Kristi Himmelfart hele året! Menighedsundervisning 1. maj 2016.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Noget at tale om…og tænke på
Advertisements

Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
I er verdens lys Det skal handle om lys i dag og om det at være et lys. Her i efteråret og hen over vinteren, så er lyset noget af det vi allernemmest.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Kate-QUIZ-mus.
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
Et rige, hvor Kristus besejrer mørket Esajas 9-10 Bibelcamping Fårevejle 2015.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
Liturgiens evangelium. En god gudstjeneste er som et H.C. Andersens eventyr tematisk - genkendelig - overraskende.
Nikodemus´ hjørne 1. maj Joh 3:1-8 Der var et menneske, en af farisæerne, ved navn Nikodemus, medlem af jødernes råd. Han kom til Jesus om natten.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
Diakoni del 2 Hvad er et menneske?. Renaissancens menneskesyn Pico della Mirandola: ”Mennesket er det givet at opnå, hvad det ønsker, at være hvad det.
De ti bud Jeg er Herren din Gud. De første bud Gud talte alle disse ord: »Jeg er Herren din Gud, som førte dig ud af Egypten, af trællehuset. Du må ikke.
Skabelsesberetningen – forstået ud fra Bibelens teologiske ramme Louis Nielsen.
Bed for forfulgte kristne i Iran 74.2 mio. indbyggere 96% muslimer 2,6% zoroastere 0,35% kristne ca ca kristne ca af de ca.
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
198 – Jesus frem ad vejen drager 1, S1 Jesus frem ad vejen drager, Herrens Ånd er over ham; slægtens synd han på sig tager som det ydmyge Guds Lam. Se,
Esajas 53 Hvad ser du?. Esajas 52:13 – 52:15 GUD Se, Min tjener handler vist, han stiger, han løftes op og ophøjes såre. Som mange gyste over ham – så.
Ingen billig nåde 1.Johannes 1:5-2:2. 1.Johannes 1:5-10 Og dette er det budskab, som vi har hørt af ham og bringer videre til jer: Gud er lys, og der.
Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
Trosbekendelsen med billeder. Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen.
En passion, der tåler lidelse og krise Paulus Ap. Gern. 9,15-16 Vendepunktet: Vort livs første alvorlige korsvej Kaldet – livsopgaven ”Det-der-er-lige-mig-oplevelsen”
482 – Guds kirkes kraft og udspring 1, S1 Guds kirkes kraft og udspring er Herren Jesus Krist. Vi er hans nye skabning ved vand og ordets kraft, for han.
1. Mos 1:1-2 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene.
Johs. Evangeliets formål Søndag d. 3. april 2016.
Livets fyrste dræbte I… Ap.G. 3,12-26 Nicolaifællesskabet d. 2/
232_Gud, efter dig jeg længes 1, S1 Gud, efter dig jeg længes, når jeg af synden trænges, til dig står al min lid; jeg på dit ord, o Fader, på nåden mig.
719_Lad det klinge sødt i sky 1, S1 Lad det klinge sødt i sky: Lovet være kongen ny, Sions konge, barnebly! Han kom til jord, som os profeten spå'de. Eja,
Advent Jesus KOM og han KOMMER TEMA: Advent
Pinsedagen kom!. Pinsedagen kom! Ap.G. 2,1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød,
Ølgod kirke 10. april 2011.
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
S1.
“Thi Kristi kærlighed tvinger os” (2 Kor 5, 14).
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
Katekismus- gudstjeneste Bejsnap kirke – 6. marts 2011
Gud vær min styrke for livet
Tror du på løgnen eller sandheden?
Nadver, Bøn og tak, S1 Bøn og tak
Frelse af nåde ved tro Hvordan syndere bliver forligt og kan leve i fællesskab med den levende Gud Kristian Guttesen.
213_O, lad din Ånd nu med os være 1, S1
067 – Hvad mener i om Kristus 1, S1
099 – Hør, hvor englesangen toner 1, S1
Lys i verden Hånden på hjertet (3).
Min kære fader i himlen Mel.: Timon Müller Tekst: Line Nielsen
PÅSKE-SALME-SANG.
Hvem er Jesus og hvad har han gjort
Vi udfordres til at leve i opstandelsens frihed
Tros-lounge KIRKE FOR KONFIRMANDER.
Jesus han mellem syndere
Vi udfordres til fællesskab
013 – Almagts Gud, velsignet vær! 1, S1
Gud vor Fader, Gud vor Fader,
Hvilken rolle vil du spille i Guds historie?
Hab.2.1-2: v1 Jeg vil stå på min post, jeg vil stille mig på vagt og spejde for at se, hvad han vil sige til mig, hvad jeg får som svar på min klage. v2.
På Melkisedeks vis Søndag d. 23. september 2018.
En livsstil som en bedre ven
Glæd dig, du jord, lad mørket fly, thi lyset blandt os bor!
201 – Glæd dig, din Herre Gud 1, S1
195 – Glæd dig, Zion, glæd dig, Jord! 1, S1
Ap. G. 2:1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor.
UDRUSTET TIL EVENTYR.
Foran tronen står jeg nu
Præsentationens transcript:

Kristi Himmelfart hele året! Menighedsundervisning 1. maj 2016

Kristi Himmelfart  tre minutter: Hvad er vigtigt at få snakket om?

Første streg: Mission Completed! Hebr 1,1ff: ”Mangfoldige gange og på mangfoldige måder har Gud i fortiden talt til fædrene gennem profeterne, men nu ved dagenes ende har han talt til os gennem sin søn…”

Anden streg: Tilgivelse er nutid og fremtid 1 Joh 2,1ff: Mine børn, dette skriver jeg til jer, for at I ikke skal synde. Men hvis nogen synder, har vi en talsmand hos Faderen, Jesus Kristus, den retfærdige; han er et sonoffer for vore synder, og ikke blot for vore, men for hele verdens synder. Samme pointe: Joh 16,10; Rom 8,34; Hebr kap Aftryk i fadervor og trosbekendelsen…

Tredje streg: Jesus kom tættere på ved himmelfarten! Matt 18,20: ”For hvor to eller tre er forsamlet i mit navn, dér er jeg midt iblandt dem.” Joh 14,18: ”Jeg vil ikke efterlade jer faderløse, jeg kommer til jer…” Rom 8,10: ”Men når Kristus er i jer…”

Citat om tredje streg: ”Guds højre hånd (Kristus) er alle steder i alle ting” (Martin Luther)

Fjerde streg: ”Himmelfarten er menneskets ophøjelse” 1 Tim 2,5: ” For der er én Gud og én formidler mellem Gud og mennesker, mennesket Kristus Jesus” Så stort er det at være menneske, at det vil Guds evige søn være sammen med os for altid…

Femte streg: ” Nu er det missionens tid”  den tar’ vi på torsdag…

Kristi Himmelfart er  et hvilepunkt  et fornyelsessted  et nærvær  en æresbevisning til os  en opgave  (stikordet til en fortsættelse)

En gammeltestamentlig salme om himmelfarten: 110  Herren sagde til min herre: »Sæt dig ved min højre hånd, indtil jeg får lagt dine fjender som en skammel for dine fødder!«  Dit magtfulde scepter rækker Herren fra Zion, hersk midt blandt dine fjender! Dit folk møder villigt frem på din kampdag.  »På hellige bjerge har jeg født dig som dug af morgenrødens moderskød.«  Herren har svoret og angrer det ikke: »Du er præst for evigt på Melkisedeks vis.«  Herren er ved din højre side, på sin vredes dag knuser han konger. Han holder dom blandt folkene, han dynger ligene op, han knuser hoveder ud over den vide jord.  Af bækken ved vejen drikker han, derfor kan han løfte hovedet.