Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Rigsrevisionen undersøger sprog Oplæg ved Sprogdagen ’14.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Rigsrevisionen undersøger sprog Oplæg ved Sprogdagen ’14."— Præsentationens transcript:

1 Rigsrevisionen undersøger sprog Oplæg ved Sprogdagen ’14

2 Emner Hvem er Rigsrevisionen? Hvad undersøgte vi ? Hvordan gjorde vi? Hvad konkluderede vi?

3 Hvem er vi? Vores mission: ”Rigsrevisionen reviderer statens regnskaber på vegne af Folketinget og styrker udviklingen af en effektiv forvaltning, så vi skaber størst mulig værdi for borgerne ” 3

4 Hvad undersøgte vi? Socialt bedrageri Borgerfejl Myndighedsfejl

5 Hvordan gjorde vi? Tekstanalyse En række variable såsom: - Lix - Antal fagord - §-henvisninger 16 Borgerinterviews Stimuli i form af tekster Gav et indtryk af: - Hvad er svært at forstå? - Hvor laver ansøgeren fejl?

6 Et par af pointerne fra Dansk Sprognævn Ansøgningsskemaerne Ansøgningsskemaer med flere forskellige formål. Følgetekster med lixtal på henholdsvis 58 og 60. Partshøringsbrevene Fagord som partshøring, jobforslag, oplysningspligt og rådighedsvurdering uden forklaring. Paragrafhenvisninger midt i komplekse sætninger. Brug af abstrakte hovedoverskrifter.

7 Hvad sagde borgerne om ansøgningsskemaerne? 7

8 …De fortalte os også, hvor de forståelsesmæssige problemer indtraf: 8

9 Hvad konkluderede vi? 9 Layout Skemaerne til ansøgning om og breve vedrørende kontanthjælp er komplekse og forvirrende. Forståelighed Vigtige tekstdele, hvor borgeren forpligter sig med sin underskrift, er svært forståelige og ligger i sværhedsgrad på niveau med videnskabelige artikler og lovtekster. Konsekvens Det medfører en risiko for, at borgeren kan komme til at begå fejl, der kan resultere i fejludbetalinger.


Download ppt "Rigsrevisionen undersøger sprog Oplæg ved Sprogdagen ’14."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google