Stramning i VO Lovforslag L200 fremsat 11. juni 2014

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
BUDGET, OPSPARING og LÅN
Advertisements

PengeSpillet.
Rentefiksering Primær Sekundær HOA A/S Lån 1 mio Rente 0 %
Nationalparkmøde Anne Sophie Gamborg Dansk Skovforening 7. september 2010.
DLBR Alternativ finansiering Vækstfonden. Vækstkaution – lån op til 2 mio. kr. Dækker op til 75% af bankens risiko Kautionen nedskrives lineært over finansieringens.
Søjle 1: Offentlige ydelser
Forbrugeraftaler kap 9 Af: Pia Hansen.
Køb af andelsbolig - hvorfor man altid skal tænke sig om, når man køber bolig – også når der er tale om en andelsbolig!
Det Internationale Område
Solcelleanlæg – for private
Coop Bank.
Takstberegning RAMMEAFTALE 2015.
Globaliseringsnetværket 13. marts 2008 Eksport Kredit Fonden.
Makro-2 uge 10 Skattereformen Repetition
Behovet for regnskabsvæsen
22.4 B-indkomst Præsentation Uddelingskopier Se præsentationen med animationer på SKAT  10 rater.
Ændring af virksomhedsskatteloven
Praksisformer og virksomhedsdannelse Af Natalia Madsen & Mads Grarup Odense den 3. februar 2004 Forum: OR
Forslag Energi 2020 – Lemvig Kommune % VE i 2020
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Åbningsbalance i nyt I/S.
Egenkapital og privatforbrug
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Overførsel af biler – tidligere regler Hvis anvendelse af et driftsmiddel ændres imellem 100 pct.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Få styr på skatten, inden du rejser ud Specialkonsulent Søren Hjorth.
Præsentation.
Holdingselskaber - oprettelse og generationsskifte
Hvad bringer fremtiden ?. Det er svært at spå om Skørring Å.
Michael Stoltze biolog, ph.d. og forfatter,
Finansiering med lånekapital
Husstandsmøller / solceller
Globalisering. Kan mikrofinans skabe vækst i et udviklingsland?
Ændring af virksomhedsskatteloven
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. OPLÆG TIL GÆSTEUNDERVISNING 2016 LØN, LÅN OG OPSPARING (Til arbejdshæftet.
Kapitel 16 Kreditaftaler. Kreditaftaler kapitel 16 I kapitel 16 gennemgås: Krav til kreditaftaler Trepartsforhold Køb med ejendomsforbehold Køber misligholder.
Afskrivninger Hvad er anlægsaktiver? Er aktiver, som virksomheden anvender i længere tid f.eks. Biler Bygninger Inventar (borde, reoler, IT-netværk mm.)
Informationsmøde Velkomst 2.Orientering om økonomi på baggrund af de valgte modeller for indbetaling. 3.Spørgsmål + svar 4.Pause 5.Orientering.
Årets afgørelser Anders Lützhøft, Jura. Årets afgørelser Fra SKM Virksomhedsordningen, gæld i stuehus 15. Udlån fra virksomhedsordningen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erhvervs- og uddannelsesvejledning i et regionalt perspektiv, 12. november 2014 ”Beskæftigelsesreformen” v/Fg.
Multiplikatoren Konference om samspil mellem samfundsfag og matematik Per Henriksen,
Ekstraordinær generalforsamling AB Sønderhus Altaner Alle priser og beløb er anslået og der tages generelt forbehold for fejl og mangler.
Studiepraktik på polit Økonomiske Principper B 23. oktober, 2015 Kamilla Holmgaard.
Gjerrild-Bønnerup Friskole Økonomiske Strategi
Kapitel 20 Fordringer, gældsbreve og pantebreve. 1.En fordring – hvad er det? 2.Overdragelse af krav 3.Debitors indsigelser mod kravet 4.Hvem kan tage.
ARBEJDER DU FOR BANKEN – ELLER ARBEJDER BANKEN FOR DIG?
DANSK OG INTERNATIONAL ERHVERVSRET, 3. UDGAVE Kapitel 16 Kreditaftaler.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Holdingselskaber - oprettelse og generationsskifte
Kapitel 16 Kreditaftaler.
Lokale lønforhandlinger
Sælg mere, og finansier din virksomhed. Med statsgaranti.
Kapitel 16 Kreditaftaler.
Nyt fra Efterskoleforeningen
Kapitel 15 Finansiering vljfiwejfwPOI.
Rammeaftale 2018 – Baggrund og opstart
Roskilde 12. maj 2015 Anders Lützhøft.
Roskilde 15. december 2015 Anders Lützhøft.
Lov nr. 992 af 16/ om ændring af virksomhedsskatte-loven og kildeskatteloven Anders Lützhøft.
Vækstkaution og Kom-i-gang-lån
Flere i beskæftigelse – lavere ledighed
Orientering omkring Budget
Ny målrettet arealregulering af landbruget
Medlemsmøde om GDPR Bestyrelsesreferater mv. og fotos
Aftale om midlertidig arbejdsmarkedsydelse Overblik
Lf. nr. 123 af 23/ om ændring af (…) virksomhedsskatteloven (…) - med seneste ændringer Anders Lützhøft.
BUDGET, OPSPARING og LÅN
PengeSpillet 2018 #Pengeuge Til arbejdshæftet "Viden om penge"
Virksomhedstyper og ejerforhold
TORSDAG DEN 7. DECEMBER 2017 KL
Ny fælles landbrugspolitik i EU efter 2020
Lånetyper Annuitet Erhvervsøkonomi / Managerial Economics
Kapitel 11 Kreditaftaler.
Præsentationens transcript:

Stramning i VO Lovforslag L200 fremsat 11. juni 2014 Skattestramninger i virksomhedsordningen Øjeblikkelig virkning Berører minimum 1/3 af alle landmænd

Hovedudfordringer i L200 Det vil ikke længere være muligt for virksomheder med en negativ indskudskonto at spare op under virksomhedsordningen. På baggrund af den med aftalen forhøjede bagatelgrænse og de foreliggende regnskabstal vurderer L&F, at denne del af froslaget vil berøre ca. 9.500 landmænd alene til sammenligning med de ca. 2.000, der nævnes i forslaget. Hvis aktiver, der indgår i virksomhedsordningen, fremover stilles til sikkerhed for gæld, der ikke indgår i virksomhedsordningen, anses et tilsvarende beløb for hævet af den selvstændige. Sikkerhedsstillelsen for de private lån kan dog afvikles over tre år. Dette hjælper dem, der har mulighed for at omlægge lån uden sikkerhed i virksomhedens midler. Andre uden denne mulighed, vil fortsat blive ramt. Rammeaftalen sikrer desuden, at der skal findes en løsning på de situationer, hvor blandet benyttede bygninger stilles til sikkerhed for lån. Dette er helt centralt for landbruget, hvor der er en tæt sammenhæng mellem privat og virksomhedsrettet gæld.

Hvad indebærer forslaget? Mange landmænd har anvendt virksomhedsordningen helt efter bogen. Forslaget bør derfor justeres, således at det målrettes dem, der har misbrugt ordningen og ikke de mange, der i næsten 30 år har brugt ordningen upåklageligt. Lovforslaget skaber betydelig usikkerhed omkring udligning af indskudskonto op til selvangivelsesfristens udløb den 1. juli 2014. 9.500 landmænd skal bringe indskudskontoen i 0, hvilket de umuligt vil kunne låne til uden at stille sikkerhed for den private gæld. Lukning af lokale banker, fordi det rammer de landmænd, der gennem krisen har kørt med underskud og først de seneste år har fået næsen oven vande. Intet overblik over hvem reglerne for sikkerhedsstillelse vil ramme. Kan potentielt ramme samtlige landmænd (ca. 40.000), hvis det ikke lægges maksimale kræfter i at finde en dækkende og økonomisk holdbar løsning for blandet benyttede bygninger.

Negativ indskudskonto Eks. (sat på spidsen) Den erhvervsdrivende sparer nu op til 24,5 % i den erhvervsmæssige del og bruger de resterende 75,5 % til afdrag på gælden. Han lever så af de 2 mio. kr., han har ”lånt” af den erhvervsmæssige del. I yderste konsekvens bliver virksomhedsskatten den eneste skattebetaling det år. (ofte hæve op til topskattegrænsen) OBS: Det opsparede overskud skal dog beskattes som personlig indkomst (56%), når det engang hæves fra virksomhedsordningen. Art Privat Erhvervsmæssig Gæld 10 mio. Aktiver 2 mio. 8 mio. Indskudskonto -2 mio. Dog oftest rentkorrektion – idet kapitalafkastsatsen også er negativ.

Negativ indskudskonto Eks. landmand Indskudskontoen er løbende blevet negativ pga. underskud i driften. I år med overskud hæves en del til beskatning som personlig indkomst (til at leve for) – og en resterende del spares op (i mod betaling af virksomhedsskat). Helt ok at få afdraget noget gæld, så der er likviditet til nye investeringer mv. Indskudskontoen er ”låst” – så selvom der ikke afdrages på ”privat gæld mere”, vil den stadig være negativ. Eksempler hvor kapitalafkastsatsen er positiv men indskudskontoen stadig negativ.

Negativ indskudskonto Konsekvens fremadrettet: Negativ indskudskonto = ingen opsparing

Sikkerhedsstillelse Privat Erhverv Kontanter og gæld Sikkerhed i aktiverne Her er gælden i privatøkonomien, dog med sikkerhed i virksomhedens aktiver Samme effekt som ovenfor – hele overskuddet kan opspares (hvis planlagt) Hvad hvis kreditforeningslånet i ejendommen er ét lån? Fordelen er som ovenfor, at han lever af pengene fra lånet og sparer op i virksomhedsordningen (som ovenfor) I vores verden er kan det være tale om en del af kreditforeningslånet, som ikke er delt i to men er ét samlet lån – hvad har skatteministeriet sagt tidligere på dagen? – der hæves stadig i ordningen. Konsekvens: - Sikkerhedsstillelsen skal anses for hævet (personlig indkomst)

Modellen som beskrevet i L200 stemmer ikke med virkeligheden Der optages et lån inden indtræden i VO (kan også opstå løbende ved underskud) Lånet deles op – gæld indskydes i virksomhedens økonomi og lån placeres i pivatøkonomien Herved opstår en negativ indskudskonto Efterfølgende virksomhedsoverskud overføres ikke til privatøkonomi (hvor der jo er midler fra lånet) Herved svares virksomhedsskat af overskud til 22 pct. i stedet for 56,2 pct. (2016-tal) – (men skal jo beskattes, når beløbet skal hæves) Resterende overskud bogføres på konto for opsparet overskud Dette overskud bruges til at indfri den indskudte private gæld (hvis der f.eks. er tale om stuehuset – er der flere penge til investeringer i virksomheden)

L200 – hvad gør vi? Der arbejdes på at begrænse og målrette forslagets rækkevidde, så det alene rammer utilsigtet udnyttelse af reglerne og har fremadrettet virkning: Pressemeddelelse udsendt Tæt politisk kontakt Tæt kontakt til embedsmænd Kontakt til andre organisationer Kontakt til SKM med ændringsforslag ift. usikkerhed omkring selvangivelsesfristen 1/7