Med Jesus i bønnens skole Lukas 11.. Lukas 11:1-4 Og det skete, da han var et sted og bad, at en af disciplene sagde til ham, da han holdt op med at bede:

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvordan bruges FLADSKÆRMENE i Brabrand Kirke ???.
Advertisements

Noget at tale om…og tænke på
Livets Ord August 2009 "Han havde elsket sine egne, som var i verden, og han elskede dem indtil det sidste” (Joh 13, 1).
”Åndelige discipliner for disciple”!
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Økonomi og Bøn Søndag den 27. marts Repetition • Vi har lært at: • Gud ejer alt sølv og guld • Han ønsker at søger for os på alle livets områder.
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
Nøgler til menighedens vækst
Tag en gave til børnene Et pinse-opgavehæfte fra Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
”Kaldet til kærlighed”
Overvældet af Jesu opstandelse!
At leve i Guds ubetingede kærlighed!
”Kaldet til kærlighed”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Genoprettelse af et brudt fællesskab mellem mennesker ”Vær gode mod hinanden, vær barmhjertige og tilgiv hinanden, ligesom Gud har tilgivet jer i Kristus.
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
V5 Han sagde også til dem: »Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: Kære ven, lån mig tre brød, v6 for en ven af mig er kommet.
En menighed, der søger enhed
Vokse gennem venskab!.
Introduktion til Kongen og hans Rige
Kate-QUIZ-mus.
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
Den kristne påske.
Guds glæde gennem generøsitet
De 5 B’er Brødrene Bønnerne Bibelen Brødet Badet
Ap. G. 2:37-47: Da de hørte det, stak det dem i hjertet, og de spurgte Peter og de andre apostle: »Hvad skal vi gøre, brødre?« Peter svarede: »Omvend.
Indstiftelsen af nadveren
Gud er opofrende Vi brød relation til Gud,
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Liturgiens evangelium. En god gudstjeneste er som et H.C. Andersens eventyr tematisk - genkendelig - overraskende.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
Om forfølgelse Kristne bliver stemplet som fjendtlige og udsættes for diskriminering, anholdelser, tilbageholdelser, tortur og endda offentlig henrettelse.
Hvad ville Jesus sige, hvis han havde set ”House of Cards”?
Bed for forfulgte kristne i Iran 74.2 mio. indbyggere 96% muslimer 2,6% zoroastere 0,35% kristne ca ca kristne ca af de ca.
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
198 – Jesus frem ad vejen drager 1, S1 Jesus frem ad vejen drager, Herrens Ånd er over ham; slægtens synd han på sig tager som det ydmyge Guds Lam. Se,
Med Jesus i bønnens skole Lukas 11. Del 2. ”Fader vor” Bønnens struktur -Nærvær -Tilbedelse -Guddommelig retning -Fysiske -Moralske -Åndelige Begynd med.
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
606 – Nådens Gud og ærens Herre1, S1 Nådens Gud og ærens Herre, styrk dit folk, bekræft din pagt. Kron din kirke dig til ære, bring dens knop til blomsterpragt.
Komme dit rige iblandt os
Den kommunikerende Gud (4), Lukas 4. Evangeliets formidling, Jesu virke, Kirkens kald.
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
163 – Gak under Jesu kors at stå 1, S1 Gak under Jesu kors at stå, hans sidste ord at agte på; fra korsets træ hans nådes røst skal lyde dig til liv og.
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
Pilgrimsvandring.
Paulus’ Brev til Efeserne Evangeliet om Kristi ubegribelige rigdom
Prædiken Ånd og kød.
At forholde sig til sin muslimske næste i en terror tid
”Tror du på julemanden?”
Hvordan kan vi deltage i Guds mission?
604 – Gud, din kærlighed du os sender 1, S1
At forholde sig til Bibelens voldelige tekster i en terror tid.
Grundpiller i kristenlivet
Vi kommer på dit ord. Du har jo selv os sagt,
Vi synger med Maria vor store glæde ud til ham, som gav os Jesus,
493 – Velsign, o store, stærke Gud, 1, S1
Endnu et år oprinder velsignet nyt for mig! O, Jesus, lad det blive
Fader, hold om mig Mel.: Timon Müller Tekst: Line Nielsen.
Gud selv modtager dig Mel.: Timon Müller Tekst: Line Nielsen
273_Kærlighed, som ej har lige 1, S1
Tros-lounge KIRKE FOR KONFIRMANDER.
Jesus er børnenes bedste ven 1, S1
Ap. G. 2:1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor.
Guds rige - En Guds riges etik.
551 – Gud dit folk er vandringsfolket 1, S1
Præsentationens transcript:

Med Jesus i bønnens skole Lukas 11.

Lukas 11:1-4 Og det skete, da han var et sted og bad, at en af disciplene sagde til ham, da han holdt op med at bede: ”Herre lær os at bede, ligesom Johannes lærte sine disciple det”. Han sagde til dem: ”Når I beder, skal I sige: ”Fader! Helliget blive dit navn. Komme dit rige. Giv os hvert dag vor daglige brød. Og, forlad os vore synder, for også vi forlader selv enhver, som er skyldig over for os. Og led os ikke ind i fristelse”.

”Fader vor” Bønnens struktur -Helliget blive dit navn Guds ære, et gudfrygtigt forhold -Fader Guds nærvær, et fortroligt forhold -Komme dit rige Guds sag, et retningsgivende forhold Begynd med Gud

”Fader vor” Bønnens struktur -Syndsforladelse Vores moralske behov -Dagligt brød Vores fysiske behov -Fristelse og prøvelse Vores åndelige behov Følg op med dine behov

Lukas 11:5-10 Han sagde også til dem: ”Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: ”Kære ven, lån mig tre brød, for en ven af mig er kommet rejsende, og jeg har ikke noget at byde ham, og han så svarer derindefra: Spar mig for det besvær! Døren er allerede låst, og mine børn og jeg selv er gået i seng. Jeg kan ikke stå op og give dig noget – Jeg siger jer: Selv om han ikke står op og giver ham noget for venskabs skyld, vil han dog på grund af hans påtrængenhed rejse sig og give ham, hvad han har brug for. Jeg siger jer: Bed, så skal der gives jer; søg, så skal I finde; bank på, så skal der lukkes op for jer. For enhver som beder får; og den der søger, finder; og den, der banker på, lukkes der op for.

Bønnens måde -På grund af hans påtrængenhed Tillidsfuld bliven ved -Bed, …søg, …bank på Tillidsfuld hengivenhed

Lukas 11:11-13 Hvilken far iblandt jer vil give sin søn en slange, når han beder ham om en fisk, eller give ham en skorpion, når han beder om et æg? Når da I, som er onde, kan give jeres børn gode gaver, hvor meget snarere vil så ikke Faderen i himlen, give Helligånden til dem, der beder ham!”

Bønnens svar: Helligånden -Den Nye FADER Pagt Forligelse med Gud og forvandling i Jesu billede -Helligåndens forløsende indgreb -Helligåndens styrkende kraft

Bønnens guddommelige struktur Tillidsfuld hengivenhed Guds svar Helligåndens virke