Hvorfor smider vi mad ud? Og hvordan skralder man?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PEG Hvilke typer PEG sonder findes der Hvordan skal PEG sonder skiftes
Advertisements

”Omkring en tredjedel af al verdens mad bliver produceret direkte til skraldespanden”.
GS1 DataBar Reducering af madspild
Gammelheds-Philosophy
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
…ny Muhammed krise ??.
klik her for næste billede
Hjertevenlig kost i praksis
I dag er temaet Visualisering
”Spis mindre kød. Produktion af kød er en af de landbrugsvarer, der udleder mest CO2. Oksekød mest, dernæst svinekød og så fjerkræ”. Kilde:
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Køb en hund!!. •Ønsker du en der bringer dig avisen uden at rive sportssektionen ud først…………………
Økologiske rygsække, LCA, og MIPS Et spørgsmål om perspektiv
Mærkninger  kemien i din hverdag..
Sundhedsprofilkonference, RN, 1/3 2011
Det er over 20% af vores totale udledning af drivhusgasser
Måske er I bedste venner i et år,
Hvad kan jeg gøre for at blive bedre til at gå til eksamen?
Opgave – mål maden Gå ind på
Produkt ProduktionProfil/Politik People GenbrugelighedSvanemærke Økologi Bæredygtighed Kvalitet Mindre CO 2 Ingen spildevand Minimalt udslip Ingen kemikalierGenbrug.
Hvor der er fokus på klimaet.
Mølledammen Gode ting ved Mølledammen: • God Natur • Fiske muligheder • Forsamlingssted • Gåture • Ande fodring • Skovture • Hundeluftning.
Fordele og ulemper ved fossile og alternative energikilder
- En rigtig god idé! Bevægelse i hverdagen på Høje Gladsaxe skole
Hvad ved du om affald? Fessor kan lære dig mere om, hvad der sker med dit affald på
Hvem vinder? Hvem vinder? Øl versus kvinde. 1. Øl er altid fugtig. Kvinder skal først bearbejdes. Øl er altid fugtig. Kvinder skal først bearbejdes. 1.
Men vi kan godt gøre en forskel.
Kap. 2 Mikroorganismer Mikroorganismer i fødevarer
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
Hvad er mål/resultat (output)?
Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende layout fra “drop ned” menuen Godt at vide om antidepressiva Medicinen begynder at virke.
OPRÅB Oprydning – Væk med Rotterne Storskrald – daglig skrald
Skønhedsprodukter.
Det brede kvalitetsbegreb
Gruppe Intro vi er tre elever som har valgt at skrive om en teknologisk formidling, hvor vi har valgt at lave en PowerPoint.
AT at udvælge endelig sag og formulere problemformulering.
Den Kreative Platform Principper og 3D pædagogik Tryghed til at turde Koncentration til at kunne Motivation til at ville Uhæmmet anvendelse af viden.
Camilla Kring, PhD Hvad er balance?
Mad og sundhed på Flakkebjerg Efterskole 142 elever 6 linier à 2 hold 9-12 elever pr hold 2 køkkenuger pr. år.
C PRØVEN I FYSIK/KEMI 2016 Prøveform A. Formalia om prøven Eleverne kan gå op enkeltvis eller i grupper på 2-3 elever (2 er mest hensigtsmæssigt) Inden.
dig-billige-romantiske-getaways/
Knallertens udstyr Beskyt dig selv
Pleje og observation af den ældre patient
Spil: Vitamin kanten Spilleregler: Antal personer: 1-2
Aktivitet 2 Duft- og smagsforsøg.
Lavet af Cesilie Bitsch og Viktor Aarslev
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Hvordan løser vi klimaknuden og hvad kan forbrugerne gøre?
FJERNER ALLE LUGTGENER 2 modeler: 200 eller 500 mg/time
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Jeg lover Dig, min Gud, fordi Du satte min fod på frelsens klippe.
Af Katrine L. Eld – køkkenleder i SolsikkenÅby
Storkøkken sygehus.
Personlig hygiejne En god personlig hygiejne er vigtig fordi:
Frivillig - Alle vil elske dig…også kommunen.
Madspild.
Jeopardy om verdensmålene
Øveprøve – lille knallert
Lægning af natursten - granit
Smittebeskyttelse.
Planlægning og forberedelse af sprøjtearbejdet sikrer, at der kan tages de nødvendige forholdsregler til at minimere risikoen for at forurene omgivelserne.
FEdtstoffer Hvad i alverdnen er det?.
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Jeopardy om Verdensmålene
Præsentationens transcript:

Hvorfor smider vi mad ud? Og hvordan skralder man?

Introduktion Måltidet forener Madklub på Hesbjerg – ca. 15 faste + det løse 200 kr./md. eller 20 kr./dag – dækker benzin, fedtstof, pasta o.lign. Stort overskud. Vi har fordelt opgaverne – skralde, sortere, rengøre, løbende tjek, madlavning, opvask osv. Det er kontroversielt – ikke alle støtter aktiviteten

”Men det er jo affald!” Bliver god, uspoleret mad til affald bare fordi det bliver lagt i en container? Supermarkederne smider tonsvis af mad ud Overproduktion, overforbrug, altid fyldte hylder, høje forbrugerforventninger (alle typer altid), høje fødevarekrav (holdbarhedsdatoer) Madbudgettet fylder meget i den personlige økonomi Men containerne landet over bugner af tusindvis af gode, sunde, økologiske madvarer – til fri afbenyttelse af alle

”… Men det kan man da ikke bare!” Jo, det kan man faktisk sagtens! Lovligt – men... Grænseoverskridende – ja, i starten Sure medarbejdere/vagter – sjældent. Kom efter lukketid.

”… Men det er da ulækkert!” Ja og nej. Lugt og rådden frugt Plastikindpakning Du kan altid tage et bad når du kommer hjem Hvad med rotter?

Opgaver Køre ud og hente mad i containere Sorter de dårlige madvarer fra med det samme Find en god opbevaringsmulighed Sorter løbende – man har pludselig meget mad, så det er vigtigt at være opmærksom på gamle varer Skyl frugt/grønsager før brug Spis som grever og baroner!

Praktiske råd Gammelt tøj og handsker Undgå lugten – sorter det dårlige fra ved containeren Hav et udskifteligt underlag i bagagerummet, så selve bilen ikke bliver udsat Vask frugt og grønt i vand + natron eller vand + citron. Det renser eventuelle bakterier Hvis I er mange – fordel opgaverne så der kommer system og forudsigelighed i madforsyningen

Hold en god stil Efterlad altid containere i pæn stand – lad ikke skrald ligge ud over det hele. Forlad stedet hvis du bliver bedt om det – medarbejdere kan være usikre på dig og de har ret til at smide dig væk Bryd aldrig en container op. Er den låst, find da en anden