Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Beskæftigelsesregion
Advertisements

Hvordan vil Region Midtjylland engagere sig i indsatsen?
De unges vandring i uddannelsessystemet – uddannelsesmønstre i Region Midtjylland og betydningen af geografi og social baggrund Handels- og Ingeniørhøjskolen.
Samarbejde og koordineret indsats Kompetencerådsmøde den 4. marts 2011
Socialtilsyn Midt Dialogforum Midtjylland mandag den 16. september 2013.
Organisering af sundhedsberedskabet og forberedelserne vedr. influenzapandemi Orienteringsmøde vedr. influenza-situationen 18.
Arbejde i temagrupper Metode:
Det regionale samspil med VEU- centrene Lotte Holten-Møller Kontorchef, Kontor for regional udvikling og EU.
Vidensopsamling om langtidsledighed Hovedstaden & Sjælland 17. april 2013 Niels Kristoffersen, mploy 1.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Profil-værktøj til unge på uddannelseshjælp Kursus April 2014.
Beskæftigelsespolitiske udfordringer på kort og på lang sigt -Oplæg v. Peter Graversen.
Beskæftigelsesregion Syddanmark, Karl Schmidt Match 3 - Ny analyse - Brug for alle.
STRATEGIEN FOR SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE Afsluttende konference Onsdag den 8. juni 2016.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Jobrotation - den bedste opfindelse siden skiveskåret rugbrød.
Jobcenter Høje-Taastrup Ungeindsatsen i Jobcenter Høje-Taastrup Beskæftigelsespolitisk konference på fredag den 24. april 2009.
”Nye veje til at motivere og aktivere de unge på arbejds- markedet”
Region Hovedstadens Vækstbarometer Arbejdskraft ”Region Hovedstadens Vækstbarometer” er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erhvervs- og uddannelsesvejledning i et regionalt beskæftigelsesperspektiv Temamøde – fredag den 27. maj 2011.
Somatisk SOF Sydvestjylland den 22. januar 2014 Implementering af strategi for forebyggelse og behandling af livsstilssygdomme for mennesker med en sindslidelse.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
1 Udviklingen i anvendelsen af de kompenserende ordninger Ved Anne Lyders Gade og Leif Scherrebeck Specialfunktionen Job & Handicap.
Videnopsamling om fremtidens kompetencebehov Steinar Stefansson, Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværksmøde for Teamledere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Onsdag den 10. december 2014.
Velkommen til regionsmøde i Region Midtjylland søndag den 27. september Scandic Silkeborg.
Fokus på handicappedes beskæftigelse Handicapkonference 22. november 2007.
Plancher til møde om Akutpakken og Akutjob Palle Christiansen – Regionsdirektør Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Den virksomhedsrettede indsats i Midtjylland. 2 Hvorfor mere virksomhedskontakt?  Højt politisk prioriteret (ministermål i 2014).  De nye reformer stiller.
Det regionale Beskæftigelsesråd Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til netværksmøde om virksomhedsindsatsen.
1 Hvordan nedbringer vi langtidsledigheden? Forandringsteori og resultatbaseret styring i Jobcenter Silkeborg Jens Folman Jobcenterchef.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Udfordringer på det akademiske arbejdsmarked v/ regionsdirektør Jan Hendeliowitz.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erhvervs- og uddannelsesvejledning i et regionalt beskæftigelsesperspektiv Temamøde – fredag den 3. december.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 12. februar 2010, Fuglsøcentret, Knebel.
Temamøde: Arbejdskraftreserven, de unge og nyorientering på arbejdsmarkedet” Den 12. februar 2010, Fuglsøcentret, Knebel.
Oplæg til UUV Repræsentantskabs- møde den Bjarne Andersen, Køge Kommune.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Jobcenterchef-seminar 27. september 2010 Resultatbaseret styring og forandringsteori v/vicedirektør Merete.
Salg og marketing ved iværksætteri AMU-kursus © Undervisningsministeriet. Marts Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for Handel,
Den langtidsledige skal til roret En individuel og jobrettet indsats for langtidsledige Oplæg på temadag i Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland.
Udviklingen på arbejdsmarkedet og arbejdsmarkedsstrukturen på kort og længere sigt Torben M. Andersen Aarhus Universitet Beskæftigelsesregion Midtjylland,
1 Viden om arbejdsmarkedet i Midtjylland  Kontrakt 2012  Årlig analyserapport  Kommunebeskrivelser (april)  Udviklingen på det lokale arbejdsmarked.
MUSIKTEATRET I HOLSTEBRO DEN 28 FEBRUAR 2011 DEN DEMOGRAFISKE UDFORDRING I LEMVIG, STRUER, HOLSTEBRO OG SKIVE.
Analyse af ungegruppen i Midtjylland 1 13/ Beskæftigelsesregion Midtjylland Analyse af ungegruppen i Midtjylland Konference 13. marts 2009.
Koncept for åbent værksted, materialebank og kompetence- pakke Tilbud om kursus for ledere i virksomheder om deres rolle i medarbejdernes uddannelse og.
Urban Lab. 8 kommuner Favrskov, Herning, Holstebro, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg og Aarhus. Baggrund i Aarhus 2017’s kortlægning af Region Midtjyllands.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Indsats og resultater - sigtelinjer for 2013 og 2014 v/ regionsdirektør Preben Rasmussen Høj.
Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.
Nye analyser Jobcenterchefmødet den 6. september 2011.
Modelprojekterne KVIS og KVIK KVIS Koordineret virksomhedsrettet indsats for sygedagpengemodtagere match 2 KVIK Koordineret virksomhedsrettet indsats for.
Fordomme og udfordringer i handicapindsatsen Stig Langvad, formand, DSI.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Kvantitativ profil af ledige i matchgruppe 4 og 5 i Region Midtjylland.
Brug for alle - Økonomi, ansøgning og evaluering.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til fælles temadag om opfølgning på akutindsatsen og det fremtidige samarbejde d. 28. august 2013.
FTF er danskere FTF er hovedorganisation for offentligt og privat ansatte. Medlemstallet er steget med i løbet af de sidste ti år.
Forslag fra arbejdsgrupperne
Præsentation af metodehåndbog for virksomhedsservice
Hjerteforeningens interessevaretagelse
Lokale strategier i kommuner for borgere, ansatte og beslutningstagere
1. Arbejdskraftreserven
Jobcenterchefmøde - Fredericia d. 17. september 2008
Målet med at give nogle elever en transitmentor
En forenklet beskæftigelsesindsats
18. september 2018 Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018 Ansøgningspuljer på området for udsatte voksne.
Investeringsstrategien ”Flere i job og uddannelse”
Informationsmøde om § 18-midler til frivilligt socialt arbejde
RAR Sydjyllands indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Sydjylland – august 2018.
RAR Fyns indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Fyn – august 2018.
Boostcamp for unge med autisme – erfaringer og refleksioner
Det kommunale område Udviklingen i fordelingen af ansatte, årsværk og lønsum, 4. kvartal 2008 til 4. kvartal 2018 Kilde: Egne udtræk fra KRL.
En forenklet beskæftigelsesindsats
Præsentationens transcript:

Langtidsledighed i Midtjylland

Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat risiko for, at antallet af langtidsledige enten stagnerer eller stiger! Formålet med langtidsledighedsanalysen er derfor: at give jobcentre og andre relevante aktører ny viden om de langtidsledige – særligt i forhold til hvad der påvirker risikoen for at blive langtidsledig, og hvad der påvirker jobmulighederne hos de borgere, som er blevet langtidsledige.

Debatoplæg Debatoplægget Langtidsledighed – hvad gør vi?:  præsenterer de vigtigste resultater fra analysen  udpeger og perspektiverer de centrale udfordringer i indsatsen for de langtidsledige  skaber grundlag for at de lokale beslutningstagere kan drøfte og beslutte strategier for at forebygge og afhjælpe langtidsledighed  Debatoplægget sendes ud til LBR og beskæftigelsesudvalgene ultimo oktober

Indhold i langtidsledighedsanalysen  Hvordan udvikler antallet af langtidsledige sig i Midtjylland og i de fire arbejdskraftoplande i region Midtjylland?  Hvilke kendetegn har de langtidsledige – regionalt og lokalt?  Hvilke brancher kommer de langtidsledige fra?  Hvilken beskæftigelsesindsats får de langtidsledige?  Hvor finder de langtidsledige job?  Hvilke faktorer påvirker risikoen for at blive langtidsledig?  Hvilke faktorer påvirker jobmulighederne hos de langtidsledige?

Analysens resultater De langtidsledige kan inddeles i 9 grupper  Ældre over 55 år  Faglærte mænd 30 til 54 år  Ufaglærte mænd 30 til 54 år  Videregående uddannede  Faglærte kvinder 30 til 54 år  Ufaglærte kvinder 30 til 54 år  Nyuddannede  Ufaglærte unge 18 til 30 år  Uddannede unge 18 til 30 år  Grupperne har forskellige jobmuligheder og jobbarrierer – og kan derfor have fordel af en differentieret indsats

Analysens resultater 2 Risikoen for langtidsledighed øges, hvis den nyledige  har arbejdet inden for videnservice, industri, handel eller transport  tidligere har haft lang ledighed  er over 40 år  har en ikke-vestlig baggrund  har kort erfaring på arbejdsmarkedet Risikoen for langtidsledighed mindskes, hvis den nyledige  har en mellemlang videregående uddannelse  har arbejdet i byggebranchen, offentlig service eller operationel service  har afsluttet sin uddannelse for nyligt  havde en høj lønindtægt i sit seneste job Der er mindre geografiske forskelle

Analysens resultater 3 Jobchancerne mindskes, hvis den langtidsledige  er over 50 år  er en mand  har haft lange ledighedsperioder før  har haft længere sygdom før  har kort erhvervserfaring  Den faglige baggrund, uddannelsesniveauet og branchetilhøret betyder derimod mindre for de langtidslediges jobchancer

Langtidsledighedsprojekter i Midtjylland  Styrket virksomhedskontakt - Ikast-Brande, Skive og Viborg  Viden om udfaldstruede ledige - Hedensted, Horsens, Skanderborg og Aarhus  Særlig indsats til unge langtidsledige - Herning  Jobrotation - Favrskov, Norddjurs, Randers og Syddjurs - Odder og Skanderborg  Målrettet kompetenceudvikling af jobcenter- medarbejdere - Holstebro, Lemvig, Ringkøbing-Skjern og Struer  Der kommer snart en ansøgningsrunde målrettet unge i bygge- og anlægssektoren og det ufaglærte område

Anvendelse af analysen Beskæftigelsesregionen vil bla. anvende analysen ifm.:  Debatoplægget Langtidsledighed – hvad gør vi?, som sendes til LBR og beskæftigelsesudvalgene  Jobcenterchefmødet den 21. november 2011  LBR-RBR temamøderne i 2012  RBR-konferencen i 2012  Løbende opfølgning og understøtning af projekterne i jobcentrene  Mere information på hjemmesiden

Forandringsteori opstilles bagl æ ns med udgangspunkt i den enkelte m å lgruppe  Man starter med at identificere og afgr æ nse m å lgruppen  Dern æ st fastl æ gges de tilsigtede effekter p å langt sigt for m å lgruppen (besk æ ftigelse, uddannelse)  N å r disse er tydelige, g å r man videre med at definere resultater p å kort og mellemlangt sigt for den m å lgruppe man arbejder med  Det er s å ledes f ø rst i den sidste del af arbejdet, at det skal overvejes, hvilke indsatser og aktiviteter, der skal tilbydes personer i m å lgruppen for at hj æ lpe dem til at opn å specifikke resultater