet?
Præsentationens transcript:

Disse tre tegninger bruges som udgangspunkt for gennemgangen af kapitel 9. Kursisterne bedes byde ind med hvor og hvordan, der isoleres, placeres dampspærre m.m. Energiløsningerne, som de er præsenteret i kapitel 9, kan benyttes.

I kapitel 4 vurderes bygningens nuværende forbrug ud fra energiregninger, interview med kunden m.m. Når energiforbruget er fastsat, sammenholdes det med nøgletal for energiforbrug i tids- og størrelsestypiske danske bygninger. Eventuelt kan det være nødvendigt at tage forbehold for ekstremt kolde - eller varme - år. Er husets energiforbrug stort eller lille ? Dermed får du det første praj om, hvor store energibesparelser, der er i bygningen. Hvis det reelle forbrug ligger over nøgletallet, så er der virkeligt noget at komme efter. Men også når forbruget er i samme størrelsesorden som nøgletallet – eller endog mindre, er der besparelsesmuligheder ved at renovere bygningerne op til minimumsanbefalingerne i denne bog. I kapitel 5 beskrives metoder til at lokalisere de bygnings og typer , som har størst mulighed for at give energibesparelser. På hvilke bygningsdele findes de store ”energisyndere”? kan du læse i om varmetabet i danskernes bygninger. I dette opslagskapitel kan du finde alle bygningsdele på tidstypiske bygninger, og sammenligne varmetabet fra dem. Det kan også f.eks. være en god idé at tage udgangspunkt i restlevetider for bygningsdelene, og dermed benytte en almindelig renoveringssituation til at energirenovere bygningsdelen. Den renovering, der gennemføres i år skal holde de næste mange årtier – og derfor skal den udføres efter dagens bedste standard. Det hus du renoverer i dag skal energimæssigt konkurrere med bygninger bygget i år 2020 – hvor energibehovet i bygninger er reduceret med 75 % i forhold til BR-08! Tjekskemaerne for hhv. tagkonstruktion, facader eller varmeanlæg sikrer, at du har gennemgået tilstanden af alle relevante bygningsdele med kunden – og dermed ikke glemmer mulige besparelser. I tjekskemaet kan du notere de bygningsdele/renoveringer, som du opfordrer kunden til at få tilbud på. Tjekskemaet giver mulighed for, at den svend, der har gjort sig notaterne ude ved kunden, evt. kan overlade tjekskemaet til mester eller den person i firmaet, som står for tilbudsgivning. Ved hjælp af energiløsninger på klimaskærm beregnes energibesparelser på klimaskærmen. Energibesparelser på klimaskærmen

Energibesparelser på klimaskærmen I kapitel 6 kan du se hvad spares der ved at renovere klimaskærmen eksempelvis loftet i en 60'erbolig med nuværende 100 mm til minimumsanbefalingen på 300 mm. De tekniske installationer (k ap. 7) Ganske vist er I klimaskærmsspecialister, men nu bliver I energihåndværkere, og hér hører varmeanlægget og andre tekniske installationer med. Og ganske vist er det vigtigt, at selve energibehovet minimeres ved jeres indsats på klimaskærmen, men erfaringsmæssigt ligger der store besparelser ved energioptimering af varmeanlæg. I kan stige i kundens agtelse og vinde troværdighed ved ganske uvildigt at anvise besparelsesmuligheder, selvom de ikke ligger indenfor jeres eget fagområde. I bedste fald kan det give jer rollen som totalentreprenør. Kapitlet giver redskaber til at lokalisere energibesparelser på de tekniske installationer.

Se opgave 9, under faneblad 14.