Frelse af nåde ved tro Hvordan syndere bliver forligt og kan leve i fællesskab med den levende Gud Kristian Guttesen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Paulus en brik i Guds frelsesplan
Advertisements

Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
I er verdens lys Det skal handle om lys i dag og om det at være et lys. Her i efteråret og hen over vinteren, så er lyset noget af det vi allernemmest.
Nøgler til menighedens vækst
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
Evangeliets fjender Enemies of the Gospel Vrăjmaşii evangheliei.
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
At vente på Guds time.
Hvilken slags kirke ønsker vi at være
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Kapitel 1 dias 1.1 Kapitel 1: Indledning VELKOMMEN til kurset ! Bibelen og Jesus.
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Livet i Helligånden TEMA: Pinse TEXT: Rom. kap. 8 MÅLGRUPPE: kristne og endnu ikke kristne FORMÅL: At forstå og kalde os til at praktisere fællesskabet.
Rom. 12:2 – Sindet fornyes Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det.
Præsenteret af cand.theol. Finn B. Andersen
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
Forløsende bøn, kap.9.. Daniel 9:1-5 I Dareios’ første regeringsår – han var af medisk herkomst, søn af Ahasverus, og var blevet konge over kaldæernes.
Bibelmeditation III Teol.kursus, MF Luk 24, Den opstandne Jesus og disciplene. Således står der skrevet: Kristus skal lide og opstå.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud
1. Kor. 1:17-2:5 For Kristus sendte mig ikke for at døbe, men for at forkynde evangeliet, dog ikke med talekunstens visdom, for at Kristi kors ikke skal.
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen. 7 følger af retfærdiggørelsen jf. Rom 5,1-11 1) Fred med Gud v.1 2) Adgang til Gud v.2a 3) Håb om herlighed v.2b 4)
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen De herliges lidelser er nåde Romerbrevet 8,17-39 De herliges lidelser er nåde Søndag, den 9. august 2015 Aalborg Frimenighed.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 3. APRIL 2016 SOGNEDAG ØSTER HORNUM PROFESSOR (MSO) ANDERS-CHRISTIAN JACOBSEN AARHUS UNIVERSITET ARTS.
Liturgiens evangelium. En god gudstjeneste er som et H.C. Andersens eventyr tematisk - genkendelig - overraskende.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
De ti bud Jeg er Herren din Gud. De første bud Gud talte alle disse ord: »Jeg er Herren din Gud, som førte dig ud af Egypten, af trællehuset. Du må ikke.
Livets Ord Marts 2016 “Guds rige er kommet til jer” (Luk 11, 20).
Bibelen som redningsvest eller kompas? Hvordan kan man navigere efter Bibelen som voksen københavner, og hvordan kan den hjælpe os i mål?
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
Ingen billig nåde 1.Johannes 1:5-2:2. 1.Johannes 1:5-10 Og dette er det budskab, som vi har hørt af ham og bringer videre til jer: Gud er lys, og der.
Galaterne 1-2 Nåde og Fred fra Gud Fra Paulus, apostel, ikke fra mennesker, ikke udsendt af et menneske, men af Jesus Kristus og Gud Fader,
Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
486 – Halleluja, Guds menighed 1, S1 Halleluja, Guds menighed, din tak lad opad stige! Guds Ånd er kommet til os ned, på jorden er Guds rige. Vor Herre.
1. Mos 1:1-2 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene.
Johs. Evangeliets formål Søndag d. 3. april 2016.
Livets fyrste dræbte I… Ap.G. 3,12-26 Nicolaifællesskabet d. 2/
Hvad skal vi gøre? Ap. G. kap 2, v Nikolaifællesskabet d. 18/ Christian Backer Mogensen.
Den kommunikerende Gud (4), Lukas 4. Evangeliets formidling, Jesu virke, Kirkens kald.
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
JEHOVA RAFA – HERREN SOM HELBREDER DIG!. ”Jeg er Herren, der læger dig!” Jehova Rafa - ES
Jesus Kristus indvarsler Guds rige her i verden
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
Pilgrimsvandring.
Paulus’ Brev til Efeserne Evangeliet om Kristi ubegribelige rigdom
S1.
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
2. Tim. 3:16-17 Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed, så.
”Tror du på julemanden?”
Julens symboler Matthæus 2
Matt. 28:8-10 Og de skyndte sig bort fra graven med frygt og stor glæde og løb hen for at fortælle hans disciple det. Og se, Jesus kom dem i møde og hilste.
Jesus, jeg vil gi’ Dig mit liv 1, S1
HVOR GUD MØDER OG FORVANDLER OS
Bibelens domsberetninger – er de et dilemma for kristne.
Vi prise dig, Gud, for din enbårne Søn
066_Jesus, Frelser og befrier 1, S1
Levende og virksom Tro i Frikirken!
Livets Ord Februar 2018.
Du skal ikke være bange Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
Har jeg virkeligt evigt liv?
Guds arvinger og Kristi medarvinger
Præsentationens transcript:

Frelse af nåde ved tro Hvordan syndere bliver forligt og kan leve i fællesskab med den levende Gud Kristian Guttesen

Paulus opsummerer frelse ved tro Men nu er Guds retfærdighed åbenbaret uden lov, bevidnet af loven og profeterne, Guds retfærdighed ved tro på Jesus Kristus for alle, som tror. Der er ingen forskel; for alle har syndet og har mistet herligheden fra Gud, og ufortjent gøres de retfærdige af hans nåde ved forløsningen i Kristus Jesus. Rom 3:21-24

Den frelseshistoriske kontekst Guds frelsesplan ”som fra evighed af lå skjult i Gud” (Ef 3:9) ”Hendes afkom skal knuse dit hoved” (1Mos 3:15) Løfter og indgriben i Det Gamle Testamente Adam, Noah, Abraham, Moses, David Israel, landet og tempeltjenesten Opfyldelsen med Jesus i Det Nye Testamente ”Men da tidens fylde kom, sendte Gud sin søn, født af en kvinde, født under loven” (Gal 4:4) Paulus dokumenterer hvordan evangeliet er opfyldelsen af Guds plan Nogle væsentlig fikspunkter angives Retfærdiggørelse ved tro giver mening i denne sammenhæng – uden ville troen være uden fundament Illustration: Mal Fletcher – ”I can fly” Jesus kommer som forudsagt ”Men da tidens fylde kom, sendte Gud sin søn, født af en kvinde, født under loven” (Gal 4:4) ” Mangfoldige gange og på mangfoldige måder har Gud i fortiden talt til fædrene gennem profeterne, men nu ved dagenes ende har han talt til os gennem sin søn,” (Hb 1:1-2) ”…og du skal give ham navnet Jesus; for han skal frelse sit folk fra deres synder.” (Mt 1:21) ”Derfor blev Guds søn åbenbaret: for at tilintetgøre Djævelens gerninger.” (1Joh 3:8) Riget forkyndes Jesus gik omkring i alle byerne og landsbyerne, underviste i deres synagoger, prædikede evangeliet om Riget og helbredte al sygdom og lidelse. (Mt 9:35)

De gode og de dårlige nyheder… Evangeliet – Gode nyheder Det glædelige budskab ”For jeg skammer mig ikke ved evangeliet; det er Guds kraft til frelse for enhver, som tror, både for jøde, først, og for græker.” (Rom 1:16) Guds vrede og dom - De dårlige nyheder ”The good news is so good, because the bad news is so bad” ”For Guds vrede åbenbares fra himlen over al ugudelighed og uretfærdighed hos mennesker, der undertrykker sandheden med uretfærdighed.” (Rom 1:18) ”The good news is so good, because the bad news is so bad” (Traktat af Mickey Walker)

Syndens realitet Erfaringsbaseret Det Bibelske vidnesbyrd Religiøst, filosofisk og den enkeltes samvittighed Det Bibelske vidnesbyrd ”for alle har syndet og har mistet herligheden fra Gud,” (Rom 3:23) ”for der er intet menneske, som ikke synder” (1Kng 8:46) ”Intet menneske på jorden er så retfærdigt, at han kun gør det gode og aldrig synder.” (Præd 7:20) ”for der er intet menneske, som ikke synder” (1Kng 8:46) ”intet menneske er retfærdigt over for dig” (Sl 143:2) ”Hvem kan sige: Jeg har holdt mit hjerte rent, jeg er ren for synd?” (Ord 20:9) ”Intet menneske på jorden er så retfærdigt, at han kun gør det gode og aldrig synder.” (Præd 7:20) ”for alle har syndet og har mistet herligheden fra Gud,” (Rom 3:23) ”Men Skriften har indesluttet alt under synd, for at løftet ved tro på Jesus Kristus kunne gives dem, som tror.” (Gal 3:22) ”Alle begår vi mange fejl.” (Jak 3:2) ”Hvis vi siger, at vi ikke har synd, fører vi os selv på vildspor, og sandheden er ikke i os.” (1Joh 1:8)

Gud This Photo by Unknown Author is licensed under CC BY-SA

Gud This Photo by Unknown Author is licensed under CC BY-SA

Gud This Photo by Unknown Author is licensed under CC BY-SA

Gud §§ This Photo by Unknown Author is licensed under CC BY-SA

Guds værk i Kristus adresserer Guds Hellighed Menneskers synder, overtrædelser og uretfærdighed Spørgsmålet om straf Sejr over døden Den nye fødsel

Frelsen af nåde ved tro Den kristnes fødsel og indlemmelse i Kristus Kristi værk som fundament Troens art og grund Retfærdiggørelse og Helliggørelse Livet i Kristus Ånden som pant på arven Forholdet til gerninger Kristus som forbeder

Rom 16:25-27 ”Ham, som formår at styrke jer med mit evangelium og Jesu Kristi budskab, med åbenbaringen af den hemmelighed, der har været hyllet i tavshed i evige tider, men som nu er bragt for dagen og gennem profetiske skrifter på den evige Guds befaling gjort kendt for alle folkeslag for at føre dem til troslydighed – ham, den eneste, vise Gud være ære ved Jesus Kristus til evig tid! Amen.