Mundos lección 19 El piso nuevo. Comprar un piso Conchita har købt en ny lejlighed. Den har kostet hende seks millioner pesetas. Hun har betalt en million,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Nordiscokonferencen november 2010 Aalborg Universitet Lotte Dam, lektor i spansk.
Advertisements

PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Her er spørgeordene på DANSK og på spansk
Skolebladet Interview med Jakob J- Afstemning- Interview med Rose-Elevernes mening om skolen- Landsbyhuset-Vitser-Gåder-Tegning.
Den lille Mads.
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
Verdens 7 underværker.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
Den er bare stor.... Nu kan den vist ikke dreje mere…
Så er ordbogen endelig kommet. Enhver Kvinde og Mand bør eje den
Tyskeren fortæller at han købte en lille gave til sin kone i går.
Nonne historie.
Verber/Sagnir Hvordan bøjes de?.
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Den urolige chef kigger på uret,
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
Børn og sorg - og sprældøde døde
Adrián de Santiago de Compostela
The Sims2 Double Deluxe + Sims 2 Pets
Mia bliver væk Serpil og Aishe Her er historien om Mia.
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
Hvor der er fokus på klimaet.
Nu følger lidt supplerende oplysninger om former og afvigelser fra dansk.
Å.
Konjunktiv Introduktion.
Joken, der bringer dig held!
Det kan være, du tror, du har set denne før…. da især mænd har synes, det har været vældig sjovt at videresende den…. MEN… se den igen og se den kloge.
Sket er sket … Og står sjældent til at ændre
Mireia de Barcelona Heidi, Jeanet, Michelle, Line og Malene.
PRÆSENS -AR VERBER -AR VERBER Hablar = at spise Jeg spiser = hablo
- Et dagbehandlingstilbud til unge hashmisbrugere
Overvældet af Jesu opstandelse!
Hvornår bruger man hvad?
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
V5 Han sagde også til dem: »Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: Kære ven, lån mig tre brød, v6 for en ven af mig er kommet.
Verdens 7 underværker….
Verdens 7 vidundere.
Presenta a vuestra empresa. … y presenta también vuestro producto emprendador.
En helt normal samtale ved morgenbordet:
Chefen ser fortvivlet på sit ur, og opdager at hans underordnede ikke er kommet til tiden, til at holde et meget vigtigt foredrag. På en konference, som.
Hold fast, hold ud eller hold igen
Joken, der bringer dig held!
Han sagde “Skal vi bytte stilling I aften?"
Smølfens død.
En køn pige inviterede en ung mand med hjem, -tog ham med ind i soveværelset, og foreslog straks at de skulle prøve at gøre det i stilling 69…...
Så er familien Sølvsten Nissen igen blevet installeret i Tanzania. Men denne gang er det i Dar es Salaam i et nyt hus, og derfor vil vi gerne invitere.
stilhed Hvorfor er stilhed så svært at have med at gøre?
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Barndommens gade Af Tove Ditlevsen.
Han sagde “Skal vi bytte stilling I aften?"
¡Bienvenidos a ”Spansk fagdag” ! 
Sesión 4: Argumentación 1.El papel de la argumentación 2.Estructura de la argumentación 3.Tipos de argumento 4.Estrategias de argumentación 5.Elección.
Chefen ser fortvivlet på sit ur og opdager at hans underordnede ikke er kommet til tiden for at holde et meget vigtigt seminar på en konference som netop.
Born in Dead FILM. Born in Dead Afsked  Brad han er 20 år. Han elsker amerikansk fodbold han er topscorer.  Brad går hjem fra sit universitet efter.
Enhed. Klynge/ Netværk Vidnefortælling (anvendes på Område- og BUF-niveau) En fortælling om de ledelsesmæssige faglige overvejelser og nye handlingsperspektiver.
Livet er dejligt! Det består af en masse små dejlige øjeblikke...
DATIVSTYRENDE UDSAGNSORD + PRONOMINER
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Normalt Brundt hår men er farvet rødt Tøjstil er normalt det samme, men det går an på om det er i skolen eller efter skole. Går altid med smykker af en.
GERUNDIUM, SE-KONSTRUKTIONER + KONJUNKTIV
Brug PresentMe me/index.html.
¡Nos encantan los libros! Vi elsker bøger! Jardín infantil Junji, Valparaíso, enero 2011.
Modalverber Mådesudsagnsord. Poder (ue) at kunne, måtte Soler (ue)at pleje (at gøre) Querer (ie)at ønske, ville, at have lyst til Deber at burde, at skulle.
¿Te puedes presentar, por favor?
Videohoy.es te trae los mejores videos de risa de toda la web, videos locos que realmente te harán mejorar tu dia, recuerda buscar los mejores dentro de.
Los toros - ¿cultura o maltrato?
De ansatte fra kontoret
Præsentationens transcript:

Mundos lección 19 El piso nuevo

Comprar un piso Conchita har købt en ny lejlighed. Den har kostet hende seks millioner pesetas. Hun har betalt en million, og banken har givet hende et lån på fem millioner. Hun synes, at det ikke har været særligt dyrt. Spanierne kan godt lide at købe deres hjem. De fleste spaniere køber deres lejlighed i stedet for at leje den. Der er altid mange annoncer om lejligheder eller huse i avisen. Conchita ha comprado un nuevo piso. Le ha costado seis milliones de pesetas. Ha pagado un millón, y el banco le ha dado un préstamo de cinco millones. Piensa que no ha sido muy caro. A los españoles les gusta comprar su casa / hogar. La mayoría de los españoles compran su piso en vez de alquilarlo. Siempre hay muchos anuncios sobre pisos y casas en los periódicos.

¿Cómo es tu piso? Vil du fortælle mig hvordan din lejlighed er? Min lejlighed? Selvfølgelig vil jeg det. Det er en helt ny lejlighed. Hvor ligger den? I Granadas gamle bydel, i San Jeronimo-gaden. Den ligger tæt på domkirken. Hvor mange værelser har din lejlighed? Den har (en) kombineret stue og spisestue, kontor, køkken og badeværelse. Den har ingen terrasse, men der er en gårdhave. ¿Quieres decirme cómo es tu piso? ¿Mi piso? Claro que sí. Es un piso totalmente nuevo. ¿Dónde está? En la parte antígua de Granada, en la calle de San Jeronimo. Está cerca de la catedral. ¿Cuántas habitaciones tiene tu piso? Tiene sala-comedor, despacho, cocina y cuarto de baño. No tiene (ninguna) terrazza, pero hay un patio.

Los muebles – I Har du købt alle møblerne? Ikke endnu. Jeg har købt nogen ting. Mine forældre har også hjulpet mig. I stuen er der to sofaer og en lænestol. Ikke (noget) andet. Min far har sagt til mig, at han vil forære mig et spisebord og fire stole. Mit soveværelse er fuldstændigt møbleret. Jeg har en stor seng, en stol og to natborde. ¿Has comprado todos los muebles? Todavía no. He comprado algunas cosas. Mis padres me han ayudado también. En la sala hay dos sofás y un sillón. Nada más. Mi padre me ha dicho que va a regalarme una mes de comedor y cuatro sillas. Mi dormitorio es todo amueblado. Tengo una cama grande, una silla y dos mesitas de noche.

Los muebles – 2 Der er også et skab, tre lamper og gardiner. Badeværelset er komplet. I køkkenet mangler der nogle ting. Jeg mangler køleskabet. Hør her, hvis du vil se lejligheden, tager vi derhen. Der er ikke langt (derhen). Indgangen er pæn, synes du ikke? Her er min lejlighed. Det her er gangen. Køkkenet er her til venstre. Badeværelset er til højre. ¿Hay también un armario, tres lámparas y cortinas. El (cuarto de) baño está completo. En la cocina faltan algunas cosas. Me falta el frigo(rífico) / la nevera. Oye, si quieres ver el piso vamos allí. No está lejos. La entrada es bonita, ¿no te parece? Aquí está mi piso. Este es el pasillo. La cocina está aquí a la izquierda. El (cuarto de) baño está a la derecha.

Las cosas de la cocina Der er mange skabe. Er der ting indeni? Ja da, der er alt muligt: glas, kopper, tallerkner og kasseroller. Jeg tror, at jeg allerede har det hele. Har du også gafler, knive og skeer? Ja, og jeg har også teskeer. Har du også en pande? Ja, selvfølgelig har jeg det. Hvornår skal du indvie lejligheden? Snart, håber jeg. Nu sover jeg hjemme hos mine forældre. Hay muchos armarios. ¿Hay /Tienen cosas dentro? Sí, mujer / hombre, hay de todo: vasos, tazas, platos y cacerolas. Creo que lo tengo todo ya. ¿Tienes también tenedores, cuchillos y cucharas? Sí, y también tengo cucharitas. ¿Tienes también un sartén? Sí, claro que sí. ¿Cuándo vas a estreñar el piso? Pronto, espero. Ahora duermo en casa de mis padres.