Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Evt. sted/arrangement, 2. maj 2011 afdelingsnavn Overskrift Indsæt billeder som fylder hele dias. Højreklik herefter på det, vælg ”Rækkefølge” -> Placer.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Evt. sted/arrangement, 2. maj 2011 afdelingsnavn Overskrift Indsæt billeder som fylder hele dias. Højreklik herefter på det, vælg ”Rækkefølge” -> Placer."— Præsentationens transcript:

1 Evt. sted/arrangement, 2. maj 2011 afdelingsnavn Overskrift Indsæt billeder som fylder hele dias. Højreklik herefter på det, vælg ”Rækkefølge” -> Placer bagerst. Folkeskolereform Orienterings- og dialogaften d. 20.3.2014 med skolebestyrelser og skoleledere

2 Side 2 Det handler om elevernes læring……

3 Side 3 3 overordnede mål med 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan! 2.Reformen af folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater. 3.Tilliden til og trivslen i folkeskolen skal styrkes blandt andet gennem respekt for professionel viden og praksis.

4 De 3 overordnede indsatsområder En længere og varieret skoledag med mere og bedre undervisning og læring. Et kompetenceløft af lærere, pædagoger, og skoleledere. Få klare mål og regelforenkling. Side 4

5 Kommunalbestyrelserne er ansvarlige for kvaliteten Mindst 80% af eleverne skal være gode til at læse og regne målt i de nationale test. Andelen af de allerdygtigste elever i dansk og matematik skal stige år for år. Andelen af elever med dårlige resultater i de nationale test for læsning og matematik skal reducere år for år. Elevernes trivsel øges. Side 5

6 Side 6 Folkeskolereformen i Frederikssund Status på de politiske beslutninger omkring reformen www.frederikssund.dk/folkeskolereformen

7 Side 7 Folkeskolereformen – de politiske beslutninger 19. august 2013 Godkendelse af de organisatoriske rammer mv. 9. september 2013 Ingen indgåelse af nye arbejdstidsregler. Hele arbejdstiden disponeres af lederen. Det professionelle team er grundstenen i tilrettelæggelse af elevernes læring. Målsætningen om at mindst 80% skal være gode til dansk og matematik i de nationale test skal være nået for det samlede skolevæsen i 2015.

8 Side 8 Folkeskolereformen – de politiske beslutninger 30. september 2013 Lærernes undervisningsandel fastsættes til 734 timer i den fagopdelte undervisning. Fordelingen mellem lærere og pædagoger eller andre faggrupper i den understøttende undervisning er 50%/50%. SFO taksten sættes ned forholdsmæssigt svarende til udgiftsreduktionen ved den reducerede åbningstid. Forslag til økonomiske forudsætninger ifm. skolereformen sendes i høring.

9 Side 9 Folkeskolereformen – de politiske beslutninger 22. oktober 2013 - Opsamling og drøftelse af høringssvar vedr. 'Forslag til økonomiske forudsætninger ifm. skolereformen’ Udvalget understreger at der ikke er tale om en spareøvelse. Udvalget har et stærkt fokus på kompetenceudvikling og har derfor afsat ca. 18 mio. kr. til kompetenceudvikling i perioden 2014-2017. Udvalget noterer sig og anerkender at materialet er komplekst og kan være svært at gennemskue. Udvalget noterer sig særligt DLF's synspunkt vedrørende lærernes undervisningsandel men fastholder undervisningsandelen på de foreslåede 734 timer med udgangspunkt i en gennemsnitlig økonomisk ressourcetildeling til folkeskolen. Udvalget noterer sig synspunkterne om, hvem der skal stå for den understøttende undervisning, idet man ønsker, at børnene i deres hverdag mødes af flere fagligheder/faggrupper. En række øvrige kommentarer vil indgå i det videre arbejde med implementeringen, fx klub og SFO’s samarbejde med skolen, lektiecafe etc.

10 Side 10 Folkeskolereformen – de politiske beslutninger 4. november 2013 Samtlige skoler skal have nået 80%-målsætningen for dansk/læsning i 2016 og for matematik i 2018. Det primære fokus for kompetenceudvikling af medarbejdere vil være på undervisning i engelsk og andet fremmedsprog, liniefagsdækning samt viden og kompetencer indenfor inklusion. Kompetenceprofil for skoleledere godkendt, og der ønskes kompetenceafdækning gennemført på hele ledelsesgruppen rundt om skolereformen.

11 Side 11 Folkeskolereformen – de politiske beslutninger 13. januar 2014 (Nyt udvalg) Der besluttes en fælles ramme for teamstrukturen på skolerne (Jf. beskrivelsen i notatet) Der aftales ikke fælles timetal ud over dem, som er angivet i loven, da skolerne skal kunne prioritere forskelligt for at sikre optimal læring for den enkelte skoles elevgruppe. Skolerne opfordres til i samarbejde med skolebestyrelsen og med bistand fra skoleafdelingen, at afsøge mulighederne for at oprette profilskoler/linieopdeling. Konkrete forslag skal godkendes i udvalget. Desuden ønskes det, at muligheden for oprettelse af eliteklasser i idræt og musik undersøges. Skolernes tilbud om lektiehjælp skal afholdes indenfor den nuværende budgetramme i skole, SFO, klub og ungdomsskole. Alle elever i Frederikssund Kommunes folkeskoler får mulighed for at vælge tysk såvel som fransk som 2. fremmedsprog. Forslag til proces vedr. valg til skolebestyrelser og revision af styrelsesvedtægter tages til efterretning.

12 Side 12 Folkeskolereformen – de politiske beslutninger 3. februar 2014 Det besluttes at forslag til ny ressourcemodel samt forslag vedr. organisering af fritidstilbuddet sendes samlet i høring med svarfrist den 27. februar 2014.

13 Side 13 Folkeskolereformen – de politiske beslutninger 3. marts 2014 Forberedelsespladser Udvalget peger ikke på et enkelt scenarie for organisering af forberedelsespladser, da der skal tages hensyn til lokale forskelligheder. Der afsættes samlet set 5,5 mio. til forberedelsespladser på alle skolerne. Pladserne skal være klar til august 2014. I løbet af efteråret 2014 skal der gennemføres opfølgende møder i alle lokale MED-udvalg mhp. samlet evaluering i december, så der kan tages evt. følgebeslutninger. Udvalget forventer fortsat at der vil ske individuel forberedelse hjemmefra. Organisering af fritidstilbud Udvalget noterer sig de mange høringssvar, der peger i flere retninger. Det besluttes at den fremtidige organisering af fritidsområdet udsættes, idet udvalget ønsker en bred involvering af alle interessenter for at sikre den bedste organisering. Dog udgår model 1 i det videre arbejde, da der ønskes en mindre ledelsestung organisering af fritidsområdet. Administrationen udarbejder procesplan til godkendelse i Uddannelsesudvalget i april 2014.

14 Side 14 Folkeskolereformen – de politiske beslutninger 3. marts 2014 fortsat… Ressourcetildelingsmodel Den foreslåede ressourcetildelingsmodel godkendes og vil blive evalueret i løbet af skoleåret 2014-2015. Der er en klar politisk forventning om, at også pædagoger, pædagogmedhjælpere og andre faggrupper er en fast, aktiv del af folkeskolen. Styrelsesvedtægter Skolebestyrelserne - Indtil to pladser i bestyrelsen kan tildeles eksterne repræsentanter - Skolebestyrelserne kan afholde forskudte valg (2 årige valg) - Valgproceduren fastlægges og beskrives i en fælles kommunal retningslinie

15 Helhed og sammenhæng: Børne- og Ungepolitik

16 Børne- og Ungepolitik 2013-2017 Vores vision ”Alle børn og unge skal udfordres” Vi står på tæer for at alle børn og unge oplever en meningsfuld og varieret læring, der motiverer - uanset færdigheder, alder og baggrund. Vi støtter børn og unge i at indgå aktivt i mangfoldige fællesskaber, hvor de gennem leg og læring får styrket deres sociale kompe- tencer. Gennem udfordringer ruster vi børn og unge til at blive initiativrige og ansvarlige medborgere.

17 Børne- og Ungepolitik 2013-2017 Vores værdier Et godt børne- og ungeliv er et liv i tryghed, trivsel og udvikling. Vi ønsker at møde børn og unge der hvor de er – både i forhold til læring og personlig udvikling. - Vi respekterer børn, unge og deres familier ved at lytte og være aktive medspillere. - Vi engagerer os i opgaven med at udvikle børn og unge gennem indlevelse og høj faglighed. - Vi tør være nysgerrige og tør tænke nyt i arbejdet med børnene og de unge.

18 Reformen skal implementeres fra august 2014 Side 18 Der vil være tale om en løbende udvikling og kulturændring i årene fremover – Vi skal være åbne overfor forandringer, vi skal have fokus på forandringerne og hvordan vi tackler dem.


Download ppt "Evt. sted/arrangement, 2. maj 2011 afdelingsnavn Overskrift Indsæt billeder som fylder hele dias. Højreklik herefter på det, vælg ”Rækkefølge” -> Placer."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google