HOVEDSTADENS REKRUTTERINGSSERVICE. OM OS Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) er et samarbejde mellem 18 kommuner (16 jobcentre) i Hovedstadsområdet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den gode introdag Skills Stafetten i introdagene
Advertisements

Dagsorden Hvor langt er vi? Beskæftigelsesreformen Oplæg til jobcenter
VEJEN FREM TIL ET GODT JOB I NORGE AOF Job og Uddannelse Gladsaxe – Lyngby – Gentofte Lisa Elsbøll, forstander Kontakt: Job og Uddannelse.
Spildevandscenter AvedøreVallensbæk Kommune og Kloakforsyning Brøndby Kommune og Kloakforsyning Samarbejde kommune-forsyning Konkrete projekter i åbent.
Etablering af samordningsudvalg i psykiatrien
Hvad kan jobcentrene tilbyde?
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
KABS – Konference Stofmisbrug 2008 Undersøgelse: Stofmisbrugsområdet efter kommunalreformen.
Det Sociale Kapitel
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
Protokollat ok.2014 om rekruttering og opkvalificering til bygge – og anlægsprojekter Dansk Byggeri og 3f vil i fælleskab iværksætte en række aktiviteter,
Temadag for kommende RBR-repræsentanter 18. maj 2010.
1 J Jørlunde 2010 Udvalgte Boligområder – ny specialindsats på Musvågevej Den tidligere Jobpatrulje arbejdede frem til 1. nov.2009 intensivt med et lille.
Formidling på GBS. Nye undervisningsmaterialer Foto:Kolibri63.
Støjkortlægning og støjhandlingsplaner EU-direktiv om vurdering og styring af ekstern støj (2002) Bekendtgørelse om kortlægning af ekstern støj og udarbejdelse.
Ressourcestrategien - Hvordan kommer vi i mål?
Formidling på GBS. BAGGRUND  Vi er ejet af 19 kommuner med 24 genbrugsstationer og ca. 300 skoler. Vi drifter selv de 9 af genbrugsstationerne.  Vi.
BPFNet den 4. oktober 2007 ”Praktiske erfaringer med VSE – hvad virker”?
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
af 15 Region Hovedstadens Vækstbarometer Konjunkturer Udsigt 2015 ”Region Hovedstadens Vækstbarometer” er et repræsentativt.
Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. | uudanmark.dk| | CVR: Hvor står vejledningen i dag?
- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en.
Systematisk og opsøgende kontakt med virksomhederne v /Kirsten Thomsen Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland.
Hedensted 1 Fastholdelse via tidlig virksomhedsrettet indsats Hedensted Ålborg den 18. september – opstartsseminar om sygedagpengereformen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erhvervs- og uddannelsesvejledning i et regionalt perspektiv, 12. november 2014 ”Beskæftigelsesreformen” v/Fg.
Organisering og samarbejde i Job- og Aktivhuset omkring den virksomhedsvendte indsats Virksomhedscenter Generation 2 Organisering Samarbejde på tværs Motivation.
Regionsmøde d. 13-sep-2015 Region Hovedstaden – Tune kursuscenter.
HOVEDSTADENS REKRUTTERINGSSERVICE. HVEM ER HRS? Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) er et samarbejde mellem 18 kommuner (16 jobcentre) i Hovedstadsområdet.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Job og virksomhed Arbejdsmarkedsudvalget Mandag d. 1. februar
Netværksrekruttering til Bygge-anlægs-branchen i Østjylland.
NETVÆRKSMØDE 19. MAJ 2016 BRITT JENSEN. FÆLLES SAMTALERNE ”3 DELTAGERE OG 3 VINDERE”
Den virksomhedsrettede indsats i Midtjylland. 2 Hvorfor mere virksomhedskontakt?  Højt politisk prioriteret (ministermål i 2014).  De nye reformer stiller.
Det regionale Beskæftigelsesråd Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til netværksmøde om virksomhedsindsatsen.
Projekt fra ufaglært til faglært. Work-shop Et samarbejde mellem Jobcenter Glostrup, Jobcenter Albertslund, CPH West og 3F, FOA og HK København.
Integrationsarbejdet i praksis samarbejdet mellem virksomhed og jobcenter Jan Højbjerg Holm butikschef Føtex Kalundborg Qerim Selmani Leder Jobcenter Kalundborg.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Virksomhedsberedskabet Teamledernetværksmøde d. 6. maj 2014.
HOVEDSTADENS REKRUTTERINGSSERVICE. MÅL Visionen for Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) er at sikre, at virksomheder med opgaver på de store bygge-
Virksomhedsservice Mariagerfjord. Hvorfor? Det skal være NEMT og OVERSKUELIGT. Vi gør det HURTIGT og EFFEKTIVT for din virksomhed at håndtere personalemæssige.
Mangel og paradoksproblemer RBR´s Beskæftigelseskonference, april Kontorchef Maria Nørby, Arbejdsmarkedsstyrelsen.
Vejlederkonference Randers Tirsdag den Voksenvejledning.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Beskæftigelsespolitisk konference den 5. maj 2014 ”Udfordringer og målsætninger for beskæftigelsesindsatsen.
Beskæftigelsesplan Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes.
Den virksomhedsrettede indsats - herunder anbefalinger fra Leo Larsen-udvalget og status på arbejdet v. Palle Christiansen, Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Jobcenter Bornholm Netværksmøde teamledere Matchprojektet.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Hvordan er den gode virksomhedsservice i centrum i Beskæftigelsesindsatsen? v/ Kontorchef Kirsten Thomsen,
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark Temamøde 9. december 2011 Nye veje i uddannelses- og beskæftigelsessituationen i Østdanmark.
Mandag d. 6. februar 2017 Arbejdsmarkedsudvalget
Tema 2 Rekrutteringssituation i Østdanmark
Hvad kan Jobcenter Thisted gøre for virksomhederne?
Oplæg om PLO-K Om PLO-K’s organisering, økonomi, opgaver og roller, kontaktperson i PLO-R, samt om PLO’s kommuneudvalg.
Præsentation af metodehåndbog for virksomhedsservice
Landsdækkende virksomhedskampagne
Oplæg om fastholdelsesindsatsen i Glostrup Jobcenter
Fælleskommunale kursuskøb
Fælles teamledernetværk
Fælles teamledernetværk
Vision Det skal være let at etablere og udvikle sin virksomhed på HR-området i Mariagerfjord Kommune Det gør vi på følgende måde: Du får hurtig og effektiv.
Smart Mobility in LOOP CITY
Modeller for fælles uddannelseskøb og kommunikationsveje
Virksomhedspulje til bedre match
Status for branchenetværk
Regionale arbejdsmarkedsråd og borgere med funktionsnedsættelse
Greater Copenhagen – Klar til Smart Vækst
Greater Copenhagen – Klar til Smart Vækst
KKR NORDJYLLAND Indsats for at få højtuddannet arbejdskraft ud i hele Nordjylland KKR-møde d. 21 juni 2019.
Overview challenges the methodology -short version
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

HOVEDSTADENS REKRUTTERINGSSERVICE

OM OS Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) er et samarbejde mellem 18 kommuner (16 jobcentre) i Hovedstadsområdet omkring rekruttering af ledige på tværs af kommunegrænser. De 18 kommuner er: Albertslund, Ballerup, Brøndby, Dragør, Frederiksberg, Furesø Gentofte, Glostrup, Gladsaxe, Herlev, Hvidovre, Høje Tåstrup, Ishøj, København, Lyngby-Tårbæk, Rødovre, Tårnby, Vallensbæk Visionen for Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) er at sikre, at virksomheder med opgaver på de store bygge- og anlægsarbejder i Hovedstaden kan få den fornødne arbejdskraft, og at ledig dansk arbejdskraft får del i jobbene Desuden skal HRS medvirke til, at ledige bliver opkvalificeret til jobbene på de store projekter.

HVAD KAN VI TILBYDE Samarbejde på tværs af kommunegrænser Den bedste kandidat – uanset hvilken kommune den ledige kommer fra Samarbejde med relevante partnere A-kasser og faglige organisationer Hurtig formidling af arbejdskraft Opkvalificering Faste aftaler omkring opfølgning på nye medarbejdere – og én konsulent der varetager funktionen for alle 16 jobcentre De fleste virksomheder ønsker én kontaktperson, som kan bistå med at besætte jobordrer, uanset at flere jobcentre arbejder sammen om opgaven, og at ledige rekrutteres fra flere kommuner.

REKRUTTERING I Hovedstadens Rekrutteringsservice samarbejdes der på tværs om rekrutteringen. Ved rekruttering til Bygge- og anlægsbranchen hentes ordren hjem af de to virksomhedskonsulenter i sekretariatet og placeres i det jobcenter hvor virksomheden er beliggende, eller alternativt hvor arbejdet udføres. Det jobcenter hvor opgaven er placeret varetager tovholderfunktionen og sørger for at der bliver rekrutteret det rette antal kandidater til virksomheden på tværs af kommunegrænserne. Sekretariatet sørger for at følge op på og styre rekrutteringsforløbet så det forløber som aftalt med virksomheden. Ved opgaver der kommer ind på det fælles telefonnummer, eller i tilfælde af at et jobcenter sidder med rekrutteringsproblemer i forhold til besættelse af et ledigt job, sørger jobcentrene selv for at rundsende en forespørgsel til de andre jobcentre så jobbet bliver besat med den bedst kvalificerede kandidat blandt ledige i de 16 kommuner.

OPKVALIFICERING De deltagende jobcentre er indstillet på at opkvalificere ledige på de områder, hvor der er efterspørgsel fra virksomhederne, og hvor der indledes et konkret rekrutteringssamarbejde, som dermed kan give (tæt-på-)jobgaranti. HRS rekrutteringsbehov drøftes i det nyetablerede regionale uddannelsesforum, som består af jobcentrene, erhvervsskolerne, VEU centret og Arbejdsmarkedskontor Øst. HRS-sekretariatet tager initiativ til at udarbejde rammer og retningslinjer for jobcentrenes køb og fordeling af uddannelsespladser som led i Hovedstadens Rekrutteringssamarbejde. I forbindelse med udarbejdelsen af de årlige regionale positivlister indsamler Arbejdsmarkedskontor Øst informationer om virksomhedernes behov for arbejdskraft. Hovedstadens Rekrutteringsservice kommer med meldinger fra den opsøgende virksomhedsindsats til AMK Øst med henblik på vurdering i forhold til positivlisten for den regionale pulje til korte, erhvervsrettede forløb.

OPFØLGNING Det er en erfaring at virksomhederne ønsker en samlet opfølgning i forhold til nyansatte, som kommer fra ledighed, og som i forbindelse med ansættelsen i virksomheden tildeles støtte fra kommunen til at komme godt i gang på jobbet Der er derfor i HRS aftalt fælles opfølgning i forbindelse med ansættelse på de store projekter gennem en indslusningskonsulent til ledige, som formidles til de ledige job Indslusningskonsulenten skal være med til at sikre, at de ledige, som formidles til job på de store projekter, kommer godt i gang og fastholdes i jobbet.

KONTAKT HOVEDSTADENS REKRUTTERINGSSERVICE