Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Temadag: Få succes med efterafgrøder

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Temadag: Få succes med efterafgrøder"— Præsentationens transcript:

1 Temadag: Få succes med efterafgrøder

2 Hvad er OptiPlant? Et projekt under Grønt Udviklings og Demonstrations program(GUDP) Opstart i 2012, afslutning i 2016 (7,5 million) Samarbejde mellem:

3 OptiPlant -formål At optimere efter- og mellemafgrøder som centrale værktøjer til opnåelse af en bæredygtig planteproduktion på plante- og svinebrug med kornbaserede sædskifter. Herunder at klarlægge interaktioner med jordbearbejdning og sædskifte med henblik på at minimere næringsstofoverskuddet, begrænse klimapåvirkningen og sikre god produktionsøkonomi.

4 Hvad vil vi med OptiPlant?
Udvikle dyrkningen af efter- og mellemafgrøder til nuværende og fremtidige klima og dyrkningsforhold. Kvantificere effekt af arter, sorter og blandinger på miljø, klima, jordkvalitet og produktionsøkonomi. Nå ud til slutbrugerne via beslutningsstøtteværktøjer, formidling og demonstration.

5 Status ved start Efterafgrøder lovpligtigt virkemiddel
Opfattedes af mange som en chikaneafgrøde Forskning og forsøg koncentreret om: Kvælstofudvaskning Få arter Ensidig korndykning Pløjede systemer

6 Dyrkningsforhold Fokusområder Kvælstofoverskud Klimapåvirkning Lerjord
Jordkvalitet Klimapåvirkning Kvælstofoverskud Produktivitet Formidling og demonstation Fokusområder Sandjord Vådt og koldt Ensidig korn Direkte såning Bælgplante Græs Pløjning Alsidigt sædskifte Tørt og mildt Lerjord Dyrkningsforhold

7 Fra chikaneafgrøde til værdsat afgrøde


Download ppt "Temadag: Få succes med efterafgrøder"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google