Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvordan kom vi igang Vi ville anlægge en stor ”Landbohave” med ønsket om at skabe mere udeliv, livskvalitet, samt trække minder frem hos de ældre. Udfra.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvordan kom vi igang Vi ville anlægge en stor ”Landbohave” med ønsket om at skabe mere udeliv, livskvalitet, samt trække minder frem hos de ældre. Udfra."— Præsentationens transcript:

1 Hvordan kom vi igang Vi ville anlægge en stor ”Landbohave” med ønsket om at skabe mere udeliv, livskvalitet, samt trække minder frem hos de ældre. Udfra tanken om at udeliv giver velvære og energi. Og ønsket om at få glimtet frem i de gamles øjne. Sådan sprang vi ud i et større ”Landbohave”-projekt, men med fokus på de rigtig mange små del-projekter, der tilsammen gav de gamle langt flere udendørsoplevelse.

2 Hvordan kan billedokumentation bruges: Overvejelser: -Etisk balancegang -Respekt/ Hvordan: At beskrive livskvalitet / aktiviteter enkeltvis eller i grupper. Som appetitvækker Til at understrege det beskrevne Til at udtrykke en stemning / situation Hvornår: Der hvor den gode historie skal fortælles men hvor ord ikke rækker / dækker helt. Billeddokumentation kan fortælle det der står mellem linjerne. Til at sætte spotlight på de små succeser. Som et redskab til at genkalde gode fælles minder.

3 Kan man komme langt nok med ”de små skridts-metode” Målet med vores have er, at den aldrig må blive færdig. Men forblive en fortløbende proces. PDSA cirklerne havde vi meget svært ved at bruge som et arbejdsredskab og en del af en strategi i fht. vores projekt. Merlivs-projektet har været godt til at få sat spotlight på de små succeser i hverdagen, som giver energien og arbejdsglæden, hos både gamle og medarbejdere.

4 Hvad kan lykkes, hvad er svært og hvad har vi lært ? At man er mere end 1 medarbejder på projektet, vigtig at have en sparringspartner. At hele kollegagruppen står bag, informeres løbende og inddrages i arbejdet. Nært ledelsesmæssigt samarbejde, lederen er tovholder og den der fast afsætter ugentlig tid til projektet til de involverede parter. Bruge leder til at nå ud/ fremhæve projektets vigtighed, til øvrige kollegaer / plejepersonale. Kimen til succes har været at skabe oplevelser der giver ”medejerskabsfølelse” hos den enkelte. Her ligger rigtig meget livskvalitet gemt.

5 Gør fokus på udelivet en reel forskel for de gamle og medarbejderne ? I de ældres hverdag er glæden ved udelivet kommet til at spille en langt større rolle i hverdagen end tidligere. Arbejdsglæden blandt medarbejderne påvirkes også når vi mærker glæden, roen, samværet og velværet hos vores ældre medborgere. I disse sparetider har det været godt som medarbejder at have et konkret projekt at finde arbejdsglæde ved.

6 Hvad har vi lært om strategier der kan skabe forandringer. Synes stadig vi har meget at lære, men har erfaret at: Bevidst brug af medierne. En utopisk tro på det umulige er mulig. At et nej ikke nødvendigvis er et nej, men med justeringer undervejs kan det måske alligevel lykkedes. Brug af sproglige stemningsbilleder i ministeriernes ansøgningsskemaer, giver pote. At ledelsen er med fra start, og i praksis fungere som tovholder, og den som fast afsætter ugentlig tid til projektet til de involverede er vigtig. Medinddragelse / information til nære kollegaer er meget vigtig. Det er meget vigtigt hele tiden at have hele kollegagruppen til at bakke op om projektet. Samtidig med at det giver sammenhold og arbejdsglæde. Billeddokumentation er en stærk dokumentation af det gode udeliv.


Download ppt "Hvordan kom vi igang Vi ville anlægge en stor ”Landbohave” med ønsket om at skabe mere udeliv, livskvalitet, samt trække minder frem hos de ældre. Udfra."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google