Migrænikerforbundet Formand Anne Bülow-Olsen. 31. October 2009 Migrænikerforbundet 2 af 14 Migrænikerforbundet Startet 1982 Omkring 800 medlemmer Formål:

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
At forholde sig professionelt Anne Skov
Advertisements

Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Tværsektoriel ledelse – hvorfor, hvordan, hvorhen?? Volume II
Repræsentantskabsmøde 2013 Stig Langvad, formand for DH.
Hvordan virker Backoffice Hvilken strategi og taktik skal man anvende
Af overfysioterapeut Dorrit Pind, Skejby Sygehus
Orientering om om CBT (Cognitive behavior therapy) © John Winston Bush, PhD. All rights reserved.
Nyt fra sekretariatet Mette Bryde Lind.
Europa - kort og godt : få vejledning om at bo, arbejde og rejse i EU 27. september 2012 Ulla Willert Bortignon.
Sundhedsfremme København 27. maj 2010 Debatarrangement om
Ventilen - på biblioteket Ventilen Danmark –
E-inklusionens udfordringer – hvordan gør vi det endnu bedre? Stig Langvad, formand for DSI.
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
Ledelse af moderne virksomheder Edgemo, Albertslund, den 22. maj 2014.
Status på danske patientforeninger
Introduktionskursus for frivillige
Demokratisk underskud i informationssamfundet?
Nye metoder i misbrugsbehandling
Topmødeerklæring ► ► Sammenhængende og tidlig indsats Først og fremmest skal vi have en indsats, der tager udgangspunkt i de unges problemstillinger.
Biblioteket som læringssted: Nye bibliotekarroller – nye biblioteksydelser Handelshøjskolens Bibliotek Århus Odense 15. maj 2002 Fra et bibliotek i bevægelse.
Marketing & Fundraising
Kommunikation Intern kommunikation
SPONSOR ARBEJDET Wischmann Innovation © 13 trin på vejen Mod en god sponsoraftale. Wischmann Innovation ©
1 Arbejdet med frednings-, planlægnings- og miljøopgaverne.
Videnskabsministeriets arbejde med åbne standarder Vicedirektør Mikkel Hemmingsen, Videnskabsministeriet
Kodeks for offentlig topledelse
Indvielse af Center for Kliniske Retningslinier
PL – Årsmøde 2013 Oplæg om nye rammer for indflydelse Af Direktør Helle Otte.
Standardiserings- organisationernes åbenhed OIO- komitémøde den 16. april 2008 Søren Klostergaard Pedersen It-arkitekturkontoret.
1 Handleplan. 2 Ved mistanke Mærk din reaktion Skynd dig langsomt med mindre der er fare Indkald til møde med kolleger Indkald evt. til tværfagligt møde.
Kildekritik Niveau 3 for MVU. Om nødvendigheden af kildekritik.
Forskningsenheden for Almen Praksis Århus Universitet Kvalitetsudvikling i almen praksis Marianne Rosendal & Peter Vedsted.
DSKB’s Generalforsamling Vision og strategi 24. Maj 2011.
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
STABILITET I EN FORANDERLIG VERDEN Hvordan skal itSMF udvikle sig fremadrettet Michael Imhoff Nielsen
Formål og indhold Det overordnede formål med forslaget er at medvirke til en bæredygtig produktion og forbrug ved at opsætte kriterier for god miljømæssig.
© due & partners Template 2: Telefonmodel for permission Introduktion til samtalen Salgsargumentationen samt ”call for action” Afslutning på samtalen.
Er nutidens kræftsygepleje rettet mod fremtiden FSK Landskursus 8.november 2014 Birgitte Grube European Oncology Nursing Society Past President.
Introduction to consent: ethical and legal issues
Kliniske retningslinjer, patientforløb og daglig klinisk praksis
AFSLUTTENDE RAPPORT Afleveres senest mandag den 11. maj kl til Ida.
Stress En folkesygdom?.
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
Kom godt i gang med dit EU- projekt. Step 1: Lav en projektskitse Step 2: Undersøg støttemulighederne Step 3: Læs program-dokumenterne +tidl. støttede.
Medicintilskudsnævnet
Migrænikerforbundet1 Migrænemedicin Migrænecafe 30. November 2011 Anne Bülow-Olsen.
4. November 2015 Migrænikerforbundet1 af 18 Børnemigræne Migrænikerforbundet.
MODERNE BESTYRELSESARBEJDE I PRAKSIS Efterskoleforeningen Nyborg Strand, den 6. marts 2015.
Den Danske Maritime Fond Carsten Melchiors Sekretariatschef 28. april
Kontaktlærersamtale på fredag. Digital dannelse  Digital dannelse handler i høj grad om etik, når man er på internettet og de sociale medier.
#HeltGak – Når livet ikke leves helt ud! V. Kasper Tingkær Generalsekretær i DepressionsForeningen.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Er specialerne velegnede til at sikre og vedligeholde speciallægernes kompetenceniveau i fremtidens sygehusstrukturer? Ellen Holm LVS årsmøde 25. januar.
Oplæg til Immun Defekt Foreningens Landsmøde 17. April 2010 Samarbejdet, foreningsarbejdet og meningen med det hele… v. Lene Jensen, direktør.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Vores frivillighedspolitik Næstformand Mads Kildegaard Larsen.
30. marts 2016 Kort om Hjerteforeningen Patientforening, stiftet i medlemmer og Danmarks næststørste patientorganisation 3 faste rådgivninger.
Lægeforeningen Lægemøde 2007 Tilbagemelding på workshops om forebyggelse.
Erfaringer med MTV: Hvad kræves og hvad virker? Hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen Regionshospitalet Silkeborg, Hammel.
Introduktionsdag for frivillige Den 20. oktober 2015.
Slutdokument. Hver konference bør slutte med en fælles udtalelse, der har flere niveauer i sig. -Et niveau der henvender sig til medlemmerne og fortæller.
Persondata – kortlægning af skolens behandling
Kvalitetsudvikling hvordan
Peqqinnissamik piorsaaneq Sundhedspædagogik
Viden indbygget i hverdagen - arbejdet med standarder og kvalitet
Hortons hovedpine Dansk Hovedpinecenter
Fremtidens bibliotek ”Folkebiblioteket – uden bøger”
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Nyhedsbrev 2 Fælles side om Syddjurs Kommunes implementering af Aula -
Værktøj 10: Forandringer og stress - Ledelsen
Præsentationens transcript:

Migrænikerforbundet Formand Anne Bülow-Olsen

31. October 2009 Migrænikerforbundet 2 af 14 Migrænikerforbundet Startet 1982 Omkring 800 medlemmer Formål: –Information til migrænikere baseret på evidens (videnskabelige resultater) –Presse på for at få ændringer i samfundet til gavn for migrænikere

31. October 2009 Migrænikerforbundet 3 af 14 Vores ydelser… MigræneNyt udkommer fire gange om året på dansk og engelskwww.migraeniker.dk Informationsfoldere og bøger Telefonen er åben for alle Foredrag og special-arrangementer for migrænikere

31. October 2009 Migrænikerforbundet 4 af 14 Ingen sponsorer - muligheder Vi taler for patienterne Altid Vi drøfter med –Læger –Politikere og administratorer –Industrien Når det er nødvendigt

31. October 2009 Migrænikerforbundet 5 af 14 Ingen sponsorer - begrænsninger Indtægter fra medlemmer og Tips og Lotto Publikationer og arrangementer med midler fra offentlige kilder Ingen reklamer fra medico-firmaer Ingen deltagelse i industri-sponsorerede møder og organisations (World Headache Alliance, European Headache Alliance)

31. October 2009 Migrænikerforbundet 6 af 14 Hvad har vi opnået? Godt informerede migrænikere Ændringer –På verdensplan –I Danmark

31. October 2009 Migrænikerforbundet 7 af 14 Sponsorer skal oplyses Vi rejste en debat om sponsorering af patientforeninger i de danske medier Ugeskrift for Læger og British Medical Journal videreførte tanken om at oplyse om sponsorer Sponsorater er nu oplyst i mange videnskabelige tidsskrifter Medicinalfirmaer oplyser nu deres sponsorering af patientorganisationer i Danmark Danske læger oplyser nu deres biindtægter Succes

31. October 2009 Migrænikerforbundet 8 af 14 Kopimedicin, Sumatriptan Migrænikerforbundet pegede på at Imigran Sprint ikke er forskellig fra andre tabletter, og det danske marked blev åbnet for kopimedicinen Sumatriptan i 2006 Sumatriptan er nu billigere i Danmark end noget andet sted i verden

31. October 2009 Migrænikerforbundet 9 af 14 Sparer 100 million kr. om året Succes Sumatriptan GSK Sumatriptan others

31. October 2009 Migrænikerforbundet 10 af 14 Afgiftning Forskning viser at otte uger uden anfaldsmedicin ikke er nødvendig Det danske klagesystem giver ikke mulighed for at en forening klager over en behandling Lægerne gemte sig bag deres ’lægelige standard’, som er national og reelt ikke kan angribes Tiden arbejder for os…

31. October 2009 Migrænikerforbundet 11 af 14 Fødevaremigræne Kendt og dokumenterer siden 1970’erne Glemt igen indtil vi introducerede emnet igen i 2000 Nu er det accepteret internationalt at visse fødevarer kan udløse migræneanfald Lægerne i Danmark fortæller stadig ikke ret meget om fødevaremigræne Succes på verdensplan Moderat succes i Danmark

31. October 2009 Migrænikerforbundet 12 af 14 Aspartam i migrænemedicin Vi klagede over aspartam i migrænemedicin. Derefter klage over at Lægemiddelstyrelsen bygger beslutninger på medicinalindustriens oplysninger Vi håber dette er begyndelsen til at få aspartam fjernet fra migrænemedicinen i EU Fremtidig succes?

31. October 2009 Migrænikerforbundet 13 af 14 Hvad vil vi gerne opnå? Det er bedre at undgå anfald end at behandle dem Læger bør fortælle om triggere Forebyggende behandling skal være bedre Anfaldsmedicin bør være specifik til forskellige typer migræne (f.eks. Fødevaremigræne) Det skal være alment kendt at migrænikere ikke er svæklinge

31. October 2009 Migrænikerforbundet 14 af 14 Information og lobbyvirksomhed er en patientforenings vigtigste opgaver Tak for din opmærksomhed! Læs mere på